Community discussions

Search found 55 matches

by meshnet
Wed Dec 26, 2018 6:55 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Supermicro AOC CGP i2
Replies: 3
Views: 501

Re: Supermicro AOC CGP i2

They are usually for 90 degree risers in their rackmount cases that have 1-2 PCIE slots on them.
by meshnet
Tue Mar 13, 2018 3:48 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41.3 [current]
Replies: 139
Views: 31638

Re: v6.41.3 [current]

No X86 packages yet?
The requested URL /routeros/6.41.3/routeros-x86-6.41.3.npk was not found on this server.
by meshnet
Wed Feb 24, 2016 5:25 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Beast x86 hardware
Replies: 29
Views: 7374

Re: Beast x86 hardware

I had no more time to test, and the unit is already put it into production.

Richard
by meshnet
Wed Feb 24, 2016 4:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Beast x86 hardware
Replies: 29
Views: 7374

Re: Beast x86 hardware

No, I have not. We were testing multi-gigabit interfaces, and I was not ready to spend for the CHR license that supports over 1gb, and I might not use.

I ended up running different software on it, and it can really push the traffic.

Richard
by meshnet
Tue Feb 23, 2016 8:37 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Beast x86 hardware
Replies: 29
Views: 7374

Re: Beast x86 hardware

I have one of the supermicro Atom version of this unit.. http://www.supermicro.com/products/system/1U/5018/SYS-5018A-FTN4.cfm Mikrotik doesn't see the i354 ( the onboard nics ) I have a dual 10gb card in it, and that works, but the onboard nics don't. Had to load it with netinstall, with a intel NIC...
by meshnet
Thu May 01, 2014 6:03 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6.x with Ubiquiti AirFiber 24 v2.0 - RX Error FCS
Replies: 76
Views: 29347

Re: RouterOS v6.x with Ubiquiti AirFiber 24 v2.0 - RX Error

We are seeing the exact same thing, with the AF24/CCR
but also with some older Trango licensed gear, and the CCR.

It's not exclusive to the AF24, is what I'm trying to say.. The CCR is the common denominator.

Richard
by meshnet
Wed Jul 10, 2013 9:33 pm
Forum: General
Topic: Listing the routing table via SNMP
Replies: 17
Views: 9622

Re: Listing the routing table via SNMP

5.25 is not that old.

I have IPSEC tunnels on this router, also..
So, when I upgrade to 6.1, and it kills my IPSEC tunnels, that is a fix?

Thanks,
Richard
by meshnet
Wed Jul 10, 2013 4:54 pm
Forum: General
Topic: Listing the routing table via SNMP
Replies: 17
Views: 9622

Re: Listing the routing table via SNMP

I recieved the typical "Upgrade to the latest 6.x version, and test it" from support...

Great..

Richard
by meshnet
Tue Jul 09, 2013 11:22 pm
Forum: General
Topic: Listing the routing table via SNMP
Replies: 17
Views: 9622

Re: Listing the routing table via SNMP

And what is interesting is that it looks like the results from the 5.25 router are skipping every other route entry that should be in the snmpwalk. It prints one, then skips one, prints one, skips one.. If I try to query the oid directly ( that should be there, and is on the other router ), I get "N...
by meshnet
Tue Jul 09, 2013 11:11 pm
Forum: General
Topic: Listing the routing table via SNMP
Replies: 17
Views: 9622

Re: Listing the routing table via SNMP

I know this is an old post, but was there ever a working solution to this bug? From a 5.25 router, I can only read about 320 routes from snmp. From a 4.17 router, connected by ethernet to the same router, I can get all 632 routes from snmp. Both show the same routes in winbox under /ip route... Than...
by meshnet
Thu Aug 30, 2012 4:58 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411 Capacitor replacement
Replies: 7
Views: 4237

Re: RB411 Capacitor replacement

We are replacing these almost 10-20 a week these days.. Texas heat,
bad caps don't mix.. really costs me a lot of money. We just go ahead
and refurb them with all new caps (3-4 or so on the 411 )

Richard
by meshnet
Wed Jun 06, 2012 4:40 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP problem with 5.17 - Dude 3.6
Replies: 4
Views: 2101

Re: SNMP problem with 5.17 - Dude 3.6

Try setting a network range in the addresses for the community.
We had a similar problem with cacti, until I figured out you had to put something in the addresses option.

Richard
by meshnet
Tue Oct 25, 2011 8:44 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with WDS
Replies: 10
Views: 3482

Re: OSPF with WDS

I don't believe it has, unless it is fixed in the 5.x codebase. I spent an hour or so trying to figure out the exact conditions, and finally gave up. Static WDS interface, with nbma, and separate subnets work fine, for me. I'm glad it's just not me ;) I was about to do some routing changes, until I ...
by meshnet
Tue Sep 06, 2011 8:24 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Poor quality of the capacitors in RouterBoards
Replies: 38
Views: 14403

Re: Poor quality of the capacitors in RouterBoards

Hate to have to post here, but the cap issue is far greater then they are letting on.. On my desk, I have over 20 411's 2 411ah's, and my techs have at least another 4-5 each in their trucks.. This is costing me a fortune in board swaps, and truck rolls.. And I know we have already thrown away a bun...
by meshnet
Mon Jan 24, 2011 11:06 pm
Forum: General
Topic: v3.X uptime challenge
Replies: 55
Views: 12260

Re: v3.X uptime challenge

One of our tower cores.. Luckily has generator onsite.
by meshnet
Fri Jun 05, 2009 9:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n
Replies: 939
Views: 288311

Re: 802.11n

Were these at any kind of distance?
Tested indoors, outdoors?

Thanks,
Richard
by meshnet
Mon Apr 27, 2009 2:01 am
Forum: General
Topic: RouterBoard 44GV ports randomly stop working
Replies: 17
Views: 4518

Re: RouterBoard 44GV ports randomly stop working

Most of of the ports on the 2 boards we threw away were plugged into other routers, and routerboards.. RB600's ( gigabit ) , RB1000's, supermicro onboard gigabit, or Cisco 2950 Switches. 100 or 1000 speeds, didn't matter... they drop off anyway.. I'm glad you are having luck.. don't expect it to las...
by meshnet
Fri Apr 24, 2009 6:05 pm
Forum: General
Topic: RouterBoard 44GV ports randomly stop working
Replies: 17
Views: 4518

Re: RouterBoard 44GV ports randomly stop working

LOL.. You want to know their official "Answer"... Here it is! Hello, We have some mixed replies from customers, some of them was able to correct issues by upgrading BIOS of the motherboard, some other was not able to correct it at all. So I can only suggest to play around with BIOS version and setti...
by meshnet
Sat Apr 18, 2009 3:52 pm
Forum: General
Topic: RouterBoard 44GV ports randomly stop working
Replies: 17
Views: 4518

Re: RouterBoard 44GV ports randomly stop working

Lol..

This makes 3 threads now, about these cards..
Search for 44GV..
Come on mikrotik.. give us something..

Richard
by meshnet
Fri Apr 17, 2009 5:04 pm
Forum: General
Topic: Problems with new 44gv ether.
Replies: 4
Views: 915

Re: Problems with new 44gv ether.

Notice the silence....

I love all the other products, but they really should pull this card..
It would be different if we got support for it, but they don't seem
interested in that.

Richard
by meshnet
Wed Apr 15, 2009 11:41 pm
Forum: General
Topic: Problems with new 44gv ether.
Replies: 4
Views: 915

Re: Problems with new 44gv ether.

No, several of us have had problems.. Ports just drop off, and you have to disable/enable them to make them work. I sent a supout, they created a ticket, and never heard anything.. My boxes are standard intel motherboards, etc.. Never had an issue with anything else, but these.. We yanked them, and ...
by meshnet
Tue Mar 10, 2009 5:00 pm
Forum: General
Topic: RB44GV or RB44G
Replies: 14
Views: 3444

Re: RB44GV or RB44G

Just to clarify.. ALL other cards work great in these systems. Supermicro P4 Motherboards I have dlink dfe-570tx. - working great. Matrox 4 port Intel chipset - working great RB44 - working great.. I replaced two of these cards with the RB44GV to get gigabit capability.. The ports just drop off... y...
by meshnet
Tue Mar 10, 2009 4:51 pm
Forum: General
Topic: RB44GV or RB44G
Replies: 14
Views: 3444

Re: RB44GV or RB44G

I have... I did that before I complained. I have sent supout, hardware config, and you guys sent back "can you put a queue in to see how much traffic is going thru it? " I had to respond "no"... It's a core router... I can't keep enabling/disabling the ports to keep them working.. I have paying cust...
by meshnet
Mon Mar 09, 2009 4:46 pm
Forum: General
Topic: RB44GV or RB44G
Replies: 14
Views: 3444

Re: RB44GV or RB44G

Normis, You have seen several threads on the forums for these cards. I have tried it in two different supermicro intel based boards. Other cards work perfect, and these don't. They drop ports. I have heard this from several different people now, including my vendor. I have dlink dfe-570tx, older mat...
by meshnet
Fri Mar 06, 2009 4:37 pm
Forum: General
Topic: RB44GV or RB44G
Replies: 14
Views: 3444

Re: RB44GV or RB44G

I had to pull them.. I can't be called on to do QA for Mikrotik for these cards..
They have a problem, Mikrotik knows it, and they are still selling it..

Buyer beware I guess..

R
by meshnet
Thu Mar 05, 2009 7:25 pm
Forum: General
Topic: RB44GV or RB44G
Replies: 14
Views: 3444

Re: RB44GV or RB44G

I have another case of bad RB44GV..

This one has ports that just stop transmitting.. I disable, and enable the port,
and it starts working again for about 12 hours...

RBV44GV 3.20....
by meshnet
Wed Sep 24, 2008 7:14 pm
Forum: General
Topic: Intel igb nic driver
Replies: 8
Views: 1918

Re: Intel igb nic driver

Sent supout, and screenshot of resources/pci

Richard
by meshnet
Tue Sep 23, 2008 5:08 pm
Forum: General
Topic: Intel igb nic driver
Replies: 8
Views: 1918

Re: Intel igb nic driver

The new e1000 doesn't support it ( I've tried 3.14 )

Kernel 2.6.26.5 has it included. is is the igb option.

Hopefully they'll enable it, so I can get an added 2 gig-e's!

Richard
by meshnet
Mon Sep 22, 2008 10:47 pm
Forum: General
Topic: Intel igb nic driver
Replies: 8
Views: 1918

Intel igb nic driver

Could you guys please add the Intel igb driver to the kernel?

http://downloadcenter.intel.com/detail_ ... ldID=13663

A lot of server boards now are coming with the 82575/6 nics..

Richard
by meshnet
Tue Aug 14, 2007 7:07 pm
Forum: Scripting
Topic: changeip : Greylisting ?
Replies: 3
Views: 1365

Re: changeip : Greylisting ?

Cool

I would be interested in the SmallSMTPServer. I'm having to deal with allowing SMTP
AUTH through, so I've been attempting to just block limit overages right now.

What is it written in? I'd be interested in extending it to proxy SMTP AUTH connections,
on top of the greylist..

Richard
by meshnet
Tue Aug 14, 2007 6:08 pm
Forum: Scripting
Topic: changeip : Greylisting ?
Replies: 3
Views: 1365

changeip : Greylisting ?

Sam,

Can you post how you do your greylisting on the MT?

Thanks,
Richard
by meshnet
Thu Mar 29, 2007 5:54 pm
Forum: General
Topic: OSPF-out filter not working
Replies: 13
Views: 2942

Now that the MT guys are back from MUM, can I get a ruling on this?

Richard
by meshnet
Sun Mar 11, 2007 12:30 am
Forum: General
Topic: OSPF-out filter not working
Replies: 13
Views: 2942

Hrm..

[admin@xxxxxx] routing ospf> /routing ospf status lsa print external
no such command or directory (status)

V2.9.40 on a 532 routing-test enabled

I do want to filter external routes... in-between areas.

Richard
by meshnet
Sat Mar 10, 2007 4:14 pm
Forum: General
Topic: OSPF-out filter not working
Replies: 13
Views: 2942

Ping..

Anything from Mikrotik on this?
3.0x maybe?

Thanks,
Richard
by meshnet
Fri Mar 09, 2007 12:43 am
Forum: General
Topic: OSPF-out filter not working
Replies: 13
Views: 2942

I would swear this is what we are doing with this.. http://www.cisco.com/en/US/products/sw/iosswrel/ps1839/products_feature_guide09186a00800b5d4f.html Feature Overview The OSPF ABR Type 3 LSA Filtering feature extends the ability of an ABR that is running the OSPF protocol to filter type 3 link-stat...
by meshnet
Thu Mar 08, 2007 9:16 pm
Forum: General
Topic: OSPF-out filter not working
Replies: 13
Views: 2942

Here is what I'm seeing, and tell me if it is what the filter is supposed to be doing... When I put in the filters, they seem to apply to what routes that particular router generates only. Example, I have a MT as a ABR between to areas, I only want to propagate some routes between the borders. If I ...
by meshnet
Thu Mar 08, 2007 4:17 am
Forum: General
Topic: OSPF-out filter not working
Replies: 13
Views: 2942

OSPF-out filter not working

I know it is routing-test, but has anyone made the ospf-out filter work?

I have read about 6 different threads in the forums, and they all go
silent after this determination.

Has anyone tested ospf filters in 3.0bx? Do they work there?

Thanks,
Richard
by meshnet
Fri Dec 22, 2006 5:35 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude as a RouterOS Package
Replies: 4
Views: 2059

A Linux Daemon would be awesome..

All of our monitoring programs/ stats, etc all run on a couple of
mirrored linux boxes. If we could run dude on them , that would
be the stuff...


Richard
by meshnet
Mon Dec 18, 2006 3:42 pm
Forum: General
Topic: Winbox: Natural Ordering 1,2,10,11 instead of 1,10,11,2
Replies: 4
Views: 1938

While you are making changes to winbox...

Could we get a option to make folders/groups for routers...
SecureCRT SSH went to this on their connect screen , and it is awesome.
I have routers/servers by groups, and you can expand/collapse them, etc.

Just an idea..

Richard
by meshnet
Fri Dec 08, 2006 9:37 pm
Forum: Scripting
Topic: ROSInfo - router monitoring
Replies: 57
Views: 27646

phill, a couple of fixes for the next version,

the fetch.php scripts don't use the rrdtool configuration entry, they are hard coded.

also, you might add a config var for the snmp community.

Thanks,
Richard
by meshnet
Fri Jun 30, 2006 6:06 pm
Forum: General
Topic: Looking for source for inexpensive 1U rack mount MT server
Replies: 15
Views: 3260

This is exactly what we do. We have bunches of these out there. The latest ones we build use SC512L ( the rear-facing ) P8SCI ( motherboard with dual gig ( broadcom chip ) ) snk-p0011 ( heat sink ) cse-pt66 ( air duct ) cse-rr1u-x ( riser card ) NOTE!! this motherboard is 3.3V pci only! rb-44 ( we h...
by meshnet
Wed May 31, 2006 6:19 pm
Forum: General
Topic: MikroTik Security at Defcon
Replies: 3
Views: 1645

Hey, I'll be there too..

I would be fun to throw one in the CTF network, and
see if it gets taken down..


Richard
by meshnet
Fri Mar 10, 2006 1:11 am
Forum: General
Topic: 2.9.16 Released
Replies: 14
Views: 5959

Does 2.9.16 fix the 64mb NAND problem?

I have a few older ones that I've been waiting to upgrade.

Thanks,
Richard
by meshnet
Thu Feb 23, 2006 12:15 am
Forum: Scripting
Topic: Kick out wireless client
Replies: 3
Views: 2275

Curious how are you sending a radius command from php?
php_radius?
by meshnet
Fri Feb 10, 2006 4:25 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: any updates on the low cost cpe?
Replies: 4
Views: 1628

Is it available?

How much cheaper is the 111 going to be? That would be
perfect for the cpe.. only need 1 mini-pci.
by meshnet
Wed Oct 26, 2005 2:35 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: MT AP --> Cisco WGB350 Client
Replies: 4
Views: 1349

Yes.

It will associate, but not pass traffic.

Richard
by meshnet
Fri Sep 16, 2005 3:24 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Where to buy
Replies: 2
Views: 1488

by meshnet
Wed Aug 31, 2005 7:11 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9 and prism ?
Replies: 13
Views: 4293

Just telling you what I see... matter of fact this morning,
in order to get a new client associated, I had to cycle the radio card.

RB532AP with a prism 200mw.. 2.9 release not RC

R
by meshnet
Wed Aug 31, 2005 5:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9 and prism ?
Replies: 13
Views: 4293

We are also seeing the same thing. If we disable the wireless card, and then re-enable it, it is good for a couple of days. I am going to try swaping the prism for a cm9, and see what I get. Not a signal issue, this is a small neighborhood with less than 15 clients, and most of them with -66 - -70 s...
by meshnet
Thu Jul 07, 2005 4:57 am
Forum: General
Topic: AP security profile resetting
Replies: 1
Views: 1092

AP security profile resetting

OK, what am I missing here? MT 2.9RC6 Dlinkg G530 card running as an AP. We don't usually use WEP, but I was replacing an old AP with at MT box. I setup a security profile "ciscowep" , added the keys, and set the card to use it as the security profile. Works great.. Every time I reboot the AP ( real...
by meshnet
Wed Jun 15, 2005 6:19 pm
Forum: General
Topic: Any Cisco bridges not working
Replies: 10
Views: 2060

Every time we have replaced a cisco solution with something else ( usually Mikrotik ) we have had a yank the whole thing... The Bridge/AP will work with other brand clients, but none of the clients ( wgb/br/ap ) work with anything else . Now, the pci cards , and the laptop cards do work, and we have...
by meshnet
Mon Apr 18, 2005 6:39 pm
Forum: General
Topic: Senao-Prism 2.5 not found w/routerboard 532
Replies: 22
Views: 6268

Don't get too excited.
Updated, all packages look good, and it sees the card.
Went to enable it, and it kernel panic'd.

Richard
by meshnet
Sat Mar 05, 2005 3:56 pm
Forum: General
Topic: Wish: Loopback-Interface
Replies: 1
Views: 2330

We have used a Bridge interface without adding physical interfaces to it.
It seems to work. We have to source-NAT from some specific
ip's on a vendor link we setup a while ago. This seems to work with no issues.

Richard
by meshnet
Thu Feb 10, 2005 12:20 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB Specs
Replies: 4
Views: 2145

Anything new?

meshnet