Community discussions

MikroTik App

Search found 16 matches

by fabio
Tue Feb 20, 2024 11:59 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

The structure of the command gives you the hint about where the option is located. However, see https://www.youtube.com/watch?v=37aff6d14Xk minute 4.00 onwards. Let me point out that you were following the wrong page (old CAPsMAN). The right help page is the one I linked before. I warmly suggest yo...
by fabio
Tue Feb 20, 2024 11:49 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

I never told that this is the final scenario. My final config has 3 x HAP ax3 and 1 x L009 In that case you definitely need those provisioning rules and ideally even per radio mac address to steer correct frequency setting for each of those APs (other options also possible. I find MAC address to be...
by fabio
Tue Feb 20, 2024 11:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

Secondly, you probably missed the following part on the CAP: /interface/wifi/set wifi1,wifi2 configuration.manager=capsman-or-local Thanks, this was the missing element! Since I've done all config in WinBox I've not found the proper section to assign wifi interfaces to capsman. Screenshot 2024-02-2...
by fabio
Tue Feb 20, 2024 11:18 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

... which also raises the question:
why use capsman with only ONE Access point ??
I never told that this is the final scenario.
My final config has 3 x HAP ax3 and 1 x L009
by fabio
Tue Feb 20, 2024 11:00 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

Have you tried my suggestions 1-5? Can you post the full configs after you applied them? Main: # 2024-02-20 09:58:59 by RouterOS 7.13.5 # # model = L009UiGS-2HaxD /interface wifi channel add band=2ghz-ax disabled=no name=channel1 /interface wifi security add authentication-types=wpa3-psk disabled=n...
by fabio
Tue Feb 20, 2024 10:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

My suggestions: 1) disable CAP mode on main done with no changes 2) apply cfg1 to interface wifi1 on main skipped because i'm not interested on L009 wifi 3) disable detect internet on main why? internet detection is enabled on other interfaces different to local bridge 4) disable capsman on AP1 5) ...
by fabio
Tue Feb 20, 2024 10:47 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

Side note: the L009 is much less powerful than the hAP ax3. Have you considered to switch the two device roles? to be honest i've already tried to switch role of 2 RBs with same result. I've done video and config dump when in the 2nd scenario but doesn't matter at the moment. The main problem is th...
by fabio
Mon Feb 19, 2024 10:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

Tried also with 7.13.5 with no success
by fabio
Mon Feb 19, 2024 3:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

L009: /interface wifi set [ find default-name=wifi1 ] configuration=*1 configuration.mode=ap Where is the missing configuration ? I don't know, i've exported and cut only routes, dhcp-server, dns, etc All steps done are shown in this video: https://youtu.be/LHnmF4_-Da0 /interface wifi cap set certi...
by fabio
Mon Feb 19, 2024 2:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

Main (L009UiGS-2HaxD): # 2024-02-19 13:39:28 by RouterOS 7.13.4 # # model = L009UiGS-2HaxD /disk set usb1 type=hardware /interface bridge add name=bridge-local /interface ethernet set [ find default-name=ether1 ] name=ether1 set [ find default-name=ether2 ] name=ether2 set [ find default-name=ether3...
by fabio
Mon Feb 19, 2024 2:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

I don't know if my steps are wrong or not.

video of all steps done:
https://youtu.be/LHnmF4_-Da0
by fabio
Mon Feb 19, 2024 2:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

Personally I don't use certificates.
I don't see the benefit from using it in my own LAN environment.
me too but leaving blank the related fields or setting to "auto" makes no differences, the cert will be autogenerate (and i suppose used)
by fabio
Mon Feb 19, 2024 10:09 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

Re: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

Have you tried clearing out all certificates ?
yes, I've tried also to leave default (blank) on Cert and CA fields with the same result.

Question: the CAP client hasn't a cert and doesn't generate a new one. I've to create it manually and set on Wifi -> CAP settings?
by fabio
Mon Feb 19, 2024 3:02 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]
Replies: 26
Views: 4507

CAPsMAN not working on 7.13.4 [SOLVED]

Hi all, I've 2 devices, an L009UiGS-2HaxD with CAPsMAN enabled with 2 cfg for 2ghz and 5Ghz 802.11ax radios and a C53UiG+5HPaxD2HPaxD with CAP client enabled. The client connects to the capsman but no radio are listed in the proper section. The other strange thing is that on remote CAP i see the dev...
by fabio
Tue Nov 21, 2023 1:02 pm
Forum: General
Topic: TG-BT5-IN doesn't send accelerometer events
Replies: 1
Views: 870

TG-BT5-IN doesn't send accelerometer events

Hi all, i'm doing some test with TG-BT5-IN and KNOT and i've found an issue. I've set a script that runs every 3 seconds for parsing payloads from TG-BT5-IN and if 21st octet is != 0 then send an HTTP request. The problem is that TG-BT5-IN payloads have 21st octet != 0 only for magnetic switch event...
by fabio
Mon Oct 30, 2023 11:20 pm
Forum: Scripting
Topic: Rest API port reset [SOLVED]
Replies: 3
Views: 4875

Re: Rest API port reset [SOLVED]

I found my mistake by trial and error - correct post data to disable/enable ports is:
 {".id": "*7"} 
for port 6 for example.
Hi JDF, can you post the entire request? URL, body, etc.....