Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 41 matches

by chipxsd
Fri Jul 20, 2018 8:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: What may I use CCR1036-12G-4S usb port for?
Replies: 6
Views: 2012

Re: What may I use CCR1036-12G-4S usb port for?

Thanks for such a detailed reply. I guess the only thing I was worried about was that the CCR routers might not support USB devices, since it's got an interesting CPU architecture (TILE), and in a lot of cases nobody writes drivers for esoteric architectures. I guess MikroTik guys did, if you have i...
by chipxsd
Fri Jul 20, 2018 3:20 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: What may I use CCR1036-12G-4S usb port for?
Replies: 6
Views: 2012

Re: What may I use CCR1036-12G-4S usb port for?

I just tried connecting an Android phone to the CCR1036-12G-4S, but no LTE interfaces showed up (however, the USB device was detected). I also noticed there's no LTE package in the RouterOS bundle.

Does CCR1036-12G-4S even support LTE?
by chipxsd
Sun Jun 03, 2012 2:59 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: IPTV solution with udpxy
Replies: 20
Views: 17862

Re: IPTV solution with udpxy

Pure awesomeness ... It works guys!

I just have to test, if everything else works (STB, voip ...).
by chipxsd
Sat Jun 02, 2012 10:44 am
Forum: Beginner Basics
Topic: IPTV solution with udpxy
Replies: 20
Views: 17862

Re: IPTV solution with udpxy

In this way, you will get multicast traffic only between vdsl and Raspberry, and not on the WLAN.
You have a 5 port router... Why use it as a 2 port router with a a switch :lol: ?
Yes, you do have a point. I'll see which solution seems more elegant.
by chipxsd
Sat Jun 02, 2012 2:06 am
Forum: Beginner Basics
Topic: IPTV solution with udpxy
Replies: 20
Views: 17862

Re: IPTV solution with udpxy

Set 1 input port from the modem, 1 output to the Raspberry allowing forwarding of multicast traffic, and the printer and WiFi in bridge mode to serve the local network, with multicast blocked. Raspberry only has one nic. If it had two, I'd connect one directly to modem, and the other one to routerb...
by chipxsd
Sat Jun 02, 2012 12:47 am
Forum: Beginner Basics
Topic: IPTV solution with udpxy
Replies: 20
Views: 17862

Re: IPTV solution with udpxy

Does the modem (which is presumably a router too) send multicast traffic out of all ports regardless? If it does then you may be seeing multicast traffic created when the STB requests a channel. I'm not sure ... I wouldn't say, since the light blink independently. What I know is, all ports act the ...
by chipxsd
Fri Jun 01, 2012 11:14 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: IPTV solution with udpxy
Replies: 20
Views: 17862

Re: IPTV solution with udpxy

Disabling b/g didn't help much - it's better, but still not usable. I've also disabled all lower datarates on wireless adapter, but this is really not a solution for me. I've had options like virtual ethernet ports in mind (if that is even possible) ... VLAN (802.1q) comes out of the question on ras...
by chipxsd
Fri Jun 01, 2012 6:22 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: IPTV solution with udpxy
Replies: 20
Views: 17862

IPTV solution with udpxy

Greetings everyone. I'd like to solve a simple problem of having an IPTV access on my wireless devices at home. I've tried using IGMP-proxy, but it doesn't work well with wireless solutions - each time I open an UDP broadcast connection, whole network slows down. Since I've got a spare Raspberry Pi,...
by chipxsd
Tue Apr 11, 2006 10:44 pm
Forum: General
Topic: Mangle stopped working after upgrade to 2.9.20
Replies: 3
Views: 888

Ok, I restored the settings from one of today's backups (before the upgrade) and it seemed it did the trick...

Thanks anyway....
by chipxsd
Tue Apr 11, 2006 8:59 pm
Forum: General
Topic: Mangle stopped working after upgrade to 2.9.20
Replies: 3
Views: 888

I'll provide the administration account if it helps?
by chipxsd
Tue Apr 11, 2006 8:57 pm
Forum: General
Topic: Mangle stopped working after upgrade to 2.9.20
Replies: 3
Views: 888

Mangle stopped working after upgrade to 2.9.20

Somebody help me, please... When I upgraded the routerOs (couple of hours ago) with the latest packages 2.9.20, Mikrotik stopped marking the connections, so traffic shaping does not work anymore. So I went and downgraded the system to 2.9.19 again, but still, Mikrotik won't mark connections. What we...
by chipxsd
Tue Apr 11, 2006 8:41 pm
Forum: General
Topic: 2.9.20 released ...
Replies: 18
Views: 3075

Somebody help me, please... When I upgraded the routerOs (couple of hours ago) with the latest packages 2.9.20, Mikrotik stopped marking the connections, so traffic shaping does not work anymore. So I went and downgraded the system to 2.9.19 again, but still, Mikrotik won't mark connections. What we...
by chipxsd
Sun Mar 26, 2006 12:28 am
Forum: General
Topic: Would 802.1Q (VLAN) tagging solve my problem?
Replies: 6
Views: 1433

I'd get rid of the dual gig-e feeds. The MT (as said before) wont pass 5 gig anyhow. What you are doing is bridging vlan1 and vlan2 together to create a network loop. Are the gig-e links copper or fiber? Copper - cat 6... ehh, I've disabled all VLAN features on both switches, and enabled RSTP on mi...
by chipxsd
Sat Mar 25, 2006 11:05 am
Forum: General
Topic: Would 802.1Q (VLAN) tagging solve my problem?
Replies: 6
Views: 1433

Today I turned on the STP protocol (in the bridge interface), and it didn't do any good.

Everything connected to the switch didn't work anymore, but at least this time, the mikrotik machine didn't start freezing.

Is there any other way to do that, with the same setup?
by chipxsd
Mon Mar 20, 2006 11:42 pm
Forum: General
Topic: Would 802.1Q (VLAN) tagging solve my problem?
Replies: 6
Views: 1433

Thanks andrewluck for the advice. It is not a 2GBit link between two buildings that I want ... but a mass storage server is also connected to the Mikrotik machine (not shown in the scheme). We're going to use it for document storage, and it has a 1GBit link to the "main bridge". But I think / hope S...
by chipxsd
Mon Mar 20, 2006 9:51 pm
Forum: General
Topic: Would 802.1Q (VLAN) tagging solve my problem?
Replies: 6
Views: 1433

Would 802.1Q (VLAN) tagging solve my problem?

I have two 24-Port switches with two extra GigaBit ports - Port 25 and Port 26. On Mikrotik machine, I used the bridge interface to join all ethernet interfaces together and assigned the 192.168.0.1/22 address to it: Bridge <= ether1, ether2, ether3, ether4 PPPoE out <= ether5 Both switches have ass...
by chipxsd
Thu Jan 26, 2006 10:05 am
Forum: General
Topic: Mikrotik User Manager
Replies: 8
Views: 1369

it is available for testing online (write to support) but in RouterOS it could be integrated only after 2-3 months.
Will the user management inlcude a billing system?
2 to 3 months? That's March or April?
by chipxsd
Mon Jan 09, 2006 3:04 pm
Forum: General
Topic: PPPOE Billing with Prepaid and Post-paid Accounts
Replies: 5
Views: 2071

Re: PPPOE Billing with Prepaid and Post-paid Accounts

Try Mikrotik Hotspot manager beta...
Where do I get the beta version? As far as I know it's only available as online beta testing?
by chipxsd
Tue Dec 06, 2005 11:05 pm
Forum: General
Topic: Freeradius, mysql -> what to put in the tables
Replies: 0
Views: 585

Freeradius, mysql -> what to put in the tables

I went through http://www.frontios.com/freeradius.html a couple of times, and I don't have a clue what to put in the tables. What are those attributes in the tables? Can someone show me their tables for an example, or just help me fill mine out? I need a couple of user groups - all users have unlimi...
by chipxsd
Fri Oct 21, 2005 12:11 pm
Forum: General
Topic: Automatic billing/account creation and hotspot user manageme
Replies: 21
Views: 6013

Oh pleeeezee, count me in! email: klemen.verdnik@gmail.com

I just want to know how you managed to get to the hotspot users database with PHP?
by chipxsd
Wed Jun 08, 2005 5:52 pm
Forum: General
Topic: Allow only users in ARP list
Replies: 4
Views: 1645

nevermind, found it: /interface ethernet set etherX arp=reply-only
by chipxsd
Wed Jun 08, 2005 5:43 pm
Forum: General
Topic: Allow only users in ARP list
Replies: 4
Views: 1645

excuse me? Where do i find this 'reply only mode'? I'm not quite familiar with this.
by chipxsd
Wed Jun 08, 2005 5:16 pm
Forum: General
Topic: Allow only users in ARP list
Replies: 4
Views: 1645

Allow only users in ARP list

Can i give access to the internet only to users in ARP list - and block everyone that isn't on the list.
Or is there another way to allow certain MAC addresses in the network?

ps: and I've already checked the manual several times, and only found radius and hotspot.
by chipxsd
Thu Jun 02, 2005 11:51 pm
Forum: General
Topic: Add src to address list
Replies: 3
Views: 1256

Ok, now I know it's possible. Could anyone give me any instruction on how to do that?
by chipxsd
Thu Jun 02, 2005 8:55 pm
Forum: General
Topic: Add src to address list
Replies: 3
Views: 1256

Add src to address list

Is it possible to add a source IP (users, which has more than 20 TCP connections opened) to an address list?
by chipxsd
Fri May 13, 2005 11:45 am
Forum: General
Topic: 2.9 beta 19 DNS and speed issues on RB 532
Replies: 7
Views: 2279

Here's how i set it up:
ip firewall mangle> print
 0 D in-interface=pppoe-tomi protocol=tcp tcp-options=syn-any
     action=passthrough tcp-mss=1440

 1   in-interface=pppoe-tomi protocol=tcp tcp-options=syn-any
     action=passthrough tcp-mss=1360
And it still doesn't work.
by chipxsd
Wed May 11, 2005 5:05 pm
Forum: General
Topic: 2.9 beta 19 DNS and speed issues on RB 532
Replies: 7
Views: 2279

It didn't do any good for me. I'll try to upgrade to 2.9 RC1, if it'll work.
by chipxsd
Wed May 11, 2005 1:55 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

What could be the problem? Some of the pages, like http://www.hotmail.com won't load. I tried with IE, firefox even in linux. I only get the status message: waiting for reply. It happenes even if I disable all the rules in firewall settings. But if I use a proxy (one from this list: http://www.samai...
by chipxsd
Wed May 11, 2005 1:48 pm
Forum: General
Topic: 2.9 beta 19 DNS and speed issues on RB 532
Replies: 7
Views: 2279

I'm having the same problems. Except i'm using MT v2.8.27. Here's my MT setup: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=2924 There are some things I found out, regarding this. Yesterday, it opened all the pages - for about an hour, but then it stopped. And if I use a proxy server (one from this pag...
by chipxsd
Wed May 04, 2005 4:59 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

A million dollar question. How do you limit each and everyone's bandwidth to 256kbit / 128kbit. That would mean, if there were 4 users - all uploading and downloading at the same time, final bandwidth would be 1024kbit / 512kbit. I see that a lot of users have hundreds of connections opened on port ...
by chipxsd
Tue May 03, 2005 7:21 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

ok, i bought the license now (finally) And again with the novice questions. - how do you backup your whole system - how do you set bandwidth limit to users (let's say 192.168.0.100-192.168.0.254 each have 256k / 256k - on pppoe-out interface) - i set up a firewall rule (forward), all TCP connections...
by chipxsd
Fri Apr 29, 2005 7:20 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

Finally. I configured the router the way I wanted, but there are still some features i whish the routerOS would have. It's probably not possible, but i'll ask anyway: is it possible to disconnect someone with a specific MAC address? Here are a couple of students, trying to piss me off. They are manu...
by chipxsd
Fri Apr 29, 2005 2:56 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

How can you pass DNS and gateway settings to users, when they are getting the assigned IP. And when i turn on the "Obtain an ip automatically" in WinXP, it doesn't work (first screenshot). But when i manually set the ip address, gateway and DNS settings, it works (second screenshot). http://ferisrv5...
by chipxsd
Fri Apr 29, 2005 1:50 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

Thanks cmit. It works! Internet works lika a charm. I can even ping other users from 192.168.0.177 to 192.168.1.10, with 1ms :lol: - How do i set up a DHCP server. So users would get their IP automatically. Let's say from 192.168.0.100 to 192.168.0.254 for each etherX. - And what are the basic firew...
by chipxsd
Fri Apr 29, 2005 12:56 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

What do i have to do now? - I assigned IP addresses to each ethernet adapter. ip address add address 192.168.0.1/16 interface=ether2 ... 0 D xxx.xxx.x.x ADSL 1 192.168.0.1/16 192.168.0.0 192.168.255.255 ether2 2 192.168.0.1/16 192.168.0.0 192.168.255.255 ether3 3 192.168.0.1/16 192.168.0.0 192.168.2...
by chipxsd
Fri Apr 29, 2005 12:16 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

i really don't get it, how this thing works.

dwright: your help would be really appriciated. If you could configure the machine remotely, be my guest. I can give you my current IP and administrator password.

Here's my email address: klemen.verdnik@gmail.com

I hope we can put this thing up today.
by chipxsd
Fri Apr 29, 2005 11:51 am
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

woops... :oops: yeah, i got the IP, alright. Thanks!

Let's see. What are the next steps:
- try to ping something
- route to ether2, ether3, ether4
by chipxsd
Fri Apr 29, 2005 11:19 am
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

Ok, I've established a PPPoE connection. That means I'm having no troubles with username and password. But there's this other problem. I can't get the IP from my ISP. What am i doing wrong? Here's what i did: - /interface enable ether1,ether2... - /interface pppoe-client add interface=ether1 user=xx...
by chipxsd
Fri Apr 29, 2005 3:14 am
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

It's getting kind of late now, I'll try what I can tomorrow. I'll let you know how it turns out.
On a side note. Very nice graphic...
That was made in Word in like 5 minutes. I'm actually a graphics designer, and I usually don't use Word for designing :)
by chipxsd
Thu Apr 28, 2005 9:00 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

Thanks maximan & blue. Blue, greetings to you to :) When doing different subnets, do I have to change the subnet mask to? (16 bit / 255.255.0.0) ? I'm not really that concerned about windows sharing. I'll probably setup a FTP server somewhere and collect money to buy a big HDD. Every one that contri...
by chipxsd
Thu Apr 28, 2005 8:06 pm
Forum: General
Topic: Basic router setup
Replies: 27
Views: 7131

Basic router setup

Greetings! I'm a 22 year old student from Slovenia. I volunteered to setup the network in our dorm. I found out about MikroTik couple of hours ago, so I don't have any clue how to setup MikroTik OS. So I was hoping I could turn to you guys on the forum to help me out? Here's the thing. We have one D...