Community discussions

MikroTik App

Search found 66 matches

by captainproton
Fri Feb 19, 2016 9:30 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPFv3 down / no link local address
Replies: 2
Views: 1025

Re: OSPFv3 down / no link local address

yes, port is up. no, not part of a brigde.
I took another Mikrotik router, put it on the same place and started the configuration again from scratch.
Now this new configuration is working as expected.
by captainproton
Wed Feb 17, 2016 10:26 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPFv3 down / no link local address
Replies: 2
Views: 1025

OSPFv3 down / no link local address

Hey, I was searching for a reason why a a OSPFv3 interface is down and won't connect to the neighbors. ...and then I found that the Ethernet interface does not have a Ipv6 link local address. I cannot find a reason why. All other interfaces on all my other routers do have link local addresses and OS...
by captainproton
Mon Jan 19, 2015 10:25 am
Forum: General
Topic: Path MTU: IPv4 & IPv6 over PPPoE
Replies: 0
Views: 756

Path MTU: IPv4 & IPv6 over PPPoE

Hi, we are using a Mikrotik CCR (v6.24) as PPPoE Server providing IPv4 & IPv6 via IPv6-PD. This is actually working very nice with customers that are using home routers from AVM (Fritzbox). The problem is that there are some strange effects - not allways but often, that occure when websits are deliv...
by captainproton
Sun Sep 07, 2014 1:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SXT ac - Current TX Power display don't work ?
Replies: 8
Views: 3020

Re: SXT ac - Current TX Power display don't work ?

I see the same here.
Also the signal on a 3,5 km link is very bad. So I asume that really no tx power is being used.
I have tried all settings that I found. No change.
by captainproton
Mon Oct 28, 2013 9:55 am
Forum: General
Topic: IPv6 Pool
Replies: 1
Views: 680

IPv6 Pool

Hey, Routerboard 1100ahx2 RouterOS: 5.18 I have defined the IPv6 prefix that was assigned to me as an IPv6 pool Prefix: 2axx:xxx0:2ef::/48 Prefix Lenght: /62 A PPPoE Server uses this pool to give the /62 prefixes to the users. Actually this is working nice, but I was informed by some customers that ...
by captainproton
Thu Oct 24, 2013 9:46 am
Forum: General
Topic: bad LAN Speeds
Replies: 4
Views: 2269

Re: bad LAN Speeds

Problem solved:
My setup was completely fine,
but there was something wrong with the fiber connetion to my provider.
This was causing massive frame loss if speeds going above 100 MBit.
8)
by captainproton
Fri Oct 18, 2013 8:45 pm
Forum: General
Topic: bad LAN Speeds
Replies: 4
Views: 2269

Re: bad LAN Speeds

I need to add: I doubt that the issue is related to a "weakness" on my internet-uplink, because this could not really explain the behaviour when changing Ethernet-Interface-Datarates. Also in a different setup I observed the same issue when transfering between two local servers here. It does not mat...
by captainproton
Fri Oct 18, 2013 8:39 pm
Forum: General
Topic: PPPoE: slow downloads, fast upload
Replies: 4
Views: 4140

Re: PPPoE: slow downloads, fast upload

I have done alot of testing. Taking the big switched network off does not make any difference. I took another Router and configured new with a very basic setup. AND I SEE THE SAME ISSUE!! :( :( :( Since this is all a little different then my original post, I started a new post: http://forum.mikrotik...
by captainproton
Fri Oct 18, 2013 8:36 pm
Forum: General
Topic: bad LAN Speeds
Replies: 4
Views: 2269

bad LAN Speeds

hallo, I have a RB2011L an OS 6.4. ETH1: Gigabit Uplink to Provider ETH2: some other Network devices, also GBit ETH3: small Server with public IP, Gigabit MTUs are on 1500 on all interfaces This is all direct IP configuration, public IPs & static routes, no PPPoE, no VLANs, etc. The issue is that th...
by captainproton
Thu Oct 17, 2013 4:19 pm
Forum: General
Topic: PPPoE: slow downloads, fast upload
Replies: 4
Views: 4140

Re: PPPoE: slow downloads, fast upload

well... I think so too, but this is something that grows and grows and you dont know when exactly its time to split the network. on the other hand: our server is not part of the switched network and when it communicates with the internet the download is slow and the upload great. ...just like on the...
by captainproton
Thu Oct 17, 2013 2:42 pm
Forum: General
Topic: PPPoE: slow downloads, fast upload
Replies: 4
Views: 4140

PPPoE: slow downloads, fast upload

Hey, I am using Mikrotik RB1100AHx2 as a PPPoE Server for about 400 Clients. For about 1 year this was all running fine but now something is wrong and I cant figure out what. Setup: eth1: uplink to provider, Gigabit eth2: PPPoE Server, connected to a switch with all customers (ubiquiti toughswitch p...
by captainproton
Fri Oct 11, 2013 7:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011L-IN not responding (DOA?)
Replies: 12
Views: 7982

Re: RB2011L-IN not responding (DOA?)

ohh... I just upgraded routerOS again from 5.26 to 6.4 and now it survives reboots or pulling the plug.

... and then I found the hint in the forum to also upgrade routerboot to 3.09.
by captainproton
Fri Oct 11, 2013 7:28 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011L-IN not responding (DOA?)
Replies: 12
Views: 7982

Re: RB2011L-IN not responding (DOA?)

I bought a RB2011L.
Turned it on, uploaded RouterOS 6.4 and found myself stuck in the same situation as described above.

Afer a reset I can access the router, but after a reboot it is dead again.

downgrading to RouterOS 5.26 has not made any difference.

What can I do? Request RMA?
by captainproton
Sat Jan 26, 2013 10:40 am
Forum: General
Topic: RB1100Hx2: bridge or switch ?
Replies: 2
Views: 1622

RB1100Hx2: bridge or switch ?

Hallo, I have a RB1100Hx2. - on Eth1 is my uplink - on Eth2 is our server - Eth3-10 is configured as bridge, connecting all our local devices In an earlyer post I have been told, that the software bridge is less efficient then using the hardware switching capabilities of the RB1100Hx2. Can I group E...
by captainproton
Sat Dec 22, 2012 5:00 pm
Forum: General
Topic: bridge aggregate throughput
Replies: 2
Views: 997

Re: bridge aggregate throughput

hmhm... I have never done that.
grouping under switch

I will try this ...
by captainproton
Sat Dec 22, 2012 11:31 am
Forum: General
Topic: bridge aggregate throughput
Replies: 2
Views: 997

bridge aggregate throughput

Hey, I have a RB 1100AHx and I am somehow confused about the aggregate throughput I see on all ports. Setup: ether 1: internet uplink 100 MBit ether 2: file server 100 MBit ether 3-10: associated to interface "bridge1" There is a PPPoE Server running on bridge1, dialup users connect using PPPoE. Som...
by captainproton
Mon Nov 12, 2012 9:57 am
Forum: General
Topic: IPv6, PPPoE Server, bug?
Replies: 7
Views: 2501

Re: IPv6, PPPoE Server, bug?

the issue was fixed in my case after upgrading to 5.18

i am still on 5.18
by captainproton
Thu Sep 20, 2012 9:44 am
Forum: General
Topic: IPv6 & IPv4 Traffic Graph
Replies: 2
Views: 992

Re: IPv6 & IPv4 Traffic Graph

hmhm... no ideas?
by captainproton
Mon Sep 17, 2012 10:08 am
Forum: General
Topic: IPv6 & IPv4 Traffic Graph
Replies: 2
Views: 992

IPv6 & IPv4 Traffic Graph

Hey,

I am currently graphing my mikrotiks traffic using mrtg.

I wonder if I can graph IPv6 and IPv4 seperatly.

Maybe I have to create some kind of counter in the Mikrotik that I can then access by snmp?

Any ideas?


CP
by captainproton
Tue Jun 19, 2012 12:31 pm
Forum: General
Topic: IPv6, PPPoE Server, bug?
Replies: 7
Views: 2501

Re: IPv6, PPPoE Server, bug?

support told me that they can reproduce the problem and will fix it in next release!
by captainproton
Wed May 30, 2012 9:06 am
Forum: General
Topic: IPv6, PPPoE Server, bug?
Replies: 7
Views: 2501

IPv6, PPPoE Server, bug?

Hey, I am using a Mikrotik Board 1100AHx2 as PPPoE Server for our Network. Dual Stack IPv4 & IPv6 has now been implemented. It is working nice if a client router (Fritzbox 7330) connects for the first time. But when you reboot the client router or just make a reconect, IPv6 will not work anymore. An...
by captainproton
Fri Mar 16, 2012 8:59 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Radar over the entire 5Ghz band?
Replies: 6
Views: 1971

Re: Radar over the entire 5Ghz band?

same here. I have an Omnitik here that is regularly detecting radars. Other 5Ghz devices (Lancom) do not see these radars. Some month before ubiquiti devices behaved similarly here - but opalit is right latest firmware (beta) fixed this. I hope Mikrotik will fix this bug also. If not, the mikrotik d...
by captainproton
Mon Mar 05, 2012 5:04 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: DFS and Radar detection
Replies: 6
Views: 2941

Re: DFS and Radar detection

I have a the same issue with mikrotik wireless outdoor an DFS on, country germany. I have removed a Lancom L-54ag against a Omnitik. And it started to find radars about once an hour. This never happened on the Lancom devices. Ubiquiti 5 Ghz devices used to find false positive radars until they did s...
by captainproton
Sat Nov 05, 2011 9:01 am
Forum: General
Topic: DFS ETSI EN 301893 v1.5.1?
Replies: 4
Views: 1238

Re: DFS ETSI EN 301893 v1.5.1?

I want to bring up this old topic since I still can not find an official answer!

Can Mikrotik 5Ghz devices legaly be used in Germany/EU?
resp. does Mikrotik meet ETSI 301893 v1.5.1 requirements?
by captainproton
Wed Jun 22, 2011 9:47 am
Forum: Beginner Basics
Topic: optimizing MLPPP Link
Replies: 0
Views: 523

optimizing MLPPP Link

hey, I have 2 DSL Lines with 16MBit down and 1 MBit up and I have established a MLPPP connection to my ISP - that was really easy, just adding another interface to the PPPoE Client. I used to observe about 13-14 MBit as max. downspeed on one single line in the past. But the downstream now is not rea...
by captainproton
Fri Jun 17, 2011 11:24 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Q/about combine two pppoe line
Replies: 6
Views: 2630

Re: Q/about combine two pppoe line

hey, I trying just the same at themoment. I have 2 DSL Lines with 16MBit down and 1 MBit up. I used to observe about 13-14 MBit as max. downspeed on one single line in the past. Now I combined the 2 lines with MLPPP on Mikrotik RB450. PPPoE Client Interface --> adding second interface. Everything se...
by captainproton
Tue Jan 11, 2011 11:40 am
Forum: The User Manager
Topic: USERMAN PROFILES
Replies: 2
Views: 1353

Re: USERMAN PROFILES

this problem is still existing. I want to make a hotspot where logins are valid 24h. I have tested it with 30 min validity, but you are not logged out when 30 min are over. when maually removing the hotspot user in winbox, the expired user cannot logon anymore. but this cannot be the way that was me...
by captainproton
Fri Nov 26, 2010 3:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: BFWA Support in ROS?
Replies: 2
Views: 892

Re: BFWA Support in ROS?

of cause not.

otherwise ther would have been answers here.
by captainproton
Sun Aug 08, 2010 1:21 pm
Forum: General
Topic: DFS ETSI EN 301893 v1.5.1?
Replies: 4
Views: 1238

Re: DFS ETSI EN 301893 v1.5.1?

no answers, no compliance, I guess. :-)


mikrotik has never put alot of attention on regulatory needs...

Maybe someone from Mikrotik could tell us, what radar detection version
theire hardware uses?
by captainproton
Fri Jan 29, 2010 7:06 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik as OpenVPN Client not working
Replies: 0
Views: 630

Mikrotik as OpenVPN Client not working

Hey, I have set up a Ubuntu Server as OpenVPN Server. Issued Certificates, copied them to a Windows client, installed OpenVPN Windows Client software, configured, working nice. So the Server Configuration should be ok. Now I wanted to add an OVPN Client Interface to my Mikrotik router using this con...
by captainproton
Mon Dec 28, 2009 9:10 am
Forum: Beginner Basics
Topic: limited txpower on wireless
Replies: 2
Views: 588

limited txpower on wireless

hey,

I am using 5Ghz Mikrotik wireless. I have entered my antenna gain, entered my country but where can I see the output power of the wireless card. or where can I manually set it?


Regards,

CP
by captainproton
Sat Dec 05, 2009 9:00 am
Forum: Wireless Networking
Topic: DFS mode with radar detect
Replies: 1
Views: 2185

Re: DFS mode with radar detect

Regarding EN 301 893 , a full linkdown and rescan after 24 h is not required anymore. theoretically the link should be up until radar is detected. (detected while the link is up) But I do not know how Mikrotik has implemented European Regulation. Maybe they still use an older version oft DFS that re...
by captainproton
Thu Oct 29, 2009 10:32 am
Forum: General
Topic: public IP for PPPoE Clients
Replies: 8
Views: 3334

Re: public IP for PPPoE Clients

I dont know. i have not used the osfp before. but it should work as well if you reproduce it for the other ranges.

actually I als have more ranges but I have not yet implemented this.
by captainproton
Sat Oct 10, 2009 9:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Dual Nstreme and DFS
Replies: 1
Views: 676

Re: Dual Nstreme and DFS

TPC will probably not be supported.
mikrotik does not care about this part of EU regulation.

So for outdoor radio theire competitors might be a better choise for now...
by captainproton
Sat Oct 10, 2009 9:19 am
Forum: General
Topic: public IP for PPPoE Clients
Replies: 8
Views: 3334

Re: public IP for PPPoE Clients

thanks for the answers. this proxy thing seemed little suspicious to me...
so I tried something else:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/OSPF_and_PPPoE_Setup

Following this wiki solved the problem. And even though I don't know exactly, but somehow I think that this is a better solution than the proxy-arp.
by captainproton
Thu Oct 08, 2009 11:24 am
Forum: General
Topic: 2 DSL Modems on a bridge
Replies: 0
Views: 446

2 DSL Modems on a bridge

On a MT Router I have bridged ether1,ether2,ether3. There are two DSL-Modems on ether1 and ether2. I have created a PPPoE Client to dial up with my ISP1 and choose ether1 as interface. I have created another PPPoE Client to dial up with my ISP2 and choose ether2 as interface. From ether3 I want to b...
by captainproton
Thu Oct 08, 2009 9:25 am
Forum: General
Topic: public IP for PPPoE Clients
Replies: 8
Views: 3334

Re: public IP for PPPoE Clients

after searching and searching I found a way to make it work.

activating proxy-arp on both ether interfaces...

Why is that so?

I have another installation where the mikrotik router is both gateway(on DSL MOdem) and PPPoE Server for clients. proxy-arp was not required there...!?
by captainproton
Thu Oct 08, 2009 9:02 am
Forum: General
Topic: public IP for PPPoE Clients
Replies: 8
Views: 3334

Re: public IP for PPPoE Clients

no suggestions?

When I connect to my gateway with a PC, I can easiely access internet. with any of the public IPs that are available to me.
The Mikrotik can also access internet, but not the clients on the PPPoE Server side.
by captainproton
Wed Oct 07, 2009 8:04 pm
Forum: General
Topic: public IP for PPPoE Clients
Replies: 8
Views: 3334

public IP for PPPoE Clients

I have a PPPoE Server running on ether2 that is giving public IPs to clients connected. (23.45.67.x/26) The (physical) Gateway-Device 23.45.67.1 is connected to ether1. so 23.45.67.1 is added as gateway and 23.45.67.2 is added as address to ether1. How can I make the Router "forward" or "route" pake...
by captainproton
Wed Oct 07, 2009 2:18 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: pls how i can install TV card on my mikrotik router
Replies: 7
Views: 1391

Re: pls how i can install TV card on my mikrotik router

Why would you put a TV card in a MT-Router????
by captainproton
Wed Oct 07, 2009 1:15 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: no Internet on PPPoE Clients
Replies: 3
Views: 1162

no Internet on PPPoE Clients

I have got a Mikrotik Router here that shall act as a PPPoE Server an provide Internet for clients. - ether1 is connected to my dsl router, address on ether1: 192.168.1.2 - I added the gateway 192.168.1.1 - then I created a PPPoE Server, local Address 192.168.1.3, remote Address Pool 192.168.1.100-1...
by captainproton
Tue Oct 06, 2009 1:38 pm
Forum: General
Topic: using public IP Addresses
Replies: 4
Views: 786

Re: using public IP Addresses

Ok, I found out how to do it. The hint from mrz was working finally. so here is how I did it: - eth1 on DSL Modem - PPPoE Client on eth1 with ISP username/password - from my /26 subnet I added x.x.x.1/26 to eth1 - building a bridge and adding eth1 and eth2 to it. - a users PC is given the address x....
by captainproton
Tue Oct 06, 2009 11:30 am
Forum: General
Topic: using public IP Addresses
Replies: 4
Views: 786

Re: using public IP Addresses

anyone knows how to do that?
by captainproton
Mon Oct 05, 2009 1:57 pm
Forum: General
Topic: using public IP Addresses
Replies: 4
Views: 786

Re: using public IP Addresses

I created a new bridge. under 'ports' I added eth2 to the brigde but the PPPoE-Client Interface is not 'selectable' as another port. When also adding eth1 to the bridge, the PPPoE connection is terminated.
by captainproton
Mon Oct 05, 2009 1:30 pm
Forum: General
Topic: using public IP Addresses
Replies: 4
Views: 786

using public IP Addresses

Hey, I want to use public IPs for my network: I have a mikrotik router connected to a adsl Modem on eth1. There is a pppoe client connecting dialing up to my ISP. A gateway and public IP address is being automatically assigned. Now my ISP is routing a xxx.xxx.xxx.0/26 public IP range to my ADSL conn...
by captainproton
Sun Sep 06, 2009 10:49 am
Forum: Wireless Networking
Topic: TPC & 802.11h
Replies: 3
Views: 1502

Re: TPC & 802.11h

I am using Lancom for a while already but I wanted to look for an alternative because this stuff is "not really unexpensive".
By now I am using Mikrotik for the routing only.

Osbridge support told me, that all theire 5 GHz equipment supports 802.11h. I will have a closer look at this...
by captainproton
Thu Sep 03, 2009 6:11 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: TPC & 802.11h
Replies: 3
Views: 1502

Re: TPC & 802.11h

as I found out, TPC is not supported.

I wonder a little, since microtik supports virtually every technique I can think of...
Maybe the hardware is not capable to do that!?
by captainproton
Thu Sep 03, 2009 11:50 am
Forum: General
Topic: wlan bridge does not bridge
Replies: 3
Views: 708

Re: wlan bridge does not bridge

ok, i reconfigured.
following this
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transpare ... o_Networks
Tutorial made it work as I wanted it.
by captainproton
Thu Sep 03, 2009 11:25 am
Forum: Wireless Networking
Topic: TPC & 802.11h
Replies: 3
Views: 1502

TPC & 802.11h

I want to use Mikrotik Routers for a backhaul connection.

Does Mikrotik RouterOS supports TPC for outdoor usage here in Germany.

As you know, otherwise you have to reduce the max Tx-Power by 50%. (-3dB)
by captainproton
Wed Sep 02, 2009 10:14 pm
Forum: General
Topic: wlan bridge does not bridge
Replies: 3
Views: 708

wlan bridge does not bridge

I have set up a wireless bridge between two routeros devices. one set to AP bridge, the other one set to station pseudobridge. this is to connect one of my local PCs to my local network (because I cannot use cabel...) Not NAT inbetween. I want it to be completely transparent. like a direct cable con...
by captainproton
Sun Mar 01, 2009 9:07 pm
Forum: General
Topic: 2 gateways
Replies: 1
Views: 1009

2 gateways

hey, I have two gateways connected to the wan side of a mikrotik router. on the lan side, i have a pppoe server for customers connections. so the local address (server IP) is the same for everyone. I want to devide the customers in groups by sorting them into 2 different subnets. (remote addresses) ...
by captainproton
Fri Feb 20, 2009 1:56 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: pppoe and nat
Replies: 1
Views: 659

pppoe and nat

Hey, I want to configure a mikrotik router this way: - connecting as a pppoe client to my IPS on eth1. - providing connections for clients as a pppoe server on eth2. - using src-nat masquerading this should be a quite basic configuration but I cannot get it running. My ISP is also routing some real ...
by captainproton
Wed Jan 28, 2009 11:43 am
Forum: Beginner Basics
Topic: LAN MAC Filter?
Replies: 7
Views: 9136

Re: LAN MAC Filter?

ok, my graphic somehow changed after I posted the message. What I am trying to do: we have a remote location (B) where broadband internet is not available. so we connected it via wlan (5 km away) with location (A), where ADSL ia available. That works all well, but now we want a second ADSL Connectio...
by captainproton
Tue Jan 27, 2009 8:20 am
Forum: Beginner Basics
Topic: LAN MAC Filter?
Replies: 7
Views: 9136

Re: LAN MAC Filter?

that sound like what I was searching for, but it does not work the way I wanted to. Is that possible?: I have 2 ADSL Modems on a distant place, they are connected by a switch. Then there is one (!) line from that place A to B. On side B, I want to have 2 Mikrotik Routers. Each one connecting with a ...
by captainproton
Sun Jan 25, 2009 5:52 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: LAN MAC Filter?
Replies: 7
Views: 9136

LAN MAC Filter?

Hey,

is there a way to block a network component with a certain mac address from communicating with a mikrotik router on a LAN interface?

something like "drop all pakets from 001B11BFBE03"


Regards,

Kai
by captainproton
Mon Dec 15, 2008 10:04 am
Forum: General
Topic: how to stop network sharing between pppoe user
Replies: 4
Views: 881

Re: how to stop network sharing between pppoe user

I am not familiar with usermanagement in mikrotik. i am using a dedicated radiusserver to manage useraccounts and limitations.
by captainproton
Sun Dec 14, 2008 10:39 pm
Forum: General
Topic: how to stop network sharing between pppoe user
Replies: 4
Views: 881

Re: how to stop network sharing between pppoe user

for the sharing question:

lets say the pppoe server has ip 192.168.1.1
and pppoe clients have 192.168.1.2-192.168.1.200

Create a firewall rule
source address 192.168.1.2-192.168.1.200
dst address 192.168.1.2-192.168.1.200

and select "drop" for all traffic that applies to this rule.
by captainproton
Sun Dec 14, 2008 10:14 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Server and Client
Replies: 0
Views: 517

PPPoE Server and Client

Hi, I want the Mikrotik Router to be a PPPoE Client with my ISP on the WAN-Interface and a PPPoE-Server for my Customers on the LAN Interface. I am using this configuration with a real IP for every customer with IP-mapping on another mikrotik router already. But now I want to configure a second Mikr...
by captainproton
Mon Nov 24, 2008 8:25 am
Forum: General
Topic: accepting only PPPoE related traffic
Replies: 3
Views: 1140

accepting only PPPoE related traffic

I have a Mikrotik Router with a wireless interface. All useres connect to the wireless hotspot. For using the internet, they are required to establish a pppoe connection with a pppoe server in my network. In order to keep useres from doing someting else then connecting with pppoe and surfing the web...
by captainproton
Mon Nov 24, 2008 8:24 am
Forum: General
Topic: accepting only PPPoE related traffic
Replies: 1
Views: 455

accepting only PPPoE related traffic

I have a Mikrotik Router with a wireless interface. All useres connect to the wireless hotspot. For using the internet, they are required to establish a pppoe connection with a pppoe server in my network. In order to keep useres from doing someting else then connecting with pppoe and surfing the web...
by captainproton
Sun Nov 23, 2008 3:33 pm
Forum: General
Topic: PPPoE dificultys
Replies: 2
Views: 791

Re: PPPoE dificultys

i had the same problem. try to disable mschap1 and mschap2 for your pppoe server.

i dont know why, but i was advised to do so and it worked.
by captainproton
Sat Nov 22, 2008 8:20 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: DNS
Replies: 0
Views: 570

DNS

hey, I have a Mikrotik router that connects using pppoe to the internet provider. The internal natwerk addresses a maped to a range of external (real) IPs. The mikrotik gets the DNS server IP automatically. Remote Requests is enabled. All internal users connect via pppoe and are given the IP setting...
by captainproton
Thu Oct 16, 2008 7:30 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: IP-mapping
Replies: 7
Views: 3041

Re: IP-mapping

add action=netmap chain=dstnat comment="" disabled=no dst-address=85.x.x.1-85.x.x.127 \ to-addresses=10.30.30.1-10.30.30.127 to-ports=0-65535 add action=netmap chain=srcnat comment="" disabled=no src-address=10.30.30.1-10.30.30.127 \ to-addresses=85.x.x.1-85.x.x.127 to-ports=0-65535 (i have added so...
by captainproton
Wed Oct 15, 2008 7:49 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: IP-mapping
Replies: 7
Views: 3041

Re: IP-mapping

ashish:
I thought about this solution, but adding 127 rules manually keept me from doing this so far. :-)

changeip:
i am using "netmap" action. is that correct?
by captainproton
Sun Oct 12, 2008 1:39 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: IP-mapping
Replies: 7
Views: 3041

IP-mapping

Hi, I am using 1:1 IP mapping to map a real IP subnet to a private subnet. private public 10.30.30.1-127 <--> x.x.x.1-127 That works fine and without problems. Usually, when a user has 10.30.30.40 as private IP, he is mapped to x.x.x.40. That was my intention. But sometimes it happens that he gets x...
by captainproton
Sat Jan 12, 2008 3:14 pm
Forum: General
Topic: adsl and real IP - Pool
Replies: 1
Views: 622

adsl and real IP - Pool

Hey, I have got ADSL and my provider will route a pool of 64 real IP addresses on my adsl connection soon. I have got a hotspot running here, using 1 real IP for all users until now. (NAT) For some legal realson I want to make every user accessing the web with his own real IP. I thought that a route...