Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 35 matches

by Flavioweb
Wed Aug 03, 2011 1:50 pm
Forum: General
Topic: Ros 5.5 on RB 112 and 133: it's possible?
Replies: 3
Views: 665

Re: Ros 5.5 on RB 112 and 133: it's possible?

I think the main limiting factor is the RAM. It seems to start swapping to the flash, causing 100% CPU and lockup in 1-5 minutes. Installed on 112 and 133c. After 14 hours all work fine without remove any package... The throughput seems to be better than "old" 4.xx... more stable. Very nice web int...
by Flavioweb
Tue Aug 02, 2011 7:50 pm
Forum: General
Topic: Ros 5.5 on RB 112 and 133: it's possible?
Replies: 3
Views: 665

Ros 5.5 on RB 112 and 133: it's possible?

Someone had tried to install Ros version 5.5 on rb 112 and 133?

There are problems, or work fine?

Thanks.
by Flavioweb
Sat Nov 14, 2009 8:17 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Possible Mipsle Architecture Port Forwarding bug.
Replies: 2
Views: 640

Re: Possible Mipsle Architecture Port Forwarding bug.

are you expecting the router to receive one packet and send two? It does not create new packets, it only forwards them. You can only forward traffic to a single destination at a time. Or are you just trying to round robin the packets ? With "older" Ros3.0 if i set "To addresses" to "192.168.1.2/24"...
by Flavioweb
Sat Nov 14, 2009 2:18 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Possible Mipsle Architecture Port Forwarding bug.
Replies: 2
Views: 640

Possible Mipsle Architecture Port Forwarding bug.

As i wrote here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=36663 i have a problem to forward ports to multiple IP addresses within a single rule. The rule: 1 chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.3-0.0.0.10 protocol=tcp dst-port=53280-53290 don't foward ports to 192.168.1.3 or other...
by Flavioweb
Fri Nov 13, 2009 11:46 pm
Forum: General
Topic: Dst-nat 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 with ros 4 : how?
Replies: 7
Views: 1148

Re: Dst-nat 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 with ros 4 : how?

'192.168.1.2-192.168.1.3' automatically changes to '192.168.1.2/31' for me... v4.2, x86
If i try "192.168.1.2/31" my Ros 4 say that "an ipv4 address are expected"...

Also "192.168.1.2-0.0.0.2" dont'work...
by Flavioweb
Fri Nov 13, 2009 11:27 pm
Forum: General
Topic: Dst-nat 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 with ros 4 : how?
Replies: 7
Views: 1148

Re: Dst-nat 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 with ros 4 : how?

But, with 3.xx the same port was forwarded from all addresses, with 4 no. no?.. works file for me... as far as I can see, nothing was changed between v3 and v4 If i set a single address, works fine, with "192.168.1.2-0.0.0.254" the port isn't forwarded at all. I've already tried with: "192.168.1.2-...
by Flavioweb
Fri Nov 13, 2009 10:55 pm
Forum: General
Topic: Dst-nat 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 with ros 4 : how?
Replies: 7
Views: 1148

Re: Dst-nat 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 with ros 4 : how?

'To addresses' should be '192.168.1.2', not '192.168.1.2/24'! Ok... But, with 3.xx the same port was forwarded from all addresses, with 4 no. And, again, what means the conversion from "192.168.1.2-254" to "192.168.1.2-0.0.0.254" automatically made by ros 4 in "To addresses" (using winbox)? Isn't p...
by Flavioweb
Fri Nov 13, 2009 9:07 pm
Forum: General
Topic: help some sites not opening in MT using hotspot
Replies: 3
Views: 610

Re: help some sites not opening in MT using hotspot

Try to set MTU to 1480 or less...
by Flavioweb
Fri Nov 13, 2009 8:46 pm
Forum: General
Topic: Dst-nat 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 with ros 4 : how?
Replies: 7
Views: 1148

Dst-nat 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 with ros 4 : how?

With old 3.xx (and previous) to forward port 53280 to x.x.x.2 and x.x.x.3 simultaneously, i just used:

Action: dst-nat
To addresses: 192.168.1.2/24

With ros 4.xx is automatically converted to:

To addresses: 192.168.1.2-0.0.0.255

but... dont'work.

How can i achieve the result?
by Flavioweb
Thu Oct 15, 2009 8:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Ros 4 : my RB 112 and 133C experience.
Replies: 1
Views: 531

Ros 4 : my RB 112 and 133C experience.

This post just to share my experience. Finally, today i have installed Ros 4 on my 2 routerboard,a rb112 and a rb 133c. It rock solid! Very much better than -old- 3.27 previously installed. Usually, with prevoius Ros versions, i must uninstall some packages to make the -system- fast and stable. This...
by Flavioweb
Thu Oct 15, 2009 1:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Where is Ros 4 MD5 Sum?
Replies: 1
Views: 525

Where is Ros 4 MD5 Sum?

...the link in download page point to 3.30 md5...

My sum for rb100 series combined package is:

6d06bb30deb5894eab8684eadcd16773 routeros-mipsle-4.0.npk

someone can confirm is correct?
by Flavioweb
Wed Oct 14, 2009 12:57 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Ros 4.xx and 3.xx interoperabilty...
Replies: 2
Views: 669

Ros 4.xx and 3.xx interoperabilty...

It's safe to upgrade rb 133 and 112 to ROS 4 and connect to an AP with 3.xx installed?

Can i have some problems doing this?
by Flavioweb
Mon Jun 15, 2009 1:36 pm
Forum: General
Topic: best practice for lightning protection
Replies: 24
Views: 5004

Re: best practice for lightning protection

Just a question...how many people have been driving in a car and the car was hit by lightning? Or the car in front of you? Or next to you? Or going the other way? I guess it is because nobody has the nerve to drive in a storm! :wink: http://www.youtube.com/watch?v=RvG3ieOh8cI http://www.youtube.com...
by Flavioweb
Sun Jun 14, 2009 6:55 pm
Forum: General
Topic: best practice for lightning protection
Replies: 24
Views: 5004

Re: best practice for lightning protection

No luck. Strictly science. If you are in your car, and a power line falls across it in a storm, what is the recommended course of action? DO NOT GET OUT! Do not complete any circuit to ground with your foot. The tires will insulate you. Rubber and air. Great insulators. In a car there the insulatio...
by Flavioweb
Fri Apr 24, 2009 2:54 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450 with routerOS 3.22 say "system rebooted..."
Replies: 2
Views: 773

Re: RB450 with routerOS 3.22 say "system rebooted..."

Also i have this problem with an rb133c, since ROS 3.1X (actually 3.22 installed). Many users have this "feature" enabled ( :D try to search "kernel failure" in this forum), but, at this point, i think there are no other side-effect than the initial message in log. All my hardware works fine, but th...
by Flavioweb
Mon Aug 04, 2008 1:48 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: If you have a RB133C, read here please.
Replies: 17
Views: 3695

Re: If you have a RB133C, read here please.

I used to get 100% cpu, could hardly type in the cli Now is spot on :-) Please report back, I'd be intrested to see if this helps you (perhaps sticky if it does) :-) I have last firmware, and 3.11 installed. All unused packages are uninstalled, and my cpu usage (in normal condition) is 10-30%. Goes...
by Flavioweb
Fri Jul 25, 2008 8:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: If you have a RB133C, read here please.
Replies: 17
Views: 3695

Re: If you have a RB133C, read here please.

411's have this behaviour when you set the ethernet port on your computer to 10mbps half duplex. Settings for eth0: Supported ports: [ TP MII ] Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full 100baseT/Half 100baseT/Full Supports auto-negotiation: Yes Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full...
by Flavioweb
Tue Jul 22, 2008 9:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: If you have a RB133C, read here please.
Replies: 17
Views: 3695

If you have a RB133C, read here please.

Mikrotik support and me, are trying to debug the "reboot kernel failure" that routerboard 133c (at least for me) show in the logs after every reboot. This -bug- are present from ros 3.10, and the last 3.11 don't resolve the problem. After an exchange of mail with mikrotik support, we need some other...
by Flavioweb
Wed Jul 09, 2008 12:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 3.11: Kernel failure still here...
Replies: 7
Views: 2499

Re: 3.11: Kernel failure still here...

"rebooted because of kernel failure" is not a general bug, it's a system-specific problem. did you send a supout.rif to support? I already send a 3.10 supout file as showed here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=24422 and with me, also other people do the same. I recived in reply from ...
by Flavioweb
Tue Jul 08, 2008 7:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 3.11: Kernel failure still here...
Replies: 7
Views: 2499

3.11: Kernel failure still here...

Kernel failure every reboot still here.

2 snapshots, one just after installation:
Winbox.jpeg
other after the reboot to remove unused packages:
Winbox2.jpeg
:(
by Flavioweb
Thu Jun 26, 2008 5:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Various Routerboards with 3.10 kernel failure.
Replies: 4
Views: 1728

Re: Various Routerboards with 3.10 kernel failure.

I believe if you upgrade the boot loader for RB100/RB500 series boards before updating the firmware to 3.10 it works effectively. I can't try if upgrade bios to 2.16 on rb133c BEFORE upgrade ROS to 3.10 will fix the problem but, AFTER bios upgrade with 3.10 already on RB, the "kernel failure" messa...
by Flavioweb
Tue Jun 03, 2008 1:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Various Routerboards with 3.10 kernel failure.
Replies: 4
Views: 1728

Various Routerboards with 3.10 kernel failure.

As posted here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=24227 and here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=24324 some routerboards upgraded to 3.10 give some kernel failure. I noticed on my rb133c that some failure appears randomly after ~24-48h of work, but one appear EVERY reboot!...
by Flavioweb
Mon Jun 02, 2008 6:05 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450 ROS3.10 Kernal failure / constant reboot w/10mb
Replies: 18
Views: 4195

Re: RB450 ROS3.10 Kernal failure / constant reboot w/10mb

which was the last version where the RouterOS was working ok?
Could you send the support output file after the kernel panic to support@mikrotik.com?
Latest working version was 3.9.

I wait for the next kernel failure and send file to mikrotik.
by Flavioweb
Mon Jun 02, 2008 12:46 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450 ROS3.10 Kernal failure / constant reboot w/10mb
Replies: 18
Views: 4195

Re: RB450 ROS3.10 Kernal failure / constant reboot w/10mb

is the 10 Mbps bug confirmed across more boards ? On my 133C i have reboots also with 100 Mbps eth settings! But the "bug" isn't -time costant-: some times Kernel Failure happens in 24 h, other times all works fine for 2-3 days. All started with 3.10 upgrade, that gived me a kernel failure just aft...
by Flavioweb
Sun Jun 01, 2008 2:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450 ROS3.10 Kernal failure / constant reboot w/10mb
Replies: 18
Views: 4195

Re: RB450 ROS3.10 Kernal failure / constant reboot w/10mb

also for me, after 3.10 installation. [admin@MikroTik] /system routerboard> print routerboard: yes model: "133C3" serial-number: "152701CAE3BB" current-firmware: "2.15" upgrade-firmware: "2.15" jan/01/1970 01:00:21 system,error,critical System rebooted because of kernel failure jan/01/1970 01:00:19 ...
by Flavioweb
Sun Mar 30, 2008 11:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB133c "Connection Tracking" != "Real" TCP Timeout .
Replies: 3
Views: 1217

Re: RB133c "Connection Tracking" != "Real" TCP Timeout .

Ok... It's a bug...
I rebooted my router after change some settings, and now, without modify the "Connection tracking" values, the TCP Timeout start from 00:59:59 instead 4d 23:59:59...

Maybe a bug that change value randomly every reboot?
by Flavioweb
Fri Mar 28, 2008 1:53 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB133c "Connection Tracking" != "Real" TCP Timeout .
Replies: 3
Views: 1217

RB133c "Connection Tracking" != "Real" TCP Timeout .

Why in "Connection Tracking" i have "Tcp Estabilished Timeout" = 23:00:00, but in "Firewall -> Connections" i have "4d 00:00:00" as Tcp Estabilished timeout?
by Flavioweb
Wed Mar 12, 2008 10:48 am
Forum: Beginner Basics
Topic: problem with msn and yahoo massenger
Replies: 11
Views: 2130

Re: problem with msn and yahoo massenger

Which MT OS ver you are using? Ver 3 have L-7 filter and with it you can use yahoo and msn Prioritization better.
How to?
Can you give and example?

Thanks.
by Flavioweb
Wed Feb 20, 2008 2:01 pm
Forum: General
Topic: From "Estabilished" to "Closed" status, timeout question.
Replies: 1
Views: 507

From "Estabilished" to "Closed" status, timeout question.

I'm using ROS 3.3 on a RB133c, in "Connection tracking" there is a "TCP estabilished timeout" at "1d 00:00:00", and a "TCP Close timeout" at "00:00:10". It's a normal behaviour if some connections that move from "Estabilished" to "Close status" continue the "timeout" from the current "Estabilished s...
by Flavioweb
Mon Feb 04, 2008 2:06 pm
Forum: General
Topic: /ip firewall connection remove broken in 3.0 rc10-14, & v3.1
Replies: 20
Views: 4450

Re: /ip firewall connection remove broken in 3.0 rc10-14, & v3.1

I confirm that, also for me, with 3.2 all works fine.
by Flavioweb
Mon Feb 04, 2008 1:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Rb133c, 3.1, auto mangle rules and fragmentation question.
Replies: 1
Views: 984

Re: Rb133c, 3.1, auto mangle rules and fragmentation question.

Meantime i have updated to 3.2, and set the mtu like this: pppoe: mtu 1500, mru 1500 wlan1: mtu 1500 eth1: mtu 1500 eth mtu un pc 1440, the same value automatically created in mangle by router. The "counter" for syn packets with mss > 1440 still zero. Originally the pppoe mtu was 1472, but at this p...
by Flavioweb
Wed Jan 30, 2008 12:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Rb133c, 3.1, auto mangle rules and fragmentation question.
Replies: 1
Views: 984

Rb133c, 3.1, auto mangle rules and fragmentation question.

i've recently updated my rb133c to 3.1 and i noticed that, just after a connection to AP, in -mangle- is automagically created a rule that check for syn packets with mss >= 1433 and set it to 1432 only for forward in pppoe-out interface (mtu 1472). I've also noticed that other rules like this, are c...
by Flavioweb
Tue Jan 29, 2008 6:15 pm
Forum: General
Topic: /ip firewall connection remove broken in 3.0 rc10-14, & v3.1
Replies: 20
Views: 4450

Re: /ip firewall connection remove broken in 3.0 rc10-14, & v3.1

Same here. I've upgraded to 3.1 on my RB532, and the /ip firewall connection remove ### on the console hangs til I hit ^C, or until it times out. Also, the GUI "-" button on the Firewall/Connections page will most-times NOT remove the item selected, although intermittently, it will. Same thing happ...
by Flavioweb
Tue Jan 22, 2008 9:04 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Upgrade to 3.0 from 2.9.xx
Replies: 8
Views: 1513

Re: Upgrade to 3.0 from 2.9.xx

I've just updated my rb133c to 3.0, using the information posted here.

From 2.9.49 to 2.9.50, then to 3.0 and all works fine.

Performance still the same as 2.9.49... No problem.

Only CPU percentage jump from 2-8% to 100% every few seconds, but pratically nothing change in normal usage.