Community discussions

MikroTik App

Search found 9 matches

by friend
Tue Feb 13, 2024 11:31 am
Forum: General
Topic: UPnP is not working?
Replies: 14
Views: 941

Re: UPnP is not working?

Check the connection I was talking about. When I enable UPnP from the camera It tries to connect to Mikrotik, That's why I opened 1900 port.
Mikrotik does not reply.
by friend
Tue Feb 13, 2024 11:26 am
Forum: General
Topic: UPnP is not working?
Replies: 14
Views: 941

Re: UPnP is not working?

OK, forget about cgNAT and remote access. Why the mikrotik cannot "speak"through UPnP with the camera? At the connections I noticed that IP's camera is trying to connect with Mikrotik to port 1900. So I opened 1900 port (see attachment). I noticed some incoming packets which mean that came...
by friend
Mon Feb 12, 2024 10:39 pm
Forum: General
Topic: UPnP is not working?
Replies: 14
Views: 941

Re: UPnP is not working?

I have established external access through redirection using a raspberry and my server. So I have remote access to my camera even under cgnat.😉 My main problem is despite the fact I have access to my camera's web UI just fine, but I don't have image. It says: "Live view failed". I have the...
by friend
Mon Feb 12, 2024 7:40 pm
Forum: General
Topic: UPnP is not working?
Replies: 14
Views: 941

Re: UPnP is not working?

I think you need to set internal and external interfaces in the /ip/upnp menu It supposed that UPnp does this job automatically. It gets the internat and external ports from the camera's UPnP and transmit this info to Mikrotik. Should I also set the same camera's setup internal and external ports t...
by friend
Mon Feb 12, 2024 7:36 pm
Forum: General
Topic: UPnP is not working?
Replies: 14
Views: 941

Re: UPnP is not working?

The SIM provider unfortunately does not give me public IP, so I'm under cgnat.
Cgnat renders UPnP useless ?

I know that port forwarding and DDNS are not working , but cgnat also cut the transmission of UPnP between camera and router locally? Is that possible?
by friend
Mon Feb 12, 2024 6:29 pm
Forum: General
Topic: UPnP is not working?
Replies: 14
Views: 941

Re: UPnP is not working?

I also tried this command. No reply from the camera.
by friend
Mon Feb 12, 2024 6:25 pm
Forum: General
Topic: UPnP is not working?
Replies: 14
Views: 941

Re: UPnP is not working?

I tried already. It seems OK.
by friend
Mon Feb 12, 2024 1:16 pm
Forum: General
Topic: UPnP is not working?
Replies: 14
Views: 941

UPnP is not working?

Hello, I have recently purchased the hap ax Lite LTE6 router. I'm also using a HikVision camera which I have enabled UpnP which include 5 ports. The problem is that Mikrotik never gets the UpnP info from HikVision. I'm checking /Firewall/Nat and I see only the default masquarade. The NAT checkbox is...
by friend
Thu Feb 01, 2024 11:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New hAP ax lite LTE
Replies: 199
Views: 27691

Re: New hAP ax lite LTE

I'm a new to mikrotik world and I have just bought this new LTE router. So far so good. I would like to program the Mode button to switch on/off the wifi. Could someone post a script please with instructions where to put it? I have tried some scripts from other models but did not work. I have notice...