Community discussions

Search found 195 matches

by m4rk0
Wed Aug 19, 2015 11:57 am
Forum: Beginner Basics
Topic: how to troubleshoot warning "ethernet2: bridge port received packet with own address as source address"?
Replies: 13
Views: 149703

Re: Re:

unlink the spoiled port (refer to the log which port given problem), then you problem should solve.
I've all 3 in bridge...
by m4rk0
Thu Aug 13, 2015 5:46 pm
Forum: Virtualization
Topic: Cloud Hosted Router
Replies: 583
Views: 183846

Re: Cloud Hosted Router

I've just started VmWare image successfully on my Proxmox machine! Good job MikroTik! :)
by m4rk0
Fri Aug 07, 2015 1:18 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: how to troubleshoot warning "ethernet2: bridge port received packet with own address as source address"?
Replies: 13
Views: 149703

Re:

My case is that interface spoiled, disable it then problem solved.

Sent from my Che2-L11 using Tapatalk
Changed ether port, disabled other two, same error...
by m4rk0
Tue Dec 30, 2014 1:58 pm
Forum: General
Topic: [OT] mikrotik.com is DOWN
Replies: 2
Views: 470

[OT] mikrotik.com is DOWN

Hello, Does anyone else have problems with http://mikrotik.com ? https://isitup.org/mikrotik.com : mikrotik.com seems to be down! http://www.downforeveryoneorjustme.com/mikrotik.com : It's not just you! http://mikrotik.com looks down from here. http://www.isitdownrightnow.com/mikrotik.com.html : Mik...
by m4rk0
Wed Oct 01, 2014 4:09 pm
Forum: General
Topic: Newsletter 61
Replies: 35
Views: 24404

Re: Newsletter 61

Hello,

I've 2x NetMetal5 + 30 db Antenna.

I'm trying this on 32km long link and I can't get CCQ, link disconnecting every 5-10 seconds with message "extensive data loss" AND/OR "connected, wants bridge. reassociating"... Signal ~ -50/-50

Any tips?
by m4rk0
Thu Jun 12, 2014 11:43 am
Forum: General
Topic: v6.14 released
Replies: 115
Views: 23839

Re: v6.14 released

Hello, this is my quick report. After upgrading RB433AH to ROS 6.14, all wlan cards disabled and restarted to default, after first boot PPP and some other packages were missing from Winbox menu, after second reboot they come back. Second, after upgrading RB2011LS, missing IP>DHCP package, after seco...
by m4rk0
Fri Apr 04, 2014 4:17 pm
Forum: General
Topic: MikroTik IPSEC VPN with ZyXel ZyWall router
Replies: 1
Views: 3559

Re: MikroTik IPSEC VPN with ZyXel ZyWall router

Did You figured this out?
I've same problem (Windows L2TP/IPSec client works fine!)...
by m4rk0
Thu Nov 28, 2013 3:03 pm
Forum: General
Topic: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!
Replies: 247
Views: 84645

Re: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!

I've same problem on one tower. I've changed about 7-8 types of ethernet cables, RB433 and RB433AH (maybe 4-5 devices replaced), I've changed about 10-15 different switches... And problem still exists, sometimes port flapping happens daily, sometimes weekly... On same tower I have 5 routerboards (co...
by m4rk0
Fri Aug 30, 2013 1:47 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Remote Web page for MT HotSpot
Replies: 2
Views: 1558

Re: Remote Web page for MT HotSpot

Hello, Probably You can :) Wall garden server IP where is Your new Hotspot web page, after that put in Hotspot folder index.html with redirection code. You can handle MikroTik remotely with RouterOS API... Check: http://wiki.mikrotik.com/wiki/API http://wiki.mikrotik.com/wiki/API_PHP_package http://...
by m4rk0
Tue Aug 13, 2013 7:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Smartphone detector?
Replies: 6
Views: 1787

Re: Smartphone detector?

I want this to count smartphones (people) in some area and type of their smartphones (mac vendor)...

@janisk; Snooper could be solution 8) thanx!
by m4rk0
Mon Aug 12, 2013 4:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Smartphone detector?
Replies: 6
Views: 1787

Smartphone detector?

Hello,

I just want to know is it possible to use MT as smartphone detector?
As detector I mean to detect phones in range with WiFi turned on...

Thank You in advance!
by m4rk0
Tue Mar 05, 2013 3:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: which mikrotik product i use for isp setup
Replies: 5
Views: 1307

Re: which mikrotik product i use for isp setup

plz suggest me


i am internet service provider what board and what card i use for beeter conectivity 2.4 ghzand 5.8 ghz

plz suggest me
MikroTik R52H

Or R2SHPn + R5SHPn ...
by m4rk0
Tue Mar 05, 2013 3:47 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: I want to setup Base station for 3 to 4 miles range
Replies: 1
Views: 550

Re: I want to setup Base station for 3 to 4 miles range

Hi, I want to setup WISP for 3 to 4 miles range with 100 to 200 clients to provide broadband connection. I need to know best configuration of antenna, Routers & client side access point i have to use in this network. waiting for your reply RB435 + Sectors 5GHz 90° + R52H radios - simple as that 8)
by m4rk0
Tue Mar 05, 2013 3:30 pm
Forum: General
Topic: 12V vs 18V vs 24V
Replies: 16
Views: 4053

Re: 12V vs 18V vs 24V

48V is a standard for Telco-Equipment. Therefore I would prefer all stuff
doing 48V so I could use a single power source at a site.
+1
by m4rk0
Thu Feb 28, 2013 3:46 pm
Forum: General
Topic: [BUG] PPPoE disconnects ...
Replies: 0
Views: 374

[BUG] PPPoE disconnects ...

Hello, I've some weird problem on few MikroTik base stations... Configuration is in generally the same on whole network... The problem is when I disconnect some specified user from wlan, and when that user reconnects on PPPoE all other users disconnects from PPPoE and reconnects, it doesn't matter o...
by m4rk0
Wed Oct 31, 2012 12:25 pm
Forum: Virtualization
Topic: Metarouter images
Replies: 365
Views: 236929

Re: Metarouter images

Where can I find more custom images?

Btw link for default images:
http://openwrt.wk.cz/trunk/
by m4rk0
Tue Oct 16, 2012 1:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD testing procedures
Replies: 33
Views: 25557

Re: RouterBOARD testing procedures

Awesome article!
by m4rk0
Tue Oct 16, 2012 1:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterMaxx
Replies: 4
Views: 1999

Re: RouterMaxx

Wait for official http://cloudcorerouter.com/ :)
by m4rk0
Fri Jan 13, 2012 3:44 pm
Forum: General
Topic: Sample Installations - Sticky Please
Replies: 230
Views: 135691

Re: Sample Installations - Sticky Please

This is one of our installations...
by m4rk0
Mon Jan 09, 2012 2:31 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: powerd & battery backup
Replies: 14
Views: 3867

Re: powerd & battery backup

This is very good solution:
http://gregsowell.com/?p=2093
by m4rk0
Mon Jan 09, 2012 2:19 am
Forum: Beginner Basics
Topic: 2 isp with 2 group clients
Replies: 5
Views: 1116

Re: 2 isp with 2 group clients

Maybe this will help you, Try and let us know.
http://aacable.wordpress.com/2011/10/27 ... p-address/
You should add this to http://wiki.mikrotik.com 8)
by m4rk0
Sun Jan 08, 2012 2:03 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: 2 isp with 2 group clients
Replies: 5
Views: 1116

Re: 2 isp with 2 group clients

dear sir i have 2 isp (2 different providers ) is there a way to config the server to give clients from any one in other word for example 1 isp has fast internet i want to give some clients from isp 1 the second isp is not to mush i want other clients to take from the 2nd isp do i have to make 2 se...
by m4rk0
Sun Jan 08, 2012 1:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: How to Record and Graph users Bandwidth Usage per ip address
Replies: 1
Views: 5981

Re: How to Record and Graph users Bandwidth Usage per ip add

Hi I've a small network of +- 10 pc's some cabled some wifi. My equipment is a RB450GL and an RB433AH (for wifi) coneted to an ADSL modem. Up until now I've always used iether IPCOP with Traffic Control and Report addon or Smoothwall with Bandview Add-on to monitor users bandwidth usage but in the ...
by m4rk0
Sun Jan 08, 2012 1:51 pm
Forum: General
Topic: graphs deleted after reboot on v.5.0 / slow NTP sync
Replies: 52
Views: 14817

Re: graphs deleted after reboot on v.5.0 / slow NTP sync

Do this: /tool graphing export Check the top level " store-every= " value. Typically 5 minutes or 1 hour. For each graphing category check for " store-on-disk=yes " Hello, It's already set to store-on-disk, but this problem is why this doesn't always happen... store-every: 5min page-refresh: 300
by m4rk0
Sat Jan 07, 2012 1:29 pm
Forum: Scripting
Topic: IP Pool Statistics
Replies: 15
Views: 15731

Re: IP Pool Statistics

AWESOME! This is what I need long time, and found it now in 2 years old post :o !!!
THANK YOU!! ;)
by m4rk0
Sat Jan 07, 2012 1:25 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Noob script question
Replies: 6
Views: 1444

Re: Noob script question

Greetings - I'm just getting going with RouterOS scripting and I'm challenged to get the syntax right to run a script from a file. I've uploaded the script via ftp as test.txt, but can't figure out how to specify the file as the source of the script. [admin@MikroTik] /system script> /system script ...
by m4rk0
Sat Jan 07, 2012 1:21 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: configure dual wan on 450g that work simultenously???
Replies: 15
Views: 5085

Re: configure dual wan on 450g that work simultenously???

thanx dear fellow thank you so much for your valuable input :) if i can't bond the link then no problem (because link bonding and aggregation is not possible for me ) one thing that can happen is load balancing. is this possible to use wan1 link for some coonection and wan2 for another connection.b...
by m4rk0
Sat Jan 07, 2012 1:10 pm
Forum: General
Topic: help with antenna
Replies: 4
Views: 918

Re: help with antenna

I'm using Ubiquiti XR1 -
vhf 150-300Mhz
and the card have SMA connection

thx,
Hmmm... in that case You should check this links:
http://www.tessco.com/products/displayP ... groupId=27
or
http://www.tessco.com/products/displayP ... groupId=29
by m4rk0
Sat Jan 07, 2012 12:58 pm
Forum: General
Topic: Help with choosing radius server
Replies: 3
Views: 667

Re: Help with choosing radius server

Hello,

In our company We use DMA Radius Manager about 4 years.
Support is FAST, and its updated regularly...
by m4rk0
Sat Jan 07, 2012 12:54 pm
Forum: General
Topic: graphs deleted after reboot on v.5.0 / slow NTP sync
Replies: 52
Views: 14817

Re: graphs deleted after reboot on v.5.0 / slow NTP sync

Hello,

I have RB1000 and ROS 5.11, but after power loss I lost my graphs :?
How to save graphs?? Why ROS doesn't save graphs on internal memory or CF card??
by m4rk0
Wed Dec 07, 2011 6:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PHY ERROR!
Replies: 2
Views: 1220

Re: PHY ERROR!

I have 2 x RB433AH with PHY ERROR out of warranty.
What can I do? I have also few dead RB433AH, can I use any part from dead ones to fix this RBs with PHY ERROR?
by m4rk0
Wed Dec 07, 2011 6:08 pm
Forum: General
Topic: MikroTik Facebook page
Replies: 6
Views: 4434

Re: MikroTik Facebook page

1. your post here is VERY OFF TOPIC!
2. What's this then?
Capture.PNG
Sorry I'm blind 8) :lol:
by m4rk0
Wed Dec 07, 2011 12:54 pm
Forum: General
Topic: MikroTik Facebook page
Replies: 6
Views: 4434

Re: MikroTik Facebook page

Hello,

I just want to report BUG on Mikrotik.com
There is no download link for NetInstall at http://www.mikrotik.com/download.html

Please fix this :)
by m4rk0
Sat Oct 08, 2011 10:45 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB600 burnt out...
Replies: 14
Views: 1991

Re: RB600 burnt out...

or more like RB414G without POE :mrgreen:
Hahahaha, You are right! :lol:
by m4rk0
Thu Oct 06, 2011 11:40 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Help no install MK
Replies: 1
Views: 479

Re: Help no install MK

http://www.gigabyte.com/products/produc ... 549&dl=#ov
install new Mk load driver.............error.Bios disable sata ,usb :(
works Mk Chipset Intel® NM10 ?

Please help
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware
by m4rk0
Thu Oct 06, 2011 11:40 am
Forum: The User Manager
Topic: Torch in 5.7
Replies: 2
Views: 819

Re: Torch in 5.7

What's up with Torch not defaulting the source address with opening a queue? Ver 5.7. Anyone seeing this or am I stupid again.
It doesn't works for me too...
by m4rk0
Thu Oct 06, 2011 11:31 am
Forum: General
Topic: Fail over on Single ISP
Replies: 1
Views: 470

Re: Fail over on Single ISP

Hm... That's weird configuration...
In ROS 5.X You can choose interface as gateway...

Something like:

First gateway 0.0.0.0 ether1 (fiber) distance 1
Second gateway 0.0.0.0 wlan1 (wireless) distance 10
by m4rk0
Thu Oct 06, 2011 11:29 am
Forum: The User Manager
Topic: i can't access the internet
Replies: 1
Views: 603

Re: i can't access the internet

i can"t access the internet Through the mikrotike
Image
Is Your ARP table OK?
by m4rk0
Thu Oct 06, 2011 11:27 am
Forum: General
Topic: Mikrotik POE output on all ports. Which product?
Replies: 25
Views: 2153

Re: Mikrotik POE output on all ports. Which product?

Any new announcements about release of this product?
by m4rk0
Thu Oct 06, 2011 11:18 am
Forum: General
Topic: SMTP server
Replies: 4
Views: 5208

Re: SMTP server

What about Layer7? And search if user is sending AUTH data, and re-redirect them to their servers?
by m4rk0
Thu Oct 06, 2011 11:12 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB600 burnt out...
Replies: 14
Views: 1991

Re: RB600 burnt out...

Is the power supply ok? The one that was used when this happened? If it's also burned, it's a power surge from your electricity supplier. Hello, it's probably over-voltage... We are using directly from mobile telecom power equipment 48V output... And power jack works fine :) But I can use only ethe...
by m4rk0
Wed Oct 05, 2011 7:01 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB600 burnt out...
Replies: 14
Views: 1991

Re: RB600 burnt out...

looks like lightning strike. does it smell like burned? does it work with power jack? I'll try power jack tomorrow... Of course it smell like burned, PoE splitter, RJ45 connector, everything is burned :) The problem is why this happened in middle of day, and it was very beautiful sunny day... 8) :)
by m4rk0
Wed Oct 05, 2011 11:13 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB600 burnt out...
Replies: 14
Views: 1991

RB600 burnt out...

What could cause this? :shock:
fotografija.JPG
fotografija2.JPG
by m4rk0
Tue Oct 04, 2011 1:19 am
Forum: General
Topic: Deny unknown hosts
Replies: 1
Views: 552

Re: Deny unknown hosts

Hello, I've installed a Mikrotik 750G in a multi-host environment for the purpose of WAN balancing 2 DSL lines and distribute internet across ~30 clients. Part of my network is wireless and that leads to some security issues. What is the best method of permitting only specified known hosts access t...
by m4rk0
Tue Oct 04, 2011 1:16 am
Forum: General
Topic: Trouble with a multiple gateway setup
Replies: 2
Views: 1374

Re: Trouble with a multiple gateway setup

Have You added NAT on Your gateway?
by m4rk0
Tue Oct 04, 2011 1:09 am
Forum: Wireless Networking
Topic: best advice for this wireless link (point to point link)
Replies: 3
Views: 997

Re: best advice for this wireless link (point to point link)

Hello, At first change "Country" to e.g. Germany, than Apply. Do "Freq. usage"... Check on You antenna for what frequency range is made, 5100 - 5800? 5400-5800? Update software to at least v4.17... Set both RBs wlan1 to "Mode: bridge", try to turn of WDS... Bridge ether1 & wlan1 on both RBs... How l...
by m4rk0
Mon Oct 03, 2011 6:50 pm
Forum: General
Topic: help with antenna
Replies: 4
Views: 918

Re: help with antenna

Hello, some one where can I buy antenna for Ubiquiti cards? I cant find any web site\store I'm new at this area , and I'm using the RB411 . Thank you! Antenna doesn't depends on radio card manufacturer... You need to know on what band Your radio card works (a/b/g/n/?), than what pigtail you need (u...
by m4rk0
Mon Oct 03, 2011 6:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CCQ signal competition winner
Replies: 9
Views: 1365

Re: CCQ signal competition winner

Me : D!

Between 2x RB711-5Hn-ufl

only in one direction.

Sended to support.
Over 100%???
Update to ROS v5.7 :)
by m4rk0
Fri Sep 30, 2011 12:52 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik don'T allow connection from Polycom 8030 ip phone
Replies: 3
Views: 1731

Re: Mikrotik don'T allow connection from Polycom 8030 ip pho

Did You forwarded ports correctly? Proto Source Destination Remark UDP DEFAULT IP : 1719 => 192.168.0.1 : 1719 Polycom (Gatekeeper) TCP DEFAULT IP : 1720 => 192.168.0.1 : 1720 Polycom (Q931) TCP DEFAULT IP : 3230-3239 => 192.168.0.1 : 3230-3239 Polycom (H245) UDP DEFAULT IP : 3230-3239 => 192.168.0....