Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 92 matches

by ela002
Tue Apr 24, 2018 10:44 am
Forum: General
Topic: Feature Request: Tincvpn
Replies: 14
Views: 5515

Re: Feature Request: Tincvpn

I'm also interested.
by ela002
Fri Oct 07, 2016 10:52 am
Forum: General
Topic: Discontinued support for Mikrotik products - mipsle ?
Replies: 8
Views: 2568

Re: Discontinued support for Mikrotik products - mipsle ?

Where I can download 6.32.4?
by ela002
Sun Nov 10, 2013 10:44 am
Forum: General
Topic: udp
Replies: 1
Views: 411

udp

Hello, Can you please help me, why this is not working in torrent client udp://tracker.openbittorrent.com:80 while this works ? udp://31.172.63.253:80 (using the ip instead of hostname) I have tried even to reset mikrotik and just add a pppoe connection over the adsl router, masquarade the whole lan...
by ela002
Wed Jun 12, 2013 11:45 am
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 69033

Re: v6.0 released

The latest version does it fix anything related to nat/pppoe connections? It seems pppoe over adsl modem bridge just hang.

The download links are too slow!!! 2 hours to download a small file?
by ela002
Wed Apr 17, 2013 4:27 pm
Forum: General
Topic: RB751G-2HnD switch
Replies: 1
Views: 521

RB751G-2HnD switch

Hello,

I have a strange problem with RB751G-2HnD. The switch can't handle more than 10mb/sec bandwidth between mac client and freenas server. On the other hand if I use a dlink switch I can transfer over 60MB/sec. I have tried disabling any queues. Version 5.24. I use a bridge for wlan-ethx
by ela002
Sat Mar 23, 2013 12:25 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 5.11 and WDS
Replies: 34
Views: 9726

Re: 5.11 and WDS

try to use the wds-mode=dynamic-mesh on both boards and check again the logs.
Now it's working, thank you :D
by ela002
Thu Mar 21, 2013 9:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: connected is app, wants wds
Replies: 0
Views: 550

connected is app, wants wds

I have version 5.24 on 751G and RB532 and for some reason If I disable/enable the wlan on 751G the RB532 doesn't connect anymore I get error messages "connected is app, wants wds". It will connect again only if I reboot 751G. How can I fix this?

751G ap-bridge, wds dynamic
RB532 ap-bridge wds dynamic
by ela002
Thu Mar 21, 2013 9:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 5.11 and WDS
Replies: 34
Views: 9726

Re: 5.11 and WDS

I have version 5.24 on 751G and RB532 and if for some reason I disable/enable the wlan on 751G the RB532 doesn't connect anymore I get error messages "connected is app, wants wds". It will connect again only if I reboot 751G. How can I fix this? 751G ap-bridge, wds dynamic RB532 ap-bridge wds dynamic
by ela002
Mon Dec 10, 2012 5:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb411
Replies: 1
Views: 666

rb411

Hello,

I have a RB411 that won't boot (all leds stay on) using 24volt power adapter but it works If I use 9volt (just for testing). I had no problem before. What is wrong? Why I can't use a 24volt adapter. Obviously is not working well with 9volt it hangs after a while.

Thanks
by ela002
Tue Feb 14, 2012 4:09 pm
Forum: General
Topic: v5.13 released
Replies: 64
Views: 8396

Re: v5.13 released

Will this version fix the following problem? I have upgraded to v5.12 RB411. I have made a bridge between ether1 and wlan1. I also have one adsl connection over pppoe. When Everybody disconnects from wlan1 then the pppoe connection drops and reconnects. In bridge the status of wlan changes from desi...
by ela002
Tue Feb 14, 2012 1:59 pm
Forum: General
Topic: v5.12 released
Replies: 144
Views: 25599

Re: v5.12 released

@ela002 Friend, please just set an admin MAC for the Bridge - you can copy paste the current active MAC into there. If you decide to change it - change only the last part to avoid using a broadcast MAC. Thanks for the reply. I will try that when I'll have the time to test it. Any idea what has chan...
by ela002
Tue Feb 14, 2012 11:14 am
Forum: General
Topic: v5.12 released
Replies: 144
Views: 25599

Re: v5.12 released

I have upgraded to v5.12 RB411. I have made a bridge between ether1 and wlan1. I also have one adsl connection over pppoe. When Everybody disconnects from wlan1 then the pppoe connection drops and reconnects. In bridge the status of wlan changes from designated to disabled. If someone connects and w...
by ela002
Sat Feb 11, 2012 1:50 am
Forum: General
Topic: bridge wlan/ether and pppoe problem
Replies: 4
Views: 933

Re: bridge wlan/ether and pppoe problem

I had to downgrade back to version 5.8 and no problems. Is this a bug or something has changed?
by ela002
Fri Feb 10, 2012 11:56 pm
Forum: General
Topic: bridge wlan/ether and pppoe problem
Replies: 4
Views: 933

bridge wlan/ether and pppoe problem

Hello, I have upgraded to v5.12 RB411. I have made a bridge between ether1 and wlan1. I also have one adsl connection over pppoe. When Everybody disconnects from wlan1 then the pppoe connection drops and reconnects. In bridge the status of wlan changes from designated to disabled. If someone connect...
by ela002
Tue Apr 05, 2011 11:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unicast key exchange timeout
Replies: 2
Views: 703

unicast key exchange timeout

Hello,

Can you please tell me why I am getting this error ?

"unicast key exchange timeout"

I set wireless ap bridge and wpa2 psk - tkip
by ela002
Fri May 02, 2008 5:54 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 411A vs 133
Replies: 9
Views: 2039

Re: 411A vs 133

Thanks for the replies. Could I also just connect 411A with a switch that both the pc and adsl modem are already connected?
by ela002
Fri May 02, 2008 12:53 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 411A vs 133
Replies: 9
Views: 2039

411A vs 133

I would like to use an RB behind an ADSL (24mbs/1mbps asychronus) connection as internet router for my LAN and 1-2 clients to connect wireless. Which RB should I pick between these two or any other that you can suggest. Is a 411A enough? it will just connect pppoe over an adsl modem and do some band...
by ela002
Mon Apr 16, 2007 9:03 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: very slow :(
Replies: 17
Views: 2802

You need to test like this : testbox ------->RB------>PC not rb-----> PC Anyway what dya want for a couple of hundred euros ? If you want a 300meg link , they cost 20,000. Thats what I did and I get 48mbps at maximum I DON'T SPEAK ABOUT LINKS , it's becoming boring to mention that in every post. It...
by ela002
Sat Mar 31, 2007 9:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: very slow :(
Replies: 17
Views: 2802

Nobody knows why I get only 48mbps via ethernet port? Faulty routerboards?
by ela002
Sat Mar 17, 2007 7:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: very slow :(
Replies: 17
Views: 2802

Ok because you explain something else...I dont talk about radio link but ethernet. Test RB532 data rate ethernet <--> PC whats should be the result? *only* ethernet without any devices on RB. I only get 48Mbps half or 25 full duplex. Please I need an answer about that from the support. All I get is ...
by ela002
Fri Mar 09, 2007 6:52 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: very slow :(
Replies: 17
Views: 2802

My problem is network bandwith is low. If I use bandwidth test between RB (without any wireless cards ) and any PC. send or receive is only 48mbps. I have tested with different utp cables and network cards its the same. I have tested a 2nd RB with the same result. Shouldnt I get something like 70-80...
by ela002
Fri Mar 09, 2007 4:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: very slow :(
Replies: 17
Views: 2802

I get 30mbps / 2, 15mbps each if I close #1link i get more speed from #2.


What I am asking is how much ethernet can handle because all I get is 25mpbs send & receive using bandwidth test between RB and pc without any links just testing.
by ela002
Fri Mar 09, 2007 3:29 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: very slow :(
Replies: 17
Views: 2802

Ok ethernet is limiting everything. I just do some bandwidth tests rb <--> and maximum send or receive is 48mbps, around 25mbps for both send/receive test. Is that that RB can do for just only ethernet traffic?
by ela002
Fri Mar 09, 2007 2:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: very slow :(
Replies: 17
Views: 2802

30mbps is good for both links at full bandwidth usage? Distance is 600meters. Is there any way bridge vlan/wlan to affect perfomance?
by ela002
Fri Mar 09, 2007 2:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: very slow :(
Replies: 17
Views: 2802

very slow :(

Hello, I got a RB532 with 2 wireless links using vlans connected to a linux box.I dont use any filters or packages in RB I use it only for the wireless connection. Although signals are perfect and I have tried all possible channels speed is low. I cant get total more than 30mbps in/out. I have even ...
by ela002
Mon Jan 23, 2006 12:17 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR5 setup
Replies: 11
Views: 3013

Does it work to have fixed power at all rates?
by ela002
Sat Jan 07, 2006 7:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: noise floor threshold
Replies: 2
Views: 1652

noise floor threshold

Hello,


Does this works? it doesn't seem to do anything with atheros. How it works when you can't see the noise level? Is it too hard to implement noise level display?
by ela002
Tue Dec 13, 2005 9:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 output power - please read
Replies: 51
Views: 15274

Under Linux you can limit the output power to 1 db, this is not correct.
by ela002
Fri Dec 09, 2005 4:27 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 output power - please read
Replies: 51
Views: 15274

If tx power works like that, why from 0 to 17 I the signal doesn't change? Above 18-19-20-21.... there is some difference. I have equipment to measure the signal. Setting it 1 it's not 1 db but a lof more. Same problem with CM9 tip for the driver: maybe you should change tx power to set mW value ins...
by ela002
Wed Dec 07, 2005 4:30 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 output power - please read
Replies: 51
Views: 15274

Also are there any tx-power settings for CM9? Or default it's the best?
by ela002
Tue Dec 06, 2005 4:06 am
Forum: General
Topic: Emule upload vs download
Replies: 16
Views: 3605

I mean that the client running emule has a second IP that binds to emule and it's easy to limit just the IP for upload. There is a version of Emule that you can bind to specific IP address.
by ela002
Mon Dec 05, 2005 6:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 output power - please read
Replies: 51
Views: 15274

Ohhh nice and what about SR2 that stopped working after a month using the default value? You mentioned in other posts to use "default" for better perfomance. How do I know that all SR2 that stopped working are not affected by this? G-mode, default tx power.
by ela002
Mon Dec 05, 2005 6:05 pm
Forum: General
Topic: Emule upload vs download
Replies: 16
Views: 3605

Sorry for privacy reasons I can't post configuration.

It capture fine packets with mangle and when I use the packet it captures in simple queue it limits both upload / download.

tip: In order to work you have to bind a secondary IP for emule and limit that IP.
by ela002
Wed Nov 23, 2005 7:10 pm
Forum: General
Topic: Emule upload vs download
Replies: 16
Views: 3605

Uldis firstly please try to understand that some people are no newbies. Secondly if you want to help try it for yourself, there is a trial functional version. (netlimiter dot com) Thirdly, I setup a edonkey server, with hacked clients (NO RATIOS) and is limiting overall speed not upload or download....
by ela002
Tue Nov 22, 2005 5:10 pm
Forum: General
Topic: Emule upload vs download
Replies: 16
Views: 3605

Then why when I use a software netlimiter 1k/sec for upload it doesn't affect download?
Look here please and try it for yourself. Limiting Upload in Mikrotik to 10kbps it limits both upload and download to 10kbps. If you try with a bandwidth limiting program it doesn't limit download.
by ela002
Fri Nov 18, 2005 3:48 am
Forum: General
Topic: Emule upload vs download
Replies: 16
Views: 3605

Then why when I use a software netlimiter 1k/sec for upload it doesn't affect download?
by ela002
Thu Nov 17, 2005 2:25 pm
Forum: General
Topic: Emule upload vs download
Replies: 16
Views: 3605

Same problem, it acts like upload and download it's the same thing. When you limit upload you limit download also. Nothing to do with ratios tested on two clients hacked clients without ratios.
by ela002
Fri Nov 11, 2005 1:49 am
Forum: General
Topic: olsr support
Replies: 12
Views: 6110

olsr support

Hello,


Are you going to support olsr in mikrotik?


http://www.olsr.org
by ela002
Sun Nov 06, 2005 10:37 pm
Forum: The Dude
Topic: guest account
Replies: 6
Views: 2872

Same problem....
by ela002
Tue Nov 01, 2005 9:05 pm
Forum: General
Topic: DDNS & ChangeIP
Replies: 13
Views: 14993

Can you please add support for no-ip?
by ela002
Sun Oct 23, 2005 1:16 pm
Forum: The Dude
Topic: export map
Replies: 3
Views: 2228

export map

Please if possible to have an option to auto export the maps on a directory in order to use them in a public web server without the need for login/password. For example auto export map as .png every X seconds in a specific directory.


Thank you
by ela002
Sat Oct 15, 2005 1:02 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: thinrouter-pcipc
Replies: 1
Views: 1301

thinrouter-pcipc

Is this package (thinrouter-pcipc) needed/critical for routerboard or pc?


thanks
by ela002
Wed Oct 05, 2005 10:21 pm
Forum: Scripting
Topic: bgp
Replies: 0
Views: 809

bgp

Hello

How I can change the remote peer IP of BGP with scripting? Just a simple command when run to change remote ip.


Thanks
by ela002
Wed Oct 05, 2005 10:12 pm
Forum: Scripting
Topic: Find Problem,
Replies: 2
Views: 1256

Anybody? How to run bgp commands via scripting?
by ela002
Wed Oct 05, 2005 8:54 pm
Forum: General
Topic: BGP
Replies: 1
Views: 875

BGP

Hello

Are you going to support bgp dampening ?


Also I wonder if you know what it is as it's a very important option for BGP routing and it's missing....

:roll:



http://www.avici.com/documentation/HTML ... P_Nd7.html
by ela002
Wed Oct 05, 2005 12:08 pm
Forum: General
Topic: Anybody interested in a porn blocklist for their web-proxy?
Replies: 35
Views: 9194

Are you using routeboards? or pc? (with high cpu usage)
by ela002
Wed Oct 05, 2005 12:05 pm
Forum: General
Topic: graphs!!
Replies: 1
Views: 2511

graphs!!

Would it be possible to add an option to show the graphs in kb/sec instead of kbps ? Please it's only a division of kbps /8 :P
by ela002
Tue Oct 04, 2005 1:31 pm
Forum: General
Topic: Posting tutorials or how-to's !!!
Replies: 72
Views: 22083

You can paste the list in smaller parts e..g each 500 lines or less.


But what about performance?
by ela002
Fri Sep 30, 2005 12:15 am
Forum: General
Topic: Anybody interested in a porn blocklist for their web-proxy?
Replies: 35
Views: 9194

I'm interested!!!! :wink:
by ela002
Thu Sep 15, 2005 12:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9.1 questions : nstreme performance and compression [SOLVED]
Replies: 5
Views: 2277

Both, tested on a link using pc + routeboard
by ela002
Wed Sep 14, 2005 1:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9.1 questions : nstreme performance and compression [SOLVED]
Replies: 5
Views: 2277

2.9.1 + nstreme uses 100% cpu
by ela002
Tue Sep 13, 2005 2:55 pm
Forum: General
Topic: h323
Replies: 5
Views: 1328

Any news about this?
by ela002
Wed Sep 07, 2005 8:24 pm
Forum: General
Topic: bgp problem
Replies: 2
Views: 968

In my case its happening after every reboot.
by ela002
Wed Sep 07, 2005 3:31 pm
Forum: General
Topic: bgp problem
Replies: 2
Views: 968

bgp problem

Hello, I have a problem with 2.9. After a reboot except first peer all others stay as "uknown" instead of connected- not-connected. I have to remove and re-add them one bye one in order to connect again. Why this is happening? I have send supout.rif and I want support for the stable version, stable ...
by ela002
Tue Sep 06, 2005 12:21 pm
Forum: General
Topic: h323
Replies: 5
Views: 1328

:lol: Something else? It's enabled.
by ela002
Tue Sep 06, 2005 3:02 am
Forum: General
Topic: h323
Replies: 5
Views: 1328

Of course it's enabled. It works only with 'ftp'


Thanks
by ela002
Mon Sep 05, 2005 4:07 pm
Forum: General
Topic: h323
Replies: 5
Views: 1328

h323

Hello, Any bugs with h323 packet mark? I cannot mark any packet by marking h323 connection type in mangle. I have tried to place h323 connection type anywhere, in filters, mangle, nat. I can't see a signle packet to pass. What's the problem? The same happens for everything except "ftp" which works f...
by ela002
Sun Sep 04, 2005 5:04 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9/Prism AP problems
Replies: 14
Views: 4601

Nope, only works with 2.8
by ela002
Thu Sep 01, 2005 1:43 pm
Forum: General
Topic: 2.9.1 now out
Replies: 5
Views: 2158

Everybody have problems with Prism and NO *answer* yet :cry:
by ela002
Wed Aug 31, 2005 8:29 pm
Forum: General
Topic: 2.9.1
Replies: 7
Views: 1413

Nothing about Prism cards :(
by ela002
Wed Aug 31, 2005 6:14 pm
Forum: General
Topic: 2.9.1
Replies: 7
Views: 1413

2.9.1

Anyone tried this version? :lol:
by ela002
Wed Aug 31, 2005 6:12 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9 and prism ?
Replies: 13
Views: 4313

The same answer... This could be true if you first installed the router. But in 2.8 it's working!!! So these transmit errors are caused by 2.9 not by bad signal/noise levels.
by ela002
Tue Aug 30, 2005 7:12 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9 and prism ?
Replies: 13
Views: 4313

Yes, but why? They didn't mention that Prism cards are not supported any more. They release a stable version 2.9 that is supposed to be better than 2.8. I know lot of people disappointed by the new version with the wireless problems. Finally there is no announcment or something about this problem an...
by ela002
Tue Aug 30, 2005 4:52 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9 and prism ?
Replies: 13
Views: 4313

I have only problems. The same hardware works If I downgrade instantly to 2.8. No excuses about cables,signal, noise or whatever.

We need to know if there is any kind of fix about this, as I need the features of 2.9. If I have to use 2.8 then a linux box it's a better solution for me.
by ela002
Mon Aug 29, 2005 4:38 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9/Prism AP problems
Replies: 14
Views: 4601

I'm currently testing it with 5 clients 2.4Ghz-B. I have problems with latency when there is lot of traffic. With Prism I have problems with disconnections in 2.9. If there is any kind of fix I will test it again with Prism.
by ela002
Sun Aug 28, 2005 3:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9/Prism AP problems
Replies: 14
Views: 4601

I have the same problems, I had to replace prism with atheros. In general I notice lot of problems and low perfomance with any wireless card under 2.9 if you do a comparison with 2.8 It's very stupid to get an answer "problem with cables", "problem with signal", when the same hardware worked with 2....
by ela002
Wed Aug 24, 2005 11:18 pm
Forum: General
Topic: 2.9
Replies: 18
Views: 3581

I confirm, just install all_packages zip.
by ela002
Thu Aug 18, 2005 2:57 pm
Forum: General
Topic: graphs
Replies: 1
Views: 2815

graphs

Hello,


Any way to display the graphs in KB/sec instead of kbps? :roll:
by ela002
Thu Aug 18, 2005 2:01 pm
Forum: General
Topic: Routing-test BGP
Replies: 20
Views: 7906

Thank you, I tried route-test. I can't see any settings via winbox
by ela002
Thu Aug 18, 2005 1:08 pm
Forum: General
Topic: Routing-test BGP
Replies: 20
Views: 7906

To install the route-test package you have to remove route package first, reboot and then add the package? Any chances to lose connectivity by removing the package?
by ela002
Wed Aug 17, 2005 10:15 pm
Forum: General
Topic: UPnP and Socks
Replies: 7
Views: 1561

Ask mikrotik to add Socks5 support :P
by ela002
Wed Aug 17, 2005 9:05 pm
Forum: General
Topic: UPnP and Socks
Replies: 7
Views: 1561

I would like socks5 support. It's only socks4 and doesn't work with lot of applications.
by ela002
Wed Aug 17, 2005 9:03 pm
Forum: General
Topic: Atheros issues..
Replies: 36
Views: 15009

If there is a difference 20+ db between signal and noise level you can't have disconnects. There are some bugs with the drivers or something on mikrotik
by ela002
Tue Aug 16, 2005 2:04 am
Forum: General
Topic: Atheros issues..
Replies: 36
Views: 15009

From the docs preamble-mode (both | long | short; default: both) - sets the synchronization field in a wireless packet long - has a long synchronization field in a wireless packet (128 bits). Is compatible with 802.11 standard short - has a short synchronization field in a wireless packet (56 bits)....
by ela002
Mon Aug 15, 2005 11:01 pm
Forum: General
Topic: Atheros issues..
Replies: 36
Views: 15009

Yes it's from the log file.

The error that you are seeing happened to me with Prism senao. Also try to set preamble to 'long', not both.
by ela002
Mon Aug 15, 2005 9:40 pm
Forum: General
Topic: Atheros issues..
Replies: 36
Views: 15009

I downgraded to rc9 and the problem is still there :( I hope for a fix asap.
by ela002
Mon Aug 15, 2005 7:13 pm
Forum: General
Topic: Atheros issues..
Replies: 36
Views: 15009

As I posted in the compression thread, I also see this random link drop - sometimes after minutes, sometimes after hours. CM9s. The only difference I see is the links usually reconnect after a minute or so with no intervention. Sometimes quicker. Nstreme and 5.8 G turbo. Note this is in a very RF q...
by ela002
Mon Aug 15, 2005 12:18 pm
Forum: General
Topic: tx power 30
Replies: 4
Views: 2746

Thanks, I think something is wrong with these values and atheros 5213 cm9. With a value '30' I think it performs the same as default under 2.8. I would also to know what's the default value, 17db?
by ela002
Mon Aug 15, 2005 12:41 am
Forum: General
Topic: tx power 30
Replies: 4
Views: 2746

tx power 30

Hello,

What tx-power= -30 means? Why to use negative values? Also have you tried to choose +30 on cm9?
by ela002
Mon Aug 15, 2005 12:09 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Reduce tx-power
Replies: 3
Views: 2445

I'm using atheros as an AP under 2.9 and whatever tx power you set it, the signal from all clients it's the same.

Also prism seems to not be well supported
by ela002
Fri Aug 12, 2005 7:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: polling and framer policy
Replies: 1
Views: 1605

polling and framer policy

Hello,


When running atheros in Access Point mode, polling and framer policy do they work for every client whatever their wireless system is or they have to use mikrotik and nstreme?

Thanks
by ela002
Thu Aug 11, 2005 8:30 pm
Forum: General
Topic: routing test package
Replies: 2
Views: 1268

Thanks I'll try it as I have a problem with BGP after a reboot I have to remove some peers and re-add them otherwise they don't connect (rc9)
by ela002
Thu Aug 11, 2005 4:27 pm
Forum: General
Topic: routing test package
Replies: 2
Views: 1268

routing test package

Can you please explain what's the deifferences between routing and routing-test package in 2.9rc9?
by ela002
Tue Aug 09, 2005 8:52 pm
Forum: General
Topic: prism 2.5, mikrotik 2.9
Replies: 2
Views: 1367

prism 2.5, mikrotik 2.9

Any news about supporting Prism 2.5 under 2.9? Prism doesn't work properly, lot of problems with "extensive data loss" disconnects. Are you going to release a fix soon or we must abandom 2.9?
by ela002
Fri Aug 05, 2005 8:34 pm
Forum: General
Topic: 2.9 RC9 is out
Replies: 2
Views: 1586

> added deauth sending when AP decides that link is lost due to
>inactivity or extensive data loss;

No! It's not fixed same problem exists with prism senao (using wireless package rc9 not legacy). They work only with long preamble why this is happening?
by ela002
Thu Aug 04, 2005 11:53 pm
Forum: General
Topic: upgrade concern
Replies: 10
Views: 2158

Ok it works the normal package only if I set preamble to long. That way I can connect with another prism on mikrotik 2.8.28. If I use prism as AP clients must set long preamble. There was no preamble option on 2.8 and every client could connect whatever the preamble setting was.
by ela002
Thu Aug 04, 2005 3:19 pm
Forum: General
Topic: upgrade concern
Replies: 10
Views: 2158

Are there any differences betwen wireless-test and wireless-2.9rc7 ? I did the upgrade using the wireless-test.
by ela002
Wed Aug 03, 2005 8:40 pm
Forum: General
Topic: upgrade concern
Replies: 10
Views: 2158

It's 200mw nl-2511mp. Is it necessary to upgrade firmware? It's not easy task to climb and get the cards and the upgrade requires windows.
by ela002
Wed Aug 03, 2005 6:57 pm
Forum: General
Topic: Ip Address Conflict??
Replies: 3
Views: 1147

I also have this problem with Prism cards on 2.9rc7. I had to downgrade to stable.
by ela002
Wed Aug 03, 2005 6:56 pm
Forum: General
Topic: upgrade concern
Replies: 10
Views: 2158

I tried 2.9rc7 and downgraded back to stable. Prism 2.5 cards are not working ok, every few seconds they disconnect :cry:
by ela002
Tue Aug 02, 2005 3:11 pm
Forum: General
Topic: upgrade concern
Replies: 10
Views: 2158

I can live with that to manually change/add some rules, but how about wireless (prism+atheros), bgp, ppp, nat, routing, any serious bugs? I am also afraid if there are any chance, during the upgrade process, the system locks up or fail. Is the upgrade plug 'n play (just upload the required package) ...
by ela002
Tue Aug 02, 2005 2:47 am
Forum: General
Topic: upgrade concern
Replies: 10
Views: 2158

upgrade concern

Hello, Is the latest rc7 stable enough for a production system? The old configuration how is converted to 2.9 format? Any rules in mangle,firewall,queues how will change after upgrade? What I am trying to say, after upgrade from the latest stable to 2.9 rc7 all settings from the old version work ok ...