Community discussions

Search found 45 matches

by mjoksimovic
Sat Jan 21, 2017 10:54 am
Forum: Announcements
Topic: v6.38.1 [current]
Replies: 73
Views: 23816

Re: v6.38.1 [current]

Loss of packets on x86 based router and TP-Link 3269 cards. Downgrade to 6.37.3 solved problem.
by mjoksimovic
Thu Jul 16, 2015 8:00 pm
Forum: Announcements
Topic: 6.30 released
Replies: 180
Views: 42045

Re: 6.30 released

Where can I download all packages for x86 platform, version 6.30? After upgrade from 6.28 to 6.30, I've lost NTP server package from main CORE router. Thanks.
by mjoksimovic
Fri May 10, 2013 10:51 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 433ah reboots too many times at night
Replies: 12
Views: 2546

Re: RB 433ah reboots too many times at night

RB433AH reboots constantly, not possible to boot at all with or without radios. Worked perfectly until last night. Power supply OK. Any advice?
by mjoksimovic
Thu Jan 03, 2013 10:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme or Nv2. Is Nstreme Obsolete?
Replies: 23
Views: 14256

Re: Nstreme or Nv2. Is Nstreme Obsolete?

NSTREME on N-links works perfectly, x86 hardware, SR71 od SparkLan198N mici-pci cards, MIMO, dual polarization. I don't see any problems with NSTREME on N-links, it works stable with excellent throughput in my commercial environment almost 2 years on more than 10 links.
by mjoksimovic
Sun Aug 12, 2012 3:42 am
Forum: General
Topic: NTP client in ntp package not working but built in client is
Replies: 37
Views: 28226

Re: NTP client in ntp package not working but built in clien

I got the NTP server's Client part workign by switching NTP servers around. Then when I tried to use it as a NTP server -the client says "server not synchronised" 5.19 x86 and mipsbe Same thing, 5.19 x86, mipsbe and powerpc platforms DON'T synchronize their time with NTP server. Worked correctly on...
by mjoksimovic
Sat Aug 11, 2012 12:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n 2.4Ghz strange isues
Replies: 5
Views: 2322

Re: 802.11n 2.4Ghz strange isues

I had the same problem but problem solved with new 861N card revision. The problem used to be because of card hardware issues. Manufacturer solved this problem and now, the cards are working well.
by mjoksimovic
Sat Dec 17, 2011 10:46 pm
Forum: General
Topic: v5.11 released
Replies: 173
Views: 44272

Re: v5.11 released

I have 2 Routerboard 1100AH upgrade to v.5.11 and every day crash The same thing, x86 platform - router was rebooted without proper shutdown, at least two times in 24h. It was working perfectly until ver. 5.8. After upgrade to 5.9 - 5.10 - 5.11, rebooting continue constantly... Supout.rif file sent...
by mjoksimovic
Sat Jun 04, 2011 4:39 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5.4 released
Replies: 118
Views: 31193

Re: RouterOS v5.4 released

we are still doing some improvements, that's why we left the old method for those who find the new one not so good. please test the new method and see how it works for you. Just an observation: consider here a R52n on 2.4 Only G, 38 authenticateds UBNT's CPEs (Nano 2 Loco & Nano 2 Loco M). Yesterda...
by mjoksimovic
Sat May 28, 2011 8:14 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.4 released
Replies: 118
Views: 31193

Re: RouterOS v5.4 released

Problem with pings when advanced data rates enabled instead legacy. Support contacted with this: > I tried to: Enable advanced data rates instead legacy but pings to the > clients become very unstable, 2.4GHz or 5.6GHz, doesn't matter. > > I saw this problem: When there is some clients with last act...
by mjoksimovic
Mon Apr 04, 2011 2:03 am
Forum: Wireless Networking
Topic: ROS 5.0 non-nv2 wireless test results
Replies: 4
Views: 770

Re: ROS 5.0 non-nv2 wireless test results

Which frequency? 5GHz?
by mjoksimovic
Sun Apr 03, 2011 11:37 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: antenna mode a , b
Replies: 3
Views: 927

Re: antenna mode a , b

Hello ,,

You can check that with version 5 , i change it and antenna-a or antenna -b or others , please check it with package 5.
Yes, it works very well in v.5.
by mjoksimovic
Sun Apr 03, 2011 4:37 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: antenna mode a , b
Replies: 3
Views: 927

Re: antenna mode a , b

You can not change ant-a or ant-b from version 4.13 in nv2 package, classic wireless package works without problems, try. 8)
by mjoksimovic
Sun Apr 03, 2011 12:13 am
Forum: General
Topic: RouterOS 5.0 is out!
Replies: 153
Views: 26900

Re: RouterOS 5.0 is out!

I have only one RB750, not few.
by mjoksimovic
Sat Apr 02, 2011 12:37 am
Forum: General
Topic: RouterOS 5.0 is out!
Replies: 153
Views: 26900

Re: RouterOS 5.0 is out!

I have problem with CPU load 100% after upgrading from 4.16 to 5.0 all the time. Before it was never 100% all the time. I can't upgrade firmware from 2.28 to 2.33. I give upgrade command and get message that it is upgraded sucessfully, and to reboot it. After reboot I see that it is still on 2.28 v...
by mjoksimovic
Tue Mar 15, 2011 12:20 am
Forum: General
Topic: Triple load balancing - same gateway - problem
Replies: 9
Views: 2285

Re: Triple load balancing - same gateway - problem

First thing: This solution is not what I am using now and what i want on the network because I won't use static load balancing by marking some packages but dynamic. I solved problem by including three RB750Gs on every WAN and everything works just perfectly. Secong thing: I tried to solve problem on...
by mjoksimovic
Sat Mar 12, 2011 5:32 pm
Forum: General
Topic: Triple load balancing - same gateway - problem
Replies: 9
Views: 2285

Re: Triple load balancing - same gateway - problem

Not working at all with proxy-arp too when I include third interface. Same thing.
by mjoksimovic
Sat Mar 12, 2011 1:41 pm
Forum: General
Topic: Triple load balancing - same gateway - problem
Replies: 9
Views: 2285

Re: Triple load balancing - same gateway - problem

Hm, very interesting, I'll try this but I thing I tried that once before but it didn't work at all. I'll notice you what's happening. Thanks.
by mjoksimovic
Sat Mar 12, 2011 12:51 pm
Forum: General
Topic: Triple load balancing - same gateway - problem
Replies: 9
Views: 2285

Re: Triple load balancing - same gateway - problem

How do you got ip addresses from the same network on different router interfaces? Do you use VRF or proxy-arp on those interfaces?
No, I'm getting addresses from provider automatically and I'm not using VRF nor proxy-arp.
by mjoksimovic
Sat Mar 12, 2011 2:19 am
Forum: General
Topic: Triple load balancing - same gateway - problem
Replies: 9
Views: 2285

Re: Triple load balancing - same gateway - problem

No, EoIP was made directly to the second destination in local network. Entire network is routed with OSPF routing protocol. First two WANs are working independently. Third WAN is EoIP.
by mjoksimovic
Sat Mar 12, 2011 12:57 am
Forum: General
Topic: Triple load balancing - same gateway - problem
Replies: 9
Views: 2285

Triple load balancing - same gateway - problem

Hello everybody, I have problem with triple dynamic load balancing on my NAT machine. Actually, there is no problem with load balancing but with WAN addresses which are in the same subnet, for example: * WAN-1= 188.2.../22 * WAN-2= 188.2.../22 * WAN-3= 188.2.../22 Those addresses have the same gatew...
by mjoksimovic
Fri Mar 11, 2011 2:44 am
Forum: General
Topic: DHCP not working with bridged EoIP interfaces
Replies: 8
Views: 3300

Re: DHCP not working with bridged EoIP interfaces

I have next situation, our local network: Location 1: X86 based MikroTik with two WAN ethernet ports, all local network routed with OSPF and natted with this router, work perfectly, dynamic load balancing. Location 2 ( same local network ): x86 based MikroTik with one WAN ethernet port. I get IP add...
by mjoksimovic
Fri Mar 04, 2011 10:25 pm
Forum: General
Topic: "No feature request - RoS v.5.x with classic wireless
Replies: 7
Views: 1335

Re: "No feature request - RoS v.5.x with classic wireless

I will in next two days, as soon as I come in Serbia.
by mjoksimovic
Fri Mar 04, 2011 4:47 pm
Forum: General
Topic: "No feature request - RoS v.5.x with classic wireless
Replies: 7
Views: 1335

Re: "No feature request - RoS v.5.x with classic wireless

I deleted every e-mail from support because there wasn't any solution. Now, every router is without nv2 package so remote support hasn't any sence, right?!
by mjoksimovic
Fri Mar 04, 2011 2:35 pm
Forum: General
Topic: "No feature request - RoS v.5.x with classic wireless
Replies: 7
Views: 1335

Re: "No feature request - RoS v.5.x with classic wireless

Uldis, there isn't any solution for me, you and me have been spoken so many times about this problem, exchanged dozen e-mails etc. I can provide remote access to the routers but, there are about 270 routers in 6 networks with same problem. I solved this problem by uninstalling nv2 package, restored ...
by mjoksimovic
Fri Mar 04, 2011 12:16 am
Forum: General
Topic: "No feature request - RoS v.5.x with classic wireless
Replies: 7
Views: 1335

"No feature request - RoS v.5.x with classic wireless

Hello everyone, Is there any possibility to make new version of RoS with classic wireless package ( like versions, for example 4.13-4.17 where we can choose which wireless package to install, with or with no nv2), but no with integrated nv2 support? Pings on 2.4GHz-b/g clients are very high with nv2...
by mjoksimovic
Sat Jan 15, 2011 1:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 use disables other wireless settings?
Replies: 6
Views: 2277

Re: NV2 use disables other wireless settings?

Hi, I know that HWretries is not working with NV2. Doesn't matter what you put there, NV2 don't use it. for the Nv2 protocol the hw-reties setting is ignored. We have some more different experiences with hw-retries and NV2 on 40MHz channel width, 802.11A. With hw-retries=4-7, NV2 works well, with 1...
by mjoksimovic
Tue Jan 11, 2011 12:42 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: about of anti mac spoofing in the network
Replies: 2
Views: 2345

Re: about of anti mac spoofing in the network

Hello ALL i have a network with a mikrotik hostpost, i want to know how can i block the mac spoofing attack, because i have a customers who take a mac address of other customers Please can you help me thanks I've just posted thread a few days ago about ARP spoofing. MAC spoofing works on the same l...
by mjoksimovic
Tue Jan 11, 2011 12:33 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF MD5 authentication errors in 5.0beta2
Replies: 2
Views: 943

Re: OSPF MD5 authentication errors in 5.0beta2

I am having MD5 authentication errors on 5.0beta2. I have three homegrown portwell-based routers on 5.0beta2 and have seen frequent MD5 errors like this: Discarding MD5 packet: authentication failed Invalid sequence number Assuming I have my OSPF MD5 settings correct, is this driven by the version ...
by mjoksimovic
Mon Jan 10, 2011 1:04 am
Forum: General
Topic: Feature request for 5.0 final.
Replies: 40
Views: 6572

Re: Feature request for 5.0 final.

ARP / DHCP spoofing control is more a switch function, like 802.1x. All well known manufacturers have this function in their managed level 2 entry level switches. (just after managed smartswitches). If you need it on a wan link, then put a fiber module in the switch, and define a VLAN for it so tha...
by mjoksimovic
Sat Jan 08, 2011 4:30 am
Forum: General
Topic: Feature request for 5.0 final.
Replies: 40
Views: 6572

Re: Feature request for 5.0 final.

"ARP watch" or "Dynamic ARP Inspection" function for RoS strictly needed. ARP spoofing/poisoning is much more frequent phenomenon. ArpON solution is not possible on WAN's connected directly to fiber optic links through media convertor. We have about 5000 ARP addresses on the list every moment, clear...
by mjoksimovic
Sun Jan 02, 2011 12:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: HELP ME ABOUT 2.3 GHZ
Replies: 1
Views: 1020

Re: HELP ME ABOUT 2.3 GHZ

Regrets, no solution for you. I tried to push TP-LINK 500G/501G/5110G/5210G to run on non-standard channels on 2.3GHz band but with no success. Try UBNT NS 2.4, work great if you set compliance test mode with scan list enabled or korea republic2 selection. Of course, if you are able to do that in yo...
by mjoksimovic
Sun Jan 02, 2011 12:34 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Success Report 70mbps rb411ah
Replies: 8
Views: 1536

Re: Success Report 70mbps rb411ah

Very good and concrete info. Can we see config of the AP and CPEs?

Thanks in advance.
by mjoksimovic
Sat Jan 01, 2011 1:03 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 4.13 Nv2 great but loss of some monitoring parameters?
Replies: 13
Views: 1984

Re: 4.13 Nv2 great but loss of some monitoring parameters?

NV2 is terrible on 5GHz-A, 40MHz channel width. x86 based routers are freezing if using NV2. On some machines, problem with this has been solved by reducing hw-retries value to 7 but still I have some routers which freeze constantly. Can someone post a picture with setting on nv2 links using 40MHz ...
by mjoksimovic
Mon Dec 27, 2010 11:04 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 4.13 Nv2 great but loss of some monitoring parameters?
Replies: 13
Views: 1984

Re: 4.13 Nv2 great but loss of some monitoring parameters?

NV2 is terrible on 5GHz-A, 40MHz channel width. x86 based routers are freezing if using NV2. On some machines, problem with this has been solved by reducing hw-retries value to 7 but still I have some routers which freeze constantly. Can someone post a picture with setting on nv2 links using 40MHz c...
by mjoksimovic
Thu Dec 23, 2010 2:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB433 system problem
Replies: 3
Views: 785

Re: RB433 system problem

in these cases fall back to basics - try to reinstall router using netinstall. As this tool will save your configuration, wipe clean your router and install packages you required and then reapply configuration (that is, if you requested to save old configuration) Thanks for replying, I tried to rei...
by mjoksimovic
Tue Dec 21, 2010 1:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB433 system problem
Replies: 3
Views: 785

Re: RB433 system problem

Problem solved, I bought new ones.

Thanks for help. :?
by mjoksimovic
Mon Dec 20, 2010 10:50 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB433 system problem
Replies: 3
Views: 785

RB433 system problem

Hello everyone, We have problems with two RB433s. After installing dude mipsbe packages on them, there are no free space available on the memory. I can not upgrade RoS version or make backup configuration. I can not restore old configuration or uninstall any of the packages, can't remove user manage...
by mjoksimovic
Sun Dec 12, 2010 11:54 pm
Forum: General
Topic: Where can I get older versions?
Replies: 16
Views: 7713

Re: Where can I get older versions?

Is there a repo somewhere? Like I want to upgrade to see how well it works but if it causes trouble I'd like to downgrade, but I lost my older copies of 4.5, 4.9 etc.. I hope this is not against rules, here you have links for download every version of RoS until today: http://admin.roset.cz/download...
by mjoksimovic
Sat Dec 04, 2010 12:18 am
Forum: General
Topic: OS v5.0 Stable, ever?
Replies: 20
Views: 4998

Re: OS v5.0 Stable, ever?

Hi,

Just upgraded my RB433AH with combined package, it took about 3 minutes.

Regards, Grzegorz.
A few seconds of installing RoS 5.0RC5 ( combined packages ) on x86 platform with 160GB SATA drive and about 4-5 minutes on RB433 and RB333. :?
by mjoksimovic
Tue Nov 30, 2010 6:00 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.0 RC4
Replies: 72
Views: 14971

Re: RouterOS v5.0 RC4

Routers are freezing constantly if using NV2 or NV2 NSTREME instead classic NSTREME. This is happening on every of 48 x86 machines on the network. RBs working ok. Tried to disable multi-cpu=no on machines which have single core and to reduce hw-retries to lower values, for example to 10 but nothing....
by mjoksimovic
Fri Sep 24, 2010 5:25 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5 RC1
Replies: 82
Views: 18440

Re: RouterOS v5 RC1

5.0RC1, x86 platform, we have one problem on the link on 2.4GHz-onlyG, the only one, 40MHz channel width, with nstreme enabled, framer policy=best fit, framer limit=3200, frequency upper than 2472MHz ( 2494 to 2502 ), hw retries=10, too many disconnections and the router freezes very often, low band...
by mjoksimovic
Sat Jun 26, 2010 2:24 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless disconnection messages explained!
Replies: 85
Views: 76931

Re: Wireless disconnection messages explained!

Thank you normis for posting this conf, very usable.
by mjoksimovic
Fri Jun 25, 2010 7:32 pm
Forum: General
Topic: MikroTik RouterOS version 5.0beta3 released!
Replies: 91
Views: 30524

Re: MikroTik RouterOS version 5.0beta3 released!

I had to go on the location to reinstal RoS and to downgrade to version 4.10. :shock: wow,, dude,,, you installed a beta remotely. :shock: I guess the only thing more gutsy would be to upgrade a router up on a tower remotely. Or, upgrade a live production point to multi point setup with beta all ar...
by mjoksimovic
Tue Jun 22, 2010 8:01 pm
Forum: General
Topic: MikroTik RouterOS version 5.0beta3 released!
Replies: 91
Views: 30524

Re: MikroTik RouterOS version 5.0beta3 released!

after upgrading to 5.03beta3 routerboards are not booting.... any idea?
The same problem on some x86 platforms after upgrading from 4.10 to 5.0 beta3. I had to go on the location to reinstal RoS and to downgrade to version 4.10.
by mjoksimovic
Sun Mar 28, 2010 1:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R5H firt impression - what a improvement!
Replies: 27
Views: 5601

Re: R5H firt impression - what a improvement!

Thanks Juliano for posting here. I was watching your presentation in MUM for this card vs XR5, so I'm impressed. We are making link specifications to make very stable link with much more bandwidth in 74km in Serbia, location Valjevo - Belgrade with offset antennas 45dBi and these two cards or XR5s, ...