Community discussions

MikroTik App

Search found 44 matches

by tete
Fri May 10, 2013 11:46 am
Forum: General
Topic: PSD Threshold can't be changed - Bug or Feature?
Replies: 0
Views: 643

PSD Threshold can't be changed - Bug or Feature?

Hi all, I am implementing PSD (Port Scan Detection) on a Mirkotik Rb1100, ROS 5.21 The PSD values 21,3s,3,1 as I can understand, works as follows; during a 3 second time period the system register secuential port connections UDP and TCP and asign a value to each one of this connections, 3 points to ...
by tete
Mon Dec 12, 2011 1:01 pm
Forum: General
Topic: Next Europe MuM?
Replies: 3
Views: 646

Re: Next Europe MuM?

Is this confirmed? Warsaw March 15-16?

See you there if so... :D
by tete
Thu Nov 10, 2011 12:41 pm
Forum: General
Topic: CITY FOR NEXT EUROPEAN MUM 2012
Replies: 49
Views: 7355

Re: CITY FOR NEXT EUROPEAN MUM 2012

Hi all,

We have been in Prague, Wrocklaw, Budapest... in the last years...

What about Vienna? Is near Germany and prices are like Budapest.

Greetings
by tete
Fri Nov 19, 2010 12:42 pm
Forum: General
Topic: Proxylizer not working with WIKI configuration - NEW PROBLEM
Replies: 7
Views: 2853

Re: Proxylizer not working with WIKI configuration - NEW PRO

Ok. After debug and repair the problems with the Syslog parsing there are more problem related to email delivery. This is the log: PHP Notice: Undefined index: weekdays in /var/www/proxylizer/mail_send.php on line 118 PHP Notice: Undefined variable: rec_limit_query in /var/www/proxylizer/mail_send.p...
by tete
Thu Nov 18, 2010 2:28 pm
Forum: General
Topic: Proxylizer not working with WIKI configuration - NEW PROBLEM
Replies: 7
Views: 2853

Re: Proxylizer not working with WIKI configuration - SOLVED

I have solved this issue. This is the solution if you are getting troubles with "Not valid web proxy log!!!" After debug the code and see the mysql.pipe file the problem is that the last version of Syslog-NG don't project the string "web-proxy,account" to the pipe, so the $rawlog[] depending variabl...
by tete
Thu Nov 18, 2010 11:24 am
Forum: General
Topic: Proxylizer not working with WIKI configuration - NEW PROBLEM
Replies: 7
Views: 2853

Proxylizer not working with WIKI configuration - NEW PROBLEM

Hello, That the case, I have a fresh Ubuntu 10.10 Server install and I have follow the Proxylizer Installation Method 1 as indicated in the WIKI. Step by step I have all the components working but Proxylizer is not processing data, after some debug I can see the /home/proxylizer/mysql.pipe is workin...
by tete
Wed Oct 27, 2010 1:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: How to block user by mac address?
Replies: 2
Views: 1006

Re: How to block user by mac address?

Hi,

You can create a firewall rule like this in the forward chain:
/ip firewall filter add src-mac-address=aa:bb:cc:dd:ee:ff action=drop
Where aa:bb:cc:dd:ee:ff is the user MAC address.

Best Regards
by tete
Wed Oct 27, 2010 1:09 pm
Forum: General
Topic: Queues and policy routing based NAT at same time possible?
Replies: 4
Views: 766

Re: Queues and policy routing based NAT at same time possibl

Hi, I think I am going to test the option 3 becouse both lines are diferents and need diferent queue rules. 3.) Use a bunch of connections marks (enough to cover each of your QoS marks for each out interface). Then have several rules that will mark for routing based off of the connection marks for t...
by tete
Tue Oct 26, 2010 5:43 pm
Forum: General
Topic: Queues and policy routing based NAT at same time possible?
Replies: 4
Views: 766

Re: Queues and policy routing based NAT at same time possibl

Thanks for the reply.
2.) Use mark connections and mark routing for your policy based routing and mark the packets directly for QoS.
It is possible to mark packet without connection marks?

Best regards
by tete
Tue Oct 26, 2010 1:17 pm
Forum: General
Topic: Queues and policy routing based NAT at same time possible?
Replies: 4
Views: 766

Queues and policy routing based NAT at same time possible?

Hi all, This is the situation, I have a client with two DSL lines. I have preconfigured Queue Tree in one line and the other is new. I have Policy Routing installed and working but now I want to make a NAT/PAT throught both DSL lines to one server in the LAN. The problem is that I have the connectio...
by tete
Wed Jun 09, 2010 10:52 am
Forum: General
Topic: Metarouter & VPN
Replies: 3
Views: 753

Re: Metarouter & VPN

You have all the reason.

If you have Public IP Addresses available it is easy using two bridges. But to use it with only one Public Address that must have the PPTP Server linked, it is very complicated becouse you have to route other intermediate network for each

Greetings
by tete
Tue Jun 08, 2010 6:48 pm
Forum: General
Topic: Metarouter & VPN
Replies: 3
Views: 753

Metarouter & VPN

Hi all, This is my scenario; I want to give access in a small Datacenter to clients VLANs to its own home LANs. I have thought I could use Metarouter, so I can give each client a diferent router. The idea seems like that: Eth1(Parent) - VLAN_Client - BRIDGE - ViF1 - Eth1 (Metarouter) I have tested i...
by tete
Mon Nov 30, 2009 7:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB532 Fried
Replies: 4
Views: 798

Re: RB532 Fried

Hi all,

It is not possible, the unit does not respond when I press any key, so I can't go to bios menu.

Greetings
by tete
Fri Nov 27, 2009 8:40 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB532 Fried
Replies: 4
Views: 798

RB532 Fried

Good Evening All, I have a RB532 that seems to be dead from yesterday night. I upgrade to 3.30 and all was OK. I updated the licence and in this reboot the box didn't bootup anymore. I have connected via console and this is the message RouterBOOT booter 2.9 RouterBoard 532A CPU frequency: 399 MHz Me...
by tete
Wed Aug 12, 2009 12:46 pm
Forum: Scripting
Topic: Finding a string in comment
Replies: 3
Views: 1026

Finding a string in comment

Good morning I have been reading the manual and the forum and I have not found answer to my interrogation. I need to find a string into the comment of a route. I have routes like comments like: comment="route to office - FailOver" or comment="route to office - Single" I want to identify the route us...
by tete
Fri May 08, 2009 3:13 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Request for comments - Wireless dynamic routing
Replies: 0
Views: 449

Request for comments - Wireless dynamic routing

Hi All, I have this situation, 6 DSL lines connected to 6 Mikrotiks with two Radios Each One. One Radio of each one is dedicated to the backbone links shown in the picture in Pink Color. The other radio is in AP Mode. What I want is to route the clients to the DSL that has the links with the less lo...
by tete
Fri Mar 06, 2009 8:32 pm
Forum: General
Topic: Xen: failed to copy files to image
Replies: 31
Views: 4325

Re: Xen: failed to copy files to image

Hi all, After our MUM visit, we have deployed a fresh CF with a L4 Licence on a PIV with 1Gb of RAM. I have follow the Wiki instructions line per line and no results. The status bar of the xen window stiils saying "Failed to setup VM" after enable this from console. The system is running ROS 3.20 fo...
by tete
Thu Feb 05, 2009 6:54 pm
Forum: General
Topic: Xen: failed to copy files to image
Replies: 31
Views: 4325

Re: Xen: failed to copy files to image

Hi, This did not resolved the problem. The situation is this; I have VMWare Server 2.0 installed for testing evironment. I this server I have installed a Level 0 version of ROS 3.20 using the ISO file. The Mikrotik VM has 512 Mb of RAM and 1 GB HD. I configure the Ethernet interface to get into the ...
by tete
Tue Feb 03, 2009 5:35 pm
Forum: General
Topic: Xen: failed to copy files to image
Replies: 31
Views: 4325

Re: Xen: failed to copy files to image

Ok

I have installed 3.20 and the problem is solved.

Now I have other error.

When I try to create the new VM it says in the status "failed to setup VM".

Any Idea?

Greetings
by tete
Tue Feb 03, 2009 3:08 pm
Forum: General
Topic: Xen: failed to copy files to image
Replies: 31
Views: 4325

Re: Xen: failed to copy files to image

I have had the same problem on ROS 4.0Beta1
by tete
Thu Jan 22, 2009 3:00 pm
Forum: General
Topic: Two DSL - IPSEC - EoIP - Bonding
Replies: 1
Views: 1656

Two DSL - IPSEC - EoIP - Bonding

Hi all, I want to make a secure balanced fail safe link between two Mikrotiks. Each one has two xDSL connections and a LAN behind. As I have read in the wiki and forum, it can be done using bonding over EoIP throght a PPTP or IPSEC. More or less the PPTP procedure is clear for me. You setup the two ...
by tete
Thu Jan 22, 2009 11:35 am
Forum: The Dude
Topic: Link Aggregation
Replies: 4
Views: 3058

Re: Link Aggregation

Hi,

Definetively a was in a foolish day. That's the better approach, to monitor in the Cisco LAN Interface.

Thanks a lot.

Greetings
by tete
Wed Jan 21, 2009 6:24 pm
Forum: The Dude
Topic: Link Aggregation
Replies: 4
Views: 3058

Re: Link Aggregation

Thanks for the response.

This is very usefull to me, but it couln'd be placed in the link tag, could it?

Thanks again.
by tete
Mon Jan 19, 2009 7:19 pm
Forum: The Dude
Topic: Link Aggregation
Replies: 4
Views: 3058

Link Aggregation

I have a Cisco 7200 Router with one serial interface and a Ethernet Interface. Both interfaces are connected to internet via two differente providers. We are a RIPE Autonomous System. We are annuncing BGP via both interfaces and I am monitoring then with The Dude via SNMP. I want to get a link aggre...
by tete
Wed Jan 14, 2009 12:28 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude Upgrade problem on RouterOS
Replies: 6
Views: 1582

Re: Dude Upgrade problem on RouterOS

The problem is what to do with the failed maps. I have installed another Dude and export the fonts. It works but in the link Speed tag appears "invalid oid (invalid oid) invalid oid" in the top of the tags. UPDATE: In the link tags appears too a " (0 bps)" just after each speed value. UPDATE 2: I ha...
by tete
Wed Jan 14, 2009 11:19 am
Forum: General
Topic: DST-NAT over two Gateways
Replies: 14
Views: 2523

Re: DST-NAT over two Gateways

Hi,

Thanks all for the tips....

I am going to test this solutions and I will report if it works....


Greetings
by tete
Wed Jan 14, 2009 11:10 am
Forum: The Dude
Topic: Dude Upgrade problem on RouterOS
Replies: 6
Views: 1582

Re: Dude Upgrade problem on RouterOS

I have had the same problem.

I had ROS 3.17 and Dude 3.0 working good on a Routerboard.

I upgraded simultaneusly to ROS 3.18 and Dude 3.1. I have lost the Images and Titles.

I am just trying the previous solution. I will report the status.

Greetings
by tete
Fri Jan 09, 2009 12:27 pm
Forum: General
Topic: DST-NAT over two Gateways
Replies: 14
Views: 2523

Re: DST-NAT over two Gateways

Thanks for the response. To have a general idea let's make a test environment. ADSL 1: 10.0.1.254 ADSL 2: 10.0.2.254 LAN: 192.168.100.0/24 Routes: 0.0.0.0/0 --> 10.0.1.1 (ADSL 1) NAT: masquerade for ADSL1 masquerade for ADSL2 dst-nat TCP 3389 --> 192.168.100.2 3389 In this environment the NATted ser...
by tete
Thu Jan 08, 2009 8:27 pm
Forum: General
Topic: VPN PPTP client/server in the same time
Replies: 2
Views: 1432

Re: VPN PPTP client/server in the same time

I have it running in serveral boxes with IPSEC and PPTP Server at a time...

And the sample you are talking about is possible too I think.

Greetings
by tete
Thu Jan 08, 2009 8:24 pm
Forum: General
Topic: DST-NAT over two Gateways
Replies: 14
Views: 2523

Re: DST-NAT over two Gateways

No one that has configurated Load Balancing has an answer for this question?

I think it can be done, but I don't know were to continue.

Greetings
by tete
Tue Dec 30, 2008 1:42 pm
Forum: General
Topic: DST-NAT over two Gateways
Replies: 14
Views: 2523

DST-NAT over two Gateways

Hi all, I have a MKT connected to two xDSL Connections... Don't want Load Balancing but I want to access to one TS server on the LAN. I can access the router via both connections with a routing rule and this is all ok. I have a dst-nat over the default gateway to get the TS an it works ok. The probl...
by tete
Thu Sep 25, 2008 9:47 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik - Sonicwall - VPN IPSEC
Replies: 14
Views: 24823

Mikrotik - Sonicwall - VPN IPSEC

Hello all, Is there some one that has get working a VPN IPSEC between a SonicWall and a Mikrotik? I have been trying today all day... but no way... the tunnel get stablished and SAs installed but there is no traffic from the sonicwall to the Mikrotik and the policies are marked as Dynamic Invalid......
by tete
Tue Sep 16, 2008 12:29 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid
Replies: 17
Views: 7256

Re: Dude 3rc2-Import Background Image Error-File Invalid-SOLVED

Hi,

It was the white spaces on the file name and lowercase.

The only thing that must be done is user lowercase and delete white spaces from name.


Greetings
by tete
Mon Sep 15, 2008 1:21 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid
Replies: 17
Views: 7256

Re: Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid

I have prepared other pc fresh install Windows 2003 Server SP2 Full Patched. New The Dude Download and fresh install. The problem is still the same. I can't drag and drop and can't import images. It do the transfers and finish. One time it has finished it says in the status "Invalid File" I have tes...
by tete
Thu Sep 11, 2008 10:25 am
Forum: The Dude
Topic: Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid
Replies: 17
Views: 7256

Re: Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid

Hi,

Windows 2003 Server Full Patched fresh install only for The Dude. I have tried in local and remote access mode always from The Dude 3rc2 client and server.
by tete
Thu Sep 11, 2008 9:34 am
Forum: The Dude
Topic: Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid
Replies: 17
Views: 7256

Re: Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid

Hi,

Drag'n'Drop is not working and copy and paste over the files list not too.

Greeted in advance
Tete
by tete
Wed Sep 10, 2008 8:16 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid
Replies: 17
Views: 7256

Dude 3rc2 - Import Background Image Error - File Invalid

Hi, I just installed Dude 3rc2 and when I try to upload a Image File it uploads it, and when finish it says Invalid File. I have tried to upload many types of file, bmp, jpg, png, gif but all with the same results. I have try to upload with diferent sizes from 3 Mb to 300 kb, but still invalid file....
by tete
Wed Sep 03, 2008 2:45 am
Forum: General
Topic: MTU, Netbios Hangs and Radmin close connections
Replies: 3
Views: 1115

Re: MTU, Netbios Hangs and Radmin close connections

Hi all,

I am using RouterOS 3.10

I am not natting the connection between LAN and VPN, only between LAN and other DSL connection that I have.

Greetings
by tete
Tue Sep 02, 2008 10:50 am
Forum: General
Topic: MTU, Netbios Hangs and Radmin close connections
Replies: 3
Views: 1115

MTU, Netbios Hangs and Radmin close connections

I have the following topology. Two Wan connections one managed with a Mikrotik RB1000 and the other by a Drytek 3300. Over the 3300 there are 10 vpn tunnels working without any problem. We get working one VPN connection over the Mikrotik RB1000 and all seems to be working good, but; 1) When we try t...
by tete
Fri Jul 18, 2008 10:53 am
Forum: The Dude
Topic: Syslog Sorting
Replies: 9
Views: 3026

Syslog Sorting

Good Morning all, I have installed The Dude 3rc8 and I have a little suggestion. When you open any log, it always sort the list from oldest to newest log item. Even when you change the order when you go to other view and return to syslog, for example, the sort order has changed. So if this is a bug,...
by tete
Tue Jul 08, 2008 6:40 pm
Forum: General
Topic: A Problem with Router dropping Windows Terminal through VPN
Replies: 6
Views: 1105

Re: A Problem with Router dropping Windows Terminal through VPN

We have had problems like that... the TS window opens but the screen remains black.

This was resolved changing the MTU in mangle rules.

Greetings
by tete
Tue Jul 08, 2008 1:35 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing - NTH - Mikrotik 3.10 Not working - need help
Replies: 5
Views: 4595

Re: Load Balancing - NTH - Mikrotik 3.10 Not working - need help

:lol: This rules are disabled in order to maintain the router on service.... But with this rules enabled... this don't work.... I have notice that I can ping out from the router but from the lan it is impossible, it gives me the first answer but no the next ones. I also have noticed that in /firewal...
by tete
Mon Jul 07, 2008 6:11 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing - NTH - Mikrotik 3.10 Not working - need help
Replies: 5
Views: 4595

Load Balancing - NTH - Mikrotik 3.10 Not working - need help

Hi all, I have several days working on a Load Balancing solution over a Mikrotik 3.10. I have read all the wiki articles and all the forum post about nth and it's implementation, I have configured the router as I have read but it is impossible... this is not working and I am just sure that my proble...