Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 37 matches

by welan
Wed Nov 07, 2018 6:35 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BUG: bad reporting time in VPLS uptime 6.42.9
Replies: 0
Views: 437

BUG: bad reporting time in VPLS uptime 6.42.9

Dears,
I would report this bad behavior in timestamp (up/down) on VPLS tab, I attach a screenshot..
ROS: 6.42.9
Platform: RB2011

P.S.: pls invlude VPLS debug in mikrotik!
by welan
Thu May 17, 2018 1:06 pm
Forum: General
Topic: Bank Statement import billing
Replies: 6
Views: 794

Re: Bank Statement import billing

Hello,
we are using www.webilly.it, it has a lot of automated script for banking.
They are very willing to make changes to the software on customer needs.
The platform includes freeradius.
by welan
Tue May 15, 2018 11:33 am
Forum: The User Manager
Topic: Which Billing System Is The Best ???
Replies: 75
Views: 61022

Re: Which Billing System Is The Best ???

This is my choice www.webilly.it
by welan
Fri Jan 29, 2016 9:47 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Suggested TDMA Period Size
Replies: 3
Views: 2926

Re: Suggested TDMA Period Size

Many thanks for your answer, I'm trying now with a TDMA size of 5 ms.
Any news from other experienced users?
Many thanks.
by welan
Thu Jan 28, 2016 10:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Suggested TDMA Period Size
Replies: 3
Views: 2926

Suggested TDMA Period Size

Hello,
I would like to know what is the best nv2 period size in PtMP scenario.
Is the auto features a good choise? Otherwise 5ms is a good timing?
Many thanks.
by welan
Wed Mar 04, 2015 11:16 pm
Forum: General
Topic: High CPU Usage and IRQ Voltage
Replies: 0
Views: 533

High CPU Usage and IRQ Voltage

Hello to the forum, I see an high CPU usage on Routerboard 450G with ROS 6.27 and FW 3.22. Here a screenshot, this is the first time I see voltage IRQ on RB. zzzz.png I see poor tput on the RB, i'm investigating if this can slow down the 450. Many thanks for support. P.S. I have another RB450G, simi...
by welan
Sat Jul 19, 2014 11:57 am
Forum: General
Topic: v6.16/v6.17
Replies: 187
Views: 47145

Re: v6.16/v6.17

I have problem with OSPF on CCR, the default route was not announced correctly, it appears, the disapperars.
Downgraded to 6.15 but I got an error:

Script error: action timed out - try again, if error continues contact Mikrotik support and send a supout file (13)

Help, I'm in production!
by welan
Mon May 26, 2014 4:31 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 49
Views: 39138

Re: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

Same problem here, disabling auto-negotiation the sfp works, but a lot of jitter on the link.
Any news?
by welan
Sun Apr 27, 2014 10:37 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB911G/RB912G - poor ccq/performance in benchmark setup
Replies: 17
Views: 6131

Re: RB911G/RB912G - poor ccq/performance in benchmark setup

Any news? Same problem here.
by welan
Sun Feb 23, 2014 8:26 pm
Forum: Scripting
Topic: Upgrade Firmware via script with no user intervention
Replies: 8
Views: 2080

Re: Upgrade Firmware via script with no user intervention

Hi, I'm looking to make the same script, this is the code, what was wrong? :global oldfirm [/system routerboard get current-firmware]; :global newfirm [/system routerboard get upgrade-firmware]; :if ([$oldfirm]<[$newfirm]) do={ /system routerboard upgrade; :put "\r"; :delay 1s; :put "y"; /system reb...
by welan
Tue Jan 14, 2014 12:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access
Replies: 24
Views: 8877

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Many thanks for your answer. I tested all ports, same problem. I do not want to contradict you but version 5.8 was originally installed with a sticker that recommends the upgrade to 6.0. I bought the CCR just came out on the market, is serial is 42A102E22302 / 302. I have experience with Mikrotik de...
by welan
Tue Jan 14, 2014 11:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access
Replies: 24
Views: 8877

Re: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

No support? :( Normis?
by welan
Tue Jan 07, 2014 8:25 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access
Replies: 24
Views: 8877

CCR1036-12G-4S and Winbox MAC Access

Hi to the forum, I have problems accessing via mac address to the router in subject. The router is upgraded to the latest version of ROS, it never went into production and has had this problem since its purchase. The installed version of the initial ROS was 5.8. Now is the 6.7 Any suggestions? Many ...
by welan
Sat Jul 27, 2013 12:35 pm
Forum: General
Topic: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!
Replies: 247
Views: 86595

Re: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!

Same issue here. Up, down, up down. Very annoyed. I have only good memories of 3.30, then just troubleshooting.
by welan
Sat Sep 24, 2011 8:54 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.7 and one way audio
Replies: 6
Views: 1406

Re: ROS 5.7 and one way audio

Tonight I will try to downgrade.
by welan
Sat Sep 24, 2011 8:53 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.7 and one way audio
Replies: 6
Views: 1406

Re: ROS 5.7 and one way audio

Hello, thanks for the answer.
My previous version was Ros 5.5.
Stun not enabled and never a problem. Tonight I Willemstad try to downgrade.
Stay tuned.
by welan
Fri Sep 23, 2011 5:12 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.7 and one way audio
Replies: 6
Views: 1406

ROS 5.7 and one way audio

Hello guys,
I upgraded to ros 5.7 and I experienced one way audio with voip. I have about 300 customers with the same problem.
Anyone have the same problem?
Many thanks.
by welan
Mon Jun 14, 2010 11:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 37Km Backhaul link with 29Db Jirous Dual-polarized parabolic
Replies: 30
Views: 6385

Re: 37Km Backhaul link with 29Db Jirous Dual-polarized parab

Hello, I have a similar setup, 40 chilometers, but with XR5 in turbo mode frequency. With the H-POL I have 40 Mbit of TCP (one-way) troughtput. With the V-POL I have 30 Mbit of TCP (one-way) troughtput. The antenna is the same, but I have 4 XR5 running in 4 RB411AH and balanced with OSPF. 100% ccq o...
by welan
Mon Jun 14, 2010 11:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WiMAX 16e technology to the 5 GHz license-exempt market?
Replies: 1
Views: 767

WiMAX 16e technology to the 5 GHz license-exempt market?

Hello guys, any future plans to compete with this technology?

http://www.alvarion.com/index.php/en/pr ... treme-5000

Many thanks.
by welan
Mon Mar 08, 2010 10:44 am
Forum: General
Topic: Traffic Generator
Replies: 1
Views: 1058

Traffic Generator

Hello, I would test my Mikrotik OSPF Network, I'm looking for a software that generate traffic for test my two wireless link. I'm looking for a software that generate different type of packets with different src/dst-addresses. Anyone can help me? How OSPF algorithm balance the traffic when there are...
by welan
Tue Jan 26, 2010 5:19 pm
Forum: General
Topic: Stupid Port Forwading Question
Replies: 4
Views: 550

Re: Stupid Port Forwading Question

I rebooted the board. The rule is matching the packets.
The image below shows what I see.
I confirm that in the lan the webserver is reachable.
by welan
Tue Jan 26, 2010 4:51 pm
Forum: General
Topic: Stupid Port Forwading Question
Replies: 4
Views: 550

Re: Stupid Port Forwading Question

Yes, I have still problem. I cannot reach the webserver, I see in the connection tracking of the firewall, the syn packet of tcp, but I don't see any reply. (In the lan I reach the webserver). If I torch the ether1, I see the connection form my host to the webserver. No idea because the rule don't w...
by welan
Tue Jan 26, 2010 12:43 pm
Forum: General
Topic: Stupid Port Forwading Question
Replies: 4
Views: 550

Stupid Port Forwading Question

Hello, I need some help on port forwarding to internal web server on port 80. Here are the rules that I created on the wireless antenna (CPE Client) /ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat comment="" disabled=no src-address=\ 192.168.1.0/24 add action=dst-nat chain=dstnat comment="" disa...
by welan
Sat Dec 12, 2009 3:51 pm
Forum: General
Topic: RB1000 at 100% cpu usage
Replies: 7
Views: 1360

Re: RB1000 at 100% cpu usage

Same proble here. Is the web proxy. Try to disable it and the CPU load goes down.
Let me know.
by welan
Tue Dec 01, 2009 9:29 pm
Forum: General
Topic: RB1000, web proxy and high CPU usage
Replies: 19
Views: 6007

Re: RB1000, web proxy and high CPU usage

The message above is squid as parent proxy over another subnet, but I tried your solution too: Assume that: 172.16.28.99 is my PC 172.16.27.251 is squid chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.16.27.251 to-ports=800 protocol=tcp src-address=172.16.28.99 in-interface=ether1 dst-port=80 172.16.27...
by welan
Tue Dec 01, 2009 9:21 pm
Forum: General
Topic: RB1000, web proxy and high CPU usage
Replies: 19
Views: 6007

Re: RB1000, web proxy and high CPU usage

Ok, thanks, but if I move my proxy over another subnet, this is the response of mikrotik when I try to surf: ERROR: Gateway Timeout -------------------------------------------------------------------------------- While trying to retrieve the URL http://www.google.it/: Connection refused Your cache a...
by welan
Mon Nov 30, 2009 8:33 pm
Forum: General
Topic: RB1000, web proxy and high CPU usage
Replies: 19
Views: 6007

Re: RB1000, web proxy and high CPU usage

Tried, but not surfing.
by welan
Mon Nov 30, 2009 6:35 pm
Forum: General
Topic: RB1000, web proxy and high CPU usage
Replies: 19
Views: 6007

Re: RB1000, web proxy and high CPU usage

Ok, I tried to do this, with a simple dst-nat like this:

chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.16.28.49 to-ports=80
protocol=tcp src-address=172.16.28.0/24 in-interface=ether1 dst-port=800

but I cannot surf. What is wrong?
Thanks

PS: I bought your book, very interesting
by welan
Mon Nov 30, 2009 6:12 pm
Forum: General
Topic: RB1000, web proxy and high CPU usage
Replies: 19
Views: 6007

Re: RB1000, web proxy and high CPU usage

Ok, I think that it's not clear my situation. I'm running the RB1000 as a router in my network: Clients 150+ ---> |RB1000 - ROS3.30| ---> INTERNET *********************| / *********************| / *********************|SQUID2.6STABLE7| ------ / The * is for align the picture, sorry. In the RB1000 is...
by welan
Sun Nov 29, 2009 9:34 pm
Forum: General
Topic: RB1000, web proxy and high CPU usage
Replies: 19
Views: 6007

Re: RB1000, web proxy and high CPU usage

Hello, I tried to post and my squid is working without any problem. http://messages.finance.yahoo.com/Stocks_%28A_to_Z%29/Stocks_N/threadview?m=tm&bn=12776&tid=230059&mid=230068&tof=1&rt=2&frt=2&off=1 However, I don't use proxy in hotspot, I use squid with my residential clients, and the CPU goes up...
by welan
Sat Nov 28, 2009 12:43 pm
Forum: General
Topic: RB1000, web proxy and high CPU usage
Replies: 19
Views: 6007

Re: RB1000, web proxy and high CPU usage

Many thanks for the reply. Actually, I have a LINUX-box with squid and HDD as an upstream (parent) cache for my RB, and use RAM-based caching on my RB only (sorry for copy and paste, but your english is better). However when there are online a lot of clients (14-15Mbit of traffic), the CPU of RB1000...
by welan
Mon Nov 23, 2009 11:09 pm
Forum: General
Topic: RB1000, web proxy and high CPU usage
Replies: 19
Views: 6007

RB1000, web proxy and high CPU usage

Hi,
I have problems with RB1000 and webproxy, I see that the I/O in the compact flash
produces 100% CPU. Anyone knows how to minimize this?
I have 150 users max, and the CPU goes 100% in about 30 minutes with 20 users.
Many thanks.
by welan
Sat Jul 12, 2008 8:35 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Pings and bridge
Replies: 7
Views: 1117

Re: PPPoE Pings and bridge

Problem solved. Disabled WDS e no default bridge on the wlan where was running pppoe.

Thx!
by welan
Thu Jul 10, 2008 9:34 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Pings and bridge
Replies: 7
Views: 1117

Re: PPPoE Pings and bridge

The ip that you see: 1 D 172.16.28.1/32 172.16.28.140 0.0.0.0 2 D 172.16.28.1/32 172.16.28.125 0.0.0.0 3 D 172.16.28.1/32 172.16.28.102 0.0.0.0 4 D 172.16.28.1/32 172.16.28.133 0.0.0.0 5 D 172.16.28.1/32 172.16.28.112 0.0.0.0 are generated dinamically, every time a cpe was connected to the mt. They ...
by welan
Thu Jul 10, 2008 6:34 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Pings and bridge
Replies: 7
Views: 1117

Re: PPPoE Pings and bridge

Ok, I will answer: This is my /int bridge port print Terminal vt102 detected, using multiline input mode [admin@STUDIO] > int [admin@STUDIO] interface> bridge [admin@STUDIO] interface bridge> port [admin@STUDIO] interface bridge port> print Flags: X - disabled, I - inactive, D - dynamic # INTERFACE ...
by welan
Thu Jul 10, 2008 9:56 am
Forum: General
Topic: PPPoE Pings and bridge
Replies: 7
Views: 1117

Re: PPPoE Pings and bridge

Thanks for your answer. The interface connected to the internet is the ether1 (not directly). I will explain better: eg: CPE (172.16.28.124) | | | (WLAN1 WITH PPPOE) | MT1-------------------------(ETHER1 172.16.28.1/24) <------> SWITCH1 <------> (MY LAPTOP 172.16.28.99/24) | (WLAN2 WITH WDS) | | | O...
by welan
Thu Jul 10, 2008 12:20 am
Forum: General
Topic: PPPoE Pings and bridge
Replies: 7
Views: 1117

PPPoE Pings and bridge

Hello guys, this is my first post on this board. I have a serious problem with my network! I have a routerboard with 2 wlan and 1 ethernet. I will explain my config: The wlan1 is in bridge mode and it makes a ptp link with another mt. The wlan2 is in ap bridge mode, here are connected the cpe client...