Community discussions

Search found 47 matches

by tomekmak
Sat Mar 11, 2017 5:36 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Wireless interfaces working at 5925-6425MHz
Replies: 3
Views: 572

Re: Wireless interfaces working at 5925-6425MHz

By any chance is boughtable in EU ?
by tomekmak
Fri Mar 10, 2017 11:47 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Wireless interfaces working at 5925-6425MHz
Replies: 3
Views: 572

Wireless interfaces working at 5925-6425MHz

Any1 know anything about interfaces which working with MT ?
by tomekmak
Sun Feb 05, 2017 1:37 pm
Forum: Announcements
Topic: The Dude, v6.38 [current] release.
Replies: 77
Views: 24090

Re: The Dude, v6.38 [current] release.

Im missing Winbox Tool.
We have multiple PC with dude client - every1 has different path to dude client.
Adding path do winbox.exe in system path doesn't fix the problem.
This is very bad. Please fix it.
by tomekmak
Fri Jan 29, 2016 10:50 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude Client v6.34rc30 & v6.34rc34 crashes v6.34rc19 okay
Replies: 3
Views: 1252

Re: The Dude Client v6.34rc30 & v6.34rc34 crashes v6.34rc19 okay

I managed to downgrade to rc19. So far it's fine.
by tomekmak
Thu Jan 28, 2016 6:06 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude Client v6.34rc30 & v6.34rc34 crashes v6.34rc19 okay
Replies: 3
Views: 1252

Re: The Dude Client v6.34rc30 & v6.34rc34 crashes v6.34rc19 okay

I have same issue. Got Dude server installed on VMWare ESXi - MT version 6.34rc45. Im monitoring over 500 devices. Since old version dude is extremely unstable. Disconnecting client application randomly. When i want to change something, server crashes and don't remember any changes. Is there any way...
by tomekmak
Fri Jun 13, 2014 9:04 am
Forum: The Dude
Topic: Dude v4beta3 released
Replies: 253
Views: 100345

Re: Dude v4beta3 released

Reading this topic there is one thought: MT staff don't care about Dude. Dude is dead. There is no reasonable response from them about that.
by tomekmak
Wed Oct 09, 2013 3:29 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude v4beta3 released
Replies: 253
Views: 100345

Re: Dude v4beta3 released

please fix dude...
by tomekmak
Tue Jul 03, 2012 10:20 pm
Forum: General
Topic: v5.18 released
Replies: 92
Views: 26120

Re: v5.18 released

Do you remember several years ago when their products and software were simply STABLE? The v2 mikrotik software was awesome! Back then, there was lots of talk of "this will kill cisco, etc". Now, it seems that there is something major wrong in every single release, that has to be fixed in the next ...
by tomekmak
Sat Dec 18, 2010 2:37 pm
Forum: General
Topic: Released 4.15
Replies: 47
Views: 4751

Re: Released 4.15

I dont't understand why you don't test new software versions before you install them in the field. Where I work we have 1000s of Juniper routers and 1000s of Cisco switches and routers. They all have their problems. Especially Juniper.. Their software for the SRX routers/firewalls is still pretty b...
by tomekmak
Sat Dec 18, 2010 1:41 am
Forum: General
Topic: Released 4.15
Replies: 47
Views: 4751

Re: Released 4.15

I'm just tired of being beta-tester with 4.xx, loosing time and customers. I got few hundreds of RB's and PC's and im not going to buy more of them. MT OS was fine till 4.xx comes out. Latest stable for me is 3.30, all next releases are betas. I just switched with wireless to other very popular solu...
by tomekmak
Wed Nov 11, 2009 3:50 pm
Forum: General
Topic: x86 e1000 doesent work
Replies: 33
Views: 5351

Re: x86 e1000 doesent work

I have this issue with VMware. The workaround was: after the mikrotik boot, I have changed the virtual NIC's "Network Label". Just choose something else (like Host-only network) and go back to the option that you wish to use. The NIC will work ok until the next reboot. but this is not a solution in...
by tomekmak
Tue Oct 27, 2009 11:34 pm
Forum: General
Topic: x86 e1000 doesent work
Replies: 33
Views: 5351

Re: x86 e1000 doesent work

we will add support in v4.2 Wrong again! It doesn't work. It just doesn't work. e1000 DOES NOT WORK IN 4.2. IT DOESN"T WORK. Hello? Can you hear me? e1000 IS BROKE. Some things to note: e1000 was working in v3.22. It broke sometime after that (reported v3.23. Since then it's been broke. In v4.2 IT ...
by tomekmak
Thu Oct 15, 2009 2:56 pm
Forum: General
Topic: x86 e1000 doesent work
Replies: 33
Views: 5351

Re: x86 e1000 doesent work

atm i can use only AMD PCnet32 driver, which is not enough :(. In MT i can see in interfaces list an ether1, ether2 (e1000's) but in status i see running but as some1 mentioned b4 cable seems to be unplugged. I tried with 3.23, 3.30, 4.0 and this bug is the same. On this Esxi i use CentOS, Debian an...
by tomekmak
Wed Oct 14, 2009 11:59 pm
Forum: General
Topic: x86 e1000 doesent work
Replies: 33
Views: 5351

Re: x86 e1000 doesent work

Come on Mikrotik's atleast answer anything here...
by tomekmak
Mon Oct 12, 2009 12:24 am
Forum: General
Topic: x86 e1000 doesent work
Replies: 33
Views: 5351

Re: x86 e1000 doesent work

no answer...
by tomekmak
Wed Oct 07, 2009 6:30 pm
Forum: General
Topic: x86 e1000 doesent work
Replies: 33
Views: 5351

Re: x86 e1000 doesent work

I sended today a email with supout.rif file with a problematic E1000 adapter.

Please fix it asap.
by tomekmak
Thu Aug 27, 2009 12:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n
Replies: 939
Views: 288712

Re: 802.11n

My success story with 802.11n Config: RB411AH on both sides L4+XC R52N on both sides Power supply 27,6V 3A on both sides Antennas with box: http://www.netbridge.com.pl/produkty/mti-23-5ghz-dual-integrated/ Technical specs: http://www.netbridge.com.pl/wp-content/plugins/fresh-page/files/1240405920MTI...
by tomekmak
Mon Apr 06, 2009 12:25 pm
Forum: The Dude
Topic: File uploads - mikrotik packages not recognised.
Replies: 10
Views: 2074

Re: File uploads - mikrotik packages not recognised.

Release of Dude or RouterOS ?
by tomekmak
Sun Apr 05, 2009 12:06 pm
Forum: The Dude
Topic: File uploads - mikrotik packages not recognised.
Replies: 10
Views: 2074

Re: File uploads - mikrotik packages not recognised.

Can someone from Mikrotik answer here? I think this is big problem...
by tomekmak
Sat Apr 04, 2009 3:51 pm
Forum: The Dude
Topic: File uploads - mikrotik packages not recognised.
Replies: 10
Views: 2074

Re: File uploads - mikrotik packages not recognised.

/bump

Mikrotik's please fix this asap. Hard to upgrade network when u have more than 300 devices (one by one)....
by tomekmak
Wed Mar 18, 2009 1:49 pm
Forum: General
Topic: 3.22 Installation from the dude
Replies: 4
Views: 663

Re: 3.22 Installation from the dude

How long we need to wait?
by tomekmak
Wed Mar 18, 2009 12:56 am
Forum: General
Topic: 3.22 Installation from the dude
Replies: 4
Views: 663

Re: 3.22 Installation from the dude

same here, in dude something is wrong with packages.
by tomekmak
Tue Mar 03, 2009 2:57 am
Forum: The Dude
Topic: dude-3.1.npk is broken!
Replies: 16
Views: 3321

Re: dude-3.1.npk is broken!

Man, package from mikrotik webpage for ppc has 0.5MB, for PC 8.1MB , isn't there something wrong ?
by tomekmak
Tue Mar 03, 2009 1:36 am
Forum: The Dude
Topic: dude-3.1.npk is broken!
Replies: 16
Views: 3321

Re: dude-3.1.npk is broken!

There is a huge problem with http://www.mikrotik.com/download/dude/3.1/dude-3.1-ppc.npk I just opened my brand new beauty RB1000, upgraded to 3.20, downloaded dude package from above - and i got in my log: "broken package dude-3.1-ppc.npk" I downloaded more than 15 times, from different computers an...
by tomekmak
Sun Dec 07, 2008 10:56 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v3.17, v4.0beta1, The Dude v3 released
Replies: 57
Views: 14788

Re: RouterOS v3.17, v4.0beta1, The Dude v3 released

is there any chance to fix torrent ? .... still 99,8%....
by tomekmak
Sat Dec 06, 2008 12:45 am
Forum: General
Topic: RouterOS v3.17, v4.0beta1, The Dude v3 released
Replies: 57
Views: 14788

Re: RouterOS v3.17, v4.0beta1, The Dude v3 released

same there....
by tomekmak
Mon Oct 27, 2008 12:39 am
Forum: The Dude
Topic: Using DUDE client on Ubuntu
Replies: 1
Views: 1104

Using DUDE client on Ubuntu

Hello! I have a problem. Im using DUDE client on my Ubuntu (8.04) connected to MT-based DUDE server. When im connecting by Winbox to one of my systems, sometimes i need to do Ctrl-C (mac addres of one clients) and Ctrl-V to Firefox or any other Linux application, when i tried to do this - there are ...
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 10:07 pm
Forum: The Dude
Topic: Standalone Linux Dude?
Replies: 20
Views: 6433

Re: Standalone Linux Dude?

Because of wasting one license only for dude ?

We have dude server and client for M$ Windows, is that hard for MT to implement a linux standalone server version ? :-)
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 4:47 pm
Forum: The Dude
Topic: Standalone Linux Dude?
Replies: 20
Views: 6433

Re: Standalone Linux Dude?

why ?
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 3:58 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How many are PPPoE clients support by RB1000?
Replies: 12
Views: 2321

Re: How many are PPPoE clients support by RB1000?

we'll see soon then :-)
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 3:37 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How many are PPPoE clients support by RB1000?
Replies: 12
Views: 2321

Re: How many are PPPoE clients support by RB1000?

You missunderstand me :-)

Im using radius server for authenticate users - no local database is needeed.
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 3:13 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How many are PPPoE clients support by RB1000?
Replies: 12
Views: 2321

Re: How many are PPPoE clients support by RB1000?

Im using radius to authenticate users. No UM needed.
Is RB1000 capable to handle over 1500 PPPoE clients with traffic around 80Mbits ?
And is there any1 who can provide some sshots with working example ?
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 3:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ros 3.14 torrent is out but no seed since friday :P
Replies: 27
Views: 2785

Re: ros 3.14 torrent is out but no seed since friday :P

Im not using any proxy. I downloaded "new" torrent, changed name of this torrent, tried to download from different network, and problem is still the same...
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 3:03 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How many are PPPoE clients support by RB1000?
Replies: 12
Views: 2321

Re: How many are PPPoE clients support by RB1000?

does RB1000 support over 1500 PPPoE terminations ? W/O traffic shaping & nat ?
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 2:53 pm
Forum: The Dude
Topic: Standalone Linux Dude?
Replies: 20
Views: 6433

Re: Standalone Linux Dude?

Any chance you guys could make a standalone verson of the dude package to run as a daemon under linux?

It sure would be handy to be able to have a linux box doing my network onitoring without having to have to waste an entire x86 box by loading rOS on it.
indeed...

/topic bump
by tomekmak
Tue Sep 23, 2008 3:41 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ros 3.14 torrent is out but no seed since friday :P
Replies: 27
Views: 2785

Re: ros 3.14 torrent is out but no seed since friday :P

still cannot finish downloading... MT please do something...
by tomekmak
Mon Sep 22, 2008 4:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ros 3.14 torrent is out but no seed since friday :P
Replies: 27
Views: 2785

Re: ros 3.14 torrent is out but no seed since friday :P

same here :< 99,8% and 0 seeds....
by tomekmak
Thu Sep 11, 2008 11:20 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude 3 RC2
Replies: 35
Views: 8352

Re: The Dude 3 RC2

"Virus bug" still exists.

I've tried AVG, AVAST and many more, and i still can't use dude 3 rc2.

Now after i uninstalled an antivir program, dude instaling, but i can't run the program...

wtb fix :-)
by tomekmak
Tue Sep 09, 2008 1:45 pm
Forum: The Dude
Topic: dude package for x86
Replies: 2
Views: 1033

Re: dude package for x86

ty for fast response :-)
by tomekmak
Tue Sep 09, 2008 1:39 pm
Forum: The Dude
Topic: dude package for x86
Replies: 2
Views: 1033

dude package for x86

Hello !

Does anybody know where i can download dude rc2 package for x86 system?

On download page when i choose x86 - package for mipsle is downloading.
by tomekmak
Mon Mar 10, 2008 7:53 pm
Forum: The Dude
Topic: Problem with exporting dude xml
Replies: 2
Views: 1886

Re: Problem with exporting dude xml

I upgraded my router to RoS 3.4 and i got the same problem. Can any1 help me ?
by tomekmak
Sat Mar 01, 2008 7:15 pm
Forum: The Dude
Topic: Problem with exporting dude xml
Replies: 2
Views: 1886

Problem with exporting dude xml

Hi!

I just started fresh pc with ROS 3.3 only for dude purposes, and im trying to import into it a xml backup file.
But i have a problem - dude says "Upload Failed - cannot create file" ?

Can any1 help me ?
by tomekmak
Wed Dec 12, 2007 12:25 am
Forum: The Dude
Topic: Vote for new DUDE features!
Replies: 117
Views: 47183

Re: Vote for new DUDE features!

imo the best one is a linux/unix demon (like windows service)...
by tomekmak
Sat Jul 23, 2005 8:43 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 500 ends up in Starting Services..and stays there forever [SOLVED]
Replies: 5
Views: 3920

I have the same situation: RouterBOOT booter 1.0beta7 RouterBoard 532 CPU frequency: 266 MHz Memory size: 32 MB Press any key within 1 seconds to enter setup. loading kernel from nand... OK setting up elf image... OK jumping to kernel code Starting... Starting services... and i'm waiting, and waitni...