Community discussions

Search found 69 matches

by mxmxmxmxmx
Tue Oct 07, 2014 2:23 am
Forum: The Dude
Topic: Dude cant work on 6.15
Replies: 16
Views: 5303

Re: Dude cant work on 6.15

Nothing has changed. Dude package is not fixed and is not available.
Normis, look at 6. 20 changelog:
What's new in 6.20 (2014-Oct-01 10:06):
*) fixed problem - it was not possible to see & uninstall dude package;
by mxmxmxmxmx
Mon Oct 06, 2014 3:01 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude cant work on 6.15
Replies: 16
Views: 5303

Re: Dude cant work on 6.15

The Dude package must be fixed, not RouterOS. And as you know, Dude has not seen updates in some while.
Normis as you can see ROS package is "fixed". "Fixed", because now i see dude package on the list of packages, but dude doesn't work on 6.20.
by mxmxmxmxmx
Thu Oct 02, 2014 5:59 pm
Forum: General
Topic: v6.20 released!
Replies: 146
Views: 59018

Re: v6.20 released!

What's new in 6.20 (2014-Oct-01 10:06):

*) fixed problem - it was not possible to see %26 uninstall dude package;
Maybe now I can see dude on package list, but it is not possible to login to dude.

down to 6.18 - OK. Up to 6.20 Login failed.
by mxmxmxmxmx
Tue Jul 22, 2014 12:02 am
Forum: General
Topic: WinBox 3beta2 Problem with "Managed" tab.
Replies: 1
Views: 638

WinBox 3beta2 Problem with "Managed" tab.

Problem with "Managed" tab. When I close main winbox window with managed tab opened everything is OK.
But when I close it with Neighbors tab opened. Open winbox again, switch to Managed tab I see only 19 of 31 devices.
Closing with managed tab opened, opening winbox again, now i see all 31 devices.
by mxmxmxmxmx
Tue Jul 22, 2014 12:01 am
Forum: General
Topic: Winbox Beta v3.0 Beta 2 problem - resetting
Replies: 10
Views: 2499

Re: Winbox Beta v3.0 Beta 2 problem - resetting

could you also please fix the neighbors detection problem when tap (openvpn) or virtualbox interfaces are installed on the system? the mac detection works only if you disable the virtual ethernet interfaces (even if your neighbors are on the wifi interface of your computer) +1 I checked that packet...
by mxmxmxmxmx
Mon Jul 21, 2014 1:26 pm
Forum: General
Topic: Winbox Beta v3.0 Beta 2 problem - resetting
Replies: 10
Views: 2499

Re: R: Winbox Beta v3.0 Beta 2 problem - resetting

Tools - Profile -- disconnect :lol:
rb-751
+1
+2
by mxmxmxmxmx
Mon Jul 21, 2014 1:16 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude cant work on 6.15
Replies: 16
Views: 5303

Re: Dude cant work on 6.15

Unfortunatelly it is not fixed in 6.17...
by mxmxmxmxmx
Sat Jun 28, 2014 1:28 am
Forum: General
Topic: v6.15 released
Replies: 302
Views: 103767

Re: v6.15 released

Two different RB711 reboots because of kernel failure.
It happens after updating from ROS 6.13 with regular wireless package to 6.15 with wireless-FP package.
by mxmxmxmxmx
Thu Jun 26, 2014 12:07 am
Forum: General
Topic: v6.15 released
Replies: 302
Views: 103767

Re: v6.15 released

connecting Nokia e52 to RB with 6.15 & wireless FP = kernel panic.
Standard wireless package works fine!

RB433 + R52H with WPA/WPA2 TKIP
by mxmxmxmxmx
Wed Jun 25, 2014 10:52 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude cant work on 6.15
Replies: 16
Views: 5303

Re: Dude cant work on 6.15

hope it'll be fixed in next release?
by mxmxmxmxmx
Wed Jun 25, 2014 1:36 am
Forum: The Dude
Topic: Dude cant work on 6.15
Replies: 16
Views: 5303

Re: Dude cant work on 6.15

Downgraded to 6.13 WORKS: (Checked on two different Routerboards) Disk space is not the problem.
by mxmxmxmxmx
Wed Jun 25, 2014 1:33 am
Forum: The Dude
Topic: Dude cant work on 6.15
Replies: 16
Views: 5303

Dude cant work on 6.15

I cant see dude package on MT v 6.15 with wireless-FP
by mxmxmxmxmx
Sun Jan 12, 2014 1:27 am
Forum: General
Topic: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change
Replies: 29
Views: 15504

Re: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change

hey MT, there is still this issue. I have two more trips to clients, because of self conutry code changes.
by mxmxmxmxmx
Sun Dec 08, 2013 9:18 pm
Forum: General
Topic: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change
Replies: 29
Views: 15504

Re: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change

6.7 on first opening Quickset still country from Poland changet to no_country_set
by mxmxmxmxmx
Tue Dec 03, 2013 9:56 pm
Forum: Scripting
Topic: Sending sms from MT A via USB modem connected to MT B - ssh?
Replies: 2
Views: 1052

Re: Sending sms from MT A via USB modem connected to MT B -

UP

Mikrotik: Simple question, can RB talk to RB over SSH using script invoked from scheduler?
by mxmxmxmxmx
Thu Nov 14, 2013 1:12 am
Forum: Scripting
Topic: Sending sms from MT A via USB modem connected to MT B - ssh?
Replies: 2
Views: 1052

Sending sms from MT A via USB modem connected to MT B - ssh?

MT B can send sms - locally everything is ok. I want to send sms from MT A which doesn't have GSM card. I thought: MT A connects via ssh to MT B, but i've red that executing command on remote MT via ssh isn't possible even using DSA keys...? Second thought: using tool fetch, ftp and scheduler on bot...
by mxmxmxmxmx
Thu Oct 10, 2013 1:01 pm
Forum: General
Topic: Feature Request: MTR
Replies: 72
Views: 25320

Re: Feature Request: MTR

Colour logic is taken from signal strenght from quickset :)
It should be inverted :) green is better than orange in MTR
by mxmxmxmxmx
Wed Sep 04, 2013 11:56 am
Forum: General
Topic: Ask for a test RB711. Self country change Quickset! ver 6.2
Replies: 4
Views: 1337

Re: Ask for a test RB711. Self country change Quickset! ver

thank you for the report, we will fix this in the next RouterOS version.
Problem still exists in 6.3 version... :(

It didn't help, there is still problem in Winbox's quickset
*) webfig - fixed problem when opening quickset page country
by mxmxmxmxmx
Wed Sep 04, 2013 3:43 am
Forum: General
Topic: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change
Replies: 29
Views: 15504

Re: ROS 6.2 + WINDOWS 8 +Winbox + Quickset = self country ch

quickset will be resolved in future RouterOS releases.
I am really sorry to say, that the country is still changing by itself to no_country_set in Winbox >> Quickset in 6.3
by mxmxmxmxmx
Wed Aug 21, 2013 3:23 pm
Forum: General
Topic: v6.x - Hairpin NAT not working
Replies: 29
Views: 20282

Re: v6.x - Hairpin NAT not working

@pablo191f i have question to the example. You said "This config works well on v5.x but not on v6.x." OK, let's assume we use 5.x where it works. Will it work, with serwer connected to the SWITCH? In this configuration everything is on one Mikrotik port. Is it possible to work? by everything I mean ...
by mxmxmxmxmx
Wed Aug 21, 2013 3:16 pm
Forum: General
Topic: v6.2 released
Replies: 247
Views: 90175

Re: v6.2 released

Will 6.3 include any fixes for the S**t reliability issues with wireless links we have seen with every version 6.x? I am getting pretty p***ed off with having to reboot APs just because they randomly decide that they cannot be bothered to pass traffic anymore (even though they are still registered ...
by mxmxmxmxmx
Thu Aug 08, 2013 12:49 pm
Forum: General
Topic: Ask for a test RB711. Self country change Quickset! ver 6.2
Replies: 4
Views: 1337

Re: Ask for a test RB711. Self country change Quickset! ver

My friend on polish forum confirmed the problem on XP sp3.
by mxmxmxmxmx
Thu Aug 08, 2013 4:18 am
Forum: General
Topic: Ask for a test RB711. Self country change Quickset! ver 6.2
Replies: 4
Views: 1337

Ask for a test RB711. Self country change Quickset! ver 6.2

If you have few minutes... 1. Take RB711-5Hn-MMCX 2. Version 6.2 is necessary. 3. Reset configuration - NO default settings, reboot. 4. Using Winboxa enable radio interface and set country to poland or latvia 5. Close Winbox and relogin with it. 6. Click Quickset. ---- At this point on 2 different m...
by mxmxmxmxmx
Thu Aug 08, 2013 4:02 am
Forum: General
Topic: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change
Replies: 29
Views: 15504

Re: ROS 6.2 + WINDOWS 8 +Winbox + Quickset = self country ch

I did some research. It is not Windows 8 or x64 architekturę fault. I took another laptop 32bit Windows7 and it has the same problem.
by mxmxmxmxmx
Tue Aug 06, 2013 3:16 pm
Forum: General
Topic: V6.2 Winbox from cant drag and drop files
Replies: 9
Views: 5470

Re: V6.2 Winbox from cant drag and drop files

OK, one of them ran in XP compatibility mode.

Now I'm just curious:
winbox from: http://ipaddres/winbox/winbox.exe
winbox from: mikrotik.com
Different sizes, same versions, why?
by mxmxmxmxmx
Mon Aug 05, 2013 5:55 pm
Forum: General
Topic: V6.2 Winbox from cant drag and drop files
Replies: 9
Views: 5470

V6.2 Winbox from cant drag and drop files

winbox from: http://ipaddres/winbox/winbox.exe - CAN'T drag and drop files
winbox from: mikrotik.com - I can drag and drop files

Is it intended, or bug?

Windows 8
by mxmxmxmxmx
Mon Aug 05, 2013 1:19 pm
Forum: General
Topic: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change
Replies: 29
Views: 15504

Re: ROS 6.2 + WINDOWS 8 +Winbox + Quickset = self country ch

I think that it only affects radios in station(station bridge) mode.
by mxmxmxmxmx
Mon Aug 05, 2013 11:37 am
Forum: General
Topic: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change
Replies: 29
Views: 15504

Re: ROS 6.2 + WINDOWS 8 +Winbox + Quickset = self country ch

When you open Quickset, the settings are not applied, just shown. Even if something is changed, it is not applied until you click the "Apply" button. At which point did you see the country change? Of course i don't click apply. After clicking quickset in Winbox I can see only field to select countr...
by mxmxmxmxmx
Mon Aug 05, 2013 1:32 am
Forum: General
Topic: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change
Replies: 29
Views: 15504

Re: ROS 6.2 + WINDOWS 8 +Winbox + Quickset = self country ch

In log there is sth like that:
by mxmxmxmxmx
Sun Aug 04, 2013 6:21 pm
Forum: General
Topic: ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change
Replies: 29
Views: 15504

ROS 6.2 and 6.3 +Winbox + Quickset = self country change

ROS 6.2 + WINDOWS 8 +Winbox + Quickset = self country change different localisations, 3 RB711 and 1 RB433. I dont want to try on other devices. After update to 6.2 When i login to MT with winbox and click Quickset - >country changes by itself!!!!!!!! It cause dissconnet in many cases becaouse of fre...
by mxmxmxmxmx
Thu Feb 07, 2013 12:07 am
Forum: Scripting
Topic: API Fetch Command in c# or vb.net anyone know how?
Replies: 4
Views: 1918

Re: API Fetch Command in c# or vb.net anyone know how?

In 5.22 & 5.23: 06-02-2013 23.06.08 - info 102 - EXECUTE= /tool/fetch =url=http://demo.mt.lv/winbox/winbox.exe 06-02-2013 23.06.08 - DEBUG 11001 - 10.9.8.1 tr_mkrouter.msend /tool/fetch 06-02-2013 23.06.08 - DEBUG 11001 - 10.9.8.1 tr_mkrouter.msend =url=http://demo.mt.lv/winbox/winbox.exe !re=status...
by mxmxmxmxmx
Thu Jan 17, 2013 3:32 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.17 released
Replies: 47
Views: 16861

Re: RouterOS v5.17 released

:) I've asked which version fixED it, because it is already working on 5.22!! :)

Edit: 5.21 doesn't work; 5.22>>works fine, so i've got my answer.
by mxmxmxmxmx
Thu Jan 17, 2013 3:28 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 4beta3 + SNMP v3
Replies: 1
Views: 1164

Dude 4beta3 + SNMP v3

Can you confirm this issue: SNMP v3 works only with some passwords and users?! Ex: user: v3user 1. MT: authentication-password=1234 encryption-password=4321 Dude: authentication-password=1234 encryption-password=4321 - Works fine Windows client works too. 2. MT: authentication-password=123456 encryp...
by mxmxmxmxmx
Tue Jan 15, 2013 1:51 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5.17 released
Replies: 47
Views: 16861

Re: RouterOS v5.17 released

I have issue with graphing tool in winbox only with resources. RB433AH 5.17.
Interface graphing in winbox is OK. On www everything is OK. Every resource in winbox is 1px high.
Which version fixed it?!
by mxmxmxmxmx
Sun Dec 30, 2012 12:52 am
Forum: General
Topic: difference between Routing Mark and Routing Table in NATconf
Replies: 1
Views: 532

difference between Routing Mark and Routing Table in NATconf

Whath the difference in that two criteria?
In both i can select routing mark name from the list which was used earlier in mangle.
by mxmxmxmxmx
Fri Dec 28, 2012 1:58 am
Forum: General
Topic: OT question
Replies: 0
Views: 321

OT question

I'm a student. Is it allowed to use diagram from MikroTik wiki in my project on the university? ex packet flow diagram to show how packets are treated by MT. Source would be given there of course.
by mxmxmxmxmx
Sat Aug 04, 2012 1:37 am
Forum: Scripting
Topic: API login problem on RB133
Replies: 19
Views: 6049

Re: API login problem on RB133

i've copied it from phpinfo() function
by mxmxmxmxmx
Sat Aug 04, 2012 12:36 am
Forum: Scripting
Topic: API login problem on RB133
Replies: 19
Views: 6049

Re: API login problem on RB133

PHP Version 5.3.3-7+squeeze13
by mxmxmxmxmx
Fri Aug 03, 2012 1:27 pm
Forum: Scripting
Topic: API login problem on RB133
Replies: 19
Views: 6049

Re: API login problem on RB133

5.19 RB433AH and RB600A I think that dividing data into 2 packets is not caused by the size of data, but by the time of generatioin =ret= in jpg there is failed attempt to login packets 1-14, and successfull login all packets below. when i wait 10 ms after write, before read i tried to login 100 tim...
by mxmxmxmxmx
Fri Aug 03, 2012 4:21 am
Forum: Scripting
Topic: API login problem on RB133
Replies: 19
Views: 6049

Re: API login problem on RB133

Sorry for digging out subject, but i spent few hours on this issue!! I can confirm that problem. I used wireshark and packet sniffer to find the problem. if ($this->socket = @fsockopen($ip, $this->port, $this->error_no, $this->error_str, $this->timeout)) { socket_set_timeout($this->socket, $this->ti...
by mxmxmxmxmx
Fri Jun 01, 2012 7:27 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.17 released
Replies: 47
Views: 16861

Re: RouterOS v5.17 released

I have issue with graphing tool in winbox only with resources. RB433AH 5.17.
Interface graphing in winbox is OK. On www everything is OK. Every resource in winbox is 1px high.
by mxmxmxmxmx
Mon May 07, 2012 2:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7125

Re: Wireless interface stop transmitting

I have exprienced weird problem one of our hotel installations. Problem is after a year later three of our outdoor ap's stop transmitting after a while like it is freezing, showing clients connected in registeration table some of them with huge last activity time. I have the same problem... Downgra...
by mxmxmxmxmx
Sat May 05, 2012 2:22 am
Forum: General
Topic: v6.0beta2 released!
Replies: 53
Views: 19434

Re: v6.0beta2 released!

for me, it's not fixed :) avg-rate is still ~8 times lower than actual rate :)
queue is yellow, means avg-rate is > 10 Mbps :) maybe, it's now in kilobytes, not kilobits?..
I've got the same problem, Queue is cutting transfer to the line, but avg-rate is as ^^. colors OK.
by mxmxmxmxmx
Sat May 05, 2012 2:19 am
Forum: General
Topic: v5.15 released!
Replies: 150
Views: 29642

Re: v5.15 released!

one of my wireless adapters witch is set as an access point, suddenly blocks client connections and on registration table shows big numbers on "last activity" column. when i disable wireless adapter, and enable it after, everything works perfectly for couple of hours, then again the same problem. I...
by mxmxmxmxmx
Fri May 04, 2012 11:02 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7125

Re: Wireless interface stop transmitting

I have exprienced weird problem one of our hotel installations.
Problem is after a year later three of our outdoor ap's stop transmitting after a while like it is freezing, showing clients connected in registeration table some of them with huge last activity time.
I have the same problem...
by mxmxmxmxmx
Thu Dec 01, 2011 2:20 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5.9 released
Replies: 166
Views: 42290

Re: RouterOS v5.9 released

For rb4xx new BIOS 2.38. What changes?
That, when I try to do
system ro up
my RB433AH do reboot, but not upgrade :?
by mxmxmxmxmx
Thu Jan 27, 2011 3:59 pm
Forum: The Dude
Topic: functin to sum traffic of 2 interfaces
Replies: 7
Views: 4450

Re: functin to sum traffic of 2 interfaces

You were very helpfull again, thanks, it was my mistake i was looking on upload:
"1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1"
when i need download:
"1.3.6.1.2.1.2.2.1.10.1"
Now it's OK thx.
by mxmxmxmxmx
Wed Jan 26, 2011 9:43 pm
Forum: The Dude
Topic: functin to sum traffic of 2 interfaces
Replies: 7
Views: 4450

Re: functin to sum traffic of 2 interfaces

well, thanks, almost ok, i've got question about units, where i'm wrong: oid("1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1") - Bytes diff32(oid("1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1")) - difference in Bytes diff32(oid("1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1"))*8 - difference in bits rate(diff32(oid("1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1"))*8) - rate in bit/s I thou...
by mxmxmxmxmx
Wed Jan 26, 2011 11:10 am
Forum: The Dude
Topic: functin to sum traffic of 2 interfaces
Replies: 7
Views: 4450

Re: functin to sum traffic of 2 interfaces

I've made it this way, i have 2 WAN, and i want to see summary traffic.
by mxmxmxmxmx
Tue Jan 25, 2011 9:24 pm
Forum: The Dude
Topic: functin to sum traffic of 2 interfaces
Replies: 7
Views: 4450

functin to sum traffic of 2 interfaces

is it possible to make chart(i need function first), with sum of traffic of 2 interfaces
a. when both interfaces are on the same RB
b. when interfaces are one different RB?
by mxmxmxmxmx
Thu Nov 18, 2010 11:52 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R52Hn with only one antenna
Replies: 5
Views: 1084

R52Hn with only one antenna

I want to use R52Hn card with only one antenna. Do i need 50ohm terminator, or can i leave 2nd MMCX free? Will card be ok?
by mxmxmxmxmx
Wed Sep 29, 2010 4:18 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5 RC1 BUG queue not work well
Replies: 4
Views: 1384

Re: RouterOS v5 RC1 BUG queue not work well

I,ve got the same problem on RB433AH. You did good description.
by mxmxmxmxmx
Fri Sep 24, 2010 12:24 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Forum functionality Question. Marking all posts as red.
Replies: 2
Views: 434

Re: Forum functionality Question. Marking all posts as red.

I'm propably blind Thank You. Topic to delete.
by mxmxmxmxmx
Fri Sep 24, 2010 12:22 am
Forum: Beginner Basics
Topic: trouble with mangle
Replies: 13
Views: 1887

Re: trouble with mangle

The built in P2P filter that recognizes P2P traffic is somewhat outdated and doesn't catch all current P2P protocols. All... :D In my network it catchs maybe 10% of P2P. Maybe whitelisting is better, but both are chasing. I'm using some combination both of them. Ex "Other" - priority 4; Important s...
by mxmxmxmxmx
Fri Sep 24, 2010 12:13 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Forum functionality Question. Marking all posts as red.
Replies: 2
Views: 434

Forum functionality Question. Marking all posts as red.

I don't know where should i ask this question. But I can't find button "mark all posts as red(past form from read :D )". Is it posiible?
by mxmxmxmxmx
Tue Sep 21, 2010 11:19 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5 RC1
Replies: 82
Views: 18769

Re: RouterOS v5 RC1

Mangle & QT from ver 4.11 aren't working on 5.0 rc1 Can you give us all the details? RB433AH on Ver 4.11 everything works fine. On 5.0 RC1 mangle don't "catch" traffic. Traffic on WAN interface goes 100%, so I'm checking QT and there's no treffic there. I've limits for clients in forward(4 mangle e...
by mxmxmxmxmx
Tue Sep 21, 2010 3:14 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5 RC1
Replies: 82
Views: 18769

Re: RouterOS v5 RC1

I have not encountered the Mangle bug even.
I think that someone else got the problem with Mangle - connection mark.
by mxmxmxmxmx
Mon Sep 20, 2010 11:37 pm
Forum: General
Topic: Connection mark bug in RC1
Replies: 3
Views: 1340

Re: Connection mark bug in RC1

I've got same problem.
by mxmxmxmxmx
Mon Sep 20, 2010 11:33 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5 RC1
Replies: 82
Views: 18769

Re: RouterOS v5 RC1

Mangle & QT from ver 4.11 aren't working on 5.0 rc1
by mxmxmxmxmx
Tue Jul 27, 2010 9:34 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude 4 (beta)
Replies: 98
Views: 26330

Re: The Dude 4 (beta)

- 4.0beta2 can't create "dude store" on ROS 5beta5, same on RB433AH and RB600A. 4.0beta1 can. After upgrade from 4.0beta1 to 4.0beta2, dude store is not active, but backup, can't login by dude client. -4.0beta2 starts at ROS 4.10, but there's problem with charts. On web it cant generate any chart, b...
by mxmxmxmxmx
Mon Jul 26, 2010 2:01 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude v4.0 beta 2 released
Replies: 46
Views: 17221

Re: The Dude v4.0 beta 2 released

CPU load go 100%, when i try to see any chart with WEB - www, RB433AH, ROS 4.10, only reboot helps, i can see just black fields, no charts
by mxmxmxmxmx
Wed May 26, 2010 6:16 pm
Forum: The Dude
Topic: Tool which will open web with Second IP Address
Replies: 2
Views: 1312

Re: Tool which will open web with Second IP Address

I can add in tool:
http://xxx.xxx.xxx.xxx
and it opens this certain IP address: xxx.xxx.xxx.xxx, but i want this tool to work on every device's second addres.
by mxmxmxmxmx
Wed May 26, 2010 1:14 pm
Forum: The Dude
Topic: Tool which will open web with Second IP Address
Replies: 2
Views: 1312

Tool which will open web with Second IP Address

There is build in tool which opens Web browser with 1st IP addres, command is: "[DeviceType.Url]"
I want to open web with Second IP Address.
by mxmxmxmxmx
Thu Feb 25, 2010 12:58 am
Forum: The Dude
Topic: Dude 3.5 on ROS 4.5 Can add device by DNS name
Replies: 0
Views: 979

Dude 3.5 on ROS 4.5 Can add device by DNS name

I seem to be having "issues" with adding devices to The Dude via dns name. I can add it by IP address, but it doesn't even try to resolve to any kind of name. I am pretty much going back in and adding it in to settings/General/Name field. Still nothing ever shows up in the DNS Names. DNS Lookup I'v...
by mxmxmxmxmx
Sat Nov 07, 2009 6:10 pm
Forum: The Dude
Topic: difference in ping time from winbox & Dude
Replies: 0
Views: 589

difference in ping time from winbox & Dude

2 Routerboards RB433AH(IP: 10.9.8.4) & RB600A(IP: 10.9.8.3) connected 5GHz link. The Dude package instelled od RB433AH. Why ping from the Dude is so high: http://netk.internetdsl.pl/pingue.jpg while ping from winbox ping tool or telnet is normal: after telnet to 10.9.8.4 and pingining 10.9.8.3: 10.9...
by mxmxmxmxmx
Fri Sep 19, 2008 8:34 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB4XX + R52H Band 2,4 B/G in AP mode; B doesnt work
Replies: 2
Views: 908

RB4XX + R52H Band 2,4 B/G in AP mode; B doesnt work

When i set up "2,4 B/G" mode on RB433 or 433AH client's cards in B mode can't connect to AP. In "2,4 B" it works fine. My friend has the same proble with RB133 and Wistron CM9 mPci card as AP. In manual I've read: "• 2.4ghz-b/g - IEEE 802.11g (supports also legacy IEEE 802.11b protocol)" i think, th...
by mxmxmxmxmx
Mon Aug 25, 2008 1:57 am
Forum: The Dude
Topic: beta8 outlining function doesn't work
Replies: 0
Views: 747

beta8 outlining function doesn't work

outlining function for objects doesnt work. In previous versions it was fine.
Is this bug confirmed?
PS. When can we expect new dude wersion??