Community discussions

MikroTik App

Search found 38 matches

by Neovr
Wed Apr 22, 2020 10:26 am
Forum: The Dude
Topic: Dude won't accept new connections [SOLVED]
Replies: 9
Views: 6276

Re: Dude won't accept new connections [SOLVED]

after update from 46.3 to. 46.5 dude work very unstable ...
cpu load evety morning 100% , clean install with import db not resoled problem
by Neovr
Wed Apr 22, 2020 9:56 am
Forum: The Dude
Topic: Need help for dude v6.46.5
Replies: 1
Views: 1212

Re: Need help for dude v6.46.5

new version don't have web ....
46.5 very unstable ...
dude dead =(
by Neovr
Thu Feb 20, 2020 8:54 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.47beta [testing] is released!
Replies: 269
Views: 125770

Re: v6.47beta [testing] is released!

-w60g - improved stability after multiple disconnections;
no... no stability ...
i tested on 3 links ... many disconnects every day ...
randomly, after disconect trafic not bridged ...
by Neovr
Tue Nov 26, 2019 9:01 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.46beta [testing] is released!
Replies: 150
Views: 76809

Re: v6.46beta [testing] is released!

>>snmp - added option to monitor "link-downs" parameter using MIKROTIK-MIB;
oid ?
by Neovr
Sun Apr 22, 2018 11:16 am
Forum: Announcements
Topic: v6.42 [current]
Replies: 147
Views: 37945

Re: v6.42 [current]

After update some AP's i have cpu load 100% .... (Omnitik) Disable wlan not solve problem.... Reset config ang manual set all settings not solve problem... Latest 42rc have some bug... but disable SNMP solve problem ...!!?? Ping to affected router 100-1000ms, and router randomly rebooted, reboot rea...
by Neovr
Fri Dec 15, 2017 10:07 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 147320

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

*) route - improved reliability on routing table update;
more info?
by Neovr
Wed Nov 02, 2016 3:28 pm
Forum: General
Topic: Decline of Mikrotik?
Replies: 102
Views: 31427

Re: Decline of Mikrotik?

it's true ...
Mikrotik is best for home users...
For ISP - MR have many-many bugs ... not for stable service ...
no nic drivers\BGP memory leak\bug in fast-track in last version\ospf not working corectly\no igmp-snooping ...
many many problems...
by Neovr
Mon Oct 31, 2016 8:43 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP Full Table time
Replies: 11
Views: 6235

Re: BGP Full Table time

Mikrotik BGP has a memory leak... I have this on my ccr1016 and CHR ... Then 1-2 peer with full table are reconnect, used memory increased by 300-400mb and Mikrotik doesn't reply on winbox and SSH only mac-telnet work... In this case one core is at 100% load and there are random troubles with routin...
by Neovr
Fri Mar 18, 2016 6:58 pm
Forum: General
Topic: Problem with V6 and X86 in VMWARE
Replies: 6
Views: 1962

Re: Problem with V6 and X86 in VMWARE

type of nic? e1000e?
use e1000 !
by Neovr
Wed Mar 16, 2016 10:20 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.34.3 [current] is released!
Replies: 58
Views: 19560

Re: v6.34.3 [current] is released!

board-name: CCR1016-12S-1S+ version: 6.34.3 (stable) If i change vlan master interface, vlan stop working! After reboot, vlan working on new master interface correct. When vlan stop work, vlan have RX but no TX traffic, enable\disable vlan or master interface or ip on vlan, do not have any result. W...
by Neovr
Sun Jan 24, 2016 9:08 am
Forum: General
Topic: Intel PRO/1000 Ethernet MTU > 1500 not working!
Replies: 4
Views: 1893

Re: Intel PRO/1000 Ethernet MTU > 1500 not working!

Why cannot do?
In spec this card support jumbo and i see in winbox that supported l2mtu 9000!!
I think that ros intel driver is very unstable !
Second card have many packet loss when load >20-40mbps, pps> 3000...
Intel is very popular card,
Mt, upgrade please intel driver!!!
by Neovr
Sat Jan 23, 2016 2:08 am
Forum: General
Topic: Intel PRO/1000 Ethernet MTU > 1500 not working!
Replies: 4
Views: 1893

Intel PRO/1000 Ethernet MTU > 1500 not working!

ROS 6.33.5 if i change on intel eth mtu=1550, packet that have size > 1500 not work! (on other side i have RB951, mtu=1550 too..) link on 951<>951 thith same mtu work great... 951<>intel x86 mtu > 1500 not work then MTx86 have normal intel driver? problem not only in mtu... if the connection is lost...
by Neovr
Wed Dec 16, 2015 9:33 am
Forum: General
Topic: IGMP Snooping
Replies: 137
Views: 66592

Re: IGMP Snooping

When?!
it's very inportant!
by Neovr
Thu Dec 03, 2015 4:09 pm
Forum: General
Topic: Dude 3.6 Torch tool is not working with Ros after 5.0 rc5
Replies: 16
Views: 4205

Re: Dude 3.6 Torch tool is not working with Ros after 5.0 rc5

New Dude?! v6? it's great!
It's where good news!
where i can downlod this? where?
by Neovr
Wed Oct 21, 2015 5:23 pm
Forum: General
Topic: 6.30.4\6.32.2 x86 BGP memory leak
Replies: 5
Views: 2191

Re: 6.30.4\6.32.2 x86 BGP memory leak

all eth cards is intel server nic,
i don't think what problem in NIC...
becouse in leak moment routing+management load cpu 100%
by Neovr
Wed Oct 21, 2015 2:08 pm
Forum: General
Topic: 6.30.4\6.32.2 x86 BGP memory leak
Replies: 5
Views: 2191

Re: 6.30.4\6.32.2 x86 BGP memory leak

6.32.3 same....
uptime 10h
memory <100mb (in normal state router have 1G free ram)
cpu load all cores - 100%
by Neovr
Mon Oct 19, 2015 9:19 am
Forum: General
Topic: 6.30.4\6.32.2 x86 BGP memory leak
Replies: 5
Views: 2191

6.30.4\6.32.2 x86 BGP memory leak

I have a x86 router with 4eth and 4BGP peers Full view uplinks, now it work on vmware esxi and have uptime > 60days without problem. On last week i instal clean system 6.32.2 on x86 (supermicro X9SCM-F, cel-G540, 2Gb ECC, sata DOM 128gb, 4Eth intel(2onboard+2pci-e)) and export config through export ...
by Neovr
Sun Oct 18, 2015 8:38 pm
Forum: General
Topic: IGMP Snooping
Replies: 137
Views: 66592

Re: IGMP Snooping

+11111111
by Neovr
Mon May 11, 2015 3:14 pm
Forum: General
Topic: CRS226-24G-2S+ SFP+10G problem
Replies: 2
Views: 1635

Re: CRS226-24G-2S+ SFP+10G problem

up+
by Neovr
Fri May 08, 2015 10:28 am
Forum: General
Topic: CRS226-24G-2S+ SFP+10G problem
Replies: 2
Views: 1635

CRS226-24G-2S+ SFP+10G problem

If i use all SFP+ with 10G modules, ports dead(no-link,rx-loss,no SFP info) at randomly time(10-90 min). after disable\enable dead port via winbox, port work fine again at 10-90min and dead again.. before when the first port module was 1 gig and the second on 10g, all worked fine for a long time. Mo...
by Neovr
Tue Feb 25, 2014 8:28 pm
Forum: General
Topic: Add print server (printer support)
Replies: 140
Views: 72538

Re: Add print server (printer support)

best idea
+1
by Neovr
Sun Feb 23, 2014 7:38 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.9 IGMP proxy stop working
Replies: 58
Views: 20566

Re: RouterOS 6.9 IGMP proxy stop working

i use PIM routing and i have same problem
ros 6.9 on RB2011
router will ignore join request at randomly time...
by Neovr
Sun Feb 23, 2014 7:35 pm
Forum: General
Topic: IGMP Snooping
Replies: 137
Views: 66592

Re: IGMP Snooping

crs-125 do not have igmp snooping?!? when this functions activated? it's very important for many isp ....
by Neovr
Tue Feb 18, 2014 3:07 pm
Forum: General
Topic: v6.10 released
Replies: 248
Views: 89189

Re: v6.10 released

v6.10 SSTP tunels work very unstable, go back to 6.7... many tunels connect\disconnect every 1-10min, but any tunels uptime is few days ... on v6.7 same tunel work more stable... Platform - RB1000 powerpc and i have problem before update: any routers then fist boot before update 6.6>6.9(6.10) have u...
by Neovr
Tue Jan 07, 2014 2:22 pm
Forum: General
Topic: 4G LTE cards (4gen) support request on RouterOS 6
Replies: 49
Views: 33889

Re: 4G LTE cards (4gen) support request on RouterOS 6

планируется ли поддержка LTE модема E392 в режиме NDIS ? уж очень не стабильно работает в PPP...
by Neovr
Sun Jul 28, 2013 10:28 am
Forum: General
Topic: routeros 6.2 changelog
Replies: 61
Views: 17988

Re: routeros 6.2 changelog

i'm testing 6.2 on x86 esxi 5.1 virtual machine... 3 nic - intel 1000e
max uptime 2-3days
problem - network randomly shutdown...
system normal respond on console, and all network interfaces can see in /interfaces print and all link is up
6.1 have same problem too...
any ideas?
by Neovr
Wed Jan 16, 2013 12:15 pm
Forum: General
Topic: v6 rc6 released
Replies: 215
Views: 67271

Re: v6 rc6 released

vmware esxi 5.1
6rc6
router config: 2xcpu xeon e5, 1G ram,6xE1000E
5BGP full-view,queues,firewall

1)random etherenet e1000e freeze at a random time (no tx) (1-20hour)
2)reboot now work, if i reboot router(console,windox) router go to shutdown... not rebooted...
by Neovr
Sat Nov 10, 2012 8:46 am
Forum: The Dude
Topic: Dude crash
Replies: 0
Views: 1123

Dude crash

For a long time TheDude worked perfectly. This morning, the server was not running. Attempts to start leads to crash. What to do? help! windows restart not fix problem. win2003 server x86 dude v4 b3 Debug info: 4.0beta3 ACCESS VIOLATION at: 607912 eip=607912 eflags=10206 edi=0 esi=1d2f7c4 ebp=1d2f69...
by Neovr
Mon Jan 23, 2012 10:04 am
Forum: General
Topic: v5.12 released
Replies: 144
Views: 28757

Re: v5.12 released

This release fixed problems with stability on the x86 platform?
by Neovr
Thu Jan 19, 2012 5:36 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.11 x86 problem - unstable version
Replies: 29
Views: 6269

Re: ROS 5.11 x86 problem - unstable version

5.11 is very unstable in my configuration... 3-4 reboots at day i install v5.8 to other new hardware (intel i3 s1155), 2 nics - Realtek 8111 Gigabit adapter... and have a problem with this nics... at random time nics stop working and tx drop packets are very big increasing... only reboot fix problem...
by Neovr
Tue Dec 20, 2011 9:58 pm
Forum: General
Topic: HELP!!!! Mikrotik on x86 don't boot
Replies: 5
Views: 1633

Re: HELP!!!! Mikrotik on x86 don't boot

help!
by Neovr
Tue Dec 20, 2011 8:22 am
Forum: General
Topic: HELP!!!! Mikrotik on x86 don't boot
Replies: 5
Views: 1633

Re: HELP!!!! Mikrotik on x86 don't boot

!!!!
by Neovr
Mon Dec 19, 2011 5:58 pm
Forum: General
Topic: v5.11 released
Replies: 173
Views: 48959

Re: v5.11 released

I have same problem with reboot and stop working... ros 5.11 x86, mpls, pptp server, dhcp server, ospf, vlans, wireless system- Asus p5gc, dual core 2,7ghz, 512ram, cf1gb>sata problem started at version 5.9 My other system have problem too ... ros 5.11 on vmware esxi, 1cpu pptp server... v5.8 workin...
by Neovr
Sun Dec 18, 2011 10:09 am
Forum: General
Topic: HELP!!!! Mikrotik on x86 don't boot
Replies: 5
Views: 1633

Re: HELP!!!! Mikrotik on x86 don't boot

on other system Atom D525 this ros on this SSD boot well.
by Neovr
Sun Dec 18, 2011 9:19 am
Forum: General
Topic: HELP!!!! Mikrotik on x86 don't boot
Replies: 5
Views: 1633

HELP!!!! Mikrotik on x86 don't boot

i install ros 5.11 on my new x86 router. After installing finished and reboot system, i have a message on screen - loading system with initrd and blinkink cursor on next line I waited 10 minutes but the system did't boot. after any restarts i have this problem too. reinstalling did not solve the pro...
by Neovr
Wed Aug 27, 2008 10:33 pm
Forum: General
Topic: 3.13 reboot bug?
Replies: 1
Views: 926

3.13 reboot bug?

I install clear MT 3.13 from CD to usb flash
when system loaded type system> reboot
system will reboot shotly


Rebooting...
Stopping services...
loop: module loaded
and all ....
system frozen
i wait a long time but computer dont reboot...
mt 3.11 work fine
any ideas?