Community discussions

MikroTik App

Search found 85 matches

by shrick
Tue Dec 07, 2010 7:49 pm
Forum: General
Topic: 12 months +
Replies: 13
Views: 2321

Re: 12 months +

The other thing about DC-DC converters is the 20-25% loss in power. Thus, you'll have to spec for additional wattage on your solar panels...

Thus, if I'm running a 12V system and feeding my RB's directly from the batteries, why would I need a DC-DC converter?
by shrick
Tue Dec 07, 2010 6:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB600 w/ 3 AR5's and 1 XR9 13.5vDC (poor signal strength)
Replies: 4
Views: 1302

Re: RB600 w/ 3 AR5's and 1 XR9 13.5vDC (poor signal strengt

Am I missing something here... is it no all about watts? Thus, even if you run a 12V system, the amps pulled by the board will be higher, thus all is suppose to be fine?
by shrick
Tue Dec 07, 2010 6:40 pm
Forum: General
Topic: Monitoring battery voltage on solar panels
Replies: 13
Views: 5790

Re: Monitoring battery voltage on solar panels

Hi All

HighOnsNow - How do you do that monitoring? I'm very interested and it will really give me a warm fuzzy feeling if I can do this.

Thanks
by shrick
Tue Dec 07, 2010 6:36 pm
Forum: General
Topic: 12 months +
Replies: 13
Views: 2321

Re: 12 months +

Hi Tim Thanks for the reply. I've rewired this tower probably 3 times in the past 4 weeks. There CANNOT be any bad connections. Your suggestion on taking the power feed to the routers, directly from the batteries - this is what I'm going to do if my current test (mentioned above) is successful. But ...
by shrick
Tue Dec 07, 2010 5:13 pm
Forum: General
Topic: 12 months +
Replies: 13
Views: 2321

Re: 12 months +

Hi Tanker I'm searching through the forum for help on a major problem I'm experiencing... I'm so confused with all the mysterious things I'm seeing. I really hope you can shed light on my problem - would appreciate it so very much. A summary of my situation: I'm running a 24V solar system using this...
by shrick
Mon Nov 08, 2010 2:15 pm
Forum: General
Topic: Please bring back the RB600.
Replies: 1
Views: 597

Please bring back the RB600.

Hi All I have 2 base stations, running RB600's with lots of success. Such an efficient board in term of the number of wireless interfaces and price. And, its stable! I'm now having trouble with 2 of my boards after bad weather... First, I realize that the RB600 has been discontinued. Why?! This boar...
by shrick
Thu Apr 15, 2010 3:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Act-Timeout
Replies: 6
Views: 1264

Re: Act-Timeout

mmm, OK, interesting. Thanks for the information, much appreciated.
by shrick
Fri Apr 09, 2010 10:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Act-Timeout
Replies: 6
Views: 1264

Re: Act-Timeout

Anybody has knowledge of this issue, please?
by shrick
Mon Mar 29, 2010 10:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Act-Timeout
Replies: 6
Views: 1264

Re: Act-Timeout

Anybody?
by shrick
Sun Mar 28, 2010 10:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Act-Timeout
Replies: 6
Views: 1264

Re: Act-Timeout

I see the following: On the AP, under the 'Status' tab, it shows an act-timeout value of 87. What does this value mean with a lot of clients connected? I saw that this is the highest value for all the connected clients, thus, the connected client with the highest act-timeout value, will show here? I...
by shrick
Sun Mar 28, 2010 10:12 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Act-Timeout
Replies: 6
Views: 1264

Act-Timeout

Hi All I have clients connecting to one of my AP's with very high act timeout values - 174, 333 etc. When I disconnect these clients, they re-connect with proper looking values... 50-90us. All clients are set to 'Act Timout=Dynamic'. My questions: 1. Will it improve connection performance if I set t...
by shrick
Sat Mar 27, 2010 12:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem... SOLVED! Please read...

The problem has been solved by changing the band on the sectors from 5GHz-5MHz to 5GHz-10MHz... Don't know why this solved the problem, but it did...
by shrick
Thu Mar 25, 2010 4:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help... SOLVED! Please read

Hi All I believe I might have solved the problem, but I don't know why... All the CPE's now connects perfectly to the correct sectors. I have changed the AP's band from 5GHz-5MHz to 5GHz-10MHz. Also updated all the CPE's... Seem to be problem solved!! I will keep you posted. Can anybody explain to m...
by shrick
Thu Mar 25, 2010 3:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help...

I have already tried the scan list suggestion. As mentioned, most of the times the CPE does not pick up the directed sector's frequency. Thus, in the example image above, it normally only shows 00:15:6D:65:3F:89 (AP1) and 00:15:6D:65:92:DF (AP3)... Sometimes, it will show AP2... the CPE will connect...
by shrick
Thu Mar 25, 2010 11:26 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help...

As mentioned above, I have already tried different SSID's for each sector... 50% (4 clients) of the CPE's refuses to connect to the directed sectors (sectors with the best signal).

Why not use capital letters in the SSID?
by shrick
Thu Mar 25, 2010 10:12 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help...

No luck.

I've tried using the 'Access List' to also try and force a CPE to connect to a specific sector (more or less same idea as with the unique SSID). The CPE refuses to connect... 90% of the time only wants to connect to the non-directed sectors?!

Also tried WDS... no luck.
by shrick
Thu Mar 25, 2010 8:45 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help...

The spacing of the channels did not help... still experiencing the same problem.
by shrick
Thu Mar 25, 2010 7:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help...

Yes, this was the last changed I've made, by giving the sectors 40MHz spacing. The frequencies are now as follows: AP1: 5825 AP2: 5785 AP3: 5745 The situation seems better, lets say 70% of the clients connects more stable now, the remaining 30% is still connecting to the wrong sectors. It seems that...
by shrick
Wed Mar 24, 2010 8:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help...

I have also tried to switch off 2 of the AP's and see how the remaining one reacts with clients... no positive effect.
by shrick
Wed Mar 24, 2010 7:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help...

I just want to mention this again. Not all clients has the above mentioned problem... some clients connects 95% stable to the correct sectors... and some clients are very troublesome, connecting most of the time to the wrong sector, thus one with bad signal strength.
by shrick
Wed Mar 24, 2010 7:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Re: Base station problem. Please help...

I believe this is not the problem. I have 2 base stations. On the one I have 3 sectors about 0.5m apart from each other - I had no problems on this base station for 18 months now. On the new base station the sectors are almost 2 meters apart from each other... and I have these funny problems? Thanks...
by shrick
Wed Mar 24, 2010 5:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Base station problem... SOLVED! Please read...
Replies: 18
Views: 4504

Base station problem... SOLVED! Please read...

Hi All I have the following setup at a new base station (The base station is in a rural area - no interferece): * RB600, 3 x XR5's with 120deg sectors, used for PtmP, freg 5705, 5685, 5665 all on 5GHz-5MHz, all vertical polarized. * RB600, 4 x XR5's, used for PtP, freq 5210 (5GHz-10MHz), 5250 (5GHz-...
by shrick
Wed Feb 10, 2010 8:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: AP dropping all connections
Replies: 6
Views: 1018

Re: AP dropping all connections

The change to 24V made no difference... I run 15m 1.5mm cable up the tower to the router. My next step is to move the batteries up the tower, closer to the router...
by shrick
Wed Feb 10, 2010 4:29 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Frequency Spacing
Replies: 4
Views: 917

Re: Frequency Spacing

Thanks for the reply. Are there some rule of thumb in terms of how far the the freqencies must be spaced? Eg, when running 5GHz-5MHz is it adequate to space the wireless interfaces with 5MHz intervals, eg, 5100, 5105, 5110 etc? Thus, when running normal 5GHz, one must space the frequencies by 20MHz?...
by shrick
Tue Feb 09, 2010 9:12 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: AP dropping all connections
Replies: 6
Views: 1018

Re: AP dropping all connections

Yes, using the DC jack. I run 2 x 50W solar panels - never had problems with batteries going flat. I have also changed the voltage from 12 to 24V this evening. Will monitor the problem and see if it gets better.
by shrick
Tue Feb 09, 2010 3:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: AP dropping all connections
Replies: 6
Views: 1018

Re: AP dropping all connections

Sometimes the AP2 interface will also disappear from the wireless interface list. Then I need to reboot the router...
by shrick
Tue Feb 09, 2010 10:43 am
Forum: Wireless Networking
Topic: AP dropping all connections
Replies: 6
Views: 1018

Re: AP dropping all connections

But why am I still able to pick the AP up during a scan? Does this not indicate that the AP is operating properly?
by shrick
Tue Feb 09, 2010 9:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Frequency Spacing
Replies: 4
Views: 917

Frequency Spacing

Hi All What is the best way to space frequencies (between wireless interfaces) in a 5GHz network running a combination of 5MHz, 10MHz, 20MHz and 40MHz (turbo) bands? Thus, to ensure the least interference. PS: My back haul links are horizontally polarized while my AP's are vertically polarized. The ...
by shrick
Mon Feb 08, 2010 10:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: AP dropping all connections
Replies: 6
Views: 1018

AP dropping all connections

Hi All I have the following scenario. RB600A running 4 x XR5's, solar power, 12V. 3 of the cards are used for sectors and the 4th one is for backhaul. RouterOS 4.5 AP1 has 4 users AP2 has 9 users AP3 has 1 user The problem is normally with AP2. About twice a day, all 9 users will just be dropped. Wh...
by shrick
Wed Jan 20, 2010 2:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Antenna Choice - Dishes
Replies: 6
Views: 971

Re: Antenna Choice - Dishes

How much better performance will a dish antenna give over a grid antenna?
by shrick
Wed Jan 20, 2010 12:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Antenna Choice - Dishes
Replies: 6
Views: 971

Re: Antenna Choice - Dishes

Anybody?
by shrick
Tue Jan 19, 2010 8:26 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Antenna Choice - Dishes
Replies: 6
Views: 971

Antenna Choice - Dishes

Hi All I need to do an antenna upgrade on one of my links and have to make a decision on what to buy. This is what I currently have: http://www.dbg.co.za/product_info.php?cPath=1_41_43&products_id=170 The make is 'UniGain', whatever that may be?! Anyway, I need something stronger. Now this is my opt...
by shrick
Wed Sep 16, 2009 7:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: The Controversial RB600(A)
Replies: 6
Views: 1257

Re: The Controversial RB600(A)

Thanks for all the feedback. I've settled on the RB600 with a maximum of 4 x XR5s in each. I'll keep you posted on how it worked out.
by shrick
Mon Sep 14, 2009 1:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: The Controversial RB600(A)
Replies: 6
Views: 1257

Re: The Controversial RB600(A)

If money was no problem, I would have probably settled for individual 411AH's, but at the moment I have to budget a bit. I think I'm going to give the RB600's a go. One handling the 3 sectors (3 XR5's) and on handling the back haul (2 XR5's). At a later stage I can maybe get a dual system going on t...
by shrick
Sun Sep 13, 2009 10:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: The Controversial RB600(A)
Replies: 6
Views: 1257

The Controversial RB600(A)

Hi All I'm planning on setting up a new base station and need to decide on which router board to use. The site will start with 3 AP sectors and 2 grids for back haul. I've previously made use of R433(AH)'s, mostly running 2 x RB433(AH)'s with dual XR5 in them. What makes the RB600 attractive is it's...
by shrick
Mon Mar 30, 2009 1:20 pm
Forum: General
Topic: HotSpot Shared Account
Replies: 12
Views: 1414

Re: HotSpot Shared Account

Hi Normis

Which html page must I modify?

Thx
by shrick
Mon Mar 30, 2009 1:10 pm
Forum: General
Topic: HotSpot Shared Account
Replies: 12
Views: 1414

Re: HotSpot Shared Account

K, smart. Thx.
by shrick
Mon Mar 30, 2009 12:21 pm
Forum: General
Topic: HotSpot Shared Account
Replies: 12
Views: 1414

Re: HotSpot Shared Account

Great, thanks. Is that login page editable?
by shrick
Mon Mar 30, 2009 11:35 am
Forum: General
Topic: HotSpot Shared Account
Replies: 12
Views: 1414

Re: HotSpot Shared Account

MAC authentication via User Manager Radius.
by shrick
Mon Mar 30, 2009 11:16 am
Forum: General
Topic: HotSpot Shared Account
Replies: 12
Views: 1414

Re: HotSpot Shared Account

How would I do user name based authentication? With PPPOE? I'm using a routed network. Eg, the base station IP is 10.0.2.1 and the CPE IP is 10.0.2.100 (currently static). Then there are a few more network hops to the ADSL modem... How would I implement PPPOE in this scenario?
by shrick
Mon Mar 30, 2009 11:02 am
Forum: General
Topic: HotSpot Shared Account
Replies: 12
Views: 1414

Re: HotSpot Shared Account

The Radius setup is in order. The problem is the IP addresses and MAC authentication. I'm going to have 2 MAC addresses, thus immediately I'm in need of 2 accounts? I cannot use the same MAC address for both CPE's?
by shrick
Mon Mar 30, 2009 10:38 am
Forum: General
Topic: Combining 2 ADSL routers as one virtual connection?
Replies: 5
Views: 1040

Re: Combining 2 ADSL routers as one virtual connection?

I have access to the ISP...
by shrick
Mon Mar 30, 2009 10:37 am
Forum: General
Topic: Queues. Reach limits and router slows down...
Replies: 10
Views: 2392

Re: Queues. Reach limits and router slows down...

I'm bringing this issue up once again. Please... I'm running a HotSpot with 10 active users sharing a 4mbit ADSL connection. I'm one of the 10 users and the admin. I'm limited on speed, upload 150k, download 1500k. Here is the test: I'm constantly pinging the hotspot router. The pings are 3-4ms. The...
by shrick
Mon Mar 30, 2009 9:26 am
Forum: General
Topic: HotSpot Shared Account
Replies: 12
Views: 1414

HotSpot Shared Account

Hi There I'm running a small WISP where users gets access via a HotSpot with MAC athentication. I have one user that needs internet access at his business and his home, but he want to pay for only one account a month. Thus, a CPE is installed at his house and business and he has for example one 5GB ...
by shrick
Thu Mar 26, 2009 12:02 pm
Forum: General
Topic: RouterBoard Overheating?
Replies: 3
Views: 966

Re: RouterBoard Overheating?

Thanks for the insight. Going to make a plan with a fan! Much appreciated.
by shrick
Thu Mar 26, 2009 11:45 am
Forum: General
Topic: RouterBoard Overheating?
Replies: 3
Views: 966

RouterBoard Overheating?

Hi Guys I'm sitting with a hop running a RB433 with 1 x XR5 and 1 x R52H. The following happens... and it seems to happen only on very hot days. The router will just go dead and after about 30min it will start again - with no intervention. From here, it will sometimes run without problems, other tim...
by shrick
Sun Mar 22, 2009 11:04 am
Forum: General
Topic: Combining 2 ADSL routers as one virtual connection?
Replies: 5
Views: 1040

Re: Combining 2 ADSL routers as one virtual connection?

I've heard about bonding. Is is not possible to use bonding to create a virtual 8mbit interface?
by shrick
Fri Mar 20, 2009 10:06 am
Forum: General
Topic: Combining 2 ADSL routers as one virtual connection?
Replies: 5
Views: 1040

Combining 2 ADSL routers as one virtual connection?

Hi there

I'm running a MikroTik router in my office, connected to a 4mbit ADSL modem. I'm planning on adding another 4mbit ADSL line and want to create some kind of a virtual 8mbit connection from the MikroTik router to the 2 ADSL modems?

Is this possible?

Would appreciate any advice.

Thx
by shrick
Tue Mar 10, 2009 8:38 am
Forum: General
Topic: Queues. Reach limits and router slows down...
Replies: 10
Views: 2392

Re: Queues. Reach limits and router slows down...

Does any of the Mikrotik Developers have comments on this issue, or is it only me experiencing it!?
by shrick
Fri Mar 06, 2009 8:06 am
Forum: The User Manager
Topic: Accounting Request Not Send?
Replies: 3
Views: 1355

Re: Accounting Request Not Send?

Hi Ron Thanks for the reply. At the end of the day my MikroTik ROS license did not allow the number of active sessions that were running in user manager. Think the max is 20 and there were 40 odd sessions open. Don't know how this happened because there are less tan 10 users on the hot spot? Anyway,...
by shrick
Wed Mar 04, 2009 8:05 am
Forum: General
Topic: Queues. Reach limits and router slows down...
Replies: 10
Views: 2392

Re: Queues. Reach limits and router slows down...

Anybody? This is really frustrating.
by shrick
Mon Mar 02, 2009 9:36 pm
Forum: General
Topic: Queues. Reach limits and router slows down...
Replies: 10
Views: 2392

Re: Queues. Reach limits and router slows down...

This also happens with incoming traffic, thus with downloading. If the queue limit is reached, the pings are dead slow. Remove the queue for the specific user on the hot spot router, no more slow pings...
by shrick
Mon Mar 02, 2009 9:29 pm
Forum: General
Topic: Queues. Reach limits and router slows down...
Replies: 10
Views: 2392

Re: Queues. Reach limits and router slows down...

Thanks Nick. Much appreciate.

If any of the Mikrotik developers can shed some light on this issue, please let us know.

Thx
by shrick
Mon Mar 02, 2009 10:05 am
Forum: General
Topic: Queues. Reach limits and router slows down...
Replies: 10
Views: 2392

Queues. Reach limits and router slows down...

Hi there I came across the following this morning... I'm running a hot spot that gives internet access to +-10 users. Each user is authenticated by MAC against the radius server (User Manager). Each user has upload/download limits. Me, as the administrator, is also a hot spot user having 100k up and...
by shrick
Thu Feb 19, 2009 8:05 am
Forum: The User Manager
Topic: Accounting Request Not Send?
Replies: 3
Views: 1355

Accounting Request Not Send?

Hi there

I'm running 3 hotpots from one RB. User Manager runs on that same RB. I'm getting constant 'accounting request not send: no response' messages in the log? Why does this happen? The RB is not very busy, only 6 users on it?

Would appreciate any advice.

Thx
by shrick
Mon Feb 16, 2009 3:10 pm
Forum: General
Topic: RB433AH with dual XR5's - Intermittent Shut Downs
Replies: 5
Views: 1036

Re: RB433AH with dual XR5's - Intermittent Shut Downs

Thanks for the replies. Appreciated. I'm currently running the power from the solar panel regulator, not directly from the battery and it seems to be more stable...?! Will check it out for a few more weeks.
by shrick
Tue Feb 10, 2009 8:09 am
Forum: General
Topic: Upgrading RouterOS and User Manager on the same RB
Replies: 3
Views: 527

Upgrading RouterOS and User Manager on the same RB

Hi I have a RB that runs hot spots and a radius server. The only way for me to log into that router is via the hot spot. Thus, when upgrading the RouterOS, the radius server (user manager) dies, because of the discrepancy in versions. Then I cannot log into the router anymore. How do I upgrade Route...
by shrick
Mon Jan 26, 2009 2:02 pm
Forum: General
Topic: RB433AH with dual XR5's - Intermittent Shut Downs
Replies: 5
Views: 1036

RB433AH with dual XR5's - Intermittent Shut Downs

Hi There I have 2 x RB433AH's with dual XR5's in each, 20m up a tower. It runs from battery/solar power. I monitor the battery voltage daily and thats always stable. The lowest voltage I get is 12.4V during night time. The power cable going up the tower is 2mm twin core cable, one for each router bo...
by shrick
Mon Dec 01, 2008 5:41 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WiFi as a total communication solution?
Replies: 18
Views: 2434

Re: WiFi as a total communication solution?

The starting point of the project will be on a 100m tower. With this tower I can basically cover the whole city/area. Thats why I need some kind of fail over solution on this central tower. Normis, I like your idea. Makes good sense with what I want to do. I also agree with you that the best place f...
by shrick
Mon Dec 01, 2008 3:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WiFi as a total communication solution?
Replies: 18
Views: 2434

Re: WiFi as a total communication solution?

How close is too close? Or how far apart from each other must they be? They will be on the same tower.
by shrick
Mon Dec 01, 2008 3:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WiFi as a total communication solution?
Replies: 18
Views: 2434

Re: WiFi as a total communication solution?

The VOIP device will plug into the CPE, thus the VOIP device does not connect to the AP's. So all I do is give all the relevant AP's the same name and security profile. The CPE will automatically connect to the AP with the strongest signal. What will happen if both primary and secondary AP's more or...
by shrick
Mon Dec 01, 2008 3:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WiFi as a total communication solution?
Replies: 18
Views: 2434

Re: WiFi as a total communication solution?

Hi Normis Thanks for the info. you can set up some mesh-like setup where APs share the same SSID, and the client switches to another one, should the strongest signal disappear. The VoIP will not even notice, even if it's during a call. Some people have done this. Where/How can I do the mesh setup po...
by shrick
Mon Dec 01, 2008 10:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WiFi as a total communication solution?
Replies: 18
Views: 2434

WiFi as a total communication solution?

Hi There I have a possible opportunity to start a 'Total' wireless communication solution in surrounding rural areas, from where I live. My plan is to become more than a WISP, thus act as a kind of a telecommunication service provider. We want to discourage any fixed line solutions and substitute it...
by shrick
Sat Nov 22, 2008 12:09 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 5 x XR5's in RB600?
Replies: 5
Views: 976

Re: 5 x XR5's in RB600?

Its not a problem to fit the cards. You'll be able to fit 6 XR5's. The problem is the power supply... I think a maximum of 4 XR5's will be safe? What do you think...?
by shrick
Fri Nov 21, 2008 8:00 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 5 x XR5's in RB600?
Replies: 5
Views: 976

Re: 5 x XR5's in RB600?

RB433's can only take 2 XR5's and when mounting equipment 50-100m up on a tower it gets expensive to run power cable up there. Using an RB600, logistically, is just so much easier and cleaner... maybe I'll try to run 4 x XR5's and 1 R52H. What kind of power supply would I need to run something like ...
by shrick
Thu Nov 20, 2008 8:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 5 x XR5's in RB600?
Replies: 5
Views: 976

5 x XR5's in RB600?

Hi There I'm sitting with a back haul high site that must also do 360 degree coverage. Thus, 2 x backhaul wireless cards and 3 x AP wireless cards. Running XR5's. I'm tempted to do this setup with a RB600 and a daughterboard. More than enough space for the cards, but will the power supply be adequat...
by shrick
Mon Nov 03, 2008 7:45 am
Forum: The User Manager
Topic: HotSpot - Funny IP Addresses?
Replies: 0
Views: 1399

HotSpot - Funny IP Addresses?

Hi there I'm running 3 hot spots on 3 AP's. Theres currently 3 active clients using the hot spots. All 3 clients are natted behind their CPE's. Please see attached images... http://i161.photobucket.com/albums/t235/shrick_photo/HotSpot1.jpg http://i161.photobucket.com/albums/t235/shrick_photo/HotSpot...
by shrick
Mon Oct 20, 2008 12:53 pm
Forum: General
Topic: CPE PPPoE Client Setup Problem!!!!!
Replies: 6
Views: 1629

Re: CPE PPPoE Client Setup Problem!!!!!

On the AP side (Bridged - 192.168.0.3) [admin@AP] /interface pppoe-server server> print Flags: X - disabled 0 service-name="InternetServer_AP2" interface=Bridge_Jakalsberg_AP max-mtu=1480 max-mru=1480 mrru=disabled authentication=pap,chap,mschap1,mschap2 keepalive-timeout=120 one-session-per-host=ye...
by shrick
Mon Oct 20, 2008 12:46 pm
Forum: General
Topic: CPE PPPoE Client Setup Problem!!!!!
Replies: 6
Views: 1629

Re: CPE PPPoE Client Setup Problem!!!!!

Thanks for the reply!
Make sure the Service Name matches on the PPPoE server and the client.
Does match
Also, go to system->logging and add logging for pppoe, it should shed more light on the problem.
ppp and pppoe are added...
by shrick
Mon Oct 20, 2008 8:23 am
Forum: General
Topic: CPE PPPoE Client Setup Problem!!!!!
Replies: 6
Views: 1629

Re: CPE PPPoE Client Setup Problem!!!!!

Heres the debug log: 07:18:32 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing... 07:18:32 pppoe,ppp,info pppoe-out1: dialing... 07:18:35 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - disconnected 07:18:35 pppoe,ppp,debug pppoe-out1: LCP lowerdown 07:18:35 pppoe,ppp,debug pppoe-out1: LCP down event in initial ...
by shrick
Mon Oct 20, 2008 2:48 am
Forum: The User Manager
Topic: PPtP and User Manager
Replies: 4
Views: 7617

PPtP and User Manager

Hi there

Can somebody please help me to configure RouterOS to authenticate PPtP connections via User Manager. I've already got User Manager going with PPPoE, want to use it for PPtP.

Would really appreciate help.

Thx
by shrick
Mon Oct 20, 2008 12:34 am
Forum: General
Topic: CPE PPPoE Client Setup Problem!!!!!
Replies: 6
Views: 1629

CPE PPPoE Client Setup Problem!!!!!

Hi I'm so frustrated and this is the 3rd post I'm doing on this problem and no replies!! Please HELP! I have a PPPoE server running on an AP. With a client CPE I cannot establish a PPPoE client connection. The status says 'dialing' and then 'disconnected'. I can do a PPPoE dialup via Windows with NO...
by shrick
Fri Oct 17, 2008 8:58 am
Forum: General
Topic: RB433 - No voltage indicator
Replies: 2
Views: 649

Re: RB433 - No voltage indicator

Thx, appreciated.
by shrick
Thu Oct 16, 2008 1:22 pm
Forum: General
Topic: RB433 - No voltage indicator
Replies: 2
Views: 649

RB433 - No voltage indicator

Hi there

Why does the voltage, under 'System/Health' show 0.0V on my RB433? On the RB433AH's its fine?

Thx.
by shrick
Wed Oct 15, 2008 12:08 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Client Setup?
Replies: 1
Views: 792

Re: PPPoE Client Setup?

I've switched the 'Dial on Demand' option off. That was causing the 'waiting for packets' status. Now, I only get statuses of 'dialing...', 'disconnected'.

I can do dialups through windows without problems?

Would appreciate any suggestions.
by shrick
Wed Oct 15, 2008 12:02 pm
Forum: General
Topic: PPPoE disconnects...
Replies: 1
Views: 612

Re: PPPoE disconnects...

Is this a common problem?
by shrick
Tue Oct 14, 2008 3:04 pm
Forum: General
Topic: User Manager Questions
Replies: 4
Views: 788

Re: User Manager Questions

Great, thanks. Any other alternatives to user manager that works well with RouterOS?
by shrick
Tue Oct 14, 2008 12:23 pm
Forum: General
Topic: User Manager Questions
Replies: 4
Views: 788

Re: User Manager Questions

Thanks for the reply.

Where in the web interface do I reset the counters?

Are there any other way I can get more storage space on the RB433AH? If not, whats the other options? To run user manager on a separate machine on the network? How do I setup user manager on a windows machine?

Thx
by shrick
Tue Oct 14, 2008 12:08 pm
Forum: General
Topic: PPPoE disconnects...
Replies: 1
Views: 612

PPPoE disconnects...

Hi I'm testing PPPoE dialups from Windows. If the dialup connection is idle for a certain period of time, the interface dissapears under RouterOS, PPP/Interfaces? Thus, RouterOS disconnects the interface. On Windows, the connection still shows active but with no activity? I've played around with the...
by shrick
Tue Oct 14, 2008 12:03 pm
Forum: General
Topic: User Manager Questions
Replies: 4
Views: 788

User Manager Questions

Hi there I have a few questions on UM: 1. How do you reset the total upload/download figures for a user. I've deleted the user sessions, but this does not help? I have users with for example a xGB limit/month. After the month I need to reset these counters. 2. Are there a way to automatically reset ...
by shrick
Tue Oct 14, 2008 8:51 am
Forum: General
Topic: PPPoE Client Setup?
Replies: 1
Views: 792

PPPoE Client Setup?

Hi there I'm running a wireless back haul, bridged and connected via 'Station Pseudobridge'. I use it for internet access on my farm and connects to a 4mbit ADSL line. My office connects to the back haul via an AP on a tower, 10km away. In the past I did not use PPPoE but I want to get it working be...