Community discussions

Search found 111 matches

by theWISP
Wed Oct 10, 2018 11:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: ERROR: wrong username or password
Replies: 5
Views: 2316

Re: ERROR: wrong username or password

We have gotten this on a few RB3011s.

This has been after they were 'comprimised', and then netinstalled. Still unable to access them. We have not yet found a solution.
by theWISP
Wed Sep 19, 2018 1:35 am
Forum: General
Topic: [REQUEST] Netwatch Permissions
Replies: 0
Views: 224

[REQUEST] Netwatch Permissions

I Must voice my opinion on the removed permissions for scripts run from Netwatch. Our entire WISP management is built around scripts run via Netwatch, upgrading, pushing configurations, self-configuring cpes during installs, emailed reports, etc. 1000's of devices utilize these functions in our netw...
by theWISP
Sat Jul 28, 2018 5:39 pm
Forum: General
Topic: How to Isolate an ethernet port to ALLOW a physical loop?
Replies: 3
Views: 441

Re: How to Isolate an ethernet port to ALLOW a physical loop?

Exactly!

Not happening though. I get one way traffic, and if i enable loop protect on the eth ports they detect a loop.

I think there is a bug.
by theWISP
Sat Jul 28, 2018 4:55 am
Forum: General
Topic: How to Isolate an ethernet port to ALLOW a physical loop?
Replies: 3
Views: 441

How to Isolate an ethernet port to ALLOW a physical loop?

Hey All! So heres the situation - RB3011 - 6.42.3 I would like to bridge ether ports 1 & 2, then connect ether2 to ether10 without creating a loop. More specifically: router1-ether1 (192.168.1.2) -----------> router2-ether1 (no ip) ---------> in a bridge group with router2-ether2 (no ip) -----------...
by theWISP
Tue Jun 12, 2018 7:42 pm
Forum: General
Topic: LCD Display causing packet loss... what???
Replies: 14
Views: 1730

Re: LCD Display causing packet loss... what???

I have had nothing but mediocre and 'pass the buck' responses from Mikrotik over the past 15years. I have given up having them listen or assist.
by theWISP
Tue Jun 12, 2018 7:05 am
Forum: General
Topic: LCD Display causing packet loss... what???
Replies: 14
Views: 1730

Re: LCD Display causing packet loss... what???

I have been tracking down a few reports within our network due to 1-2% packet loss. Isolated the issue to only RB3011UiAS devices. After finding this thread, I disabled the LCD on one unit, and it immediately resolved the packet loss issue. Disabled LCD on 15 or so other units, also resolved the iss...
by theWISP
Tue Apr 17, 2018 9:32 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 2 Upstream Providers/OSPF Internal/How to force a client out a specific provider?
Replies: 7
Views: 646

Re: 2 Upstream Providers/OSPF Internal/How to force a client out a specific provider?

Could we mark/tag an incoming transaction at the AP if its from a specific src IP with the intended dst, then mangle the dst to be the provider A responsible router. Then at that provider A router, read that tag/mark which contains the intended dst, and mangle the dst back to its original? Or is thi...
by theWISP
Tue Apr 17, 2018 9:23 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 2 Upstream Providers/OSPF Internal/How to force a client out a specific provider?
Replies: 7
Views: 646

Re: 2 Upstream Providers/OSPF Internal/How to force a client out a specific provider?

Thanks for the reply! I have seen that presentation, and in fact one of our senior network admins can be seen in the audience of the mum video :D We actually called IPA yesterday looking for a quick brainstorm session, but your billing model didn't quite apply to our current needs, and the inbound c...
by theWISP
Tue Apr 17, 2018 12:32 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 2 Upstream Providers/OSPF Internal/How to force a client out a specific provider?
Replies: 7
Views: 646

Re: 2 Upstream Providers/OSPF Internal/How to force a client out a specific provider?

Thanks for the reply!

Thats the way I was leaning too, could you elaborate on how you see that working?
by theWISP
Mon Apr 16, 2018 11:41 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 2 Upstream Providers/OSPF Internal/How to force a client out a specific provider?
Replies: 7
Views: 646

2 Upstream Providers/OSPF Internal/How to force a client out a specific provider?

Hey Folks! Im reaching out here for some brainstorming, here is the synopsis: We have 2 different upstream providers at 2 different geographic locations, lets name them "Provider A" and "Provider B". Both are used at all times (NOT a failover situation) Each providers respective edge Mikrotik router...
by theWISP
Sat Jan 13, 2018 9:18 pm
Forum: The Dude
Topic: Is the new dude production stable now ?
Replies: 7
Views: 1227

Re: Is the new dude production stable now ?

Very Very Unstable! As such an integral part of our success, I am so disappointed in Mikrotiks haphazard development process. I am SO disgusted, I am beyond trying to offer a detailed and constructive review. IT'S GARBAGE. PERIOD. We were working with Mikrotik to find a bug where CHR dude hosted by ...
by theWISP
Tue Nov 28, 2017 1:28 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Google Project FI
Replies: 7
Views: 2127

UPDATE:: Re: Google Project FI

UPDATE I have a configuration that is working with Google Project Fi and a USB Dongle (Modem). I picked up a Huawei e3276s-505 which uses BANDS 1 / 2 / 4 / 5 / 12 / 17 This is where I purchased the USB LTE Modem From : http://www.store4g.com/huawei-e3276/ Using this list, I was able to determine th...
by theWISP
Tue Nov 28, 2017 12:57 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Google Project FI
Replies: 7
Views: 2127

Re: Google Project FI

Thanks for the info Pamela - Yup, I was aware of the data only sim- kinda why I was heading down this road.
by theWISP
Tue Nov 14, 2017 12:06 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Google Project FI
Replies: 7
Views: 2127

Re: Google Project FI

Thanks for the reply!

Actually, I am looking to add a permanent Project Fi Interface to a Mikrotik Device. So not necessarily a full phone, but rather a USB LTE 'Modem'.

Ill keep looking for something that is compatible.

Cheers!
by theWISP
Sat Nov 11, 2017 12:04 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Google Project FI
Replies: 7
Views: 2127

Re: Google Project FI

Hey There, I am also looking to get a project fi connection working with a mikrotik device. Did you have any luck? If so, which USB Dongle or ePCI card did you use? Could you share your configuration? Which Mikrotik device did you use? Also, in your area, which network are you finding you are connec...
by theWISP
Fri Nov 10, 2017 10:41 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Your Coax Sealing Techniques?
Replies: 13
Views: 3517

Re: Your Coax Sealing Techniques?

Hey Fitbrama - What do you got? We/I am always up to listen...
by theWISP
Sat Jan 07, 2017 4:53 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Can the hAP ac lite tower poe power a Dynadish?
Replies: 3
Views: 801

Re: Can the hAP ac lite tower poe power a Dynadish?

Thanks for the replies. I guess i didn't word it quite right. I was really looking to see if someone has done this successfully. As the PowerBOX has its specs, but falls very short of fulfilling them, just didn't want the same to happen here. Hunter over at ISPSupplies.com put it on their bench and ...
by theWISP
Sat Jan 07, 2017 4:49 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Will a NetMetal5 attach to ubnt omni?
Replies: 2
Views: 490

Re: Will a NetMetal5 attach to ubnt omni?

Thanks for the Reply!

Hunter over at ISPSupplies.com put it on their bench and tried it out for me, "I replicated this set up and the gap is tight but do-able".

Cheers!
by theWISP
Fri Jan 06, 2017 9:22 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Will a NetMetal5 attach to ubnt omni?
Replies: 2
Views: 490

Will a NetMetal5 attach to ubnt omni?

Hey all!

Anybody mount a NetMetal5 on a ubnt amo-5g13 using the rfelements 912 bracket? Is there enough clearance to leave the metal cover on?

We've done this with base boxes, but not a NetMetal.
by theWISP
Fri Jan 06, 2017 1:24 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Can the hAP ac lite tower poe power a Dynadish?
Replies: 3
Views: 801

Can the hAP ac lite tower poe power a Dynadish?

Hey All, We are designing a new segment of our services, which includes managing the clients residential AP. Any thoughts if we can power a Dynadish 5 via the poe-out port of the hAP ac lite tower? This would eliminate the injector and allow us to watchdog/script or manually reboot the CPE from the ...
by theWISP
Thu Dec 01, 2016 1:37 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Routing Solution on OSPF without Marking...Suggestions?
Replies: 1
Views: 571

Routing Solution on OSPF without Marking...Suggestions?

Hello fellow WISPers, We have a scenario that we have been hashing out the engineering of, and we thought would be good to get the communities thoughts. Please see the attached diagram for reference (I understand its simplicity, please forgive). The example diagram is not our specific setup, but is ...
by theWISP
Mon Jul 18, 2016 1:44 am
Forum: General
Topic: How to access board with expired licence at 300ft?
Replies: 1
Views: 289

How to access board with expired licence at 300ft?

Hello!! Please lend my a hand. I had a RB911UAG-5HPnD installed on a tower at 300ft. The licence was upgraded to lvl4. We were expeirencing an issue that we wanted to see if a downgrade would resolve. We went from 6.25 to 5.22, the soft-ID changed and the licence was invalid. So I immediatly when ba...
by theWISP
Fri Feb 05, 2016 2:29 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????
Replies: 16
Views: 1809

Re: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????

So, this thread should have been labeled as a feature request? I think we've all been reading it as a design help or tech help request. I see how that could be seen that way. However, I am looking to see if anyone has found a piece of hardware (mikrotik or not) that they use to run POE and routerOS...
by theWISP
Thu Feb 04, 2016 11:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????
Replies: 16
Views: 1809

Re: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????

Thanks, But thats what we already have. I want routerOS with POE out on mulitple ports that is actually carrier grade, NOT the 750UP.
by theWISP
Thu Feb 04, 2016 10:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????
Replies: 16
Views: 1809

Re: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????

Thanks, those look great! However, I need be able to route with OSPF and I really dont want to introduce a different OS for routing into our network. Well, as long as the new device is just acting as a switch, it wouldn't have any impact on your OSPF. (assuming it doesn't cause packet loss or drop ...
by theWISP
Thu Feb 04, 2016 7:14 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????
Replies: 16
Views: 1809

Re: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????

Tried looking for something Mikrotik based for this for a project last year but in the end I had to use Netonix switches to replace the Toughswitches. So far so good. Thanks, those look great! However, I need be able to route with OSPF and I really dont want to introduce a different OS for routing ...
by theWISP
Thu Feb 04, 2016 7:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????
Replies: 16
Views: 1809

Re: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????

Thanks PaulsMT, But it does not. Have replicated this with many devices and multiple PowerBOXs. As the powerbox starts to power port 1, then port 2, etc, as it reaches port 4, port 1 will brown out, then port 5 will power and another random port will brown out, and then this creates a constant cycle...
by theWISP
Thu Feb 04, 2016 1:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????
Replies: 16
Views: 1809

Re: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????

Thanks, but yes. The specs simply can not power 5 POE devices, it does not have enough WATT output to do so. Its a real gimmick. Try connecting 4 sxt's up to it, they will brown out and reboot in cycles, and thats with just 10ft of cable between them.
by theWISP
Thu Feb 04, 2016 1:02 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik AC PtP - Nstreme will NOT connect at all but NV2 will???
Replies: 53
Views: 8739

Re: Mikrotik AC PtP - Nstreme will NOT connect at all but NV2 will???

Hey Folks (wispwest), Found your thread searching for the same issue. 6.34, QRT5 on both sides with a link of about 500ft. (and yes, the power was/is turned down to 8db) The link would only associate in NV2, but with only 50Mbs throughput. Downgraded to 6.25 and then saw this in the wireless logs: w...
by theWISP
Wed Feb 03, 2016 9:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????
Replies: 16
Views: 1809

Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????

Hey Folks,

We are looking for a device to replace our UBNT Toughswitch Pros that can run routerOS. Anybody seen anything out there?

We have used the RB750UP, but with VERY limited success, especially when powering more than just a couple of POE devices.


Look forward to any responses!
by theWISP
Wed Feb 03, 2016 3:20 am
Forum: General
Topic: Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????
Replies: 0
Views: 288

Replace UBNT Toughswitch with RouterOS Device????

Hey Folks,

We are looking for a device to replace our UBNT Toughswitch Pros that can run routerOS. Anybody seen anything out there?

We have used the RB750UP, but with VERY limited success, especially when powering more than just a couple of POE devices.


Look forward to any responses!
by theWISP
Wed Apr 08, 2015 1:26 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PowerBOX RB750P-PB @ 290ft, will not power 2nd Device
Replies: 2
Views: 1649

Re: PowerBOX RB750P-PB @ 290ft, will not power 2nd Device

UPDATE:: On the bench this DID work when adding a BaseBox2 and a BaseBox5, but when adding a third device (METAL-9hpn), it would brown out and reboot all of the devices, which is actually odd given the POE priorities should have just that 3rd device fail. Again, the above is with 290ft of cat5 betwe...
by theWISP
Tue Apr 07, 2015 10:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PowerBOX RB750P-PB @ 290ft, will not power 2nd Device
Replies: 2
Views: 1649

Re: PowerBOX RB750P-PB @ 290ft, will not power 2nd Device

Thanks to wiltshra , http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... ox#p475822, I found this solution.

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Po ... l_settings

On the bench this works. I will post my on-site results when I get them.
by theWISP
Tue Apr 07, 2015 10:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PowerBOX RB750P-PB @ 290ft, will not power 2nd Device
Replies: 2
Views: 1649

PowerBOX RB750P-PB @ 290ft, will not power 2nd Device

Hey Folks! So, have been working with a PowerBOX and its shipped 24v 2.5a power supply. We have 5 of these units, and all have the same result. The system was configured and benched but with only 30ft of cable from injector to PB. But failed once we put it up on the tower. The PB powers up and is ac...
by theWISP
Thu Sep 25, 2014 11:44 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Suggestions on how to implement redundant backbones
Replies: 4
Views: 1383

Re: Suggestions on how to implement redundant backbones

Thanks for the replies. Our secondary provider is not willing to facilitate bgp, hence the dilemma. So we have settled for NATing in cases of emergency. However, here is another question that we have been contemplating as well; Our routers are is 100% mikrotik, with OSPF in one area. I would like to...
by theWISP
Thu Sep 11, 2014 7:02 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Suggestions on how to implement redundant backbones
Replies: 4
Views: 1383

Suggestions on how to implement redundant backbones

Hello all! We are a regional ISP of about 12 years, spread across 2500 square miles. We have one tier 1 uplink in the form of fiber. However this fiber runs 250 miles with no redundancy. We are in the process of bringing up a cheap alternative for a secondary uplink. Due to availability and cost, th...
by theWISP
Wed Aug 27, 2014 7:48 pm
Forum: General
Topic: error when copying in scripts.... in 6.18 - any help?
Replies: 5
Views: 2299

Re: error when copying in scripts.... in 6.18 - any help?

Thanks guys, this was also a problem with my scripts. I did not see this in the change log, or at least it didnt catch my eye that it pertained to us. Went to get a backup of a rb on our backup server, and noticed my rb's were no longer backing up on a weekly basis. This was the cause. NOTE: the pol...
by theWISP
Tue Aug 05, 2014 7:12 pm
Forum: Scripting
Topic: Help with script to find / in identity and replace with -
Replies: 3
Views: 1061

Re: Help with script to find / in identity and replace with

Thanks a ton guys!!!! You saved me a few hours of tinkering.
by theWISP
Mon Aug 04, 2014 8:49 pm
Forum: Scripting
Topic: Help with script to find / in identity and replace with -
Replies: 3
Views: 1061

Help with script to find / in identity and replace with -

Hey Folks, Any help would be appreciated. We currently have a script that uploads the most recent backup of our routeros devices to an offsite ftp location weekly. The problem is all of our ptp devices have an identity consisting of a "/". This breaks the ftp script, and really is bad practice anyho...
by theWISP
Wed Dec 18, 2013 6:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem Metal 2SHPn
Replies: 41
Views: 11467

Re: Problem Metal 2SHPn

Please look at the previous posts. This problem is still occurring with our equipment. There is plenty of God information to answer your questions. I also have an unresolved support ticket opened on this subject.
by theWISP
Thu Nov 21, 2013 9:59 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 36172

Re: The Dude is dead. Move on.

Im going to try to reach out to Mikrotik for an agreement, look for a fundraiser in the forums shortly.
by theWISP
Tue Nov 12, 2013 4:47 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 36172

Re: The Dude is dead. Move on.

We would pitch in for a fund to progress Dude Development. Could we get a guarantee of development at a certain level of funding? We would be willing to run the fund as well. Any thoughts Normis?
by theWISP
Tue Nov 12, 2013 6:29 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: BUG - :tostr $Variable does not work in 6.6
Replies: 3
Views: 1448

BUG - :tostr $Variable does not work in 6.6

In versions 6.5 and 6.6 using the Log parser script as posted on the wiki http://wiki.mikrotik.com/wiki/Log_Parser_-_Event_Trigger_Script no longer works. I have isolated the script down to the problem that converting a variable to a string results in no error, however creates a blank value in the v...
by theWISP
Sat May 04, 2013 5:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Metal 2 shpn Problem in WIFI
Replies: 151
Views: 81934

Re: Metal 2 shpn Problem in WIFI

No solution, the 'ticket' is a joke. its just being used to keep the problem off of the forum. They keep asking question ive already answered and giving me nothing to try. they asked if i had a unit to send them, i replied yes multiple times but with no response. I believe it can be safely assumed t...
by theWISP
Sat Apr 13, 2013 8:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Metal 2 shpn Problem in WIFI
Replies: 151
Views: 81934

Re: Metal 2 shpn Problem in WIFI

Normis, sorry I didnt see your posts on here. To your questions, I have 2 of them, both with the same issue, both had the issue out of the box. NV2 resolves the problem. Users, if your clients are all mikrotik, nv2 will resolve the problem. I am not that fortunate. I can ship you a defective unit, I...
by theWISP
Thu Mar 07, 2013 4:22 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem Metal 2SHPn
Replies: 41
Views: 11467

Re: Problem Metal 2SHPn

The S simply means it is currently a slave port in a bridge.

This is new in v6, if that coincides with your problem, then try downgrading to a v5 version.

NOTE: I downgraded a metal from 6.0rc11 to 5.1 and it never came back and I no longer have access to it.
by theWISP
Tue Mar 05, 2013 8:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Solving odd RF issues with Groove
Replies: 9
Views: 1860

Re: Solving odd RF issues with Groove

Yes, similar. And the clients are disconnecting in groups simultaneously. Mikrtotik clients stay connected the longest.

I am climbing here in an hour or so to replace it (I downgraded from 6.0rc11 to 5.1 and it never came back).
by theWISP
Tue Mar 05, 2013 8:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Metal 2 shpn Problem in WIFI
Replies: 151
Views: 81934

Re: Metal 2 shpn Problem in WIFI

Mikrotik? Can you please advise, I have submitted a support ticket with no response. I find it so odd how Mikrotik has avoided extending their support services to the same level that other vendors have (well just about all companies have). We have real businesses relying on this stuff. Please advise.
by theWISP
Tue Mar 05, 2013 1:47 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Metal 2 shpn Problem in WIFI
Replies: 151
Views: 81934

Re: Metal 2 shpn Problem in WIFI

Downgraded 6.0rc11 to 5.1 remotely, and grove never came back...... :(
by theWISP
Tue Mar 05, 2013 12:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Metal 2 shpn Problem in WIFI
Replies: 151
Views: 81934

Re: Metal 2 shpn Problem in WIFI

Any updates out there? Did anyone get a fix for this? I am in dire need of a fix!