Community discussions

MikroTik App

Search found 37 matches

by alexbelck
Fri Jan 31, 2020 8:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Bridge port received packet with own address as source, probably loop
Replies: 52
Views: 53624

Re: Bridge port received packet with own address as source, probably loop

I got the "...probably loop" error logs and after all I figured out a missconfigured wirless mode. In my case I had a point-to-point connection, one end with mikrotik wireless in mode=bridge and the other end was just in "mode=station", not as expected in "mode=station bridge". Correcting the mode t...
by alexbelck
Wed Nov 19, 2008 7:02 pm
Forum: General
Topic: Queue don't catch trafic
Replies: 6
Views: 1008

Re: Queue don't catch trafic

The rule I removed that caused all others to stop working, was the one with day and time restriction :(

Thanks for pointing changes since 3.12

Will test a bit more with type 'default' to see if strange behavior stops.
by alexbelck
Wed Nov 19, 2008 4:50 pm
Forum: General
Topic: Queue don't catch trafic
Replies: 6
Views: 1008

Re: Queue don't catch trafic

There is some strange behavior. I removed one rule and ALL stopped to work. I needed to edit each existent queue make some change, aply it, and change it back to get it working. At the moment, my queue rules are: /queue simple add burst-limit=0/0 burst-threshold=0/0 burst-time=0s/0s comment="" \ dir...
by alexbelck
Wed Nov 19, 2008 3:02 pm
Forum: General
Topic: Queue don't catch trafic
Replies: 6
Views: 1008

Re: Queue don't catch trafic

I setup two queues for the same network, the 1st one has lower limits and I selected work-days and work-houres. The second rule is intended to have higher limits on all hours not covered by the 1st rule. What happens, is that in days and times selected by the 1st rule, the trafic does not goes thru ...
by alexbelck
Wed Nov 19, 2008 1:56 pm
Forum: General
Topic: Queue don't catch trafic
Replies: 6
Views: 1008

Queue don't catch trafic

I'm usim ROS=3.15 on an x86 router. I'v setup a simple queue, only selected at Advanced the interface where I intend to control trafic and applied. With torch I see that trafic is going thru the interface, but when looking at the Trafic-tab of the queue, no single byte is counted by the queue-rule. ...
by alexbelck
Mon Nov 03, 2008 1:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Good signal to noise, but poor CCQ and poor perforance
Replies: 1
Views: 1060

Good signal to noise, but poor CCQ and poor perforance

I have a short link (500m) with Signal about -58dB and Signal to Noise over 44 dB, but Tx CCQ is arround 10% only and P Throughput less then 1M. Both router are in ver 3.15, working at 5GHz-10MHz with freq=5775MHz What can be the cause of so poor performance/CCQ with 40dB usable signal ? Thanks, Ale...
by alexbelck
Fri Oct 31, 2008 11:15 pm
Forum: General
Topic: Howto use OpenVPN client on Mikrotik
Replies: 2
Views: 1380

Re: Howto use OpenVPN client on Mikrotik

No, I'm still hoping someone could give me some clues
by alexbelck
Mon Oct 27, 2008 7:39 pm
Forum: The Dude
Topic: Service down don't register outage and got automaticaly ACK
Replies: 3
Views: 995

Re: Service down don't register outage and got automaticaly ACK

Can you explain more about this ? I chequed notification, and I'm not using them. So far I understand, notification enables sending an e-mail/pop-up/sound I've never used it. But in Dude 2.2, every time e service gots down, dude shows this as failure and entered an register in Outages with the date/...
by alexbelck
Mon Oct 27, 2008 1:50 pm
Forum: The Dude
Topic: Service down don't register outage and got automaticaly ACK
Replies: 3
Views: 995

Service down don't register outage and got automaticaly ACK

I don't know when this started, but Dude 3.0RC3 for many (but not all) devices, when the service failes, the device goes directly into tha ACK state, and no outage is registered, so I do no longer know when the problem started. Is there some new configuration in Dude 3.0 that makes devices go direct...
by alexbelck
Sun Oct 19, 2008 2:49 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: OSPF neighbors in RoS 3.14 stuck in full/exchange state
Replies: 5
Views: 3110

Re: OSPF neighbors in RoS 3.14 stuck in full/exchange state

I've too problems with OSPF after 3.10, tested up to latesd 3.15 with no good results. Some routes are exchanged, but others with shorter path doesn't get replicated. May be just the first exchanges until the full state is reached and routes that should be better just don't get eschanged any more. I...
by alexbelck
Fri Oct 17, 2008 5:14 pm
Forum: General
Topic: OSPF don't propagate DefGW
Replies: 0
Views: 537

OSPF don't propagate DefGW

I've ROS=3.14 and set to propagate default GW allways as Type1, but it doesn't get propagated

I tested with type2 but same problem.

How can I trace the problem ?

Thanks,

Alexander
by alexbelck
Wed Oct 08, 2008 5:43 pm
Forum: General
Topic: Howto use OpenVPN client on Mikrotik
Replies: 2
Views: 1380

Howto use OpenVPN client on Mikrotik

I'm newby with VPN and certificate stuff, but I'm trying to connect Mikrotik 3.14 using OpenVPN-client to connect to a linux server running OpenVPN in server mode. The linux server has created a MyVPN.ovpn file with a ca-server.crt, a myvpn.crt and a myvpn.key I imported the two .crt files into MT C...
by alexbelck
Wed Oct 08, 2008 3:37 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Only ether1 on RB500r5 with firmware 2.17
Replies: 1
Views: 1116

Only ether1 on RB500r5 with firmware 2.17

I updated a RB500r5 with ROS 3.14 mipsle that comes with firmware 2.17 after upgrading the RouterBoard firmaware to this 2.17 version and rebooting, Mikrotik only reconise ether1 Downgrading to 3.13 doesn't solve the problem, only downgrading firmware to 2.16 makes Mikrotik recognize all 3 ethernets...
by alexbelck
Thu Nov 22, 2007 12:42 am
Forum: The Dude
Topic: High trafic from dude server to dude client
Replies: 2
Views: 1281

Re: High trafic from dude server to dude client

I allready have local server down (no green light on top). What I did is to configur a Link to have "Mastering Type: routeros" and with correct credentials on the Mikrotik device coneccted to the link I can choose the "Interface" from where I whant to get tarfic information. Than a the "History" tab...
by alexbelck
Wed Nov 21, 2007 3:16 pm
Forum: The Dude
Topic: High trafic from dude server to dude client
Replies: 2
Views: 1281

High trafic from dude server to dude client

I've a relative small network (<100 devices) monitored by a dude-server v2.2 where a few (less than 6, normaly only 2) simultaneos remote dude-clients connect to monitor this network. Recently I added the nice ability to watch link trafic and graph from some MT divices (aboute 10) at that network an...
by alexbelck
Fri Oct 19, 2007 5:04 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude over Win2k3 don't ping
Replies: 1
Views: 1157

Re: Dude over Win2k3 don't ping

I figured out that the problem occurs, because my Win2k3 host in fact is a virtual host implemented with Virtuozzo, and in host-routed mode the network gateway from the virtual host is determined by Virtuozzo (and not necessarly at the same network segment as virtual host IP). For all other applicat...
by alexbelck
Fri Oct 19, 2007 4:38 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 2.2 as service on Win2003 sp2
Replies: 1
Views: 1949

Dude 2.2 as service on Win2003 sp2

I whant to run dude 2.2 as a service on a Win 2003 server and followed the wiki from mikrotik (http://wiki.mikrotik.com/wiki/Dudes_as_a_windows_service). The problem is that there is no 'dudes.exe' only 'dude.exe' (without leading 's') that seams to be the client of dude. What should I informe as th...
by alexbelck
Mon Oct 15, 2007 10:20 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude over Win2k3 don't ping
Replies: 1
Views: 1157

Dude over Win2k3 don't ping

I've installed dude 2.2 on a Win2k3 host. The ping service from Dude doesn't work. Eaven the localhost 127.0.0.1 or IP of HostsNetwork doesn't response. If I select 'From: Local host' I get 'timeout' If I select 'From: Server' I get 'cannot send ping'. Is there some security in Win2k3 that I must ch...
by alexbelck
Wed Oct 10, 2007 2:45 am
Forum: The Dude
Topic: Service ping timeout
Replies: 0
Views: 1325

Service ping timeout

I installed Dude 2.2 on an virtual Win2k3 server that I access remotly with RDP. If I open a cmd window, I get 100% success ping respons from devices I whant to monitor. If I add the divice in Dude, I also get 100% success using ping tool. But, if I add the ping service to the same device above, it ...
by alexbelck
Mon Sep 17, 2007 9:08 pm
Forum: General
Topic: Router BGP problem
Replies: 2
Views: 527

Router BGP problem

I've a Mikrotik 2.43 router based on AMD PC that acts as my BGP router to two uplinks. Normaly the resources are quite confortable, reporting less then 5% of usage several consecutive days. One peers only sends 16 routes, the other about 2000 routes and I only advertaise 6 routes. About 2 times a we...
by alexbelck
Tue May 22, 2007 3:49 pm
Forum: General
Topic: import not working properly
Replies: 2
Views: 624

I had already chacked that the exported comands had the apropriate 'distance=xx' parameter. I repeated my procedure in several diferent ways (with and without booting before creating routes, separate route comands from the rest of 'ip' comands and hole 'ip' comands in one file), but couldn't reprodu...
by alexbelck
Tue May 22, 2007 2:40 am
Forum: General
Topic: import not working properly
Replies: 2
Views: 624

import not working properly

I was preparing Recovery procedure for a MT-ROS running ver=2.9.38 I prepared a second router with fresh MT-ROS also in ver=2.9.38 From the 1st router I exported comand specific parts hoping to be able to import them in coeren sequence at the backup router. everything seamed to be imported properly,...
by alexbelck
Tue Apr 10, 2007 5:22 pm
Forum: General
Topic: Howto setup RIP with redundant link
Replies: 0
Views: 692

Howto setup RIP with redundant link

I'm trying to setup RIP between 2 MTs running routing-test-2.9.42 10.0.1.1/24 LK1 10.0.1.2/24 -------------------------------- -------- MT01 MT02 ----------- 10.0.20 192.168.0.1/24 172.0.0.1/24 -------------------------------- 10.0.2.1/24 LK2 10.0.2.2/24 If I add static routes at MT02, I would like ...
by alexbelck
Wed Nov 08, 2006 7:51 pm
Forum: General
Topic: What tunnel can be setup with 1 dynamic IP
Replies: 2
Views: 855

Thanks for the l2tp hint, I'll try it.
I just thougth that encryption gets to much overhead, but bill compare it.

How do I setup dynamic dns in MT router ?
I couldn't find how to update a public ddns server directly from MT and keep it updated when IP change.

Thanks,

Alex
by alexbelck
Wed Nov 08, 2006 2:00 pm
Forum: General
Topic: Bad bandwith repeeting thru AP, specialy with UDP test
Replies: 0
Views: 546

Bad bandwith repeeting thru AP, specialy with UDP test

I have 3 RB532 installed to connect 2 points that can't be connected directly, so I needed a third intermediate point. rb1 ------------------------- rb2 --------------------- rb3 rb1 can't see rb3, but rb1 and rb3 connect good to rb2 I setup rb2 as AccessPoint and rb1 and rb3 as clients. When I make...
by alexbelck
Wed Nov 08, 2006 1:02 pm
Forum: General
Topic: What tunnel can be setup with 1 dynamic IP
Replies: 2
Views: 855

What tunnel can be setup with 1 dynamic IP

I have two MT routers connected to the Internet. One gets a public fixed IP the other has just a dynamic IP from an ADSL connection I would like to bring an IPIP tunnel up, but when the ADSL change the IP it gets broken. What option I have to make a tunnel between the two routers that survive the dy...
by alexbelck
Tue Sep 19, 2006 3:18 pm
Forum: General
Topic: VTun client to connect to MikroTik router ?
Replies: 1
Views: 1819

VTun client to connect to MikroTik router ?

I have cheap client radios that support VTun and I wonder if I can bring up a simple Virtual Tunnel from that radio to a MikrotikRouter.
My goal is not to imlement extra high secure IPSec tunnels, just get network topologie manages centralised.
by alexbelck
Fri Mar 24, 2006 7:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 3 Sectors. All same_freq+diff_SSID X diff_freq and same SSID
Replies: 4
Views: 1353

I'm afraid of using 3 diferend freq, because I'm in the 2,4GH range and it says you should not use adjacent frequences, so it seams to fill up avaible spectrum. Just one 3rd party radio could mess a sector with few options to shoose a different freq. If it could work with the same freq it seams to m...
by alexbelck
Fri Mar 24, 2006 5:22 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 3 Sectors. All same_freq+diff_SSID X diff_freq and same SSID
Replies: 4
Views: 1353

3 Sectors. All same_freq+diff_SSID X diff_freq and same SSID

If I have 3 radios with 120o antenas, to be able to handle more clients than a single omni, what should I do. a) Have all radios at same frequency and different SSID to fix clients to one sectore where they "see" signal from 2 antenas. or b) Have one different freq (if at all avaible) and use same S...
by alexbelck
Fri Mar 24, 2006 5:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS x Routed. Does I loose bandwith
Replies: 3
Views: 1276

WDS x Routed. Does I loose bandwith

If I have a sequence of AP, lets say: AP1_office ----- AP2_building ------ AP3_hill ---- AP4_tower If all AP have WDS enabled, so far I understand, all will use the same radio Frequency and same SSID. But then I suspect that if AP3 is comunicating with any of his local clients, nither AP2 nor AP4 co...
by alexbelck
Tue Mar 21, 2006 10:05 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Howto improve AP with multi-sectors ?
Replies: 6
Views: 1782

Yes, cmit, my intention is to replace one omni with several sectors. And if you could explain me better how it is intend to use the 2 connectors from CM9. Is separate RX / TX for Nstream on one CM9 intendet but still too antenas with diferent DB or polarization ? And still with sectors, it seams to ...
by alexbelck
Tue Mar 21, 2006 12:11 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Howto improve AP with multi-sectors ?
Replies: 6
Views: 1782

Howto improve AP with multi-sectors ?

I've read many topics where people "split" one AP with omni- antena to 3 or 4 sectors
I'd like to know how to implement this.
Do I need one radio (like CM9) for each sector ?
Should I bridge all radios together ?
And can I setup 2 sectors on the same CM9 as there are 2 antena conectors ?

Thanks
by alexbelck
Fri Mar 17, 2006 4:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: No wlan interface for CM9
Replies: 8
Views: 1859

Good point. I've used a simple 12V / 1A transforme. Couldn't find on acompanied brochure the real power consumption for RB532c. Any idea ?
by alexbelck
Thu Mar 16, 2006 8:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB532+CM9 performance
Replies: 0
Views: 874

RB532+CM9 performance

At lab tests on two RB532 - 266MHz with CM9 each, the máx thruouput I got is 18Mbits Searching the forum I say reports for 22Mbits on RG500 at 333Mhz But I also found reports reaching extraordinary 80Mbits on P4 based routers but still using CM9 radios and Nstream. So am I correct that my limitation...
by alexbelck
Thu Mar 16, 2006 8:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: No wlan interface for CM9
Replies: 8
Views: 1859

I can't verify it know, will look at it if problem reapears, but thing that this shuld block radio signal, not braking wlan device creation. Thanks to pointing :shock: me that possibility, the capacitor is realy close to the connector.
by alexbelck
Wed Mar 15, 2006 6:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: No wlan interface for CM9
Replies: 8
Views: 1859

It is tighty in slot, 'clipped' in and is still detected as the driver still keeps loading
by alexbelck
Wed Mar 15, 2006 5:32 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: No wlan interface for CM9
Replies: 8
Views: 1859

No wlan interface for CM9

Sometimes the wlan1 for my CM9 radio on rb512 disapears. The driver is still loaded, but the interface is not created. Rebooting doesn't fix the problem. The only way I get the interface back is disconecting CM9, booting, shutting down and reinstalling CM9. Any idea :idea: how to debug this problem ...