Community discussions

Search found 24 matches

by skoenman
Sat Mar 03, 2018 10:19 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: New router OS
Replies: 46
Views: 11468

Re: New router OS

The big feature im looking for is deep packet inspection... one these days need it because layer 7 doesnt work any longer...
by skoenman
Wed Feb 28, 2018 10:44 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: New router OS
Replies: 46
Views: 11468

Re: New router OS

April fools is coming around again...they havent even confirmed that they working on v7 as far as i can see... but hopefully one of these days... Edgemax is taking over in some cases...but i find that mikrotik is easier to configure ...
by skoenman
Thu May 18, 2017 3:21 pm
Forum: General
Topic: Not showing sum of child pcq in parent pcq
Replies: 0
Views: 225

Not showing sum of child pcq in parent pcq

Hallo guys hope you could help i see that my pcq queues the parent queues arent showing the sum of the child queues when doing contention?? some are showing but only like 2 or 4 ...attached is a screenshot... as you can see there are far more people busy than is actually being displayed. The parent ...
by skoenman
Sun Apr 26, 2015 11:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR-1016 Kernel Panic
Replies: 12
Views: 3709

Re: CCR-1016 Kernel Panic

Did you seem to get the problem fixed? Im having same issue but mine runs for a few hours then has kernal failure and then reboots 4 or 5 times...then runs a few hours again...dont understand.
by skoenman
Tue Oct 07, 2014 11:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Speed limiting on torrents, P2P, and media streaming
Replies: 4
Views: 6633

Re: Speed limiting on torrents, P2P, and media streaming

Hey guys i have also been having some issues with the people doing p2p connections and it is a problem. What i have found is the best way to mitigate this is to do the following 1. Mark connections you know the traffic of eg..http...ssh..email.. 2. Mark the source ips of the guys detected to use p2p...
by skoenman
Mon Aug 18, 2014 6:32 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: v6.19rc for CCR tests needed!
Replies: 59
Views: 17232

Re: v6.19rc for CCR tests needed!

ok what happened irst is i updated from 6.18 to 6.19 rc .... It booted up and was working.... I deleted a setting and the whole mikrotik interface crashed...now before you say user error. I did the sam thing on 6.18 without anything happening. After the crash the link lights on my x86 box wasnt comi...
by skoenman
Sat Aug 16, 2014 12:26 am
Forum: General
Topic: Mikrotik tree queues adding latency
Replies: 2
Views: 890

Re: Mikrotik tree queues adding latency

attached if the current queue tree that im using. when i have the games queue disabled it doesnt affect the ping so much. Question is will it still affect the latency if there isnt any limit on any of the queues on core routers???current queues only get limited on edge routers not on core routers?? ...
by skoenman
Fri Aug 15, 2014 11:04 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik tree queues adding latency
Replies: 2
Views: 890

Mikrotik tree queues adding latency

Hallo guys wonder if someone could maybe help me . Im having some issues were if i add game packets to my queue it adds latency to games pings. Moment i remove it its fine again priority is low at 4 and theres no limit on the queue except for master queue. The total queue isnt being triggered. Does ...
by skoenman
Fri Aug 15, 2014 10:42 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: v6.19rc for CCR tests needed!
Replies: 59
Views: 17232

Re: v6.19rc for CCR tests needed!

I tried 6.19rc but mine kept bombing out in the sense of not booting the network connections?? it would boot but no link on network??has anybody else had this
by skoenman
Mon Jun 16, 2014 2:24 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: does the hardware affect the throughput
Replies: 5
Views: 1253

Re: does the hardware affect the throughput

Very funny preliminary tests show that 5.24 is working ..so far... dont have same issues with throughput. this is now with a stock default config and i just loaded my mangles which basicly just mark ports to go to one gateway. with same setup on v6 it didnt do half the throughput???. What could it b...
by skoenman
Sun Jun 15, 2014 8:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: does the hardware affect the throughput
Replies: 5
Views: 1253

Re: does the hardware affect the throughput

Will test and see but I do know that when I first loaded v5 it didn't detect the ether nets..will give it a shot. Tx
by skoenman
Tue Jun 10, 2014 9:12 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: does the hardware affect the throughput
Replies: 5
Views: 1253

Re: does the hardware affect the throughput

Look at your network interfaces. Did they auto-negotiate the right speed and duplex? Do you have any error counters incrementing on RX or TX? Can you describe what throughput you get on the x86 vs the 2011? It is on auto negotiate... i just had a look and i dont see any tx or rx errors. Well straig...
by skoenman
Mon Jun 09, 2014 9:48 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: does the hardware affect the throughput
Replies: 5
Views: 1253

does the hardware affect the throughput

Guys have any of you had a issue yet were a rb 2011 seems to be performing better than a x86 machine??? i have a 6 port x86 machine and for some reason i cant seem to get better performance out of it....reason why i want to go over to the x86 hardware is that it has a ssd in it and alot more process...
by skoenman
Tue Jun 03, 2014 9:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: x86 issues is my hardware compatible??
Replies: 7
Views: 2429

Re: x86 issues is my hardware compatible??

i cant change the l2 mtu on the x86 machine??? is there a work around maybe???
by skoenman
Tue Jun 03, 2014 6:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: x86 issues is my hardware compatible??
Replies: 7
Views: 2429

Re: x86 issues is my hardware compatible??

K so i have had a look in the bios disabled ctech and hyper threading. On x86 l1 mtu is set to 1500 l2 mtu is set to 9014 and cant be changed. on rb2011 mtu set to 1500 l2 mtu 1598 max I have also checked and all my other rbs and wireless units are all set to 1500 mtu. Will this affect the unit?? cp...
by skoenman
Tue Jun 03, 2014 3:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: x86 issues is my hardware compatible??
Replies: 7
Views: 2429

Re: x86 issues is my hardware compatible??

Hello skoenman, Hallo Guys i imported one of those 6 port x86 servers from china with the idea to have it do all the number crunching. Can please coming more clear to the point or what exactly for a x86 machine you are using? Things such as the Producer, Brand, model, model number would be fine! Da...
by skoenman
Tue Jun 03, 2014 11:59 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: support for 82583V chipset
Replies: 0
Views: 679

support for 82583V chipset

Hallo Guys im having some issues with my 6 port router 82583V it seems like it doesnt want to send through the data as fast as my 2011 mikrotik. Has anybody else had issues or stuff that they had to change to make it work.
by skoenman
Tue Jun 03, 2014 10:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: x86 issues is my hardware compatible??
Replies: 7
Views: 2429

x86 issues is my hardware compatible??

Hallo Guys i imported one of those 6 port x86 servers from china with the idea to have it do all the number crunching. What happens though is that when ever i put the exact setup on it...it seems to slow down tremendously and i cant seem to get the same performance out of it compared to a my rb2011?...
by skoenman
Wed Mar 26, 2014 11:39 pm
Forum: General
Topic: Load balance
Replies: 6
Views: 1659

Re: Load balance

pcc would be your best bet....try looking for mikrotik pcc examples... google is your friend. you can have a look at https://www.google.co.za/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CHcQFjAG&url=http%3A%2F%2Faacable.wordpress.com%2F2011%2F07%2F27%2Fmikrotik-dual-wan-load-balanci...
by skoenman
Sun Jul 28, 2013 2:04 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Policy routing 6.1
Replies: 5
Views: 1516

Re: Policy routing 6.1

Im having same issue...my one marks the connection fine but when you check it still goes through default route even though its connection mark...output ...routingmark ...

It doesnt want to use that route. ANy ideas ??/ I have tried taking passthrough off but doesnt make any diffrence.
by skoenman
Wed Jul 03, 2013 12:22 pm
Forum: General
Topic: Is Intel® 82583V chipset based NIC's supported
Replies: 3
Views: 1613

Re: Is Intel® 82583V chipset based NIC's supported

Hey guys the package that you ran on this chipset was it x86 or the other chipsets????would like to know because i have mikrotik 5.25 installed but it doesnt pick up the ethernet ports it shows link but no coms...
by skoenman
Thu Aug 16, 2012 8:42 am
Forum: The User Manager
Topic: CIITIX-WiFi daloRADIUS - does anyone use it with pppoe
Replies: 8
Views: 6421

Re: CIITIX-WiFi daloRADIUS - does anyone use it with pppoe

Hello Shrif would you please do me a favour and explain how one gets the framed ip address in there i cant seem to add it to my user???
Thanks
by skoenman
Thu Dec 01, 2011 10:12 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: load balancing not working
Replies: 2
Views: 1031

Re: load balancing not working

OK guys after sitting for 3 days with this i figured it out....jippy. One needs to have the 2 wan interfaces and the lan interface on diffrent ip ranges . this enables you to route the traffic correctly.
Thanks for help.
by skoenman
Thu Dec 01, 2011 1:29 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: load balancing not working
Replies: 2
Views: 1031

load balancing not working

Hallo guys i have a problem were i have been trying to get my load balancing going between 2 ADSL routers but i cant seem to get the settings to work correctly. from the mikrotik i can ping all surroundings but from my pc i cant ping internet ??? i can ping local interface on mikrotik. Tutorial i fo...