Community discussions

Search found 97 matches

by taglio
Mon Jun 25, 2012 12:27 pm
Forum: General
Topic: hotspot question
Replies: 0
Views: 311

hotspot question

Hello there.

Is possible to build an hotspot without any login page, that will always display only a URL whatever the client will type in his address bar?

Is to annunciate a web page.
by taglio
Fri Jun 01, 2012 9:33 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5.17 released
Replies: 47
Views: 16812

Re: RouterOS v5.17 released

*) ping times improved on Nv2 high data rate wireless links; I've got a test link to try new thinks. Signal is 70/70 TX/RX in the two chains. Radios are ubiquiti SR71-15. And the antennas are the wonderful Jirous JRC24 DUPLEX. Distance is ~15km. If you want more details i can give you radio mobile ...
by taglio
Mon Apr 30, 2012 10:59 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11ac for info
Replies: 8
Views: 2546

Re: 802.11ac for info

by taglio
Sun Apr 29, 2012 10:32 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Dual Setup with OSPF - Full duplex link
Replies: 23
Views: 12409

Re: Dual Setup with OSPF - Full duplex link

Only as a backup xP I don't know how to make it working 100% full duplex. So there's no possibility to do a full-duplex design [one channel to TX and another to RX, NO BONDING]with two RB750GL and four SXT-G in the same broadcast domain? Any suggestion mk gurus? Martin a ver si coincidimos para tom...
by taglio
Sun Apr 29, 2012 9:02 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Dual Setup with OSPF - Full duplex link
Replies: 23
Views: 12409

Re: Dual Setup with OSPF - Full duplex link

Hi, we tryed to do it with the same subnet in the both sides of the link.. like one manual in the wiki. It's not possible. When we used 2x different subnets it's solved. Without static routes, like you said. Thanks, Hi Martin, how're you dude :) ? It's possible or not doing full-duplex with this os...
by taglio
Sun Apr 29, 2012 8:21 pm
Forum: General
Topic: layer 2 question
Replies: 1
Views: 492

Re: layer 2 question

ping....pong...ping
by taglio
Fri Apr 27, 2012 5:33 pm
Forum: General
Topic: layer 2 question
Replies: 1
Views: 492

layer 2 question

hi there, i've got this escenario: two RB750G connected in the same broadcast domain by two point-to-point link builded with SXT-G, one link active and the other passive backup, all done with simple RSTP interface priority on the two 750. Now i want that traffic ONLY for/from and ip, or better a mac...
by taglio
Thu Mar 15, 2012 7:20 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: NEW PRODUCT - Cloud Core Router
Replies: 104
Views: 34100

Re: NEW PRODUCT - Cloud Core Router

YES!!!!!
by taglio
Mon Mar 12, 2012 11:52 am
Forum: General
Topic: strange bonding latency problem
Replies: 5
Views: 1817

Re: strange bonding latency problem

@JJCinAZ your theory sounds good, but why this behaviour doesn't appear when i do classic 802.3ad bonding within mikrotik board a cisco switches? The real story is that here in this bonding i use the roundrobin version and i'll be the cause. But i don't think so. @samsung172 In fact all the ptp wire...
by taglio
Fri Mar 09, 2012 7:39 pm
Forum: General
Topic: strange bonding latency problem
Replies: 5
Views: 1817

Re: strange bonding latency problem

ping
by taglio
Wed Mar 07, 2012 7:30 pm
Forum: General
Topic: strange bonding latency problem
Replies: 5
Views: 1817

strange bonding latency problem

Hi tik gurus! How're you guys?! A customer of mine got a very strange problem in a particular installation that is formed by three independent separated point to point NV2 links (build with WDS) bounded together by other twos routerboards that do the layer 2 bonding (round robin bonding) of the thre...
by taglio
Tue Mar 06, 2012 4:28 pm
Forum: General
Topic: mipsbe 5.0 to 5.12 strange DHCP OFFER problem
Replies: 5
Views: 1347

Re: mipsbe 5.0 to 5.12 strange DHCP OFFER problem

I have the same problem. Though, I found out that my client (not yours either) does not send a Parameter Request List (Option 55) in the discover packet. Therefore, the MicroTik dhcp server does not add the Subnet Mask (Option 1) in the offer. Other dhcp servers sends this Subnet Mask in any way, (...
by taglio
Mon Feb 20, 2012 7:28 pm
Forum: General
Topic: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem
Replies: 32
Views: 10895

Re: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem

try with 5.12 reinstalled using netinstall or CD-install (fill force key generation, as there is no other way how to change that on working system).
won't "/system reset" force key generation too?..

Why don't add a:
/system ssh generate-keys
It'll be useful.
by taglio
Wed Feb 08, 2012 7:05 pm
Forum: General
Topic: mipsbe 5.0 to 5.12 strange DHCP OFFER problem
Replies: 5
Views: 1347

mipsbe 5.0 to 5.12 strange DHCP OFFER problem

Hi there, i've got an absurd problem and i don't understand the reason. I've got an ethernet interface of a 493AH where i've configured a listening dhcpd service. Now with many dhcp clients i don't have any problems, but with the dhcp client of "Virtual Access GW2040 3G Router " (http://www.virtuala...
by taglio
Fri Dec 23, 2011 12:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: v5.9 got deauth: class 2 frame received(6)
Replies: 6
Views: 5046

Re: v5.9 got deauth: class 2 frame received(6)

Just upgraded a produccion link from 3.30 to 5.11 with WDS and nstreme. ;( got the same error !!!!!!!!!!! 11:31:09 wireless,info 00:15:6D:XXXXXX@wlan1: failed to connect, on 5805, receiv ed deauth: class 2 frame received (6) 11:32:48 wireless,info 00:15:6D:XXXXXX@wlan1: failed to connect, on 5805, r...
by taglio
Tue Oct 11, 2011 2:12 pm
Forum: General
Topic: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem
Replies: 32
Views: 10895

Re: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem

I'v found another APs x86 with fresh installed 5.7 routeros that have got the same problem. This is the output of the ssh cliente when i try to connecto to it: taglio@hammer:~/Work/34T/firmware/mikrotik$ ssh admin@172.31.33.15 Received disconnect from 172.31.33.15: 3: taglio@hammer:~/Work/34T/firmwa...
by taglio
Fri Sep 23, 2011 5:04 pm
Forum: General
Topic: CITY FOR NEXT EUROPEAN MUM 2012
Replies: 49
Views: 7008

Re: CITY FOR NEXT EUROPEAN MUM 2012

barcelona.
by taglio
Fri Sep 23, 2011 2:46 pm
Forum: General
Topic: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem
Replies: 32
Views: 10895

Re: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem

user don't use key auth, it used simple auth.
by taglio
Fri Sep 23, 2011 2:02 pm
Forum: General
Topic: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem
Replies: 32
Views: 10895

Re: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem

Dear janisk, the problem is that i cannot open ssh connections to the x86 host. When i open a connection to the sshd i received those error message.
by taglio
Fri Sep 23, 2011 12:53 pm
Forum: General
Topic: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem
Replies: 32
Views: 10895

x86 5.5 and 5.7 ssh key problem

Hi mikrotik people, i've got an x86 powered by 5.7 that give me a problem with ssh. When a user try to log it with this protocol, mikrotik with normal level off logging return two ssh,error:

"key not loaded"
"host pub key not loaded"

I attach the ssh,debug log.

Can someone help me?
by taglio
Thu Feb 10, 2011 10:36 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411UAHR radio specification
Replies: 10
Views: 1131

Re: RB411UAHR radio specification

didn't you see the table at the bottom of the page you linked to ??
OPS....sorry i miss it!

:?
by taglio
Tue Feb 08, 2011 11:17 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411UAHR radio specification
Replies: 10
Views: 1131

RB411UAHR radio specification

Hi there, in this PDF: https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:J4nE8Zs18bgJ:www.routerboard.com/pricelist/download_file.php%3Ffile_id%3D162+RB411UAHR&hl=en&pid=bl&srcid=ADGEESg0QaJjUryTYBOZuvO81MrZpir5bAw2PR1cgEqzDE4Gq1IJVKHpgduMFvoZSblPjZm_EEN7ciWbZIzm6AC2hAEinfWuEK3R1zRrhmJ1fgb8hPu5fqvp6ZJwPVrv...
by taglio
Tue Jan 11, 2011 3:02 pm
Forum: General
Topic: txqueuelen
Replies: 2
Views: 790

Re: txqueuelen

sergejs i reccomend to you the blog of this old guru: http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Gettys You can find it here: http://gettys.wordpress.com Please read about the theme "bufferbloat". In a network operating system like mikrotik it'll be very interesting that a user can set txqueuelen and at more ...
by taglio
Tue Jan 11, 2011 2:19 pm
Forum: General
Topic: txqueuelen
Replies: 2
Views: 790

txqueuelen

Hi there, how're you mk gurus?¿

There's in winbox or RouterOS console the manner to set the value txqueuelen of the interfaces?

I mean can i do this in some kind of way:

#ifconfig eth0 txqueuelen <NN>

Thank you,

regards,

RG
by taglio
Thu Aug 26, 2010 1:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n 2 radios each point.
Replies: 5
Views: 1116

Re: 802.11n 2 radios each point.

It's clearly a huge mikrotik routeros problem Fumi22.

Why do you thing noone of official support team reply to this topic: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=14&t=40219

They simply passed to reply cause TCP bandwidth collapsed when we use two MIMOS radio [with or without nstreme-dual]
by taglio
Thu Aug 12, 2010 5:12 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 2x parallel vpls tunnel in the same time
Replies: 15
Views: 4774

Re: 2x parallel vpls tunnel in the same time

... simply reply you cannot....or something else.. i've got 3 costumers that 'rew8ing for a solution..
by taglio
Tue Aug 10, 2010 1:32 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: I need someone with 10x RB800 in stock in Europe.
Replies: 10
Views: 1311

Re: I need someone with 10x RB800 in stock in Europe.

I'll write in english, sorry. But, like you're alive and online, could you please read this: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=14&t=40219.

I've opened also a ticket.

thank you.
by taglio
Tue Aug 10, 2010 1:10 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: I need someone with 10x RB800 in stock in Europe.
Replies: 10
Views: 1311

Re: I need someone with 10x RB800 in stock in Europe.

a ver si te podemos ayudar.
by taglio
Tue Aug 10, 2010 12:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: I need someone with 10x RB800 in stock in Europe.
Replies: 10
Views: 1311

Re: I need someone with 10x RB800 in stock in Europe.

Hey martin has llamado en oficina?
by taglio
Tue Aug 10, 2010 12:20 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 2x parallel vpls tunnel in the same time
Replies: 15
Views: 4774

Re: 2x parallel vpls tunnel in the same time

still no reply- still w8ing for a solution mk support..
by taglio
Thu Aug 05, 2010 11:42 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 2x parallel vpls tunnel in the same time
Replies: 15
Views: 4774

Re: 2x parallel vpls tunnel in the same time

Anyone can help us?? Mikrotik support?
by taglio
Tue Aug 03, 2010 5:17 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 2x parallel vpls tunnel in the same time
Replies: 15
Views: 4774

Re: 2x parallel vpls tunnel in the same time

ok..so.. it's seem that this configuration work correctly with mishaM equipment... Can anyone tell me if have a running link with those specification?!? In my experience it doesn't work. Simply the vpls2 interface doesn't go up [no running]. I want to bound two vpls interface to obtain the sum of th...
by taglio
Fri Jul 16, 2010 11:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n problems
Replies: 3
Views: 1864

Re: 802.11n problems

This is a real big problem.

Have someone found a solution???

Please reply,

RG.
by taglio
Fri Apr 09, 2010 4:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Any1 using 3X3 mimo in ptmp?
Replies: 9
Views: 3424

Re: Any1 using 3X3 mimo in ptmp?

What radio do you use for 3x3 mimo?
by taglio
Wed Apr 07, 2010 7:51 pm
Forum: General
Topic: 10mhz Channels & R52N
Replies: 7
Views: 2991

Re: 10mhz Channels & R52N

Hi there... so it's normal that i cannot use 5ghz-turbo with r52n or i miss something?

regards.

RG
by taglio
Fri Mar 26, 2010 11:42 am
Forum: Wireless Networking
Topic: MIMO antennas. To be or not to be.... this is the question!
Replies: 8
Views: 2453

Re: MIMO antennas. To be or not to be.... this is the questi

Ok, so it seems that is better use different pol. but we can use same polarity antennas [and we lost some benefits].

Internal laptop MIMO antennas use different pol. antennas?? Or simply use 1 chain?

Regards,

RG
by taglio
Thu Mar 25, 2010 6:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: MIMO antennas. To be or not to be.... this is the question!
Replies: 8
Views: 2453

Re: MIMO antennas. To be or not to be.... this is the questi

Thank you for rapid reply. Ok i can understand this for professional equipment connection [base station + CPE subscriber]. But let me speak about connection between a MIMO AP [simply image routerboard 411A + an R52N radio] and netbooks or notebooks or pda..... and so on. No i have two MIMO chain on ...
by taglio
Thu Mar 25, 2010 5:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: MIMO antennas. To be or not to be.... this is the question!
Replies: 8
Views: 2453

MIMO antennas. To be or not to be.... this is the question!

Hi there, please help me :? i don't understand how i have to choose MIMO antennas. In the actuality i use mikrotik, ubiquiti and compex MIMO radios, all 2x2 MIMO. I have in my knowledge a big lack...i don't understand what kind of MIMO antenna i have to use in my real world application. Simply imagi...
by taglio
Wed Mar 10, 2010 7:22 pm
Forum: General
Topic: Getting New WINBOX to Remember Collumn Settings
Replies: 26
Views: 5438

Re: Getting New WINBOX to Remember Collumn Settings

We have generally 50-200 queues, and multiple users logging in. We always have to:

Right-click: uncheck "Packet Marks"
Right-click: check TX Bytes
Right-click: check RX Bytes
Right-click: check Total Tx Bytes
Right-click: check Total Rx Bytes

...
So do i.
by taglio
Wed Mar 10, 2010 6:36 pm
Forum: General
Topic: bursting in pcq
Replies: 3
Views: 927

Re: bursting in pcq

It's this important feature planned in the future?

Regards.
by taglio
Tue Mar 09, 2010 2:57 pm
Forum: General
Topic: Getting New WINBOX to Remember Collumn Settings
Replies: 26
Views: 5438

Re: Getting New WINBOX to Remember Collumn Settings

:?

Mk team why don't add this important feature to winbox?
by taglio
Tue Mar 09, 2010 2:24 pm
Forum: General
Topic: Getting New WINBOX to Remember Collumn Settings
Replies: 26
Views: 5438

Re: Getting New WINBOX to Remember Collumn Settings

try to use 'Exit' button instead of 'X'

I use mk from 2 years.... every day i want this feature.... and now i know how to do it!!!! :D

Thank youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :D
by taglio
Fri Feb 12, 2010 6:30 pm
Forum: General
Topic: Problems with DNS for www.google.com
Replies: 173
Views: 41456

Re: Problems with DNS for www.google.com

Correct! routeros is a router. Or you see some IOS OS with a bind? To run bind you have to use a dedicated hardware [running other SO like linux or FreeBSD {that is better}].


my 2 cents.
by taglio
Fri Feb 12, 2010 12:08 pm
Forum: General
Topic: Problems with DNS for www.google.com
Replies: 173
Views: 41456

Re: Problems with DNS for www.google.com

FreeBSD rules! :)
[taglio@tsunami]/home/taglio(101): uptime
11:11AM  up 821 days, 15:44, 1 user, load averages: 0.02, 0.01, 0.00
[taglio@tsunami]/home/taglio(102): 
by taglio
Fri Jan 29, 2010 11:24 am
Forum: The User Manager
Topic: system reset-configuracion doesn't reset user-manager
Replies: 9
Views: 2356

Re: system reset-configuracion doesn't reset user-manager

Do you have deleted user-manager store? For me this completly delete UM config.
by taglio
Fri Jan 22, 2010 11:35 am
Forum: The User Manager
Topic: system reset-configuracion doesn't reset user-manager
Replies: 9
Views: 2356

Re: system reset-configuracion doesn't reset user-manager

Hi there.

Another thing about the bug.

If you fresh install the system and do a backup then use user-manager feature, when you restore the backup the user-manager still have old configuration.

Best Regards,

RG.
by taglio
Thu Jan 21, 2010 12:27 pm
Forum: The User Manager
Topic: system reset-configuracion doesn't reset user-manager
Replies: 9
Views: 2356

Re: system reset-configuracion doesn't reset user-manager

Anyone can confirm this?
by taglio
Wed Jan 20, 2010 7:35 pm
Forum: The User Manager
Topic: system reset-configuracion doesn't reset user-manager
Replies: 9
Views: 2356

system reset-configuracion doesn't reset user-manager

Hi there.

I've just found this "error".

When I done a /system reset-configuracion on a 3.30 system [and also 3.24] i notice that user-manager settings doesn't be resetted to default values.

Is this a bug?

Can someone else confirm it?

Nice Regards,

RG.
by taglio
Tue Dec 15, 2009 11:40 am
Forum: General
Topic: Radius MAC authentication problem
Replies: 10
Views: 1864

Re: Radius MAC authentication problem

@Chupaka: i agree with you about that is better to send email to support at mikrotik dot com. But i also thing that using forum is better for community help.

So now i'll send email to please answer at this post :)
by taglio
Mon Dec 14, 2009 11:59 am
Forum: General
Topic: Radius MAC authentication problem
Replies: 10
Views: 1864

Re: Radius MAC authentication problem

No reply mk team?
by taglio
Fri Dec 11, 2009 6:03 pm
Forum: General
Topic: Radius MAC authentication problem
Replies: 10
Views: 1864

Re: Radius MAC authentication problem

I know that this is an old POST, but a customer of mine have exactly this problem. Anyone have a solution?

Please reply,

Best Regards,

RG.
by taglio
Thu Dec 10, 2009 5:31 pm
Forum: General
Topic: Problems with DNS for www.google.com
Replies: 173
Views: 41456

Re: Problems with DNS for www.google.com

like 2 months. using it every day for work and at home [like 10 hour a day].

No problem since i've change it... For sure look here :)

http://googleblog.blogspot.com/2009/12/ ... c-dns.html

I've just change my DNS to the google one :)
by taglio
Thu Dec 10, 2009 5:14 pm
Forum: General
Topic: Problems with DNS for www.google.com
Replies: 173
Views: 41456

Re: Problems with DNS for www.google.com

And why changing from OPENDNS to ISP provider in my mikrotik dns proxy solve COMPLETLY the problem......
by taglio
Thu Dec 10, 2009 12:12 pm
Forum: General
Topic: Problems with DNS for www.google.com
Replies: 173
Views: 41456

Re: Problems with DNS for www.google.com

Hi there, A cuple of months ago also I've noticed the problem with www.google.com. I've noticed it at the same time at the office and at home. In the two case the design is a simple router NAT that connect to a network and give connection to other clients, using diffent type of medium and passing di...
by taglio
Thu Nov 26, 2009 2:13 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Spectrum analyzer atheros 9223 ! mikrotik
Replies: 7
Views: 5486

Re: Spectrum analyzer atheros 9223 ! mikrotik

Yes i can confirm that mk cards work perfectly. Thank you for reply.

Regards.
by taglio
Wed Nov 25, 2009 5:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Spectrum analyzer atheros 9223 ! mikrotik
Replies: 7
Views: 5486

Spectrum analyzer atheros 9223 ! mikrotik

Hi there, i've just installed 4.3, thank you mikrotik for hard word! In twitter about 2/3 days ago i've read about a new software feature of RouterOS, the Spectrum Analyzer. Also i've read that work only with: Currently this feature is supported only for Atheros Merlin chips. AR9220, AR9280, AR9223....
by taglio
Mon Oct 26, 2009 11:14 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Redundancy with 2 bridge and LACP switchs
Replies: 38
Views: 15809

Re: Redundancy with 2 bridge and LACP switchs

Nobody have to share something about this topic?
by taglio
Fri Oct 23, 2009 3:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Redundancy with 2 bridge and LACP switchs
Replies: 38
Views: 15809

Re: Redundancy with 2 bridge and LACP switchs

Ok i've done it and it works without more hardware! Only the one in the original thread of Ibersystem: http://forum.mikrotik.com/download/file.php?id=511 Now i want to share some information with you, mikrotik users. 1) I can see loadbalancing working with LACP only when i test with more than one ho...
by taglio
Thu Oct 22, 2009 4:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Redundancy with 2 bridge and LACP switchs
Replies: 38
Views: 15809

Re: Redundancy with 2 bridge and LACP switchs

Sorry for reopen an old POST, but....

It's sure that it's not possible that want to do Ibersystems in this POST???

(I'm trying it with two Netgear GS108T with last firmware and 4 RB433AH with 4.1 firmware).

Thank you.
by taglio
Thu Sep 17, 2009 5:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wds mode in a mesh scenario
Replies: 1
Views: 688

wds mode in a mesh scenario

Hi there! Sorry for posting here i don't know if i have to post in FORWARDING PROTOCOLS sections...[probably yes]. I know that best mesh configuracion is using HWMP+ protocol of mikrotik. But thinking about config a MESH network with WDS + RSTP [or STP if there are other SO that don't support the ra...
by taglio
Fri Jul 31, 2009 12:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: freeze country opcion.
Replies: 4
Views: 1881

Re: freeze country opcion.

Ok!

Thank you Normis for quick response.

Have a nice day,

Greetings from Barcelona.
by taglio
Fri Jul 31, 2009 11:13 am
Forum: Wireless Networking
Topic: freeze country opcion.
Replies: 4
Views: 1881

Re: freeze country opcion.

[toor@extreme] /user group> add policy=
ftp    password  read    sniff  telnet  web     write
local  policy    reboot  ssh    test    winbox  !
[toor@extreme] /user group>
What of those is the one that can limit this opcion?
by taglio
Thu Jul 30, 2009 6:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: freeze country opcion.
Replies: 4
Views: 1881

freeze country opcion.

Hi there,

got a question for you kit gurus.

It's possible to freeze opcion country=the_country_that_i_want in wireless configuracion?

With this feature i have the security that a client couldn't use frequency not allowed in the country where he lives.

Thank you very much,

Best Regards.
by taglio
Wed Jul 22, 2009 1:05 pm
Forum: General
Topic: Vlan questiion
Replies: 6
Views: 970

Re: Vlan questiion

It doesn't work. VLAN 50 doesn't arrive to central. Anyone can tell me how can i do it?

Thank you in advance.

Best Regards.
by taglio
Tue Jul 21, 2009 5:39 pm
Forum: General
Topic: Vlan questiion
Replies: 6
Views: 970

Re: Vlan questiion

Hi there; sorry for reopen the POST but my customer haven't find a solution and with the informacion that you have give me also i'm in doubt. Esquema.png The problem is from 2 to Central. With RB411A i want to tag traffic untagged that generate the pc with ip 10.158.50.202/24. Traffic from the telep...
by taglio
Mon Jun 15, 2009 7:39 pm
Forum: General
Topic: RouterOS V3.25 released
Replies: 34
Views: 3786

Re: RouterOS V3.25 released

>>*) added l2mtu interface parameter with ability to configure for
interfaces that support it;

What is it?
by taglio
Tue Apr 21, 2009 5:04 pm
Forum: General
Topic: What's new in 3.23
Replies: 23
Views: 2005

Re: What's new in 3.23

It's meaning that now we can use AT commands with ppp client connected??
by taglio
Tue Apr 21, 2009 11:44 am
Forum: General
Topic: [Help] Mangle icmp prerouting & postrouting
Replies: 2
Views: 2174

Re: [Help] Mangle icmp prerouting & postrouting

prerouting works when upload
postrouting works when download

It's sure???
by taglio
Mon Apr 20, 2009 11:43 am
Forum: General
Topic: Vlan questiion
Replies: 6
Views: 970

Vlan questiion

Hi there,

a customer of mine have done me a question that i cannot reply.

It's possible to mark all traffic passing for an interface that don't have a VLAN tag with a new VLAN tag?

Regards.
by taglio
Mon Apr 06, 2009 12:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS - DHCP server still an issue
Replies: 6
Views: 1506

Re: WDS - DHCP server still an issue

You can put two dhcp server with two different ip pool...
1: /ip pool add name=1 ranges=192.168.1.2-192.168.1.100
2: /ip pool add name=2 ranges=192.168.1.101-192.168.1.200
by taglio
Mon Apr 06, 2009 11:36 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Ubiquity SuperAG on PS5<-> MT XR5 How to ?
Replies: 2
Views: 549

Re: Ubiquity SuperAG on PS5<-> MT XR5 How to ?

/interface wireless set wlan1 band=5ghz-turbo
by taglio
Thu Apr 02, 2009 11:16 am
Forum: General
Topic: Multiple public interfaces
Replies: 9
Views: 1303

Re: Multiple public interfaces

Yes i think so.
by taglio
Wed Apr 01, 2009 2:26 pm
Forum: General
Topic: problem with routeros 3.22
Replies: 7
Views: 935

Re: problem with routeros 3.22

in my experience pppoe-client perfectly run under 3.22.

However to downgrade to 3.15 simply connect to serial port, format NAND and install with netinstall.
by taglio
Wed Apr 01, 2009 12:36 pm
Forum: General
Topic: Multiple public interfaces
Replies: 9
Views: 1303

Re: Multiple public interfaces

I guess where I'm confused now is does routerOS automatically know what interface these gateways are to be associate with based on the address assigned each interface? Yes it's automatic. Do I need any /ip firewall mangle or /ip firewall nat rules as discussed in the load balancing Wiki? I don't th...
by taglio
Wed Apr 01, 2009 12:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: one RB433AH 2 adsl 2 ap possible?
Replies: 20
Views: 2277

Re: one RB433AH 2 adsl 2 ap possible?

yes :)
by taglio
Wed Apr 01, 2009 12:16 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Can't ping to public except own public IP
Replies: 2
Views: 669

Re: Can't ping to public except own public IP

/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat comment="" disabled=no out-interface=ether1 src-address=192.168.60.0/24
/ip route remove 4
by taglio
Wed Apr 01, 2009 11:20 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot and repeater
Replies: 5
Views: 3056

Re: Hotspot and repeater

So CRD should be in mode=bridge? What wds-mode should be? /interface wireless set wlan1 wds-mode=static wds-default-bridge=none mode=ap-bridge Next create a bridge and put in ports wlan1,wds1,[ether1???] is that wds-address or mac-address? Do this in the Crossroad: /interface wireless wds add maste...
by taglio
Tue Mar 31, 2009 8:02 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot and repeater
Replies: 5
Views: 3056

Re: Hotspot and repeater

To build a repeater just put the wireless with same frequency and ssid of the 433. Next create a WDS interface with the mac address of the wlan1 of the 433. In the 433 do the same WDS interface with the mac address of the wlan1 of the Crossroad.
by taglio
Tue Mar 31, 2009 7:39 pm
Forum: Scripting
Topic: Script to identify conficker (virus infected) users
Replies: 43
Views: 18046

Re: Script to identify conficker (virus infected) users

You don't have permission to access /nmap-dist/nmap-4.85BETA5-setup.exe on this server.

Just curious.... the download server from insecure.org has got this error.
by taglio
Tue Mar 31, 2009 5:32 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: how select frequency ?
Replies: 7
Views: 2030

Re: how select frequency ?

I personal prefer a balance between noise floor and freq usage.
by taglio
Tue Mar 31, 2009 5:20 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Block All Traffic Except ...
Replies: 5
Views: 1358

Re: Block All Traffic Except ...

There's a way that produce some false positive. You can use the "content" option in the firewall rule. Imagine that the url of the site is: www.mikrotik.com. You can authorize traffic to this site with this simple rule: /ip firewall filter add action=accept chain=forward comment="" content=mikrotik....
by taglio
Tue Mar 31, 2009 2:21 pm
Forum: General
Topic: Graphing - "Yearly" Graph (1 Day Average)" not working?
Replies: 1
Views: 525

Re: Graphing - "Yearly" Graph (1 Day Average)" not working?

I can confirm that it works under 3.22 mipsbe arch.
by taglio
Tue Mar 31, 2009 2:15 pm
Forum: General
Topic: Please help me with qeue rules
Replies: 2
Views: 491

Re: Please help me with qeue rules

You can do this in another way with queues tree pcq and HTB interfaces. You can find more explicacion of this process at http://mum.mikrotik.com/presentations/CZ09/QoS_Megis.pdf . First at all mangle traffic from your local network: /ip firewall mangle add action=accept chain=forward comment="######...
by taglio
Mon Mar 30, 2009 1:04 pm
Forum: General
Topic: 3.22 x86 ssh bug?
Replies: 11
Views: 1436

Re: 3.22 x86 ssh bug?

I can confirm this bug. The system is a 3.22 mikrotik on a Pc Engines alix6b2 board. /user set system password=01234567890123456789012345678901 /user pr detail Flags: X - disabled 0 ;;; system default user name="system" group=full address=0.0.0.0/0 /user group pr detail 0 name="read" policy=local,te...
by taglio
Sun Mar 29, 2009 12:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: A new bug in 3.22?!
Replies: 14
Views: 1946

Re: A new bug in 3.22?!

I can confirm that this bug exist also with a AP mikrotik 3.22 [433AH] with a CM9-GP and a windows client connect to it:

by taglio
Mon Mar 16, 2009 2:52 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Equal bandwidth PCQ?¿
Replies: 2
Views: 821

Re: Equal bandwidth PCQ?¿

Hi there, i have the same problem and i don't know if i resolve it in a good way. I simply want to shape traffic between users in a dinamic way [without using address-list and without know the bandwith that i have]. Please mikrotik gurus help us in this critical configuracion!! [toor@extreme] /ip fi...
by taglio
Mon Mar 16, 2009 12:48 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: how to block website
Replies: 12
Views: 34965

Re: how to block website

[toor@extreme] /ip proxy access> export # mar/16/2009 11:44:07 by RouterOS 3.20 # software id = 4H1M-LTT # /ip proxy access add action=deny comment="" disabled=no dst-host=*porn* add action=deny comment="" disabled=no dst-host=*sex* add action=deny comment="" disabled=no dst-host=*xxx* add action=de...
by taglio
Fri Mar 13, 2009 6:43 pm
Forum: General
Topic: DDOS Attack
Replies: 4
Views: 2294

Re: DDOS Attack

/ip firewall filter add action=add-src-to-address-list address-list=black_list \ address-list-timeout=1d chain=input comment="Add ddos to adress list" \ connection-limit=10,32 disabled=no protocol=tcp add action=log chain=input comment="Log ddos" connection-limit=3,32 disabled=\ no log-prefix="FILTE...
by taglio
Mon Feb 23, 2009 4:47 pm
Forum: General
Topic: apic on uniprocessor x86 board.
Replies: 0
Views: 372

apic on uniprocessor x86 board.

Hi there, i'm currently working on a project based on mikrotik routeros and a x86 low power consume board [AMD 1 GHz @ 133 MHz FSB]. The processor is a single core arch, are there any suggestion in the use of APIC=enabled/disabled? For my interpretation APIC will be disabled and /system hardware set...
by taglio
Tue Feb 10, 2009 4:20 pm
Forum: General
Topic: USB 3G Adapter not allways propperly recognized
Replies: 1
Views: 477

Re: USB 3G Adapter not allways propperly recognized

Hi there,

i can confirm that it pass sometimes also with:

1) SierraWireless PCMCIA AirCard 880
2) SierraWireless MINI PCI-E MC8775
3) SierraWireless MINI PCI-E MC8780

Best Regards
by taglio
Thu Feb 05, 2009 8:10 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: timer problem on RouterBOARD 230r3 (CPU revision B1)
Replies: 5
Views: 1044

Re: timer problem on RouterBOARD 230r3 (CPU revision B1)

Here you have the output of the console with bios debug level set to high.

If you can please read it,

Thank you very much,

Nice Regards.
by taglio
Thu Feb 05, 2009 6:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: timer problem on RouterBOARD 230r3 (CPU revision B1)
Replies: 5
Views: 1044

Re: timer problem on RouterBOARD 230r3 (CPU revision B1)

Thank's for reply to all:

udis: i've bought two directly from you, 2 weeks ago. One go right the other has got this problem.
aaa: i'll check asap.

Best Regards.
by taglio
Thu Feb 05, 2009 12:34 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: timer problem on RouterBOARD 230r3 (CPU revision B1)
Replies: 5
Views: 1044

timer problem on RouterBOARD 230r3 (CPU revision B1)

Hi there, i've got a strange problem with a new rb230. When routeros has started CPU frequency is at 100Mhz: [admin@904G] > /system resource print uptime: 11m9s version: "3.20" free-memory: 117672kB total-memory: 127072kB model: "RouterBOARD 230" cpu: "Geode" cpu-count: 1 cpu-frequency: 100MHz cpu-l...