Community discussions

MikroTik App

Search found 40 matches

by earljack
Sat Sep 19, 2015 9:24 am
Forum: General
Topic: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit
Replies: 8
Views: 1396

Re: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit

nadeu, thanks for taking the time to run some tests to verify my results. I'm not sure how I didn't see your post before I posted my last findings. Sorry for overlooking your reply. You didn't exactly specify in your results, but I'm assuming that when you ran your TX test that got 44.4 Mbps (99% of...
by earljack
Fri Sep 18, 2015 6:06 am
Forum: General
Topic: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit
Replies: 8
Views: 1396

Re: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit

Well I tested with an RB1200 and Btest didn't glitch out like it does on the CCR1009, but that is probably because the RB1200 couldn't send or receive more than 250 Mbit without maxing out its CPU. Here are the results: Btest on a RB1200 connecting to a CCR1009 -Send test: ~250 Mbit throughput, RB12...
by earljack
Thu Sep 17, 2015 10:43 pm
Forum: General
Topic: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit
Replies: 8
Views: 1396

Re: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit

Any chance on getting some verification that this Btest glitch is being caused by a software bug or issue with the CCR1009? My only guess at this point is that the code for Btest was written before gigabit Ethernet was invented and the software just isn't capable of generating over 400 Mbit of traff...
by earljack
Thu Sep 10, 2015 10:27 am
Forum: General
Topic: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit
Replies: 8
Views: 1396

Re: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit

Ok guys, I think I made some progress in testing this out and have potentially found the problem. However, first let me start off by asking a question about the new Traffic Generator tool. Is this something that only tests via UDP connections? Tonight was the first time I had used it, so I am quite ...
by earljack
Tue Sep 08, 2015 11:30 pm
Forum: General
Topic: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit
Replies: 8
Views: 1396

Re: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit

Thanks for the suggestions guys. I'll try the new Traffic Generator. I'm glad to see there is a next generation tool like that built into ROS. Thanks for putting it in v6. That's awesome! However, what still puzzles me is the fact that I am getting such low Btest speeds when I can do a similar test ...
by earljack
Tue Sep 08, 2015 8:35 am
Forum: General
Topic: RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit
Replies: 8
Views: 1396

RB1009 to RB1009 Gigabit link results in Btest Dropping to 40 Mbit

So I was testing my RB1009-8G-1S-1S+ and RB1009-8G-1S-1S+PC tonight and added IP addresses to both eth1 interfaces, plugged in Gigabit Ethernet cable and ran a Btest. Surprisingly I get Btests that start out at 350-450 Mbit (I was expecting more actually), but then it gradually drops down to 40-70 M...
by earljack
Sat Feb 07, 2015 9:48 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S+PC
Replies: 31
Views: 13537

Re: CCR1009-8G-1S-1S+PC

CPU reduction shouldn't matter to me. The CCR1009-8G-1S-1S I have is an absolute beast from hell. It's CPU changes between 0 and 2% during peak network times. It's like it's laughing at everything I throw at it. I love it! It replaced an RB1200 that had its CPU average around 25-35% during peak time...
by earljack
Sat Feb 07, 2015 9:40 am
Forum: General
Topic: RIP from Hell (RIP Bug?)
Replies: 6
Views: 1304

Re: RIP from Hell (RIP Bug?)

Just realized I forgot to update my post after I solved my issue, so no reply is necessary. For anyone with a similar problem of RIP adding rogue routes for an entire class A then the solution would be to manually set your RIP version to v2 for all routers running ROS v5 or later. I guess at some po...
by earljack
Wed Oct 01, 2014 5:17 am
Forum: General
Topic: RIP from Hell (RIP Bug?)
Replies: 6
Views: 1304

Re: RIP from Hell (RIP Bug?)

Is that typical behavior for RIPv1? If so then I don't see how RIP ever even made it to v1 with behavior like that. That seems like behavior for RIPv0.1 alpha 1 haha. I can try forcing all routers running RIP to v2, but as I said in a previous post, RIP works fine between ROS 3.30 routers that I hav...
by earljack
Tue Sep 30, 2014 9:01 am
Forum: General
Topic: Help: Possible DHCP limit?
Replies: 3
Views: 1044

Re: Help: Possible DHCP limit?

DHCP lease info is usually displayed in the log by default. Have you taken a look there? Perhaps you can turn on debugging for DHCP in the log and get a bit more info there. Only other thing I can think of off hand that might be limiting the clients is if you have your Max Station Count set really l...
by earljack
Tue Sep 30, 2014 8:41 am
Forum: General
Topic: RIP from Hell (RIP Bug?)
Replies: 6
Views: 1304

Re: RIP from Hell (RIP Bug?)

I just added an address of 1.2.3.4/29 at a v3.30 router at the edge of my network and it propagated to another 3.30 router directly connected to it just fine, and from that went to a 5.6 router fine and went through that to a 5.26 router and ended up with RIP entries of 1.2.3.0/29 and 1.0.0.0/8 on t...
by earljack
Tue Sep 30, 2014 8:28 am
Forum: General
Topic: RIP from Hell (RIP Bug?)
Replies: 6
Views: 1304

Re: RIP from Hell (RIP Bug?)

Ok after some further testing this seems to be a bug. Mind you I've only tested this for about a half hour, so if someone could verify this I would appreciate it. You can easily reproduce it on 6.19. Try adding the folowing IP/netmask combinations and you get some weird (an potentially network break...
by earljack
Tue Sep 30, 2014 4:44 am
Forum: General
Topic: RIP from Hell (RIP Bug?)
Replies: 6
Views: 1304

RIP from Hell (RIP Bug?)

I'm running 6.19 on an RB/1200 at a tower (let's call it site Omega) several hops away from our main tower (let's call it site Alpha) where our internet connection comes in. Last week we had a new internet line installed at site Omega to provide redundancy for the network and to provide more speed, ...
by earljack
Tue Dec 17, 2013 12:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB Metal AP stability
Replies: 26
Views: 12227

Re: RB Metal AP stability

I can confirm this issue. I have a METAL that disconnects all clients, and has it's wlan interface completely stop working. A scan wont even show any other APs. I have another METAL at the same site and it doesn't have these issues. My METAL with the problem has this issue 5 or 6 times a day. I have...
by earljack
Fri Jul 19, 2013 4:02 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Having difficulty getting traffic prioritization working
Replies: 6
Views: 1634

Re: Having difficulty getting traffic prioritization working

No I understand what the limit-at and max-limit settings do. I want my max-limit for both queues to be 10 Mbit. queue1 (priority 1) has no limit-at because I want it to have access to the 10 Mbit at all times, but queue2 (priority 8 ) has its limit-at set to 100 Kbit because I don't want it taking u...
by earljack
Thu Jul 18, 2013 9:50 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Having difficulty getting traffic prioritization working
Replies: 6
Views: 1634

Re: Having difficulty getting traffic prioritization working

After doing some more testing I have determined that Queue Trees in RouterOS are unreliable when there are only a few connections. Queue Trees only seem to be effective on a large number of connections. My previous configuration (or a slight variation of it) works when I set the routerboards to have...
by earljack
Wed Jul 17, 2013 11:15 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Having difficulty getting traffic prioritization working
Replies: 6
Views: 1634

Re: Having difficulty getting traffic prioritization working

I set my max-limit for all queues in my first example to 10 Mbit. I want everyone on the AP to be able to get 10 Mbit if it is available. If queue1 has traffic flowing through it I want it to have priority and get 10 Mbit before queue2. If I reduce the max-limit for queue2 then it won't ever be able...
by earljack
Wed Jul 17, 2013 8:30 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Having difficulty getting traffic prioritization working
Replies: 6
Views: 1634

Having difficulty getting traffic prioritization working

I have an AP in my in my WISP that is only able to get 10 Mbit through to the internet because of a poor quality backhaul at another site several links down the line. I have a customer on this AP that I'm trying to get the fastest speed possible to. He complains when he can't get 8-10 Mbit and I've ...
by earljack
Sun May 05, 2013 11:28 am
Forum: The Dude
Topic: MikroTik: Please Open Source The Dude
Replies: 18
Views: 11643

Re: MikroTik: Please Open Source The Dude

I am trying to get my employer to purchase MikroTik stuff and we are a Cisco shop. We would have never even considered them if it were not for the dude. I guarantee they would grow their user base much quicker if The Dude was treated as important. Like Lebowski, the Dude is also the only reason I e...
by earljack
Thu Jun 21, 2012 9:15 am
Forum: Scripting
Topic: Suppress Log Messages Caused by Scripts
Replies: 1
Views: 1017

Suppress Log Messages Caused by Scripts

I am using a script that acts as a ping watchdog to ping different gateways. It does various things to check the health of the gateway, but's unnecessary to go into too much detail as the script is somewhat complicated. However, I am having one issue that kind of annoys me about it. When checking th...
by earljack
Fri Feb 03, 2012 7:26 am
Forum: General
Topic: Issues With New SMB Feature in 5.12
Replies: 5
Views: 2359

Issues With New SMB Feature in 5.12

The new SMB feature is much appreciated. Finally, I can easily setup a file sharing server anywhere I have ROS. And let me tell you, I have ROS EVERYWHERE, so this is great! A million thanks! However, I am not able to actually get it fully and reliably working yet. I am currently faced with the foll...
by earljack
Thu Jan 05, 2012 5:35 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Help me understand the 750UP power output capabilities
Replies: 22
Views: 8187

Help me understand the 750UP power output capabilities

If the 750UP is powered through PoE with the 24V 2.5A adapter that comes with it how much can it output per port? Is it still the 24V@500ma per port? I am wanting to put it on a tower to power 3 Ubiquiti Rockets. If power is run through about 150ft of ethernet cable will there be enough power leftov...
by earljack
Mon Jan 02, 2012 9:33 am
Forum: General
Topic: Torch Feature (reinstatement) Request
Replies: 2
Views: 961

Torch Feature (reinstatement) Request

Please put the port column back in Torch. The way it is now both src and dst port columns have been merged with their respective IP address columns. This is most clearly a step back and offers no advantage whatsoever over the previous version. We have lost the ability to sort by port numbers! In the...
by earljack
Wed Jul 20, 2011 9:57 pm
Forum: The Dude
Topic: Problems in 3 and 4 going bnack to 2.2
Replies: 5
Views: 1354

Re: Problems in 3 and 4 going bnack to 2.2

I have had the same issue with the ACK bug ever since v3. If a device goes down and you acknowledge it, then it comes back up, then it goes down again it will show acknowledged as soon as it goes down. It should show red whenever a device goes from up to down even if you have previously acknowledged...
by earljack
Fri Dec 31, 2010 4:09 am
Forum: General
Topic: ROS Versions Newer Than ~3.20 Cause 100% CPU Usage
Replies: 0
Views: 533

ROS Versions Newer Than ~3.20 Cause 100% CPU Usage

I had a RB150 that I used for a couple of years that ran ROS v3.13. I used this little RouterBoard primarly as a firewall to automatically catch and block spam, deny certain types of traffic, and use it as a transparent proxy in combination with address lists and NAT redirect to cut off past due cus...
by earljack
Tue Oct 26, 2010 8:34 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Global Shortage?
Replies: 21
Views: 4574

Re: Global Shortage?

So you post another complete offtopic post, and act surprised that your posts get deleted? How is this related to the original question or the discussion? Is this directed at me? If so, see below, if not, nevermind. No no. I think you might have misunderstood my post. Maybe read it again. I thought...
by earljack
Tue Oct 26, 2010 8:06 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Global Shortage?
Replies: 21
Views: 4574

Re: Global Shortage?

The RB1100 has been unavailable for some time now with no real word from MikroTik and ever shifting re-stock dates. There was another thread here the other day about the lack of RB1100 units throughout Europe and I wrote a post in it about how the way that MikroTik have handled the migration from t...
by earljack
Sun May 30, 2010 8:47 am
Forum: General
Topic: MIB OIDs changed to wrong/strange value after ROS downgrade
Replies: 2
Views: 709

MIB OIDs changed to wrong/strange value after ROS downgrade

I downgraded from ROS 4.5 to 4.0, and after the downgrade the 450G was not reachable even by ping. I used Winbox to login via MAC address and found that ether1 was disabled along with its corresponding IP and its entry in my bridge table was removed. I simply added those settings back in, but now th...
by earljack
Thu Feb 11, 2010 1:22 am
Forum: General
Topic: Setting Property for Item in Console
Replies: 2
Views: 560

Re: Setting Property for Item in Console

My whole problem was I had "where" after "find". I have corrected my code to the following:
set [find address=192.168.1.1] list=SPAMMER
It works! Thanks for your help! Great example. Now off to learn some more scripting...
by earljack
Thu Feb 11, 2010 12:56 am
Forum: General
Topic: Setting Property for Item in Console
Replies: 2
Views: 560

Setting Property for Item in Console

I'm sure someone can answer this question very easily. I'm embarrassed to have to ask it, but I don't know the intricacies of the console like I should. I'm trying to change a value of an item's property. For example In the address-list I would like to change the address list that 192.168.1.1 belong...
by earljack
Wed Feb 10, 2010 9:57 pm
Forum: General
Topic: Logging Specific Firewall Rule to Email
Replies: 4
Views: 5714

Logging Specific Firewall Rule to Email

Back in 2006 meister wrote this: ( http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=6&t=7343&hilit=firewall+email+logging ) I created a firewall rule to log with a prefix 'email', then attempted to have an email sent whenever this rule was triggered. My problem is I'm getting emails on every firewall info ...
by earljack
Tue Sep 08, 2009 9:15 pm
Forum: The Dude
Topic: ACK problem in v3.x
Replies: 3
Views: 1143

Re: ACK problem in v3.x

No devs have anything to say about this? Surely this bug isn't going to be allowed to slip through the cracks?!?!
by earljack
Fri Aug 28, 2009 10:21 pm
Forum: The Dude
Topic: ACK problem in v3.x
Replies: 3
Views: 1143

Re: ACK problem in v3.x

I am having this exact same problem too. I thought it might be because my devices in my backup file from 2.X got corrupted in transition to 3.X, but I have created new devices and confirm that this behavior is universal to all devices in the program. I have been patiently waiting for a fix since the...
by earljack
Thu Jul 30, 2009 11:35 pm
Forum: General
Topic: VLAN ID with PCC Load Balancing to View Traffic in Torch
Replies: 3
Views: 2298

Re: VLAN ID with PCC Load Balancing to View Traffic in Torch

No actually I don't use torch to monitor my network all the time. I only use it a couple times a week to see realtime data flow or when there is some suspicious activity on my network that I need to track down quickly. I actually have an ntop server on my network that gets its flows from an RB150. T...
by earljack
Wed Jul 29, 2009 7:47 pm
Forum: General
Topic: VLAN ID with PCC Load Balancing to View Traffic in Torch
Replies: 3
Views: 2298

Re: VLAN ID with PCC Load Balancing to View Traffic in Torch

Seems that no one understands what I'm trying to do here. Do I need to explain a little more? Or maybe there aren't that many people familiar with the new PCC setup. Surely someone understands what I'm talking about... Anyone? All I'm wanting to do is make a few interfaces part of individual VLANs s...
by earljack
Tue Jul 28, 2009 3:11 am
Forum: General
Topic: VLAN ID with PCC Load Balancing to View Traffic in Torch
Replies: 3
Views: 2298

VLAN ID with PCC Load Balancing to View Traffic in Torch

I have been testing out the new PCC load balancing on a couple of DSL circuits that I have and everything is working great. However, I plan on adding more WAN links to this PCC load balancing router and I thought it might get a little confusing when Torching the LAN interface. To alleviate this conf...
by earljack
Fri Mar 13, 2009 7:15 pm
Forum: General
Topic: WinBox Suggestions
Replies: 2
Views: 675

Re: WinBox Suggestions

Thanks for the tip! I had seen dropdowns in other parts of WinBox, but they had not given me the sorting capability that I was looking for in certain cases. I had never clicked on that one as I was so used to ignoring the others. However, in this case that kind of sorting is perfect. The only other ...
by earljack
Fri Mar 13, 2009 6:24 pm
Forum: General
Topic: WinBox Suggestions
Replies: 2
Views: 675

WinBox Suggestions

As we start to upgrade our entire network to use more and more RouterBoards here at my ISP, I have come across a few issues and desired features for WinBox. 1.) In our netbook PCs we use out in the field, WinBox will not display the menus properly on the 800x480 screen. The menu entries at the botto...
by earljack
Fri Mar 13, 2009 5:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Apparently Impossible Config due to 802.11 Limitations?
Replies: 4
Views: 1057

Re: Apparently Impossible Config due to 802.11 Limitations?

Your suggestion worked like a charm. I used "station psuedobridge". It was not available on the stock 2.9 firmware, but I got it upgraded to 3.20 and found it. Is "station psuedobridge" some proprietary MikroTik solution to overcome the 802.11 limitation of station bridging? Or is this something I c...
by earljack
Thu Mar 05, 2009 5:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Apparently Impossible Config due to 802.11 Limitations?
Replies: 4
Views: 1057

Apparently Impossible Config due to 802.11 Limitations?

I have a RB133 that I want to use to repeat a signal off my tower for 2 customers. My tower does not support WDS (yes I know they are ancient, and I am planning on upgrading them to RB433AH's later this year), so any kind of workarounds that use WDS to link to my tower aren't going to work. What I w...