Community discussions

Search found 24 matches

by texnet
Tue Jan 26, 2016 2:05 am
Forum: General
Topic: Hotspot doesn't work when use-ip-firewall-for-vlan=yes
Replies: 2
Views: 433

Re: Hotspot doesn't work when use-ip-firewall-for-vlan=yes

Reply from Mikrotik Support:

"Hopefully before v6.34, but as it's slowly being pushed to release the fix might not make it in there. "

Ronnie
by texnet
Thu Jan 21, 2016 9:10 pm
Forum: General
Topic: White List Websites
Replies: 4
Views: 1681

Re: White List Websites

Perhaps you could shift the onus of this problem onto the maintainer of the white list - i.e. the curriculum provider. That is not going to happen... they are mainly a home schooling provider and they have no knowledge of what a Mikrotik router is :shock: I have looked at some of the docs on squid ...
by texnet
Thu Jan 21, 2016 8:41 pm
Forum: General
Topic: White List Websites
Replies: 4
Views: 1681

Re: White List Websites

Thanks for the post ZeroByte I have implemented the proxy on my test router and all is working well with most sites. However, I am having issues with sites that use other locations for the website page. Such as fonts from Google aps.. fonts.googleapis.com It appears that I must go through all the ur...
by texnet
Thu Jan 21, 2016 8:28 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: making vlan hotspot without switch in RB2011UAS
Replies: 3
Views: 465

Re: making vlan hotspot without switch in RB2011UAS

/interface bridge add name=bridge.VLAN /interface ethernet set [ find default-name=ether1 ] advertise=100M-half,100M-full,1000M-half,1000M-full comment="" name=ether1-WAN set [ find default-name=ether2 ] comment="To 5.8 Backhaul" name=ether2-Master-Local set [ find default-name=ether3 ] comment=CRS...
by texnet
Thu Jan 21, 2016 8:18 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: making vlan hotspot without switch in RB2011UAS
Replies: 3
Views: 465

Re: making vlan hotspot without switch in RB2011UAS

Setup a bridge, assign ports to the bridge, then setup your vlans and assign the vlans to the bridge.
by texnet
Thu Jan 21, 2016 6:57 pm
Forum: General
Topic: Hotspot doesn't work when use-ip-firewall-for-vlan=yes
Replies: 2
Views: 433

Re: Hotspot doesn't work when use-ip-firewall-for-vlan=yes

A reply from Mikrotik Support:

"Yes, there is a problem with "use-ip-firewall-for-vlan" that breaks this configuration."

No advise from them about when or if a fix is in the works.
by texnet
Mon Jan 18, 2016 10:43 am
Forum: General
Topic: Hotspot doesn't work when use-ip-firewall-for-vlan=yes
Replies: 2
Views: 433

Hotspot doesn't work when use-ip-firewall-for-vlan=yes

This was reported back in December 2015, http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=102697, but no answer has been posted.

When use-ip-firewall-for-vlan is set to yes the Hotspot does not redirect to the login page. When the setting is changed to no then the hospot works correctly.
by texnet
Mon Jan 18, 2016 10:31 am
Forum: General
Topic: White List Websites
Replies: 4
Views: 1681

White List Websites

I have a teenage substance abuse campus for boys 13-18 years old that I am attempting to assist with their schooling of the boys. They are switching to a new curriculum that has a white list of URLs and paths which consist of about 2500 URLs. They need to only allow the boys to access the exact path...
by texnet
Sun Jan 17, 2016 3:54 am
Forum: General
Topic: RouterOS Masquerade /23 Subnet
Replies: 2
Views: 911

Re: RouterOS Masquerade /23 Subnet

I have multiple routers with multiple /23 subnets on each router and they masquerade just fine. If you post your config I am sure someone will find what is wrong.
by texnet
Sun Jan 17, 2016 12:23 am
Forum: Announcements
Topic: v6.33.5 [current] is released!
Replies: 120
Views: 34304

Re: v6.33.5 [current] is released!

Please address when the issue "Hotspot doesn't work with VLAN use-ip-firewall-for-vlan=yes" will be fixed. I have been working on a whitelist using the Hotspot Walled-Garden and fought with it for several days before I found this post http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=102697 After setting us...
by texnet
Fri Jan 15, 2016 9:06 am
Forum: General
Topic: Hotspot doesn't work with VLAN use-ip-firewall-for-vlan=yes
Replies: 1
Views: 1044

Re: Hotspot doesn't work with VLAN use-ip-firewall-for-vlan=yes

Did you find a solution to this issue?
by texnet
Mon Mar 09, 2009 6:04 pm
Forum: General
Topic: Hotspot users
Replies: 11
Views: 1077

Re: Hotspot users

Yes, all MAC addresses are those of the clients...
by texnet
Mon Mar 09, 2009 5:48 am
Forum: General
Topic: Hotspot users
Replies: 11
Views: 1077

Re: Hotspot users

Found the reference to 0.0.0.0 for hotspot IP.

Page 12 of the Hotspot.pdf under Notes states: "If dns-name property is not specified, hotspot-address is used instead. If hotspot-address is also absent, then both are to be detected automatically."
by texnet
Mon Mar 09, 2009 4:53 am
Forum: General
Topic: Hotspot users
Replies: 11
Views: 1077

Re: Hotspot users

My interface is a bridge, not individual ports, but maybe it will work. I will give it a try.
by texnet
Mon Mar 09, 2009 4:21 am
Forum: General
Topic: Hotspot users
Replies: 11
Views: 1077

Re: Hotspot users

The Docs say if you don't have one it will use the gateway address....
by texnet
Mon Mar 09, 2009 2:39 am
Forum: General
Topic: Hotspot users
Replies: 11
Views: 1077

Re: Hotspot users

The below example has 4 ubiquiti PS2-EXT APs mounted at 190 feet with the 493 in the comm building at the bottom of the tower. Each AP is connected to individual ports on tthe 493, ports 2, 3, 4, 5. Those 4 ports are then placed in a bridge called HS-Bridge. The hotspot is assigned to the HS-Bridge....
by texnet
Sun Mar 08, 2009 7:25 pm
Forum: General
Topic: Hotspot users
Replies: 11
Views: 1077

Hotspot users

Recently I installed multiple MT493AH units at multiple locations. All locations are just about the same configuration, 100-200 foot tower with 493 at bottom of tower and Ubiquiti APs at the top of the tower with directional antennas. The 493s are all configured as hotspots with Radius authenticatio...
by texnet
Wed Mar 04, 2009 6:50 am
Forum: General
Topic: idle-timeout
Replies: 8
Views: 4249

Re: idle-timeout

Try putting an idle time value in the Server configuration (first tab - Servers) This is SUPPOSE to be only for un-authorized users but it also appears in the statistics screen for a host.
by texnet
Sun Mar 01, 2009 4:20 am
Forum: General
Topic: idle-timeout
Replies: 8
Views: 4249

Re: idle-timeout

Make sure you do not also have 'Session Timeout' enabled as this could interfere.
by texnet
Sun Mar 01, 2009 3:54 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot Login
Replies: 4
Views: 889

Re: Hotspot Login

I have modified the login page to not provide any ability to enter a username and password as the customers are automatically authenticated via their MAC address against the Radius server. For those that are authenticated they never see the loging.html webpage on the MT. For those that are not authe...
by texnet
Fri Feb 27, 2009 7:22 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot Login
Replies: 4
Views: 889

Re: Hotspot Login

So how do I tell the Tik to redirect when Radius returns the message 'Your account 'xx:xx:xx:xx:xx:xx' is inactive'

Thanks
by texnet
Fri Feb 27, 2009 5:16 am
Forum: General
Topic: v3.20 Bug Or Hardware failure
Replies: 7
Views: 1159

Re: v3.20 Bug Or Hardware failure

What version BIOS are you running?

You may need to update the BIOS before it will accept 3.20
by texnet
Fri Feb 27, 2009 3:33 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Unable to restore configuration from backup file
Replies: 2
Views: 3222

Re: Unable to restore configuration from backup file

You need to have the same version on the MT that the file came from... i.e. you cannot restore a 3.17 file to a 3.11 box..
by texnet
Fri Feb 27, 2009 2:13 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot Login
Replies: 4
Views: 889

Hotspot Login

I have setup multiple MT493AHs with Hotspot enabled. I am using MAC authentication to a Radius server. I have customized the login.html page to provide an unauthenticated user a message about our services and provide the MAC address on the same page. I would like to provide a message to those custom...