Community discussions

Search found 21 matches

by jasongt
Tue Aug 20, 2019 9:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: GPER usage questions
Replies: 31
Views: 3455

GPER usage questions

We have a job coming up in a warehouse with some long Ethernet runs for access points. We will be using CAT6 cabling. If we use standard 802.3af POE switches and access points that are powered 802.3af, my understanding is that the GPER can go in between and the switch should power the GPER and the a...
by jasongt
Tue Oct 15, 2013 3:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951Ui-2HnD: Poor WLAN performance in domestic environment
Replies: 4
Views: 3085

Re: RB951Ui-2HnD: Poor WLAN performance in domestic environm

I had very poor signal when the unit was laying on a flat surface about 6 ft off the floor, once I hung it on the wall with ports facing the floor at about 6.5 ft from the floor the unit has performed way better than expected. Going through 5 walls I have pretty much a -48 on 2 MBP, 2 MB, 2 iPads, 1...
by jasongt
Thu Aug 08, 2013 9:47 pm
Forum: General
Topic: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup
Replies: 6
Views: 3156

Re: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup

I have tried with the switch configured and left at default. Maybe you are on to something with the mac address, I did adjust the mac on the two ssid's to be different but not on the bridges or anything because I've not ever messed with them before but not dealt with this built in switch before eith...
by jasongt
Thu Aug 08, 2013 4:14 pm
Forum: General
Topic: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup
Replies: 6
Views: 3156

Re: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup

This isn't working, it's like the wireless doesn't pass traffic unless something is plugged into the rmxxx port or service port. Although it seems to pass vlan20 to the service but vlan10 gets an ip on the rmxxx but few seconds later it's gone and doesn't work after that. I know x86 version is worki...
by jasongt
Tue Aug 06, 2013 3:45 am
Forum: General
Topic: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup
Replies: 6
Views: 3156

Re: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup

Actually my config isn't working correctly. Can anyone help me to get this working or if it can't do it to tell me that as well so I can quit chasing my tail.

If any more info is needed please let me know.

Thanks
by jasongt
Sat Aug 03, 2013 11:33 pm
Forum: General
Topic: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup
Replies: 6
Views: 3156

Re: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup

Here is what I have so far and it seems to function but I just want to make sure this is the correct/optimal way. And I am adding these units to go with an existing wireless setup that is all based on Cisco 1131AG APs so I've set the 951G's to just do B/G as I'm not for sure how bouncing between N a...
by jasongt
Sat Aug 03, 2013 5:44 pm
Forum: General
Topic: Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup
Replies: 6
Views: 3156

Need some help with RB951G-2Hnd VLAN/Switch/wlan setup

I'm new to the switch settings and not seeing an example that fits exactly and wanting to make sure I set these up efficiently as possible. So I have a Cisco 2960 with a port setup as a trunk for VLAN 10 and VLAN 20 going to power inserter then to ether1 on the 951G. I need it to be a trunk so that ...
by jasongt
Thu May 23, 2013 6:13 pm
Forum: SwOS
Topic: Is this possible with latest SWOS?
Replies: 1
Views: 1689

Is this possible with latest SWOS?

I am about to upgrade a network to managed switches to add vlans and needing 2 small switches that can pass one vlan trunk with 4 vlans on it. The had an ethernet run that was almost 700' to another building and was having issues needless to say, luckily I was able to fit 2 switches into a large con...
by jasongt
Thu Dec 08, 2011 11:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Reflash nand on rb532a
Replies: 0
Views: 542

Reflash nand on rb532a

Ok got an old 532 that has been sitting and figured I would take another stab at fixing it. The ether1/POE port is dead so netinstall is a no go unless I can load the ethernet image it transfers to CF and boot it that way. It was working and running Mikrotik but in an attempt to get ether1 working t...
by jasongt
Fri Feb 25, 2011 3:40 am
Forum: General
Topic: Winbox running via crossover on a mac
Replies: 5
Views: 1257

Re: Winbox running via crossover on a mac

It works great function wise, but can you open more than one winbox.exe at the same time without multiple copies of the file renamed or duplicate files in difference directories? Maybe I am just weird but I hardly ever just have one instance of the program running. I would gladly use free if that's ...
by jasongt
Thu Feb 24, 2011 5:04 am
Forum: General
Topic: Winbox running via crossover on a mac
Replies: 5
Views: 1257

Winbox running via crossover on a mac

I had this working at one time I think but for some reason after reloading my iMac I can only launch one instance of winbox, this is very annoying because I usually have 3 or 4 opened at a time. My workaround is to duplicate and rename the files winbox1.exe winbox2.exe etc.. Problem is saved login i...
by jasongt
Fri Apr 09, 2010 4:09 am
Forum: General
Topic: Correct way to send support a sniffer file?
Replies: 1
Views: 394

Correct way to send support a sniffer file?

I saw where someone sent support a sniffer file and that helped fix the xbox360 upnp problem, and I would like to do the same for back to my mac/mobile me for the mac. I have an RB133 I can put 4.6 clean install on. I had planned on just a basic setup for dynamic wan ip with masq enabled, no rules o...
by jasongt
Wed Jun 24, 2009 5:40 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Mobile Me - Back to my Mac
Replies: 4
Views: 1553

Re: Mobile Me - Back to my Mac

This still does not work! Any help would be great.

Thanks
by jasongt
Fri Jun 19, 2009 3:34 am
Forum: General
Topic: Apple Macbook and Hotspot Logins
Replies: 10
Views: 2603

Re: Apple Macbook and Hotspot Logins

Not exactly the same thing but how has the macs mobileme or back to my mac been working with mikrotik? Anytime I am behind a mikrotik I always get back to my mac is not working properly because it requires a router that supports nat-pmp or upnp. Upnp is on and does work for other applications on the...
by jasongt
Sat Jun 13, 2009 3:54 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: UPNP / NAT-PMP for Apple MobileMe
Replies: 8
Views: 8044

Re: UPNP / NAT-PMP for Apple MobileMe

Any ideas on this one? If you need any more info from my configs I will gladly post it.

Thanks
Jason
by jasongt
Sat Jun 06, 2009 7:13 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: UPNP / NAT-PMP for Apple MobileMe
Replies: 8
Views: 8044

Re: UPNP / NAT-PMP for Apple MobileMe

I tried another upnp app and it creates the rule but when I issue the print command it does not have the dynamic created upnp rule listed. The app is transmission and it does show the port as opened.

Thanks
Jason
by jasongt
Sat Jun 06, 2009 6:32 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: UPNP / NAT-PMP for Apple MobileMe
Replies: 8
Views: 8044

Re: UPNP / NAT-PMP for Apple MobileMe

Sorry I thought you wanted the upnp config. Here is the firewall config, very simple. Although I do not see the dummy rule in the list. And there are 6 macs all on mobileme connected to the network. /ip firewall nat print Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 0 chain=srcnat action=masquerade...
by jasongt
Thu Jun 04, 2009 6:04 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: UPNP / NAT-PMP for Apple MobileMe
Replies: 8
Views: 8044

Re: UPNP / NAT-PMP for Apple MobileMe

Thank goodness I am not the only one having trouble with MobileMe :) I also am unable to use the Back to my Mac services. I was using smoothwall before replacing it with Mikrotik and it worked great, only thing I changed in Smoothwall was to enable UPNP. I will also post my upnp config to help out. ...
by jasongt
Mon Jul 16, 2007 5:12 am
Forum: General
Topic: Dual SSID's with bandwidth limiting based on the SSID
Replies: 1
Views: 946

Re: Dual SSID's with bandwidth limiting based on the SSID

I tried the simple queues and tried to specify an ip subnet but that seems to set a limit on the entire subnet. Such as if I set a limit of 128k down that is for the entire ip range two users would get 64k each. How can I set a limit of say 128k or whatever to each ip. So if I had 2 users they both ...
by jasongt
Sun Jul 15, 2007 8:49 pm
Forum: General
Topic: Dual SSID's with bandwidth limiting based on the SSID
Replies: 1
Views: 946

Dual SSID's with bandwidth limiting based on the SSID

I am trying to setup wireless for a travel park. There is a RB532A as the main AP and and 5 RB133's setup as WDS nodes. I have a cable modem with 10Mb down and 1Mb up. I have one SSID for the residents of the park and also another SSID for guests. I have setup 2 DHCP pools one for each SSID handing ...
by jasongt
Thu Oct 27, 2005 12:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Verify Wireless Setup
Replies: 3
Views: 1543

Verify Wireless Setup

Ok I searched a little but not exactly seen the answer to what I am looking for. I have a 2.9 MT box with 2 ethernet cards and adding a wireless card. I have all adapters recognised 2 Intel's and a D-Link DWL-G520 (detected as Atheros AR5213). I have a Public interface (Intel), Local (Intel) and the...