Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 45 matches

by AsDsL
Wed Dec 11, 2013 3:05 am
Forum: Scripting
Topic: Schedule a script
Replies: 2
Views: 1854

Schedule a script

How to schedule a script to run every 1st day of the month at 12:00:00?

Thanks in advance.
Tony
by AsDsL
Wed Jun 01, 2011 3:26 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5.4 released
Replies: 118
Views: 31849

Re: RouterOS v5.4 released

Please see Ethers changing the speed. Did you really fix it? Thanks, Tony ============================= jan/02 00:00:09 system,info verified routeros-mipsbe-5.4.npk jan/02 00:00:09 system,info installed routeros-mipsbe-5.4 jan/02 00:00:10 system,info router rebooted jan/02 00:00:12 interface,info et...
by AsDsL
Tue May 31, 2011 5:43 pm
Forum: General
Topic: RB 750 Auto Negotiation Problem
Replies: 8
Views: 2040

Re: RB 750 Auto Negotiation Problem

jan/02 00:00:09 system,info verified routeros-mipsbe-5.4.npk jan/02 00:00:09 system,info installed routeros-mipsbe-5.4 jan/02 00:00:10 system,info router rebooted jan/02 00:00:12 interface,info ether1-Site link up (speed 100M, full duplex) jan/02 00:00:12 interface,info ether2-P2P-115 link up (speed...
by AsDsL
Sun May 29, 2011 9:09 pm
Forum: General
Topic: RB 750 Auto Negotiation Problem
Replies: 8
Views: 2040

Re: RB 750 Auto Negotiation Problem

00:00:09 system,info verified routeros-mipsbe-5.4.npk 00:00:09 system,info installed routeros-mipsbe-5.4 00:00:10 system,info router rebooted 00:00:12 interface,info ether1-Site link up (speed 100M, full duplex) 00:00:12 interface,info ether2-P2P-115 link up (speed 100M, full duplex) 00:00:12 interf...
by AsDsL
Sat May 28, 2011 12:24 am
Forum: General
Topic: RB 750 Auto Negotiation Problem
Replies: 8
Views: 2040

Re: RB 750 Auto Negotiation Problem

skillful,
There are different cable lengths (20' - 70')
I did force Force 10mbps and Disable Auto Negotiation.
Problem still continues with lost packages.
I downgraded to mt V 4.17 and no package lost.
---------------
kirshteins,
Some of them are Ubnt M5, Bullet hp5
---------------
Thanks
by AsDsL
Thu May 26, 2011 5:23 pm
Forum: General
Topic: RB 750 Auto Negotiation Problem
Replies: 8
Views: 2040

RB 750 Auto Negotiation Problem

Using V5.2 I'm having auto negotiation problem with all RB750. Is it a BUG? jan/02 00:05:19 interface,info ether1 link down jan/02 00:12:22 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex) jan/02 00:12:49 system,info,account user admin logged in from 192.168.239.251 via winbox jan/02 00:13:16...
by AsDsL
Tue May 19, 2009 4:22 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Demo license expired!System halted
Replies: 41
Views: 10274

Re: Demo license expired!System halted

Hi,
I have same problem with more than 10 of them.
I sent a email to support and never answered.
All 133 board have same problem.
AsDsL
by AsDsL
Thu Dec 25, 2008 4:04 pm
Forum: General
Topic: Change MaxLimit the default parameters
Replies: 1
Views: 438

Change MaxLimit the default parameters

Hi,
Is is possible to change and add into MaxLimit the default parameters.
I only want to have the packages that we offer.
Please see attached image.

Thanks in advance!

AsDsL
by AsDsL
Sun May 04, 2008 6:12 am
Forum: General
Topic: Loading system with Initrd, after Upgrade from 2.9 to 3.7
Replies: 3
Views: 2911

Re: Loading system with Initrd, after Upgrade from 2.9 to 3.7

Oh God!
where is MT Tech Sup?
by AsDsL
Tue Apr 29, 2008 4:49 pm
Forum: General
Topic: Loading system with Initrd, after Upgrade from 2.9 to 3.7
Replies: 3
Views: 2911

Loading system with Initrd, after Upgrade from 2.9 to 3.7

Loading system with Initrd, after Upgrade from 2.9 to 3.7 I have been reading about it in the forum, after that I can’t find a solution. Is there a fix for it? Is it a Kernel problem? The Router OS is installed in a DOM, Tyan s5161, Pentium D 950, 2gb Mem. It works perfectly on other system AMD sing...
by AsDsL
Sun Mar 04, 2007 4:30 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Load Balance
Replies: 1
Views: 940

PPPoE Load Balance

Hi,
Is it possible to do load balance with 3 connections Using PPPoE?
Line 1 is a T1
Line 2 DSL, fixed IP
Line 3 CableModem, fixed IP

Is there a How to?
Thanks in advance!
Tony
by AsDsL
Sun Feb 11, 2007 3:54 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik AP and Edimax Station issues
Replies: 11
Views: 1875

Yes, it is a noise problem, check your AP and see the Ack time and you'll see it.
In your Registered table double click each client and check its Ack, disable all that are over 150.

Also you can use a bigger antenna.

Edimax 7209 model are same as BR6204 you can load same firmware.

Tony
by AsDsL
Sun Feb 11, 2007 3:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: URGENT: How do I assign public to my clients?
Replies: 4
Views: 1040

Easy,
1- Add a public Ip to WAN port
2- Enable proxy-arp on WAN port

Regards,
Tony
by AsDsL
Sun Feb 11, 2007 3:06 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik AP and Edimax Station issues
Replies: 11
Views: 1875

ivaring,

We do have about 2,000 BR6204 with last firmware 1.48 with no problem.

Check your AP's channels

Regards,
Tony
by AsDsL
Tue Jan 09, 2007 3:37 pm
Forum: General
Topic: FreeRadius with Mysql and Dialup-Admin for Mikrotik- HELP-
Replies: 2
Views: 1498

Thank you!
It's working.
by AsDsL
Mon Jan 08, 2007 8:45 pm
Forum: General
Topic: FreeRadius with Mysql and Dialup-Admin for Mikrotik- HELP-
Replies: 2
Views: 1498

FreeRadius with Mysql and Dialup-Admin for Mikrotik- HELP-

Where is my error with FreeRadius with Mysql and Dialup-Admin for Mikrotik? If I create a User = admin that belongs to Group = Test, users are going to have Static IPs from network 10.10.10.0/24 Group = Test ========== Protocol = ppp IP Address = IP Netmask = 255.0.0.0 Framed-MTU = 1500 Compression ...
by AsDsL
Mon Oct 23, 2006 3:52 pm
Forum: The User Manager
Topic: UseManger and PPPoE Maximum clients with Level 4
Replies: 15
Views: 6253

normis,
Thank you!
by AsDsL
Sun Oct 22, 2006 5:09 am
Forum: The User Manager
Topic: UseManger and PPPoE Maximum clients with Level 4
Replies: 15
Views: 6253

UseManger and PPPoE Maximum clients with Level 4

Hi,

How many users can I manage using Lic level 4 RouterOS 2.9.34, PPPoE, and UserManager?

Thanks in advance,
AsDsL
by AsDsL
Wed Oct 11, 2006 6:33 am
Forum: The User Manager
Topic: I lost my UserMan configuration
Replies: 1
Views: 1594

I lost my UserMan configuration

Hi MT,
I upgraded from 2.9.27 to 2.9.31 after it I lost my UserMan configuration.
I created a new customer but I cannot add pass or modify this customer in the webpage. Is it a bug?
How do I add a pass via console?

Thanks,
AsDsL
by AsDsL
Mon Oct 09, 2006 4:03 pm
Forum: The User Manager
Topic: UserMan, PPPoE and fixed IP address...
Replies: 5
Views: 2740

Hi jahwara,
I do have User/Pass, how do I implement Mac auth?

Thanks,
AsDsL
by AsDsL
Mon Oct 09, 2006 3:51 am
Forum: The User Manager
Topic: UserMan, PPPoE and fixed IP address...
Replies: 5
Views: 2740

UserMan, PPPoE and fixed IP address...

I’m using UserMan, PPPoE and fixed IP address with my customers.
I want only one Username can login at a time.
What do I need to do?
by AsDsL
Tue Sep 19, 2006 5:51 am
Forum: The User Manager
Topic: Active sessions - NO sessions (am I stupid or am I stupid)
Replies: 11
Views: 4178

Hi Balimore, For those like me that aren’t 'clever' but use pppoe can you do a step by step using winbox for: 1. add route for pppoe from 'userman' web-interface –do you mean a router? = HOW TO? 2. add radius-client with service 'ppp' at '/radius' submenu = HOW TO? ==================================...
by AsDsL
Thu Jul 20, 2006 1:44 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD 532 Poe NIC does not works
Replies: 1
Views: 1263

RouterBOARD 532 Poe NIC does not works

I have a RouterBOARD 532 for testing in my office, several others in deploy.
The NIC card with POE isn't working. It is connecting and disconnecting.
How can bring it back?

Thanks,
AsDsL
by AsDsL
Wed Apr 05, 2006 9:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NMP-8602 have questions come inside
Replies: 5
Views: 1473

I'll try.

Thank you!
by AsDsL
Tue Apr 04, 2006 9:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: How to set tx power of a NMP-8602
Replies: 2
Views: 993

How to set tx power of a NMP-8602

I have 2 minipci Senao 400mw NMP-8602 in a RB532.
RB532 shows it as Wireless (Atheros AR5413)

I would like to know how do I set it to tx power 26mw? It is set “default” = 17

I changed it to 26 and any changes in clients.

Thanks in advance!
by AsDsL
Tue Mar 21, 2006 8:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: To Admins: Where is the topic /viewtopic.php?t=7245
Replies: 2
Views: 1114

Hi normis,

I was following up this treat, because I bouth 3 NMP-8602 for test.
After my question it was deleted.

Does the Senao NMP-8602 are supported in a RB500?
If its power consuption is 700mw at 3.3v, may I use 3 of them in a Routerboar?

Thank you normis,
AsDsL
by AsDsL
Tue Mar 21, 2006 4:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: To Admins: Where is the topic /viewtopic.php?t=7245
Replies: 2
Views: 1114

To Admins: Where is the topic /viewtopic.php?t=7245

Engenius Senao 400mW 802.11abg EMP-8602 minipci
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=7245

Thanks!
by AsDsL
Tue Dec 13, 2005 9:18 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: NEW Routerboard 532.5A
Replies: 2
Views: 1580

NEW Routerboard 532.5A

MikroTik Routerboard 532.5A Level5 AP Bundle 64 MB

Does the Routerboard 532.5A has enoght power for 400mw cards?

Thanks!
by AsDsL
Thu Oct 20, 2005 2:21 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD 532 using a battery bank -setting the jumpers..-
Replies: 3
Views: 2002

Hi okey,

Thank you!

I'll try it tonight.

AsDsL
by AsDsL
Tue Oct 18, 2005 9:53 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD 532 using a battery bank -setting the jumpers..-
Replies: 3
Views: 2002

RouterBOARD 532 using a battery bank -setting the jumpers..-

Hi, I have a RouterBOARD 532 using as master AP with 4 CM-9 cards installed, 1 in 5.8GHz and 3 in 2.4GHz. I want to use a Iota charger and 2 Deep Charge batteries (12V) as power source for my RouterBOARD 532. The battery bank is about 15ft from the RouterBOARD, I also want to use POE How do I set th...
by AsDsL
Thu Jan 13, 2005 6:47 am
Forum: General
Topic: Possible Bug!
Replies: 1
Views: 658

Possible Bug!

Hi,

I limit the bandwidth to my customers on downloads and uploads, of course applying simple queue. After I apply a last queue 1000/1000 system auto restart. (Last ver.22)
It works without problem in other system with ver 2.7
Thanks!
by AsDsL
Wed Dec 22, 2004 7:37 pm
Forum: Scripting
Topic: ===ERROR: invalid item number===
Replies: 8
Views: 3308

ASM, thanks it works!

I have another question,
Do I have to add a Static gateway 1.1.1.1,2.2.2.2 ?

Thanks in advance!
by AsDsL
Tue Dec 21, 2004 9:41 pm
Forum: Scripting
Topic: ===ERROR: invalid item number===
Replies: 8
Views: 3308

ERROR: no such argument (fo)
by AsDsL
Sat Dec 18, 2004 4:41 pm
Forum: Scripting
Topic: ===ERROR: invalid item number===
Replies: 8
Views: 3308

Thanks Egene for reply! I did copy/paste and replace my Gateways Ips. /system script set fo source={ :local R1 :local R2 :if ([/tool netwatch get R1 status]=up) do={:set R1 1.1.1.1} :if ([/tool netwatch get R2 status]=up) do={:set R2 2.2.2.1} /ip route set [/ip route find dst-address=0.0.0.0/0] \ ga...
by AsDsL
Sat Dec 18, 2004 1:41 am
Forum: Scripting
Topic: ===ERROR: invalid item number===
Replies: 8
Views: 3308

===ERROR: invalid item number===

/system script set fo source={ :local R1 :local R2 :if ([/tool netwatch get R1 status]=up) do={:set R1 x.x.x.1} :if ([/tool netwatch get R2 status]=up) do={:set R2 y.y.y.1} /ip route set [/ip route find dst-address=0.0.0.0/0] \ gateway=($R1 . , . $R2) } I am trying to do 'load balancing' via this sc...
by AsDsL
Tue Dec 07, 2004 10:39 pm
Forum: General
Topic: Is it possible with Mikrotik?
Replies: 1
Views: 802

Is it possible with Mikrotik?

My Router 3 Interfaces 1. LAN 2. WAN-T1 (Static IP) 3. WAN-CM (dynamic IP) I have 2 connection as backhaul, main T1 (1.544/1.544), and secondary Cable Modem (3.0/256). I would like to do: 1. Bandwidth balance. 2. When my customers check their IP address always my router shows my Class C IPs, no the ...
by AsDsL
Thu Oct 14, 2004 12:44 am
Forum: General
Topic: Firewall rules in Mikrotik to verify MAC and IP address
Replies: 7
Views: 2693

Done, and doesn't works 0 connection-state=related action=accept 1 connection-state=established action=accept 2 src-address=192.168.200.1/32 in-interface=LAN src-mac-address=00:05:E6:B9:00:15 action=accept 3 src-address=192.168.200.2/32 in-interface=LAN action=accept 4 action=drop log=yes
by AsDsL
Tue Oct 12, 2004 11:38 pm
Forum: General
Topic: Firewall rules in Mikrotik to verify MAC and IP address
Replies: 7
Views: 2693

It doesn't work! I did change in-interface=LAN, then out-interface=LAN and all possible combination in LAN, WAN and Bridge Please see my config firewall Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 0 src-address=192.168.200.1/32 in-interface=LAN src-mac-address=00:05:E6:B9:00:15 action=accept 1 src...
by AsDsL
Tue Oct 12, 2004 11:02 pm
Forum: General
Topic: Firewall rules in Mikrotik to verify MAC and IP address
Replies: 7
Views: 2693

Hi andrewluck,
Yes it is applied to 'all' now I'm going to apply only to LAN, I'll let you know.

Thanks!
by AsDsL
Sun Oct 10, 2004 6:40 pm
Forum: General
Topic: Firewall rules in Mikrotik to verify MAC and IP address
Replies: 7
Views: 2693

Firewall rules in Mikrotik to verify MAC and IP address

Some time ago I saw this in a forum. I?m trying to implement it in my customers. When I do step 6, every one is dropped. Is it possible to fix? How? "If using WinBox, select IP->Firewall. The Filter Rules tab should be selected by default. 1. On the right side near the top is a select box allowing y...
by AsDsL
Tue Jul 27, 2004 8:31 pm
Forum: General
Topic: Optimal setup for backhaul with one AP and three stations ??
Replies: 6
Views: 2580

Hi dwright,

ssoc@caribits.nl

Thanks!
by AsDsL
Tue Jul 27, 2004 4:13 pm
Forum: General
Topic: Optimal setup for backhaul with one AP and three stations ??
Replies: 6
Views: 2580

Hi sacketty, I didn't solve my problem yet. I'm still waiting for a solution. Hi dwright, Pigtail is connected to port A1 and antenna is set to A in software. I did try with 2.4 and pigtail is working, (pigtail connected to G1 in board and antenna set to A in software) I think it is an antenna probl...
by AsDsL
Tue Jul 27, 2004 5:17 am
Forum: General
Topic: Optimal setup for backhaul with one AP and three stations ??
Replies: 6
Views: 2580

Hi KimC, We're trying to setup 1 AP-Bridge and 3 Stations as you have with no luck in it. Station -1 is 4.3km from the AP Station -2 is 5.2km from the AP Station -3 is 2.7km from the AP We're using: -Pacwireless 5.725-5.850GHz 26dBi Grid Dish -Atheros 802.11a/b/g Dualband mPCI cards in 5.805 frec. W...
by AsDsL
Fri Jul 23, 2004 12:16 am
Forum: General
Topic: 4 Routerboard one as AP-Bridge and other 3 as Station?
Replies: 3
Views: 1738

Hi lastguru, -----=> Station-1 ----=> Switch -----=> Users | | | | | AP-Bridge ---=> Station-2 ---=> Switch -----=> Users | | | | | -----=> Station-3 ----=> Switch -----=> Users I want AP-Bridge working as an Access Point (no Router) I want Stations working as bridges to Users Thanks in advance!
by AsDsL
Wed Jul 21, 2004 4:56 pm
Forum: General
Topic: 4 Routerboard one as AP-Bridge and other 3 as Station?
Replies: 3
Views: 1738

4 Routerboard one as AP-Bridge and other 3 as Station?

Hi World!

I have 4 Routerboard with Atheros A/G installed in 5.805Ghz

I did setup one as AP-Bridge and other 3 as Station.
From Stations I can get connection to AP but I can?t reach Internet.
From my laptop with a card I can do.

How do I configure this system?

Thanks in advance!
Tony