Community discussions

MikroTik App

Search found 36 matches

by aslu
Mon Jun 11, 2018 10:56 am
Forum: SwOS
Topic: Exclude local network traffic from PPPoe bandwidth quota
Replies: 2
Views: 2424

Re: Exclude local network traffic from PPPoe bandwidth quota

I have installed mikrotik on HP Server With 4 Network cards. Ether1 is connected to Internet and ether2 as PPPOE. All connections are using live IP and no nating. Most of the customers are using our connection for CCTV camera. One customer have 2 connections. One in shop another one in Home. He is a...
by aslu
Thu Jun 07, 2018 12:41 pm
Forum: SwOS
Topic: Exclude local network traffic from PPPoe bandwidth quota
Replies: 2
Views: 2424

Exclude local network traffic from PPPoe bandwidth quota

Hi,
I have an ISP. I'm looking for a solution to byepass local traffic count from FUP for PPPOE clients. Most of the customers having CCTV camera and if they access it from another account, camera bandwidth is eating the FUP quota. Is there any solution for this?

Thanks & Regards,

Aslam
by aslu
Thu Jun 07, 2012 1:15 pm
Forum: General
Topic: Wifi hotspot issues
Replies: 6
Views: 1208

Re: Wifi hotspot issues

i can see there is lot of disconnection is happening there. attached is the screen shot of logs.
by aslu
Mon Jun 04, 2012 6:01 pm
Forum: General
Topic: Wifi hotspot issues
Replies: 6
Views: 1208

Re: Wifi hotspot issues

If you want, i can give you the access to the SXT. provide me your email, i can send you the details,


Aslam
by aslu
Sun Jun 03, 2012 11:03 pm
Forum: General
Topic: Wifi hotspot issues
Replies: 6
Views: 1208

Re: Wifi hotspot issues

Hi,

yes, SXT is loosing connection. i put the reboot script after every 6 hours.

End user have enough signal. but speed is very slow and disconnecting every 3 miuntes.

Regards,

Aslam
by aslu
Sun Jun 03, 2012 6:01 pm
Forum: General
Topic: Wifi hotspot issues
Replies: 6
Views: 1208

Wifi hotspot issues

Hi, I have a network of 15 sector antennas providing wifi connectivity in a remote area. Im using all mikrotik equipments. the network is split to 5 sections. total coverage are is 500 X 500 All the sections are connected with Omnitik and SXT. Sector antenna (20db) connected with R52HN and RB433. Th...
by aslu
Fri May 04, 2012 1:38 pm
Forum: General
Topic: General port-forwarding and routing case
Replies: 2
Views: 648

Re: General port-forwarding and routing case

Your scenario is possible.

do you enable nat on it?
by aslu
Wed Mar 28, 2012 9:24 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wifi Covering 1square km
Replies: 3
Views: 1200

Wifi Covering 1square km

Hi, I would like to build a hotspot network in remote are using mikrotik. The are consists of 500 x 500 meter. Concurrent users will be 500. There are porta cabin homes are there. Planning to put 20db 120degree sector antenna in the height of 6 meter (all the porta cabins are at the height of 3M) wi...
by aslu
Tue Jan 24, 2012 4:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: connectivity
Replies: 1
Views: 670

connectivity

i am experiencing continuous disconnectivity from mikrotik eventhough it is powered on
by aslu
Fri Dec 09, 2011 11:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Maximum Clients support
Replies: 2
Views: 832

Re: Maximum Clients support

Thanks for the reply. As i mentioned, its a housing compound. 6 sector antennas will be installed on the compound wall. All the users will access via hotspot. with 6 sector antenna, i will place six independent wireless as mesh. Is this 6 can accomodate all the 300 simultanious users? Regards, Aslam
by aslu
Fri Dec 09, 2011 9:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Maximum Clients support
Replies: 2
Views: 832

Maximum Clients support

Hi,

I need an expert opinion for my upcoming project.

A residential compound consists of 600 range. Total population is 2000. expected 50% will be subscribed for wirless internet.

expected simulatnious user between 200 to 300.

So, how many wireless i have to place?

Please help me.

Aslam
by aslu
Fri Dec 09, 2011 12:04 am
Forum: Beginner Basics
Topic: New to RB, can't get pppoe-client working
Replies: 1
Views: 564

Re: New to RB, can't get pppoe-client working

Hi,

Reset the current configuration. Once it is started, use the option remove config (don't keep any default config)

Configure the ether1 as pppoe dialler interface. better don't put any ip.
configure ether 2 as your local lan.
Do the nating in ip firewall.

Regards,

Aslam
by aslu
Fri Oct 28, 2011 6:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 433AH is restarting always
Replies: 4
Views: 1254

Re: RB 433AH is restarting always

thanks for the reply.


I can't login to os because it is rebooting. secondly there is no capacitor 6v470.

Regards,

Aslam
by aslu
Wed Oct 26, 2011 6:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 433AH is restarting always
Replies: 4
Views: 1254

RB 433AH is restarting always

Hi,

I have RB 433AH with version 5.5. It is restarting always without giving any error. Sometimes, it is taking too much time to boot at this point

Press any key within 2 seconds to enter setup..
loading kernel from nand... OK
setting up elf image... OK
jumping to kernel code


Regards,

Aslam
by aslu
Sat Mar 19, 2011 3:34 pm
Forum: General
Topic: Less throughput in bridgemode
Replies: 0
Views: 484

Less throughput in bridgemode

Hi all,

In my RB493Ah, it seems the throughput is very less in bridge mode. does anybody face the same problem like this?

Aslam
by aslu
Tue Jan 25, 2011 10:06 am
Forum: General
Topic: PPPoE disconnecting every 8 to 10 mins RB750
Replies: 2
Views: 1612

Re: PPPoE disconnecting every 8 to 10 mins RB750

Via DSL or ethernet?

Aslam
by aslu
Tue Jan 25, 2011 10:02 am
Forum: General
Topic: Block SIP
Replies: 3
Views: 875

Re: Block SIP

Thanks brother. let me try.


Aslam
by aslu
Mon Jan 24, 2011 3:26 pm
Forum: General
Topic: Block SIP
Replies: 3
Views: 875

Block SIP

Hi all,
Please somebody can help me to block sip in MT!!!!

I use this command "chain=forward action=drop protocol=tcp port=5060" but still some users are making calls.

Please help me...

Aslam
by aslu
Sun Jan 23, 2011 10:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB 433 Winbox is not reponding
Replies: 1
Views: 600

RB 433 Winbox is not reponding

Hi,

I'm facing problem in my RB433AH MT. If i work in my winbox, it will stop respongding for long time. by this time if i try to close that, it will not close. after a while, it will close.

I'm using this as bandwidth shaper and failover.


Regards,

Aslam
by aslu
Wed Dec 22, 2010 1:52 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing with 3 wan
Replies: 16
Views: 3466

Re: Load Balancing with 3 wan

I found the solution. It is very simple. I use Netwatch to ping a IP and put the static route for the this IP via DSL. Added one more Netwatch with different ip and put the static route for the IP via V-sat. Whenver the IP is not reachable, it will disable the corresponding default route. Regards, A...
by aslu
Wed Dec 22, 2010 9:00 am
Forum: General
Topic: Load Balancing with 3 wan
Replies: 16
Views: 3466

Re: Load Balancing with 3 wan

Does anybody made script working with 4.11? or else i have to giveup the idea for the scripting.


Aslam
by aslu
Tue Dec 21, 2010 2:23 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing with 3 wan
Replies: 16
Views: 3466

Re: Load Balancing with 3 wan

Hi, See the errors i'm getting, admin@MikroTik] /system script> add name="ecmp-startup" source=":if \(\[/ping 82.205.224.9 count=1\]=1 && \ syntax error (line 1 column 40) [admin@MikroTik] /system script> \[/ping 82.205.224.1 count=1\]=1 && \[/ip route get \[find \ exp...
by aslu
Tue Dec 21, 2010 12:09 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing with 3 wan
Replies: 16
Views: 3466

Re: Load Balancing with 3 wan

Applogize my illiterate.

In all the documents, it is not clear where the scripts has to apply.
Is it possible via Winbox?
It it is on CLI, do i can type directly? or type in notepad and put it in the file?

Regards,

Aslam
by aslu
Tue Dec 21, 2010 10:24 am
Forum: General
Topic: Load Balancing with 3 wan
Replies: 16
Views: 3466

Re: Load Balancing with 3 wan

Can somebody help me how to do the scripting for this scenario!!! I'm tried some scripting http://wiki.mikrotik.com/wiki/ECMP_Failover_Script but no sucess. There is lot of errors My MT version is 4.11 and most of the scripting tutorials are based on 3.XX BTW there is no good scripting tutorials for...
by aslu
Mon Dec 20, 2010 2:10 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing with 3 wan
Replies: 16
Views: 3466

Re: Load Balancing with 3 wan

Hi,

Could you please explain me, where do i can configure the ip to ping.


Aslam
by aslu
Mon Dec 20, 2010 11:11 am
Forum: General
Topic: Load Balancing with 3 wan
Replies: 16
Views: 3466

Re: Load Balancing with 3 wan

Its not clear for me.

What i did is, my gateway im MT for the dsl is 192.168.1.1 and put the option check gateway to ping. Is it right?


Regards,

Aslam
by aslu
Mon Dec 20, 2010 10:39 am
Forum: General
Topic: Load Balancing with 3 wan
Replies: 16
Views: 3466

Load Balancing with 3 wan

Hi, I have 3 mode of connections. 1) DSL 20 Mb 2) Wimax 2 Mb 3) V-sat 2 Mb I need to use Loadbalancing and failover. The problem i have is, dsl modem ip is 192.168.1.1. If the dsl isdown, the gateway ip is reachable and it will not do the failover. Any body know how to solve this? Regards, Aslam
by aslu
Sun Oct 17, 2010 12:06 pm
Forum: The User Manager
Topic: PPPOE with monthly billing
Replies: 1
Views: 1041

PPPOE with monthly billing

Hi,

I have to use montly billing for pppoe users. Is it possible thru usermanager? if so, how it possible.


Regards,

Aslam
by aslu
Sat May 22, 2010 6:02 pm
Forum: General
Topic: Bandwidth Shaping in pppoe
Replies: 1
Views: 1100

Bandwidth Shaping in pppoe

Hi, I have a DSL network. I would like to add IPTV on It. All the users are connected to MT via PPPOE abd bandwidth control as well. Pleae somebody can help me to configure IPTV in network without bandwidth restriction(only for IPTV). where do i have to put IPTV before MT or connect to MT via pppoe?...
by aslu
Sat Jun 27, 2009 11:36 pm
Forum: General
Topic: EOIP over pptp no browsing
Replies: 0
Views: 550

EOIP over pptp no browsing

Hi,

I created EOIP over pptp as per http://www.butchevans.com/readarticle.php?article_id=19
Both MT connected and i'm getting dhcp lease from other end but no browsing. anybody have same issues like this?


Regards,

Aslam
by aslu
Sun May 17, 2009 10:18 am
Forum: General
Topic: Traffic Shaping in bridege mode
Replies: 2
Views: 1259

Re: Traffic Shaping in bridege mode

It is working. many thanks..
by aslu
Sat May 16, 2009 3:46 pm
Forum: General
Topic: Traffic Shaping in bridege mode
Replies: 2
Views: 1259

Traffic Shaping in bridege mode

Hi All,

Anybody tried Traffic shaping in bridge node?

If yes, please give me an idea how will it configure..

Regards,

Aslam
by aslu
Sat May 16, 2009 3:42 pm
Forum: General
Topic: PPTP Clent is getting disconnected
Replies: 2
Views: 1937

Re: PPTP Clent is getting disconnected

It is working ... thanks
by aslu
Mon Apr 13, 2009 4:11 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Help on Routing
Replies: 1
Views: 688

Re: Help on Routing

Dear Costas, Do you have to treat wlan1, wlan3 and eth1 are three different networks? if no, best choise make a bridge. Or, Make ether1 has your outgoing interface and do nating (for browsing). this way wlan1 and wlan3 can access the ether1 network. assuming your ether1 is connected to a router. mak...
by aslu
Mon Apr 13, 2009 3:30 pm
Forum: General
Topic: openvpn client
Replies: 1
Views: 927

openvpn client

Hi all,

Anybody have the idea how to upload openvpn clent certificate to MT router?


Regards,

Aslam
by aslu
Mon Apr 13, 2009 3:28 pm
Forum: General
Topic: PPTP Clent is getting disconnected
Replies: 2
Views: 1937

PPTP Clent is getting disconnected

Hi, I configured my MT's wan connection as pptp client. it is connected. but, whenever i'm trying to connect, it is disconnecting. on the pptp server i have the following error. "Apr 13 13:26:58 mx pppd[7409]: CCP terminated by peer (No compression negotiated ) Apr 13 13:26:58 mx pppd[7409]: Co...