Community discussions

MikroTik App

Search found 20 matches

by cobianet
Sat Dec 24, 2011 11:41 pm
Forum: General
Topic: What is the default radius interim-update period
Replies: 0
Views: 653

What is the default radius interim-update period

If left blank, what's the default update period in seconds?
by cobianet
Mon Dec 12, 2011 7:38 pm
Forum: The User Manager
Topic: Another radius server to consider
Replies: 1
Views: 1039

Another radius server to consider

We just released node-radius: https://github.com/cobianet/node-radius MIT License (open source) This library provides event handlers for incoming radius packets and methods to create and send responses. We built it to have a much lower level of control with Radius, we are now authorizing and account...
by cobianet
Sun Dec 11, 2011 5:18 pm
Forum: General
Topic: RouterOS upgrade from 4.x to 5.x kills hotspot with https
Replies: 6
Views: 1671

Re: RouterOS upgrade from 4.x to 5.x kills hotspot with http

Everyone does from what I can tell, but we can't get any confirmation.

MT!!!! Can you confirm this as a known bug? Can you confirm a fix, a path to a fix, at least can you confirm that this is _not_ on your list of things to fix.
by cobianet
Sat Dec 10, 2011 9:13 pm
Forum: General
Topic: RouterOS upgrade from 4.x to 5.x kills hotspot with https
Replies: 6
Views: 1671

Re: RouterOS upgrade from 4.x to 5.x kills hotspot with http

I'd also like to mention that in 5.10 if I use any method other than https for the hotspot server it works fine, granted without SSL!
by cobianet
Sat Dec 10, 2011 8:37 pm
Forum: General
Topic: RouterOS upgrade from 4.x to 5.x kills hotspot with https
Replies: 6
Views: 1671

Re: RouterOS upgrade from 4.x to 5.x kills hotspot with http

Before I get the standard, "try the latest version" response:

On 5.x I am using 5.10 (latest) and this is the version I submitted the supout to support@mikrotik.com

On 4.x I am using 4.17 (latest legacy) and it works as intended with hotspot + https
by cobianet
Sat Dec 10, 2011 8:31 pm
Forum: General
Topic: RouterOS upgrade from 4.x to 5.x kills hotspot with https
Replies: 6
Views: 1671

RouterOS upgrade from 4.x to 5.x kills hotspot with https

With any version of 5.x when I try to create a hotspot with a valid ssl certificate I get an SSL connection error instead of the login page. If I roll back to version 4.x with the same certificates (valid verisign) it works as intended and users can login to hotspot using https/ssl. Is anyone out th...
by cobianet
Mon Oct 03, 2011 4:37 pm
Forum: General
Topic: 5.7 vlan bug (works in 5.5 and 4.7)
Replies: 0
Views: 463

5.7 vlan bug (works in 5.5 and 4.7)

We have a pretty standard configuration we use on roughly 60 routers. All versions prior to 5.7 (tested up to 5.5 and 4.7) work as intended, however with 5.7 vlan 10 is unable to pass traffic. This may be a bug, it may be a configuration change required with 5.7. Either way I've yet to figure it out...
by cobianet
Tue Jun 29, 2010 2:00 am
Forum: General
Topic: Serious bug with radius client
Replies: 8
Views: 1895

Re: Serious bug with radius client

I got it working, it was an SQL problem on freeradius. Thanks!
by cobianet
Mon Jun 28, 2010 5:48 pm
Forum: General
Topic: Serious bug with radius client
Replies: 8
Views: 1895

Re: Serious bug with radius client

What radius server are you using?
by cobianet
Mon Jun 28, 2010 5:46 pm
Forum: General
Topic: iPhone iOS v4 problem with Hotspot Logon Page
Replies: 20
Views: 21296

Re: iPhone iOS v4 problem with Hotspot Logon Page

It's not my blog, just one I found when researching the problem.

I can say that it does resolve the issue on the iPad.
by cobianet
Mon Jun 28, 2010 4:51 pm
Forum: General
Topic: iPhone iOS v4 problem with Hotspot Logon Page
Replies: 20
Views: 21296

Re: iPhone iOS v4 problem with Hotspot Logon Page

I don't know if it's the same on iOS4 as I don't have a device to test it, but I have seen this problem with all captive portals on the iPad. It is still a problem for every iPad that encounters a captive portal. I've tested this extensively on mikrotik hotspot and wifidog. http://teckhnologia.blogs...
by cobianet
Mon Jun 28, 2010 4:02 pm
Forum: General
Topic: Serious bug with radius client
Replies: 8
Views: 1895

Re: Serious bug with radius client

If there was a problem with realms or domains on radius, why would I have no issue authenticating that style username from wpa2?

Using wpad on openwrt without issue.
by cobianet
Mon Jun 28, 2010 3:48 am
Forum: General
Topic: Serious bug with radius client
Replies: 8
Views: 1895

Serious bug with radius client

We authenticate users via our radius server (freeradius). WPA2 works fine with a username/password pair regardless of if the username is a single word or an email address with @ in it. We do not use mikrotik for wpa2. This shows that the radius implementation is working as intended. We have hundreds...
by cobianet
Sun Jun 27, 2010 3:30 am
Forum: Virtualization
Topic: Vlans for a metarouter
Replies: 5
Views: 3663

Re: Vlans for a metarouter

Using 4.10 with openwrt and it is very unstable.

Does 5.xx fix this?
by cobianet
Sun Jun 27, 2010 1:07 am
Forum: Virtualization
Topic: Vlans for a metarouter
Replies: 5
Views: 3663

Re: Vlans for a metarouter

The issue was with openwrt. You cannot use a bridge that includes eth0 (untagged) and another bridge that includes eth0.X (VLAN ID X). You can either use eth0 as a standard interface (no bridge) and then bridge as many eth0.X's as you want, or if you want to emulate bridging eth0 untagged traffic wi...
by cobianet
Sat Jun 26, 2010 8:21 pm
Forum: Virtualization
Topic: Vlans for a metarouter
Replies: 5
Views: 3663

Re: Vlans for a metarouter

I wanted to note the following: Using either method of assigning vlans, be it with routeros as described above or using a single metarouter interface and handling the vlan assignments within the openwrt metarouter I am able to see vlan ID 10 tagged traffic on ether1 with torch. This traffic is only ...
by cobianet
Sat Jun 26, 2010 7:53 pm
Forum: Virtualization
Topic: Vlans for a metarouter
Replies: 5
Views: 3663

Vlans for a metarouter

I am trying to setup this network layout: http://www.cobianet.com/dl/meta_openwrt_diagram.jpg Users connecting to ssid1 with wpa2ent, therefore we can trust them to be authenticated users. They should simply grab an ip address from the 192.168.40.0/24 network and be online. Users connecting to ssid2...
by cobianet
Mon May 24, 2010 5:37 pm
Forum: Scripting
Topic: Script to fetch interface counter data
Replies: 1
Views: 718

Script to fetch interface counter data

Can anyone suggest a few quick lines for a script that resembles this: $OUT = interface ether2 out octets counter $IN = interface ether2 in octets counter /tool fetch mode=http address=server.tld "src-path=poller.php?hostname=routeros&out=$OUT&in=$IN" I'm not familiar with routeros scripting, but wi...
by cobianet
Tue May 12, 2009 6:49 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF over PPTP problems
Replies: 2
Views: 6419

OSPF over PPTP problems

I am having some issues getting ospf to propagate over pptp. I can establish the pptp connection without problem, and I very much understand that you need a static route with a lower distance to allow the pptp tunnel to stay open. Simply put it would try to send the pptp encapsulation packets over t...