Community discussions

Search found 98 matches

by cmurrayis
Fri Aug 02, 2019 3:59 am
Forum: General
Topic: RouterOS v7.0 beta1 - when?
Replies: 609
Views: 155040

Re: RouterOS v7.0 beta1 - when?

Are we there yet?
by cmurrayis
Mon Jul 08, 2019 8:28 am
Forum: General
Topic: RouterOS v7.0 beta1 - when?
Replies: 609
Views: 155040

Re: RouterOS v7.0 beta1 - when?

When? please an update - we are in so much pain with the existing 1072's and really don't want to replace them all if we don't need to!

Or at least open up a version of CHR for ISO install with Intel drivers...
by cmurrayis
Fri Jun 07, 2019 7:00 am
Forum: Virtualization
Topic: CHR Hardware
Replies: 12
Views: 2126

Re: CHR Hardware

Hyper-V is hands down the best hypervisor for using a CHR as a BGP edge router. Mostly this is because MikroTIk spent a lot of time building the Hyper-V drivers for the CHR and they used off the shelf drivers for KVM/ESXi The single biggest impact is to get a CPU with a higher clock speed and fewer...
by cmurrayis
Fri Apr 05, 2019 5:14 am
Forum: General
Topic: v6 RC and v7 BETA
Replies: 126
Views: 24512

Re: v6 RC and v7 BETA

lol Yes I was sent that this morning when only 5 people had viewed it. Next Video Request, CPU load and MPLS VRF performance when route convergence occurs please. We cannot rung more than 1 MPLS VRF across our core of CCR1072 because of major packet loss inside the vrf every time the routing table c...
by cmurrayis
Fri Apr 05, 2019 1:03 am
Forum: General
Topic: v6 RC and v7 BETA
Replies: 126
Views: 24512

Re: v6 RC and v7 BETA

In all Honesty I think we need more than that to make us wait another year. Would it be too much to ask for a Video showing what the direction of ROS v7 so we can see what to expect as many of us are needing to change vendors sooner rather than later if we cannot improve certain features like BGP/MP...
by cmurrayis
Tue Apr 02, 2019 10:53 am
Forum: General
Topic: v6 RC and v7 BETA
Replies: 126
Views: 24512

Re: v6 RC and v7 BETA

@normis Any timeline you can announce for v7 I know there was meant to be an announcement at the recent MUM but unfortunately there was not. I'm in the same boat as many others with bgp performance issues and really need a timeline that I can give to the CEO before I have to start looking at other v...
by cmurrayis
Tue Apr 02, 2019 12:31 am
Forum: General
Topic: UKNOF 43 CVE
Replies: 223
Views: 40170

Re: UKNOF 43 CVE

@normis Is it possible to get an honest responce about ROS v7's release timetable? We and many other people have been struggling with BGP performance so much so we've had to reject larger potential clients because we cannot offer MPLS due to large packet loss with routing convergence on the CCR1072....
by cmurrayis
Fri Mar 29, 2019 11:43 pm
Forum: General
Topic: UKNOF 43 CVE
Replies: 223
Views: 40170

Re: UKNOF 43 CVE

@normis while it's great that you plan on fixing the issues by the release date it doesn't help the rest of the world who have to patch their networks before this time also. We have to plan outages months in advance for some customers and even for our core it's 7 days notice for critical patches whi...
by cmurrayis
Fri Mar 29, 2019 7:23 am
Forum: General
Topic: Running IPv6 on Mikrotik? You're out of business in 12 days time
Replies: 32
Views: 15457

Re: Running IPv6 on Mikrotik? You're out of business in 12 days time

It's possible that this issue may be Kernel level and the only way to fix that could be v7 with the updated kernel. This may be why they've done nothing about it to date - because they can't on the current kernel.
by cmurrayis
Fri Mar 29, 2019 1:21 am
Forum: General
Topic: UKNOF 43 CVE
Replies: 223
Views: 40170

Re: UKNOF 43 CVE

No Choice - IPv6 Peers disabled.
by cmurrayis
Mon Mar 18, 2019 4:21 am
Forum: General
Topic: v6 RC and v7 BETA
Replies: 126
Views: 24512

Re: v6 RC and v7 BETA

We are currently evaluating alternative hardware for our BGP core as the Mikrotik OE hardware cannot support modem carrier requirements. Even with a CCR1072 we cannot run simple MPLS configuration without packet loss on route table updates. Any recommendations on hardware would be appreciated - must...
by cmurrayis
Wed Jan 09, 2019 12:05 am
Forum: General
Topic: v6 RC and v7 BETA
Replies: 126
Views: 24512

Re: v6 RC and v7 BETA

Well Christmas has come and gone for another year, my money is still on MUM Europe.

Even if it was realised then I would not put it into product for another 6 months until we've tested it heavily as the key features we're looking to have improved are BGP Performance, True Isolated VRF's and ipv6.
by cmurrayis
Thu Dec 06, 2018 6:30 am
Forum: General
Topic: Crowd Funding of v7
Replies: 32
Views: 5387

Re: Crowd Funding of v7

I just want fast BGP so I can load a couple of full tables and support more than 1 MPLS VRF without getting packet loss every time bgp updates.

Keep the control pane for BGP separate and prevent the forwarding pane from using the same cores
by cmurrayis
Fri Nov 30, 2018 5:47 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Packet loss inside L3VPN BGP+MPLS+OSPF+VRF+BFD
Replies: 3
Views: 871

Re: Packet loss inside L3VPN BGP+MPLS+OSPF+VRF+BFD

Still trying to get a go / no go from Support.
by cmurrayis
Sun Nov 25, 2018 11:56 am
Forum: General
Topic: v6 RC and v7 BETA
Replies: 126
Views: 24512

Re: v6 RC and v7 BETA

My money is on MUM Europe 2019.
by cmurrayis
Tue Nov 13, 2018 11:28 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Packet loss inside L3VPN BGP+MPLS+OSPF+VRF+BFD
Replies: 3
Views: 871

Re: Packet loss inside L3VPN BGP+MPLS+OSPF+VRF+BFD

This is a clear example of Mikrotik being left behind in terms of software development and support. This is not the type of responce I would expect to a ticket pertaining to a potential bug in their software: Hello, Each BGP update/ withdraw triggers routing table recalculation. It also means that a...
by cmurrayis
Sat Nov 10, 2018 1:49 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Packet loss inside L3VPN BGP+MPLS+OSPF+VRF+BFD
Replies: 3
Views: 871

Re: Packet loss inside L3VPN BGP+MPLS+OSPF+VRF+BFD

In addition the loss appears to occur around the same time BGP updates.

Every time there is a Drop I execute "/log print where message~"WithdrawnR"" from terminal and there is a update +/- 1 second of the drop.

Image
by cmurrayis
Sat Nov 10, 2018 1:11 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Packet loss inside L3VPN BGP+MPLS+OSPF+VRF+BFD
Replies: 3
Views: 871

Packet loss inside L3VPN BGP+MPLS+OSPF+VRF+BFD

Hi All, We are having a weird packet lose issue when running VRF+MPLS+OSPF+BGP+BFD between 4 core routers. 2 x 1072 & 2 x 1036. When pinging outside the VRF there is zero loss but when inside some VRF we see between 1-3% packet loss. The loss seems to correspond with high CPU spikes 95%+ on some cor...
by cmurrayis
Mon Oct 08, 2018 5:04 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP + MPLS
Replies: 5
Views: 787

Re: BGP + MPLS

Ok thanks - We seem to have another issue now where because we hold a full BGP table on our edge routers we filter only the default to other routers whcih is stopping MPLS from working.

What is the best way to allow all internal MPLS etc through?
by cmurrayis
Wed Oct 03, 2018 11:04 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP + MPLS
Replies: 5
Views: 787

Re: BGP + MPLS

Ok I will do that thank you.

In regards to the static routes for the loopbacks; should they be used or removed and rely on ospf to create the table or keep them with arp check and a distance of eg. 255?
by cmurrayis
Wed Oct 03, 2018 5:31 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP + MPLS
Replies: 5
Views: 787

BGP + MPLS

Hi All, Have spent the last week playing in a lab setup for a deployment I am planning. I have created the lab in the basic sense of four nodes connected in a ring. My issue arises when I pass a customer VRF Site 1 > Site 2 the network functions correctly via the shortest/direct connected path howev...
by cmurrayis
Mon Mar 26, 2018 10:26 am
Forum: General
Topic: Help with IKEv2/IPsec client configuration
Replies: 35
Views: 10841

Re: Help with IKEv2/IPsec client configuration

Any update on this - It would be very useful right now.
by cmurrayis
Fri Nov 17, 2017 2:46 am
Forum: General
Topic: Queue based on BGP routes / Peers
Replies: 0
Views: 288

Queue based on BGP routes / Peers

Guys,

I'm wanting to setup some queues for a customers based on our upstream providers.

Eg.

Allow 100mbps on IP Transit
Allow 500mbps on Peer 1
Allow 1000mbps on Peer 2

What is the best way to achieve this?
by cmurrayis
Thu Nov 16, 2017 7:48 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting
Replies: 12
Views: 3765

Re: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting

I can try that however any action against the wireless restores connectivity. Eg. Disable/Enable on the MT, Change SSID, Change channel, Reboot etc.
by cmurrayis
Wed Nov 15, 2017 2:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting
Replies: 12
Views: 3765

Re: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting

We have now been able to confirm this issue not just Apple Devices. Android and Surfaces also cannot connect but can see the SSID
by cmurrayis
Tue Nov 14, 2017 1:08 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting
Replies: 12
Views: 3765

Re: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting

So we have done some more troubleshooting over the last 3 - 4 days and found no devices are able to connect to the SSID but can see the SSID. All devices fail to connect and nothing appears in the logs on the Mikrotik under the standard logging options + Wireless enabled for logging. Rebooting the u...
by cmurrayis
Tue Nov 14, 2017 12:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN - iPhone 6 / SE will not connect
Replies: 4
Views: 634

Re: CAPsMAN - iPhone 6 / SE will not connect

disable the 2 and 3 stream HT basic rates (mcs8-23).
Hi Uldis - Any reason for this? The iPhone 6's now connect but obviously if we need rates higher for some devices how to we overcome this?
by cmurrayis
Fri Nov 10, 2017 5:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN - iPhone 6 / SE will not connect
Replies: 4
Views: 634

CAPsMAN - iPhone 6 / SE will not connect

Guys, Testing CAPsMAN for a customer and we've found that the following devices will not connect to a CAPsMAN managed WAP however when the settings are replicated directly to the WAP the devices connect fine: NG4F2ZP/A - iPhone 6 11.0.3 MG4H2X/A - iPhone 6 11.1.1 MLM72X/A - iPhone SE 11.0.3 We also ...
by cmurrayis
Fri Nov 10, 2017 12:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting
Replies: 12
Views: 3765

Re: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting

I've adjusted the DHCP lease time and the key renew and also setup caps on multiple units so we will see what if any provide the winning solution.
by cmurrayis
Thu Nov 09, 2017 12:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting
Replies: 12
Views: 3765

Re: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting

Extension of dhcp lease time to 1-3 days and group key update interval to 1hour usually helps.
I've read the post but why would this cause an instant auth failure and a simple setting change allow it to reconnect?
by cmurrayis
Thu Nov 09, 2017 7:33 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951G-2HnD - Apple devices not connecting
Replies: 12
Views: 3765

RB951G-2HnD - Apple devices not connecting

Guys & Gals, We have a client with 90+ locations who has sporadic issues with Apple devices not being able to authenticate against their WLAN. Each location runs the same device, same SSID & Password. The senario is the device will prompt the user that the WLAN password is incorrect and regardless o...
by cmurrayis
Mon Mar 13, 2017 12:53 pm
Forum: General
Topic: CCR1072 - 10gbps issues
Replies: 3
Views: 653

Re: CCR1072 - 10gbps issues

Checking onsite tomorrow however all of our modules are 1/10gbps and generally the Mikrotik would complain if it could not set the selected speed.
by cmurrayis
Mon Mar 13, 2017 3:35 am
Forum: General
Topic: CCR1072 - 10gbps issues
Replies: 3
Views: 653

CCR1072 - 10gbps issues

Guys, I am posting here as well as contacting support. We are trying to upgrade from 1gbps to 10gbps on a port with a dual mode SFP+ module and the link will not come up on 10gbps to the provider. The link works perfectly on 1gbps however will not link up when hard set is changed from 1gbps to 10gbp...
by cmurrayis
Tue Nov 08, 2016 2:39 am
Forum: General
Topic: Traffic Flow Incorrect
Replies: 5
Views: 2075

Re: Traffic Flow Incorrect

Has there been a rectification of the Wrapper Counter yet?
by cmurrayis
Fri Jul 22, 2016 12:40 am
Forum: General
Topic: Traffic Flow Incorrect
Replies: 5
Views: 2075

Re: Traffic Flow Incorrect

Hi Fellas and thanks for the reply. We use pmacct for billing and the data reported by it reflects that of the Netflow Analyzer. I have some changes overnight and adjusted the Cache Entries to 1K which seems to have provided better readings however not ideal. We have recently replaced our core aging...
by cmurrayis
Thu Jul 21, 2016 1:20 pm
Forum: General
Topic: Traffic Flow Incorrect
Replies: 5
Views: 2075

Traffic Flow Incorrect

Hi, We are seeing issues with data recorded by Netflow. Today we experienced a DDOS attack however was not alerted by our network monitoring as it seems to be reporting far less than is actually occurring. Example: https://dl.dropboxusercontent.com/u/8790688/58b8e3f9-5717-4fa6-ae65-8d1afa08dbf9.png...
by cmurrayis
Fri Jul 08, 2016 12:57 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Newbie BGP issues
Replies: 3
Views: 1546

Re: Newbie BGP issues

Thanks for the great reply! So I reinstated the networks as your suggested as best practice. I've also overnight been looking at the communities and BGP prepend however neither seemed to make a difference. At this stage I am only trying to configure the IX directly which we have 1 IX provider with t...
by cmurrayis
Thu Jul 07, 2016 11:46 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Newbie BGP issues
Replies: 3
Views: 1546

Newbie BGP issues

Guys & Gals, New to BGP on a Mikrotik however having issues when using a single instance with multiple peers and route advertisement and traffic going out 1 path and back another through different parts of the country however when I set each peer as their own instance all works as expected. BGP conf...
by cmurrayis
Wed May 13, 2015 1:39 am
Forum: General
Topic: Amazon AWS VPN -- A Working Configuration Example and Bug
Replies: 40
Views: 28832

Re: Amazon AWS VPN -- A Working Configuration Example and Bug

Hi Guys, Thanks for the guide - BGP is online and routes being exchanged however I am unable to ping from the local network to the VCP. I can ping the far side of the tunnel 169 address however when I trace the 172 address it fails at the customers gateway and does not show the hops on the tunnel so...
by cmurrayis
Mon May 11, 2015 4:21 am
Forum: General
Topic: SOLVED - L2TP IPSEC stoped working after Upgrade to 6.18
Replies: 19
Views: 65542

Re: SOLVED - L2TP IPSEC stoped working after Upgrade to 6.18

I've just had the axact same issue with setting up 6.27 to AWS.

Changed this policy value to *FFFFFFFF and the tunnel came up instantly.
by cmurrayis
Sat Mar 21, 2015 3:36 am
Forum: General
Topic: Captive Portal + Facebook Likes to Auth
Replies: 1
Views: 672

Captive Portal + Facebook Likes to Auth

Hi Guys and Gals, I've been asked by a customer to provide a solution to provide a wireless network for their location and before allowing access to their wireless internet they must like their Facebook page. Does anyone know how to achieve this? Can a Mikrotik be scripted to do this as part of the ...
by cmurrayis
Fri May 23, 2014 3:29 am
Forum: General
Topic: ipsec multisubnet or multi policy issue
Replies: 32
Views: 20519

Re: ipsec multisubnet or multi policy issue

Guys, I am also having this problem however When the session is established the logs show the polices don't match and it is creating new policies on the fly with the setting of required. I've made a policy for each tunnel which patch perfectly with what is being created by the tunnel when initiated ...
by cmurrayis
Thu Apr 18, 2013 1:59 pm
Forum: General
Topic: Queues Cisco > Mikrotik
Replies: 22
Views: 3840

Re: Queues Cisco > Mikrotik

Unfortunately not, I believe it is an issue with the type of connection and a set of standards the queues need to comply to.
by cmurrayis
Thu Apr 18, 2013 6:59 am
Forum: General
Topic: Queues Cisco > Mikrotik
Replies: 22
Views: 3840

Re: Queues Cisco > Mikrotik

Round trip is around 70ms

Customer site:
http://www.speedtest.net/result/2653117065.png
by cmurrayis
Thu Apr 18, 2013 6:18 am
Forum: General
Topic: Queues Cisco > Mikrotik
Replies: 22
Views: 3840

Re: Queues Cisco > Mikrotik

Ok thanks, I've asked support to reference this thread and reply if possible regarding the issue.
by cmurrayis
Thu Apr 18, 2013 1:06 am
Forum: General
Topic: Queues Cisco > Mikrotik
Replies: 22
Views: 3840

Re: Queues Cisco > Mikrotik

Already 2 steps ahead of you :)
by cmurrayis
Wed Apr 17, 2013 9:39 am
Forum: General
Topic: Queues Cisco > Mikrotik
Replies: 22
Views: 3840

Re: Queues Cisco > Mikrotik

I'd appreciate a reply from the mikrotik guys Normis?
by cmurrayis
Tue Apr 16, 2013 11:50 pm
Forum: General
Topic: Queues Cisco > Mikrotik
Replies: 22
Views: 3840

Re: Queues Cisco > Mikrotik

Hi,

The wholesale provider did do this today and set the Ntu port to 10mbps full and we saw the upstream come up to a consistent 5mbps but still not the 10mbps
by cmurrayis
Tue Apr 16, 2013 1:05 pm
Forum: General
Topic: Queues Cisco > Mikrotik
Replies: 22
Views: 3840

Re: Queues Cisco > Mikrotik

Yes it does however this was the first thing we checked as the services are ordered as the Ntu interface set to 100 full duplex. We tested and with the interface set to auto it is worse.
by cmurrayis
Tue Apr 16, 2013 1:59 am
Forum: General
Topic: Queues Cisco > Mikrotik
Replies: 22
Views: 3840

Queues Cisco > Mikrotik

Guys, Having a little issue with a fibre service for a customer that is being terminated on on a Rb2011. A little background, The service is 10mbps/10mbps delivered via fibre to the providers NTU then Ethernet to the Rb2011, we are having issue with the upstream traffic not being able to get the ful...
by cmurrayis
Wed Apr 25, 2012 3:24 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

Re: 1.5km link issues

So after all this time the link is still running at -51 both chains 100% ccq and 300/300 yet a single TCP session can only do 50mbps. Have tried routing, bridging and tunnels and all the same result.
by cmurrayis
Wed Mar 21, 2012 1:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

Re: 1.5km link issues

Hi I'm running the test from a windows machine behind the client out a 100mbps connection on the ap side. No routing is being done by the units. CPU load is roughly 33% when doing the external speed test and getting 45-50mbps these results are matched if I do a Btest from windows across the link to ...
by cmurrayis
Wed Mar 21, 2012 2:21 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

Re: 1.5km link issues

Hi, So I havent had a chance to check the antenna at the primary site yet so I switched the AP to send on the good Signal/Condition Chain and recieve on the misaligned chain and the ClientAP the oposite as below: http://dl.dropbox.com/u/8790688/Chains.PNG As you can see the Signal and CCQ is now per...
by cmurrayis
Tue Mar 20, 2012 2:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

Re: 1.5km link issues

MUM last week?
by cmurrayis
Mon Mar 19, 2012 11:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

Re: 1.5km link issues

by cmurrayis
Mon Mar 19, 2012 11:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

Re: 1.5km link issues

Ok so I switched one of the chains around as it was mismatched and tried to align the antennas a little better and now it looks like this: http://dl.dropbox.com/u/8790688/Mikrotik3.PNG
by cmurrayis
Sun Mar 18, 2012 11:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

Re: 1.5km link issues

by cmurrayis
Sun Mar 18, 2012 2:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

Re: 1.5km link issues

So I changed it from the default of 10 to 1 and got a similar result:

http://dl.dropbox.com/u/8790688/Mikrotik1.PNG

and as you can see a similar result for the traffic to the internet: http://www.speedtest.net/result/1841278263.png
by cmurrayis
Sun Mar 18, 2012 2:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 1.5km link issues
Replies: 20
Views: 3217

1.5km link issues

Hi All, I have just setup a link for a customer using a pair of RB411AH, Mikrotik > Mikrotik is doing 80mbps TCP using the test tool however from a windows machine running the iwndows BW tool I only see 40mbps tcp and this is reflecting the internet speed also which is topping out around 45mbps with...
by cmurrayis
Sun Apr 17, 2011 1:20 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB1100 Vlan setup
Replies: 2
Views: 2504

Re: RB1100 Vlan setup

Ok so Adding them in the Switch group will make them Access ports correct? I wish for the physical ports to be trunk ports, So I guess I add vlan 100 to each interface then bridge the two vlan interfaces. Is there a way to do it without creating a bridge group and adding the vlans to it? I wish to b...
by cmurrayis
Sun Apr 17, 2011 11:23 am
Forum: General
Topic: MUM in Australia. Would you come?
Replies: 115
Views: 22226

Re: MUM in Australia. Would you come?

So what did you think of our city?

It was great to put names to faces on Friday, Much was learnt!

Cheers

Cameron
by cmurrayis
Sun Apr 17, 2011 11:18 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB1100 Vlan setup
Replies: 2
Views: 2504

RB1100 Vlan setup

Hi, New to vlans in a Mikrotik, We need to pass a Vlan from our upstream provider to a customer on one of our networks, Is this just a case of adding the vlan to the IN Interface and also the same Vlan to the OUT Interface on a mikrotik for it to pass vlan traffic? Or will be need to bridge the two ...
by cmurrayis
Mon Mar 14, 2011 11:47 am
Forum: Virtualization
Topic: MetaRouter Rb1100 Vlan Issues
Replies: 2
Views: 1548

Re: MetaRouter Rb1100 Vlan Issues

Ok, So if I remove the use of this port on the host will the vlans start to work on the metarouter?
by cmurrayis
Mon Mar 14, 2011 5:25 am
Forum: Virtualization
Topic: MetaRouter Rb1100 Vlan Issues
Replies: 2
Views: 1548

MetaRouter Rb1100 Vlan Issues

Hi, Did a bit of searching on this issue but can't seem to find a simialr case reported. We have a Rb1100 (v4.13) and have ether13 connected to a 3rd party provider, This provider would liketo pass us a few VLANS including a few to a Metarouter we have running on our Rb1100 which is managed by a cus...
by cmurrayis
Sat Oct 09, 2010 12:30 am
Forum: General
Topic: MUM in Australia. Would you come?
Replies: 115
Views: 22226

Re: MUM in Australia. Would you come?

Brisbane for sure :) Put me down.
by cmurrayis
Wed Jul 14, 2010 7:53 am
Forum: General
Topic: Read Backup Configuration
Replies: 4
Views: 1587

Read Backup Configuration

Hi, I have a remote AP that played up this morning and lost one of it's key IP addresses. I have a backup conf from the other week but cannto afford any downtime to the customers running on the AP, Is there a way I can read the script from the Backup file to Find the Ip address and which Interface i...
by cmurrayis
Sat Jul 10, 2010 2:14 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: AP Sentinel Competition ! Prize is an AP Sentinel !
Replies: 26
Views: 3435

Re: AP Sentinel Competition ! Prize is an AP Sentinel !

A Voltage / Current monitor would be nice, like a table/report for past 12 hours for each connected device and power source's at a 5 minute resolution?
by cmurrayis
Fri May 07, 2010 11:13 am
Forum: General
Topic: MikroTik RouterOS version 5.0beta2 released!
Replies: 139
Views: 44919

Re: MikroTik RouterOS version 5.0beta2 released!

Normis,

Could you ablige us with a rough ETA on said "Big release" as it may stop me from placing a big UBNT order to stay with Mikrotik.

8)
by cmurrayis
Wed Apr 28, 2010 3:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n
Replies: 939
Views: 287312

Re: 802.11n

The thing is that the nstream and the pooling policy runs much more greater but it is still behind airmax :( Hope that routeros will squeeze much more (in near future) from the 802.11n standard that in this moment . Greets all! I am surprised to hear this. In all my testing (long distance PtP links...
by cmurrayis
Wed Mar 10, 2010 4:16 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Load Balancing to three connections on the same subnet
Replies: 10
Views: 3448

Re: Load Balancing to three connections on the same subnet

I'm Not sure I follow? Thats if indeed you were referring to my post.
by cmurrayis
Wed Mar 10, 2010 10:32 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Load Balancing to three connections on the same subnet
Replies: 10
Views: 3448

Re: Load Balancing to three connections on the same subnet

Hi, In the comming weeks I will get getting another ADSL connection and will be wanting to load share it with my current connection. Setup: Line 1 > Bridged Modem > eth0 Line 2 > Bridged Modem > eth1 Lan eth2 - eth4 Each connection is with the same ISP and will assume have an IP in the same subnet, ...
by cmurrayis
Sat Feb 20, 2010 12:46 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Rb411AH NIC Failure
Replies: 12
Views: 3647

Re: Rb411AH NIC Failure

Tom, Issue is the units that have died have been on the roof's of the clients and the Unit that died this week I was standing next to it during the storm and the closest strike was 5 km away during the entire event. I will try gound the units a little better and maybe run a second gound to the groun...
by cmurrayis
Fri Feb 19, 2010 2:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Rb411AH NIC Failure
Replies: 12
Views: 3647

Re: Rb411AH NIC Failure

Hi,

I have tried everything you have mentioned, I have just purchased two new units to replace them. I did have them grounded but could you provide a good example?

Cheers

Cameron
by cmurrayis
Tue Feb 16, 2010 9:54 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Rb411AH NIC Failure
Replies: 12
Views: 3647

Rb411AH NIC Failure

Hi, Recently I have had 2 x Rb411AH's fail during heavy weather, both failed in the same way the NIC failed and no connectivity. While the NIC was not working the WLAN continued to function along with the routerOS but no matter what we tried we could not get the LAN ports working again. I cannot see...
by cmurrayis
Sat Nov 21, 2009 12:10 am
Forum: General
Topic: HUGE PROBLEM extensive data loss 3,30->4,2
Replies: 24
Views: 4804

Re: HUGE PROBLEM extensive data loss 3,30->4,2

Hi,

I appear to be having the exact same problem. Link are very unstable with NStream we used ot get 15mbps on the links all day every day now we struggle to get 5mbps and normally if we load the links up they constantly disconnect.

Signal is -70 and 98% ccq
by cmurrayis
Thu Nov 19, 2009 12:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: OFDM Errors / Constant dropouts
Replies: 6
Views: 1693

Re: OFDM Errors / Constant dropouts

Didn't get out there last night to change to the other radio, we hope to do it tonight. Did some testing with it last night, If I enable the second backhaul radio the RH5 instantly throws 500 - 600 OFDM errors disable it and its back to normal :S yet still unstable on most frequencies, This makes me...
by cmurrayis
Tue Nov 17, 2009 11:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: OFDM Errors / Constant dropouts
Replies: 6
Views: 1693

Re: OFDM Errors / Constant dropouts

Hi,

No lightning protection just a short pigtail to the antenna. Antenna is mounted 150mtrs up a tower so its hard to get to to change we will see how our backup radio goes this afternoon.

Thanks for the info.

Cameron
by cmurrayis
Tue Nov 17, 2009 10:19 am
Forum: Wireless Networking
Topic: OFDM Errors / Constant dropouts
Replies: 6
Views: 1693

Re: OFDM Errors / Constant dropouts

Hi, The card in question is also a R5H, we will be firing up our second Unit on the same antenna tomorrow with a xr5 to try bring the link back up to speed. Let me know what you did to resolve the issues if you have, we have upgraded to the latest OS and bootloaded etc and still the same issue. Chee...
by cmurrayis
Tue Nov 17, 2009 4:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: OFDM Errors / Constant dropouts
Replies: 6
Views: 1693

OFDM Errors / Constant dropouts

Hi, For the past 48 hours one of our access points has been acting up, All the connections to it seem to constants be dropped, connected dropped etc. We used to get 15mbps/15mbps over 24km backhaul to this radio but since this started we are struggling to get 2mbps/5mbps, we have tried changing the ...
by cmurrayis
Thu Oct 15, 2009 8:48 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NAT Can't be that hard?
Replies: 11
Views: 1515

Re: NAT Can't be that hard?

That was it!

Why would this be disabled by default? I was setting it up in winbox I cannot see this option any place?

Cheers

Cameron
by cmurrayis
Thu Oct 15, 2009 2:46 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NAT Can't be that hard?
Replies: 11
Views: 1515

Re: NAT Can't be that hard?

Hi, [admin@Gateway-Bridge] > ip route export # oct/15/2009 09:44:35 by RouterOS 4.0 # software id = A6EJ-FHHU # /ip route add disabled=no distance=1 dst-address=0.0.0.0/0 gateway=115.69.XXX.XXX scope=30 target-scope=10 add comment="" disabled=no distance=1 dst-address=10.50.50.0/24 gateway=10.0.0.10...
by cmurrayis
Thu Oct 15, 2009 1:37 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NAT Can't be that hard?
Replies: 11
Views: 1515

Re: NAT Can't be that hard?

Ok Here goes, RB411A ether1 (public IP) wlan1 (10.0.0.64/24) Nat: [admin@Gateway-Bridge] > ip firewall nat print Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 0 chain=srcnat action=masquerade out-interface=ether1 Thats all the configuration there is. From the lan clients I can ping the Public IP on ...
by cmurrayis
Thu Oct 15, 2009 1:10 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NAT Can't be that hard?
Replies: 11
Views: 1515

Re: NAT Can't be that hard?

Hi,

I am just wanting to use it as home style router where all computers on the Lan Side of the Rb411A has access to the internet. I have followed every guide I can find on the net and they are all saying to configure the same way I have.

Cheers

Cameron
by cmurrayis
Wed Oct 14, 2009 4:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R52N half and quarter channels, how?
Replies: 8
Views: 1376

Re: R52N half and quarter channels, how?

Yea its seems the other mikrotik units can't pick them up on 10 and 5mhz, but all my Ubiquiti gear can see and connect just fine to the N cards on 5 & 10mhz
by cmurrayis
Wed Oct 14, 2009 8:55 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NAT Can't be that hard?
Replies: 11
Views: 1515

Re: NAT Can't be that hard?

Hi,

No bridging, I was using it bridged with a public ip to test the network but now just trying to use NAT. The unit itself can get on the internet etc without any troubles.

It is the only NAT rule.

Cheers

Cameron
by cmurrayis
Wed Oct 14, 2009 8:17 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NAT Can't be that hard?
Replies: 11
Views: 1515

NAT Can't be that hard?

Hi, I am trying to setup NAT on one of my border routers to do some testing while we wait for another Public IP range to arrive. I have the below setup Public iP [RB411A] Private IP I have configured src-nat set it to masq and set the outgoing adapter in this case ether1 From perioud times this is a...
by cmurrayis
Wed Oct 14, 2009 6:36 am
Forum: Wireless Networking
Topic: R52N half and quarter channels, how?
Replies: 8
Views: 1376

Re: R52N half and quarter channels, how?

Mike,

Does yours show up on 10mhz and 5mhz?

When I do a scan from the remote side it doesnt appear but as soon as I switch it back to 20mhz shows up straight away.

Cameron.
by cmurrayis
Wed Oct 14, 2009 5:30 am
Forum: Wireless Networking
Topic: R52N half and quarter channels, how?
Replies: 8
Views: 1376

Re: R52N half and quarter channels, how?

I have tried the R52N on 5mhz & 10Mhz and my client unit couldn't see the radio :S Both sides Rb433AH with a R52N & Xr5

Its weird because my Ubiquiti Bullet 5 shows up the AP with no problems on 5 & 10 Mhz but the unit with the XR5 doesnt :S
by cmurrayis
Wed Oct 14, 2009 1:34 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 15km Backhaul Problems - Nstream
Replies: 8
Views: 1455

Re: 15km Backhaul Problems - Nstream

Hi,

Depends onthe time of day, at night they stay pretty much the same, during the day they can go down to 30 - 40% but can still pass the same data rate 3mbps /3mbps as at night.

Cameron
by cmurrayis
Mon Oct 12, 2009 3:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 15km Backhaul Problems - Nstream
Replies: 8
Views: 1455

Re: 15km Backhaul Problems - Nstream

Hi,

Thanks for you reply, here is the requested:

Image

Cheers

Cameron
by cmurrayis
Mon Oct 12, 2009 3:17 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 15km Backhaul Problems - Nstream
Replies: 8
Views: 1455

Re: 15km Backhaul Problems - Nstream

I thought that as well, but it was working fine to start off with. Works fine without Nstream but as soon as you turn it on the link is in and out like a yo-yo
by cmurrayis
Mon Oct 12, 2009 1:52 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 15km Backhaul Problems - Nstream
Replies: 8
Views: 1455

15km Backhaul Problems - Nstream

Hi, We setup a new backup backhaul on Saturday evening, all went well and we get a stable 5mbps/5mbps with nstream enabled. Site details: Site A: Mikrotik Rb433AH Mikrotik R52N 12db Waveguide Omni Site B: Mikrotik Rb411 Ubiuiti XR5 22db Panel 15.6km Clear LOS Clear Fresnel Link Stats: http://hostmyw...
by cmurrayis
Fri Aug 07, 2009 10:40 am
Forum: General
Topic: Rb411AH Bridge Issues
Replies: 2
Views: 551

Re: Rb411AH Bridge Issues

Cheers for that!

Have never come across that issue before :)

Cameron.
by cmurrayis
Fri Aug 07, 2009 5:42 am
Forum: General
Topic: Rb411AH Bridge Issues
Replies: 2
Views: 551

Rb411AH Bridge Issues

Hi, I am having issues setting up my new Rb411AH, The setup is as follows: I can conenct to the unit without any problems and ocnfigure it, I connect to the remote AP without any issues I assign an IP to the wifi card and can ping across the link no problems. the problem is when I bridge the Eth1 an...
by cmurrayis
Mon May 25, 2009 2:59 am
Forum: General
Topic: PPPOE - Queues - 2 networks
Replies: 0
Views: 288

PPPOE - Queues - 2 networks

Hi, I am setting up a wireless network I have the PPPOE working perfectly along with the Default queue for the internet which is given out via the radius server. How can I set the radius server too reply with two queues for the Mikrotik? 1 for internet traffic speed limit and the other for a speed l...
by cmurrayis
Sat May 16, 2009 1:04 am
Forum: General
Topic: PPPOE Latency
Replies: 4
Views: 2292

Re: PPPOE Latency

But why does it happen? What is annoying me is the UPLOAD speed... its capped/chaped to 4.6mbps downstream is fine at 26mbps... should be alot more but hits the 100% CPU Below is a screenshot of PING and Trace first hop in the pppoe server second hop is my cisco 877 the 15ms doesnt really bother me ...
by cmurrayis
Fri May 15, 2009 4:35 am
Forum: General
Topic: PPPOE Latency
Replies: 4
Views: 2292

PPPOE Latency

Hi, I have been using Mikrotik hardware for some time but have only jsut got around to use the PPPOE server, I have set it up to the point that it is working 100% I am using a RB450 with an externaly hosted Freeradius box for authentication. The problem I can see is all PPPOE connection the latency ...