Community discussions

Search found 77 matches

by resotat
Thu Jun 13, 2019 2:13 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Every device shows the same IP in Winbox Scan
Replies: 4
Views: 310

Re: Every device shows the same IP in Winbox Scan

Figured it out

Had IP Firewall enabled on the Bridge
by resotat
Thu Jun 13, 2019 1:10 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Every device shows the same IP in Winbox Scan
Replies: 4
Views: 310

Re: Every device shows the same IP in Winbox Scan

hello

yes the IP is on the bridge but it makes no difference bridge or interface it does the same thing.

I have checked all interfaces and the bridge ARP is enabled but no proxy
by resotat
Thu Jun 13, 2019 9:33 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Every device shows the same IP in Winbox Scan
Replies: 4
Views: 310

Every device shows the same IP in Winbox Scan

Hello I have this really weird problem my main router is a CCR-1016-12G I have a very basic set up. Running 6.44.3 Ether 12 is set up as my ISP IE: Wan1 Ether 1 is set up as Local IP = 10.100.123.211/19 I have ports 1 - 6 set up in a standard bridge. I am running a DHCP Server on the Bridge I have t...
by resotat
Tue Mar 05, 2019 6:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB3011 Switching Performance with Hardware Offloading
Replies: 11
Views: 6563

Re: RB3011 Switching Performance with Hardware Offloading

Hello

I see this is an older thread but I am curious. If I set all 10 ports into one bridge what speeds can I expect between different ports?
by resotat
Mon Nov 26, 2018 10:22 pm
Forum: Scripting
Topic: CCR 1016 and 4 wan load balancing PCC
Replies: 7
Views: 9200

Re: CCR 1016 and 4 wan load balancing PCC

Hi
So the problem turned out to be DNS requests on the WAN lines overloading the upload capability of the WAN Port. Solution was a firewall rule to block outside DNS requests
by resotat
Fri May 11, 2018 6:44 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 protocol big disappointment
Replies: 23
Views: 3963

Re: NV2 protocol big disappointment

Hello I posted on this two years ago.. After much experimenting I found a few things that can help mitigate issues. 1. Do not let anyone connect with less than mid 60'S signal strength but it is not just signal strength the CCQ of each connection is vital do not have a connection below 75% CCQ. NV2 ...
by resotat
Mon Aug 14, 2017 6:59 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Root Path Cost
Replies: 1
Views: 731

Root Path Cost

Here is my issue I have a few RB912 running 6.35.4 They all had a standard bridge set up with just the default values IE add bride Ok add ports ether1 ok add port wlan1 ok and the bridge works. All of a sudden the bridge stopped functioning. I could still see everyone connected to the AP but could n...
by resotat
Sat Aug 12, 2017 7:07 pm
Forum: General
Topic: Bonding
Replies: 1
Views: 524

Bonding

Hi Looked at the info here https://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/interface/bonding.php Here it gives the example of bonding to separate ISP's over the internet. What I want to do is bond Two backhauls. So here would be the configuration. Site 1: 2GB fibre connection. Cloud Core Router connected ...
by resotat
Sun Jul 23, 2017 5:58 pm
Forum: General
Topic: Drop off of throughput on each link
Replies: 2
Views: 605

Re: Drop off of throughput on each link

Hello Yes I am using NV2 ... Site 1 Netmetal # jul/23/2017 14:38:52 by RouterOS 6.39.2 # software id = J6PE-3A8Y # /interface bridge add admin-mac=00:00:00:00:00:00 ageing-time=5m arp=enabled arp-timeout=auto \ auto-mac=yes disabled=no fast-forward=no forward-delay=15s \ max-message-age=20s mtu=auto...
by resotat
Sun Jul 23, 2017 11:32 am
Forum: General
Topic: Drop off of throughput on each link
Replies: 2
Views: 605

Drop off of throughput on each link

So here is the issue. I have a backhaul Netmetal (site 1) shooting to another Netmetal (site 2) great link about 200Mbps on a TCP bandwidth test. Now the Station side of the link is at (Site 2) it then goes down a Cat6 cable to a GB switch and back up another Cat6 to a RB911G 5PHacD. The Problem is ...
by resotat
Sat Jul 15, 2017 9:12 am
Forum: General
Topic: Good Link performance poor session performance
Replies: 0
Views: 227

Good Link performance poor session performance

So I have a QRT Backhaul gets reasonable speeds in TCP speed test 130-150Mbps. Now if the Wlan Interface shows 90Mbps going through it you can still do a bandwidth test and get 50Mbps. However if you go to a client on the back side of the Backhaul and do a test to the other end of the backhaul link ...
by resotat
Wed Sep 14, 2016 6:34 pm
Forum: General
Topic: When is Mikrotik going to fix NV2 PTMP Speed Issues
Replies: 29
Views: 3620

When is Mikrotik going to fix NV2 PTMP Speed Issues

Hello Mikrotik I do not believe I am the only one looking for an answer on this question. A simple yes we are working to resolve the issue would be nice. I have been very loyal Mikrotik user but I am losing customers over this speed issue in PTMP NV2. Don't want to switch to something else but if I ...
by resotat
Wed Jul 20, 2016 7:56 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Low NV2 802.11ac PTMP Thoughput
Replies: 47
Views: 10859

Re: Low NV2 802.11ac PTMP Thoughput

Hello All I offer 10 18 and 22 Mbps packages. I am running RB912UAG5hPnD with Laird 17Db 90 degree sectors and a 20/40 channel width with just a single chain.. I have been fighting this for many weeks now. I hate to rain on anyone's parade but this is not a CCQ issue, nor is it a signal strength iss...
by resotat
Fri Apr 15, 2016 2:15 pm
Forum: General
Topic: 493g Counters keep resetting on Interface page
Replies: 0
Views: 313

493g Counters keep resetting on Interface page

So it is just like the title says I have a 493g running 3Wans load balanced using the PCQ scripts. On the Interfaces page the counters all go blank for a split second and reset to 0 it does it ever few minutes at random times. The Links Downs counter does not climb and I do not think it is actually ...
by resotat
Fri Jan 08, 2016 7:22 pm
Forum: General
Topic: Super Channel / DFS No Radar / No Country Set wont run on selected channel
Replies: 4
Views: 1298

Re: Super Channel / DFS No Radar / No Country Set wont run on selected channel

So I have done so more reading I guess my first question is does the RB912AUG-5HPnD even support extra channels. The mikrotik manual says this Currently only Atheros AR92xx based chips support non-standard center frequencies and widths with the following ranges: center frequency range: 2200MHz-2500M...
by resotat
Thu Jan 07, 2016 7:53 pm
Forum: General
Topic: Super Channel / DFS No Radar / No Country Set wont run on selected channel
Replies: 4
Views: 1298

Re: Super Channel / DFS No Radar / No Country Set wont run on selected channel

HI

The 912 is the AP the 911 the Station

the 912 is set to 5395

But the 911 Station in the Status screen says it is running on 5220 not 5395

I scanned with another 911 and it confirms the 912 is broadcasting on 5220 not 5395 like it is set to
by resotat
Thu Dec 31, 2015 1:27 pm
Forum: General
Topic: Super Channel / DFS No Radar / No Country Set wont run on selected channel
Replies: 4
Views: 1298

Super Channel / DFS No Radar / No Country Set wont run on selected channel

Hello I have a RB912 5UAG-5HPND I have set to Super Channel ......... set Country to No Country Set and DFS set to No Radar Detect. The Channel is set to 5395 but the receiving RB 911 shows the channel as 5220. Why is this doing that? Why can I not set the Channel I want? Why pretend to let me set t...
by resotat
Thu Dec 17, 2015 6:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 493g data rates
Replies: 3
Views: 692

Re: 493g data rates

Hi

I am doing it from the bandwidth tester built in to Router OS so I guess that is my problem?
by resotat
Thu Dec 17, 2015 7:14 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 493g data rates
Replies: 3
Views: 692

493g data rates

I have 2 RB493G. I join them with a cat5e cable do a TCP Bandwidth test between them and I can only get 179Mbps. These boards are sold as Gigabyte boards why am I not getting 950ish Mbps.

If I test UDP I get about 820Mbps

is this board not capable of doing 1G TCP

Same thing with a cat6 cable
by resotat
Sat Nov 21, 2015 5:44 pm
Forum: General
Topic: Multipule MAC's on one port
Replies: 0
Views: 380

Multipule MAC's on one port

Hello Have a problem My ISP has made changes and now I must have a different MAC for each of my Static IP's. Before I would have one modem connected to one port of my 493AH and receive 5 Global Statics from them on the one port. I would then use a simple dstnat and scrnat to route a Local IP to the ...
by resotat
Wed Sep 02, 2015 5:41 pm
Forum: Scripting
Topic: CCR 1016 and 4 wan load balancing PCC
Replies: 7
Views: 9200

Re: CCR 1016 and 4 wan load balancing PCC

Hello Thanks for the suggestion However it did not work I am having the exact same issue...the balancing does not work and some how the TX of each WAN starts showing erroneous numbers far in excess of what the connection is capable of. What is really interesting is if you add up each TX of the four ...
by resotat
Tue Sep 01, 2015 6:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1016
Replies: 0
Views: 363

CCR1016

Hello Mikrotik Experts Re: Your CCR1016 Cloud Core What is the earliest version of Router OS I can run on this unit............ can I run 5.26? I ask because I had a mangle code on a 493AH that worked fine I switched to this router and imported the mangle it wouldn't let me Use "Local" as my interfa...
by resotat
Sun Aug 30, 2015 9:07 pm
Forum: Scripting
Topic: CCR 1016 and 4 wan load balancing PCC
Replies: 7
Views: 9200

CCR 1016 and 4 wan load balancing PCC

Hello And Thank you in advance for your time and reply I had been using a 493AH with the load balancing code and it worked great. here is the code /ip address add address=192.168.0.1/24 network=192.168.0.0 broadcast=192.168.0.255 interface=Local add address=192.168.1.2/24 network=192.168.1.0 broadca...
by resotat
Fri Aug 07, 2015 3:35 am
Forum: General
Topic: CCR 1016-12G NAT problems
Replies: 0
Views: 468

CCR 1016-12G NAT problems

So I had a 493AH running as my main router any time I wanted to have a customer get a global static I would use two simple rules in the NAT So everyone who does not have the NAT rule gets 00.00.00.26 Global IP as their that is the preferred source in the route list With these NAT rules user 10.100.1...
by resotat
Sun Aug 02, 2015 9:53 pm
Forum: General
Topic: Can Not Login to Web box
Replies: 0
Views: 427

Can Not Login to Web box

For the last few versions my Subscribers have been unable to use webbox to login to their antennas It comes up with the front page you put in the user name and it just says web page can not be displayed or it says

Error 501: Not implemented

What is up with that???????????
by resotat
Thu May 07, 2015 8:04 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 3.5GHZ LTE Mini PCI
Replies: 0
Views: 535

3.5GHZ LTE Mini PCI

Hi

Does anyone know of a 3.5 or 3.65 Ghz LTE based mini pci card that would work in a mikrotik?

I want to convert my network to LTE but not having any luck finding a mini pci card in those frequencies.

Thanks in Advance
by resotat
Wed May 06, 2015 9:45 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Qualcomm 5ghz LTE
Replies: 0
Views: 351

Qualcomm 5ghz LTE

Hi is there any plans to develop 5Ghz LTE tech on the Mikrotik platform?
by resotat
Sat Mar 28, 2015 7:59 pm
Forum: General
Topic: RB 911 lite has no serial how to reprogram
Replies: 3
Views: 794

Re: RB 911 lite has no serial how to reprogram

Hello

Never mind was stupid mistake on my part. I was using Netinstall 4.0 downloaded 6.27 and presto all is good. Thanks
by resotat
Sat Mar 28, 2015 6:25 pm
Forum: General
Topic: RB 911 lite has no serial how to reprogram
Replies: 3
Views: 794

Re: RB 911 lite has no serial how to reprogram

Hello Thanks for the reply That does not work. I can hold the reset for all eternity it never shows up in the netinstall window. The boards have a network connection windows shows the network port connected. Other board I have shows up (ie: 411, 411U etc) just not the 4 / 911 boards that had 5,12 in...
by resotat
Fri Mar 27, 2015 10:51 am
Forum: General
Topic: RB 911 lite has no serial how to reprogram
Replies: 3
Views: 794

RB 911 lite has no serial how to reprogram

I have several RB911 boards that had Router OS 5.12 put on them by mistake. they have a network connection but do not show up in win box and since they have no serial port I can not get at them that way. How can I recover these boards and get a valid OS on them
by resotat
Fri Mar 27, 2015 1:02 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 911's no serial port how to recover for netinstall
Replies: 1
Views: 770

911's no serial port how to recover for netinstall

I have a few 911's that mistakenly had 5.12 installed on them now they do not show up in win box they have no serial port how can I get into them format them and install the latest Router OS
by resotat
Thu Mar 26, 2015 11:17 pm
Forum: General
Topic: NO Floppy discs anywhere
Replies: 3
Views: 721

NO Floppy discs anywhere

Hey is it possible for the Mikrotik boys to create a USB system to replace the floppy to recover boards with no serial port.

I mean you need a freaking time machine to buy a floppy disc these days

Or at least update it to the last decade you know those spiny things called CDs

Thanks
by resotat
Thu Feb 12, 2015 4:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB911-5Hn Bridge mode
Replies: 1
Views: 644

RB911-5Hn Bridge mode

Hello The RB911-5Hn lite Does this board not work as a P2P I have one set up it lets you set it to Bridge but it does not broadcast. The board works fine in Station mode scans, associates. But it does not broadcast. I reset the board put it in bridge mode, set the IP, Made the bridge and that is it....
by resotat
Mon Aug 18, 2014 1:43 am
Forum: General
Topic: Bad Blocks
Replies: 1
Views: 570

Bad Blocks

Hello How does the mikrotik OS deal with bad blocks. IE: Does it upon a fresh intsall of the OS mark the blocks as bad and not ever try and use them? I have been noticing that bad blocks can cause the antenna to perform poorly when they happen on a board after the OS was installed and the unit place...
by resotat
Wed Jul 30, 2014 5:17 pm
Forum: General
Topic: Downgrade from 6.15 to 5.12 on 911-5Hn
Replies: 7
Views: 1114

Re: Downgrade from 6.15 to 5.12 on 911-5Hn

Hello I am fully aware how to use netinstall ...................on boards that have serial connectors...... Perhaps I am stupid but it is my understanding that Netinstall needs a serial connection to the board and the computer. 911 boards do not have a serial port. They do however have a place to wi...
by resotat
Wed Jul 30, 2014 4:56 pm
Forum: General
Topic: Downgrade from 6.15 to 5.12 on 911-5Hn
Replies: 7
Views: 1114

Re: Downgrade from 6.15 to 5.12 on 911-5Hn

Hello Thank you for the replies perhaps I was not clear in my OP. The boards no longer reply to any scans even though windows sees a network connection. Do I not need a serial connection to use net Install?? I wanted to go to 5.12 because I found it to be the most stable version after 4.17 Why would...
by resotat
Mon Jul 28, 2014 2:02 am
Forum: General
Topic: Downgrade from 6.15 to 5.12 on 911-5Hn
Replies: 7
Views: 1114

Downgrade from 6.15 to 5.12 on 911-5Hn

hello I have 2 911-5Hn boards that corrupted when downgrading from 6.15 to 5.12. They still show a network connection but they do not get detected by winbox nor do they show up in any lan scans These boards do not have a serial connector so I cant serial into them and fix the corruption. I did notic...
by resotat
Thu Feb 13, 2014 4:43 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: NV2 no internet access
Replies: 9
Views: 1938

Re: NV2 no internet access

Hi

That did it. I knew it was something stupid that I was over looking.

Thank you to everyone who took the time to read and post a reply your time and help was appreciated.
by resotat
Wed Feb 12, 2014 10:25 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NV2 no internet access
Replies: 9
Views: 1938

Re: NV2 no internet access

I am not running mimo all my other settings were the same from what I could see but since I can not read the text cant be 100 % sure

The only difference is I am using AP bridge mode not bridge
by resotat
Wed Feb 12, 2014 2:19 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NV2 no internet access
Replies: 9
Views: 1938

Re: NV2 no internet access

I can not get this to pass Internet data it allows me to talk to every other mikrotik out there but not get http traffic. The AP is in AP mode The Client is in Station pseudobridge Standard bridge with ether1 and wan1 no DHCP no Queues no anything extra beside the most basic settings Put Client on 8...
by resotat
Sun Feb 09, 2014 12:43 am
Forum: Beginner Basics
Topic: NV2 no internet access
Replies: 9
Views: 1938

Re: NV2 no internet access

do I have to have nstream turned on to run NV2?
by resotat
Fri Feb 07, 2014 7:41 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: NV2 no internet access
Replies: 9
Views: 1938

NV2 no internet access

HI I have a backhaul that is running at 5Ghz As soon as I try and switch to NV2 protocol I stay connected and can do bandwidth test ping tests talk through the Backhaul to other AP's further down the line but it will not pass internet traffic? I lose connectivity to the internet can log into the rou...
by resotat
Sun Jan 06, 2013 10:51 am
Forum: Beginner Basics
Topic: mangle rule to bypass load balancing with address list
Replies: 1
Views: 1402

mangle rule to bypass load balancing with address list

Hi

I need a mangle rule to bypass multi wan load balancing and force specific local ip connections out a specific WAN port using an address list.

searched and searched couldn't find anything

tried to set the mangle rule myself but i am missing something

Thanks in advance for your time and effort
by resotat
Sat Dec 08, 2012 12:16 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: router OS 5.xx and XR-9 900Mhz
Replies: 2
Views: 680

Re: router OS 5.xx and XR-9 900Mhz

Hi

Searched the forum before I posted nothing I could see.

I will email them with the issue..

thanks for the reply
by resotat
Fri Dec 07, 2012 5:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: router OS 5.xx and XR-9 900Mhz
Replies: 2
Views: 680

router OS 5.xx and XR-9 900Mhz

I have had an issue for a few months with the 5.xx OS and Ubiquity XR9 cards. When I was running the xr9 under 4.17 I never had any problems then in the summer I upgraded all AP's and clients to 5.12. Unfortunately at the exact same tome 900MHZ smart meters started being install in our area. I start...
by resotat
Thu Jan 26, 2012 7:14 pm
Forum: General
Topic: ECMP
Replies: 0
Views: 440

ECMP

hello I have been trying to set up a ECMP load balancing on my RB 450G. I followed all the steps found here http://www.scribd.com/doc/52533148/Mikrotik-balancing It just does not seem to work I am not getting any packets to my Mangle "Jump" and so nothing is going to the mangle "Policy routing" here...
by resotat
Mon May 30, 2011 7:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Almost 50km link bandwidth test/queries & something to share
Replies: 28
Views: 3849

Re: Almost 50km link bandwidth test/queries & something to s

Hi As soon as you are shooting over water you increase multi-pathing. 50Km is a very long way for 2.4ghz. Since you are shooting over water a tighter beam width will help. One thing to remember is the bigger the dish the tighter and more delicate the tuning is. If you go to a 3 foot dish you will ha...
by resotat
Sat Mar 26, 2011 7:13 pm
Forum: General
Topic: Hiring someone to conif my 493AH with a squid Server
Replies: 7
Views: 731

Re: Hiring someone to conif my 493AH with a squid Server

Haven't gone live yet. Just doing this on a test setup. I just keep going to my sites. i did try going to other sites but the same result. objects get cached but never any hits all misses.
by resotat
Sat Mar 26, 2011 2:22 am
Forum: General
Topic: Hiring someone to conif my 493AH with a squid Server
Replies: 7
Views: 731

Re: Hiring someone to conif my 493AH with a squid Server

Well I have objects being saved to the hard drive the cache file grows in size but I do not get any hits when I return to the same site over and over it is all misses. Nothing gets taken from the cache it keeps going back to the source (ie:the internet) It is like it is caching all the objects etc. ...
by resotat
Sat Mar 26, 2011 12:46 am
Forum: General
Topic: Hiring someone to conif my 493AH with a squid Server
Replies: 7
Views: 731

Hiring someone to conif my 493AH with a squid Server

Ubuntu Linix server
RB493AH
Squid 2.7

Been trying to get this running for like a month......I AM DONE..............is there someone I can hire to config this for me.
by resotat
Mon Feb 14, 2011 11:30 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: bridging two 411 boards
Replies: 2
Views: 441

Re: bridging two 411 boards

Hi Thanks for the reply yes the 411 in Station has the SSID of the bridge. I have two different links I was installing one in 3.7 the other 5GHZ both have the one in bridge the other in Station with the station having the SSID of the Bridge in it. Got me stumped Especially since the 3.7 link was wor...
by resotat
Mon Feb 14, 2011 11:02 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: bridging two 411 boards
Replies: 2
Views: 441

bridging two 411 boards

Hi I am bridging two RB 411 boards with 4.10 software. I have one board in bridge mode. the other board in Station mode. i scan I can see the SSID of the 411 in bridge mode I select it press connect and then hit stop to re enable it. But it just says earching for network. I had it connected and pass...
by resotat
Mon Aug 16, 2010 6:17 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Backhaul using
Replies: 6
Views: 1228

Re: Backhaul using

That is what I was going to use if I didnt use an amp just wasnt sure I would get enough through put I am hopping a 100 meg fibre connection so I woul like to get all of it over the link not just 50 megs or something.

I mean it is in the clouds allot
by resotat
Mon Aug 16, 2010 12:37 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Backhaul using
Replies: 6
Views: 1228

Re: Backhaul using

Hi

Thanks for the reply


what are you using for radio cards?

My concernt is both link are mouantain top and are often socked in in fact the whole shot is often socked in.
by resotat
Sun Aug 15, 2010 11:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Backhaul using
Replies: 6
Views: 1228

Backhaul using

Hi I am going to set up some backhauls 35Mile 50KM. I have some questions, I am hoping I can find an expert here who can help me. 1. I want to have Full Duplexing Connections So I will use Nstream2 .I want this to be a 150MEG through put In Each Direction so can Nstream2 Deal with the 5Ghz 802.11N 4...
by resotat
Wed Jul 21, 2010 11:47 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Nat rules passing global IP's
Replies: 4
Views: 670

Re: Nat rules passing global IP's

HI

Now the thing works when I move it up...............I did delete it and re put it in so maybe that was it but I had done that before.....oh well it is working and thank you for yout response and time
by resotat
Wed Jul 21, 2010 11:34 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Nat rules passing global IP's
Replies: 4
Views: 670

Re: Nat rules passing global IP's

HI

Sorry

Had that as the scr address not the dst address just a typo on my part.

Every Time I put it above tha masquerade rule I lose connectivity
by resotat
Wed Jul 21, 2010 10:49 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Nat rules passing global IP's
Replies: 4
Views: 670

Nat rules passing global IP's

Hi I have a pile of static IPs from my ISp some of them I want to rout to specific addresses on my 10.100.96.0/19 network So i create a dst rule in the IP Firewall section and all works well. I can remote into the site using the Global IP I assigned in the dst nat rule. Chain = dstnat dst address =x...
by resotat
Wed Jul 07, 2010 4:02 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PCQ Queue Total limit
Replies: 1
Views: 834

PCQ Queue Total limit

Hi Just wanting to confirm what I have set will do what I want lol I created a new PCQ queue Type, called it "Surfer" Set the Rate = 3m ................I am assuming this is the bandwidth rate for each Host or IP that I queue in the "Surfer" queue Limit = 2000............... I am assuming this is th...
by resotat
Thu Jun 10, 2010 1:24 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Nating a global IP to a local IP
Replies: 6
Views: 1886

Re: Nating a global IP to a local IP

[admin@S 493AH Router] > /ip nat firewall export bad command name nat (line 1 column 5) [admin@S 493AH Router] > /ip firewall nat export # jan/01/1970 01:25:00 by RouterOS 3.20 # software id = AH7I-LTT # /ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat comment="" disabled=no add action=netmap cha...
by resotat
Wed Jun 09, 2010 11:43 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Nating a global IP to a local IP
Replies: 6
Views: 1886

Re: Nating a global IP to a local IP

I have found a rule at the top of the nat list.............. under the general tab............. it say scrnat and then on the action page it is set to masquerade but neither page has IPs.......... that is all there is set in that rule............. if I disable it I lose connectivity with the interne...
by resotat
Wed Jun 09, 2010 11:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Nating a global IP to a local IP
Replies: 6
Views: 1886

Nating a global IP to a local IP

Hi I have a 497AH I have a 6 static IPs from the telco.......152-157 I have ethernet 2 set as the Wan port with all addresses 152-157 listed on that port I added 157 as the first IP entry on Ethernet 2 and it showed up in the route list as follows Destination = x.x.x.157/29 ....gateway=blank ...gate...
by resotat
Thu Apr 29, 2010 1:05 am
Forum: General
Topic: Running to ip ranges in to different sub nets
Replies: 2
Views: 445

Re: Running to ip ranges in to different sub nets

Right now I have 5 IPs say 111.111.111.113 to 117 from the telco company they are given to me out of their Cisco router . I have lan port 2 on the 493Ah set up with the static IP 0f 111.111.111.117.....and it is acting like a Wan port........................... that is I have a router set up in the ...
by resotat
Wed Apr 28, 2010 9:57 pm
Forum: General
Topic: Running to ip ranges in to different sub nets
Replies: 2
Views: 445

Running to ip ranges in to different sub nets

HI I have a 493AH board which I want to set up in such a way that I can have two parallel Networks on the same wireless network. That is i currently have my whole network behind a NAT/Router..........I get my bandwidth on the fibre from the phone company. Everyone then receives a 10.100.96.0 to 10.1...
by resotat
Sun Apr 04, 2010 6:29 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Advanced Queues
Replies: 1
Views: 493

Advanced Queues

Hi Thanks in advance for taking the time to help me. I have created Queues to shape my bandwidth on the network....In the general tab I have set the upload at 750k and the download at 3M. On the advanced page I have set All p2p and then the upload rate at 1K and download at 64K. My question is is th...
by resotat
Mon Nov 30, 2009 11:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Can RB1000 be a loadbalancing Router for 2 Wan Conections
Replies: 1
Views: 449

Can RB1000 be a loadbalancing Router for 2 Wan Conections

I have my main bonded t-1 and then Back up bandwidth can I use the RB 100 to act as a loadbalancing router realy just want the failover feature. So if the bonded T-1 Fails it will failover to the back up bandwidth.

Thanks In Advance for your help
by resotat
Wed Oct 14, 2009 1:38 am
Forum: General
Topic: Is there a RB OS that handles the SR71-15
Replies: 1
Views: 363

Re: Is there a RB OS that handles the SR71-15

sorry

I see the 4.0 does where as the 4.0 beta3 did not


thanks all
by resotat
Wed Oct 14, 2009 12:47 am
Forum: General
Topic: Is there a RB OS that handles the SR71-15
Replies: 1
Views: 363

Is there a RB OS that handles the SR71-15

IS there a RB OS that handles the SR71-15

Thanks in advance
by resotat
Mon Jul 13, 2009 8:59 pm
Forum: General
Topic: r52n not recognised
Replies: 5
Views: 800

r52n not recognised

Hi

i have tried multiple r52n's in both a 411 and a 411a board and it will not see the card........................any Ideas


Thanks in advance for your time
by resotat
Thu Jul 09, 2009 4:23 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: os load failed noe kernel load failed
Replies: 1
Views: 1424

Re: os load failed noe kernel load failed

HI All here is the update.........i got it to work. I believe the issue was my PCMCIA nic card seemed to be confusing the OS and it worked when I unpluged the card. HOWEVER At the same time I noticed the .dll file that it tells you comes with the net install download was not there .................d...
by resotat
Wed Jul 08, 2009 8:43 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: os load failed noe kernel load failed
Replies: 1
Views: 1424

os load failed noe kernel load failed

Hi I tried to upgrade my rb1000 from 3.1 to 3.25 it got half way through the process and crashed. Now the rb 1000 does not show up in win box Now i am assuming something corrupted so how can i restore the OS...... I have netinstall hooked up a lan cable a serial cable i set the net boot to 192.168.1...
by resotat
Fri Jul 03, 2009 4:39 pm
Forum: General
Topic: setting download and upload limit limit above 2m
Replies: 1
Views: 367

setting download and upload limit limit above 2m

Hi I have a rb1000 and am looking to be able to set download and upload limits. So I go into winbox Queues .....add....new Simple Queue............ however the max limit i can set is 2m or unlimited i need to be able to set a 4m and a 6m limit..........can this be done? and if so do I have to use th...
by resotat
Wed May 20, 2009 3:37 am
Forum: General
Topic: A simplified software for these boards.
Replies: 1
Views: 367

A simplified software for these boards.

Hi

Is there any other software for the mikrotik hardware that is open source.

Thanks in advance
by resotat
Tue May 19, 2009 4:00 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Some Basic help with IP's
Replies: 6
Views: 719

Re: Some Basic help with IP's

Hey the pseudobridge on the station solved the ping and connection issue that is sooooo coool thank you. So now why did Station not work why did it need to be in bridge. I really want to learn and understand these boards! Is not "station" what this is or is it that there is a device with an IP on th...
by resotat
Tue May 19, 2009 3:32 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Some Basic help with IP's
Replies: 6
Views: 719

Re: Some Basic help with IP's

Hi thanks for the response That was a Typo I have the 411A in Ap-bridge and the IP values are Address = 10.100.123.24/24 Range =10.100.123.0 Boradcast =10.100.123.255 I have the 411 in Station mode and the IP values are Address = 10.100.123.25/24 Range =10.100.123.0 Boradcast =10.100.123.255 I thoug...
by resotat
Mon May 18, 2009 9:37 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Some Basic help with IP's
Replies: 6
Views: 719

Re: Some Basic help with IP's

Hi and thanks for the response I do want the dlink to hand out the DHCP and it is handing out IP's ...........like I said when I connect my laptop to the station it gets an IP from my dlink yet I can not use a browser to log into the dlink nor can I get online. I have a bridge and the Wlan1 and the ...
by resotat
Mon May 18, 2009 9:00 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Some Basic help with IP's
Replies: 6
Views: 719

Some Basic help with IP's

Hi Well I thought I understood Networking until I got a Router Board 411. Now I have been reading and reading and reading but most of what is being said is greek to me. Now in a regular router you have Your Ip field ......your subnet mask Field ..............and Your gateway field and your DNS field...