Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 25 matches

by lyxnafis
Sat Jul 12, 2014 6:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: DHCP and private IP issue
Replies: 0
Views: 518

DHCP and private IP issue

Hi guys, I have a DHCP server and a 192.168.0.0 network issue and I would appreciate any help. My network, as seen in the attached file, consists of two RB411 connected in a point to point bridged network providing internet access to wired PCs. All he IP addresses used are public and so far everythi...
by lyxnafis
Thu Jun 13, 2013 10:52 am
Forum: Beginner Basics
Topic: 411AH - Ether1 not working after upgrade to ROS 6.0
Replies: 16
Views: 2020

Re: 411AH - Ether1 not working after upgrade to ROS 6.0

IMHO you should downgrade the firmware separately before going for Ros downgrade...
by lyxnafis
Wed Jun 12, 2013 7:57 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: 411AH - Ether1 not working after upgrade to ROS 6.0
Replies: 16
Views: 2020

Re: 411AH - Ether1 not working after upgrade to ROS 6.0

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Bootloader_upgrade

after firmware file transfer with xmodem Run command /system routerboard downgrade
Reboot your router to apply the downgrade (/system reboot)]
by lyxnafis
Wed Jun 12, 2013 4:31 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: 411AH - Ether1 not working after upgrade to ROS 6.0
Replies: 16
Views: 2020

Re: 411AH - Ether1 not working after upgrade to ROS 6.0

Can you downgrade 6.0 to 5.25 using xmodem? I tried by interupting the boot, sent the upgrade package for 5.25 over xmodem but it complained about invalid upgrade id or similar. You should be able to downgrade with hyperterm. I'd recommend 5.24 not 5.25... I had a similar issue (Ethernet flopping )...
by lyxnafis
Thu May 02, 2013 12:12 pm
Forum: General
Topic: v5.25 released
Replies: 52
Views: 16910

Re: v5.25 released

If it ain't broke don't fix it... I was fine with 5.24 on my P2P 411s until updated to 5.25. Connection was lost frequently and there was a message like "too long to be polled..." or something.. Downgraded to 5.24 and everything came back right. It looks like it was another "non-deterministic" mikro...
by lyxnafis
Tue Oct 16, 2012 11:20 am
Forum: General
Topic: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!
Replies: 247
Views: 87362

Re: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!

Update: It looks like Teamspeak as well as some other traffic were just triggering the port flap. The problem was firmware 2.29 that I had so far. Took the router down replaced old 560 μF capacitors with new 680μF and updated to firmware 2.41. Note that I took the risk of updating to RB411's 2.41 wh...
by lyxnafis
Sat Oct 13, 2012 9:11 pm
Forum: General
Topic: Routerboard Firmware Madness
Replies: 3
Views: 1226

Re: Routerboard Firmware Madness

Try to upgrade your RB411A as described in Wiki article: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Bootloader_upgrade In Winbox 'System/Routerboard' you should see latest available firmware for your RB. HTH, This is what I exactly did to get rid of 2.29. Yet, latest version in routerboard site for RB411A is 2....
by lyxnafis
Sat Oct 13, 2012 7:50 pm
Forum: General
Topic: Routerboard Firmware Madness
Replies: 3
Views: 1226

Routerboard Firmware Madness

Can someone please tell me what in the hell is going on with with RB firmware ? I've got one RB411A and one RB411 on a P2P setup. RB411 firmware running version 2.41 routerboard site 2.41... so far so good. RB411A firmware running version 2.29 routerboard site 2.20!!! where did I get the 2.29 from? ...
by lyxnafis
Mon Oct 08, 2012 2:46 pm
Forum: General
Topic: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!
Replies: 247
Views: 87362

Re: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!

lol for sure but, I'm not going to try reproducing the problem cause is very fckng annoying. Fact is that I never had the problem' it appeared when teamspeak 3 was installed and disappeared after uninstalling.... coincidence? maybe... No time to go deeper but, what happens if teamspeak, while stream...
by lyxnafis
Mon Oct 08, 2012 2:05 pm
Forum: General
Topic: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!
Replies: 247
Views: 87362

Re: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!

As I posted to another thread, teamspeak triggered the eth problem on my case...
by lyxnafis
Mon Oct 08, 2012 1:53 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411 Ethernet Freezes (No receive)
Replies: 75
Views: 25858

Re: RB411 Ethernet Freezes (No receive)

I had the same problem on my RB411. It just appeared a few days ago after 3 years of normal (Ethernet at list) operation. After some research I discovered that the problem was triggered by teamspeak (http://www.teamspeak.com) installed on a pc by my son (I have a P2P connection). From what I underst...
by lyxnafis
Tue Mar 27, 2012 10:00 am
Forum: Wireless Networking
Topic: PtP link connection questions
Replies: 11
Views: 1525

Re: PtP link connection questions

No, it is just the name http://www.calamp.com/products/mmds-transceivers/parabolic-antenna-assemblys/parabolic-antennas The only thing is that the antennas are "QLP" (Quasi Log Periodic) which I'm not sure of what this stands for. The fact is that they have an outstanding performance with my old Air...
by lyxnafis
Mon Mar 26, 2012 2:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: PtP link connection questions
Replies: 11
Views: 1525

Re: PtP link connection questions

Just for the history, I used to have an Aironet BR500 hooked up on one side and Aironet UC4800 11mbps on the other. Their performance was excellent on those antennas. I had to abandon them to increase throughput and number of PCs networked (UC4800 supported only one PC) . I've been straggling ever s...
by lyxnafis
Mon Mar 26, 2012 1:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: PtP link connection questions
Replies: 11
Views: 1525

Re: PtP link connection questions

I discovered that my antennas -that I bought and installed a long time ago- are California Amplifier 24 dBi QLPP Parabolic Antennas!! similar to this but 24db california_amp-2.jpg http://www.calamp.com/products/mmds-transceivers/parabolic-antenna-assemblys/parabolic-antennas their range is 2150 - 27...
by lyxnafis
Fri Mar 23, 2012 12:09 am
Forum: Wireless Networking
Topic: PtP link connection questions
Replies: 11
Views: 1525

Re: PtP link connection questions

Here is some more Is it the best channel you found? What antenna exacly are installed on this link? You have to strong signals. Lower tx power on both sidesw for 3-4 steps. Increase Hw-retries to 10. What cards are you using? I think this cards are 2 chains cars, so can support 802.11N standard. Se...
by lyxnafis
Thu Mar 22, 2012 6:42 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: PtP link connection questions
Replies: 11
Views: 1525

Re: PtP link connection questions

Here is some more
AP
s2.JPG
client
M2.JPG
status client
M8.JPG
by lyxnafis
Thu Mar 22, 2012 6:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: PtP link connection questions
Replies: 11
Views: 1525

Re: PtP link connection questions

With CCQ that bad you have some other problems. Can you give some details of your hardware setup?
Thanks for responding cbrown.
This is my configuration (not sure if enough info for you )

AP side
s4.JPG
client side
M4.JPG
signal at the AP side
s8.JPG
by lyxnafis
Thu Mar 22, 2012 1:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: PtP link connection questions
Replies: 11
Views: 1525

PtP link connection questions

Hello everyone, I have a few questions concerning my PtP connection if you could please help me on this. The link is installed in a highly populated city environment and even though it is only 4km gets often unstable and with decreased performance, my CCQ fluctuates from 20% to 75%. My link is set u...
by lyxnafis
Mon Jan 23, 2012 12:06 pm
Forum: General
Topic: Quickset (new in v5.12)
Replies: 76
Views: 48280

Re: Quickset (new in v5.12)

RB411A has an AP license, it's not a CPE unit.
that figures..
by lyxnafis
Mon Jan 23, 2012 11:59 am
Forum: General
Topic: Quickset (new in v5.12)
Replies: 76
Views: 48280

Re: Quickset (new in v5.12)

I've got one RB411 and one RB411A (level 4).
Quickset exists only on RB411 !!! Isn't 411A a 411?

P.S. Probably an " OR 411A" on hardware check is missing...
by lyxnafis
Fri Mar 11, 2011 10:32 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Odd Problem Please Help
Replies: 2
Views: 592

Re: Odd Problem Please Help

Thanks for the reply
I'll do that and see what happens..
by lyxnafis
Thu Mar 10, 2011 12:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Odd Problem Please Help
Replies: 2
Views: 592

Odd Problem Please Help

Hello to everyone, I'm trying to solve the following strange connection problem with my Mikrotiks and any help or idea would be appreciated. I'm trying to establish a connection between two points 4km appart from each other. On one side I have a RB411/R52H (350mW) that was previously connecting to a...
by lyxnafis
Wed Aug 05, 2009 8:57 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Aironet migration No 2
Replies: 2
Views: 630

Re: Aironet migration No 2

Thanks for the reply, I'll try that in the weekend and see.
Thanks.
by lyxnafis
Tue Aug 04, 2009 3:50 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Aironet migration No 2
Replies: 2
Views: 630

Aironet migration No 2

Since I haven't got any replies in my previous post, I decided to provide a "before" and "after" of what I'm trying to configure. I want to remind that Cisco 1310 cannot be replaced and that Cisco wireless products cannot operate as Bridges without the proprietary Aironet extentions anabled. This is...
by lyxnafis
Mon Jul 06, 2009 5:12 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Aironet Migration
Replies: 0
Views: 359

Aironet Migration

Hello All, Just joint the Mikrotik community and I desperately need your help :? Here is the story: I have a point to point connection that involves a Cisco Aironet 1310 configured as an AP-Bridge on the internet providing side and an Aironet UC4800 client on the home side. I decided to replace the ...