Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 23 matches

by iandric
Mon Apr 17, 2017 1:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Switch with 3 SFP+ port
Replies: 9
Views: 1933

Re: Switch with 3 SFP+ port

You should consider a Layer-3 instead a Layer-2 backbone. With Layer-2 and RSTP one of your 10Gig links will allways be blocked. When you use a Layer-3 backbone with OSPF Routing all your links will run and if you want to transport Layer-2 traffic you can use VPLS, EoIP,... Instead using a Layer-2 S...
by iandric
Mon Feb 08, 2016 7:54 pm
Forum: General
Topic: OID of total CPU usage on CCR
Replies: 16
Views: 10874

Re: OID of total CPU usage on CCR

This OID is new since software version 6.34 available.
I´m using it on several CCR and it works, but I have no
experience with this OID on x86 ROS, it should work.
by iandric
Fri Aug 15, 2014 11:49 pm
Forum: General
Topic: Maximum number of NAT users / sessions
Replies: 9
Views: 11657

Re: Maximum number of NAT users / sessions

Perhaps I do not understand your post... If you mean "for each" there are 32767 ports for tcp and 32767 ports for udp = 65534 ports If you mean "for both" there are 32767 ports for tcp & udp together So, if it is 32767 ports for both and I have more than 50.000 connections @ 5.100 users, there are m...
by iandric
Fri Aug 15, 2014 11:22 pm
Forum: General
Topic: Maximum number of NAT users / sessions
Replies: 9
Views: 11657

Re: Maximum number of NAT users / sessions

If there are only 32767 ports at RouterOS for NAT and I have only one public IP for NAT, why I have more then 50.000 connections?
This router is only doing NAT and routing...
I will look at this the next days.
by iandric
Fri Aug 15, 2014 10:37 pm
Forum: General
Topic: Maximum number of NAT users / sessions
Replies: 9
Views: 11657

Re: Maximum number of NAT users / sessions

65500 is about the maximum number of session per single NAT IP (in general your public IP). If you need to do more sessions, make shure you have more IP's to do NAT on. This means I need multiple public IPs and for each one NAT rule? Internal IP range for user 10.10.0.0/18 = 10.10.0.2 -10.10.63.254...
by iandric
Fri Aug 15, 2014 6:30 pm
Forum: General
Topic: Maximum number of NAT users / sessions
Replies: 9
Views: 11657

Maximum number of NAT users / sessions

If i understand it right, the maximum number of NAT sessions is limited by the number of connections at IP-> Firewall-> Connections -> Max. Entries. This value depends on installed amount of RAM and the maximum entry amount can increase if situation demands it and router still has free ram left. So ...
by iandric
Sat Mar 01, 2014 5:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ issue bonding SFP+ ports
Replies: 10
Views: 3757

Re: CCR1036-8G-2S+ issue bonding SFP+ ports

Did you set up the LAG with 802.ad (LACP) on both ends? Yes, but now I have give up and have re-configured it as acive/standby bonding on the MikroTik. 10Gig is enough bandwith in the moment, I wanted to have an interface backup based on the channel and to use both. I will try it again to make such...
by iandric
Thu Feb 27, 2014 6:32 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ issue bonding SFP+ ports
Replies: 10
Views: 3757

Re: CCR1036-8G-2S+ issue bonding SFP+ ports

Can it be that this phenomenon depends on different configurations?
No, the configuration and software version is identical. I will now clear the configuration and
also install the software again. But I will take the 6.6 or 6.7, the 6.10 have realy some problems/bugs.
by iandric
Wed Feb 26, 2014 10:38 pm
Forum: General
Topic: OID of total CPU usage on CCR
Replies: 16
Views: 10874

Re: OID of total CPU usage on CCR

Dear plisken, with your OID (.1.3.6.1.2.1.25.3.3.1.2.1) you get ONLY the load of core 0 of the CPU! But the CCR has 36 of them... So, if you want to have the total load over all 36 cores, you have to mesure each of them, add up all the values an divide the sum with 36. /system resource cpu> pri oid ...
by iandric
Tue Feb 25, 2014 11:35 pm
Forum: General
Topic: OID of total CPU usage on CCR
Replies: 16
Views: 10874

Re: OID of total CPU usage on CCR

Dear MikroTik Team,

ist there something happening with a OID for the sum/total CPU usage?
I will install the next CCRs this week and will now have a total of 22 and still
have no useful solution how to trigger the CPU usage.

Please Help!

Best Regards

Ivan
by iandric
Mon Feb 24, 2014 12:10 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ issue bonding SFP+ ports
Replies: 10
Views: 3757

Re: CCR1036-8G-2S+ issue bonding SFP+ ports

How to make throughput tests, when the ports leaves and enters into the LACP channel?
Also a ping is not working.

It is very strange that two CCR1036-8G-2S+ does not have this problem and other two
have it.
by iandric
Fri Feb 21, 2014 5:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ issue bonding SFP+ ports
Replies: 10
Views: 3757

Re: CCR1036-8G-2S+ issue bonding SFP+ ports

Hi, I sill have the described issue. An upgrade to 6.10 dit not fix it. On the CCR1036-8G-2S+ I have bonded both SFP+ ports and connected it to a Cisco 4500X. I have two CCR that are running without problems and also two that did not work. This is the log of the Cisco: *Feb 21 07:11:03.537: %EC-5-UN...
by iandric
Wed Sep 18, 2013 4:18 pm
Forum: General
Topic: OID of total CPU usage on CCR
Replies: 16
Views: 10874

Re: OID of total CPU usage on CCR

Dear Mat, I´m also searching for an CCR CPU OID for the total usage of all 36 cores, but unfortunalely didn´t found it. I have 8 core systems based on x86 hardware by meconet and the PRTG SNMP tool. In this case I have created for each core one sensor and one additional factory sensor. In this facto...
by iandric
Mon May 27, 2013 7:41 pm
Forum: General
Topic: 5.23 mipsbe export problem
Replies: 7
Views: 1337

Re: 5.23 mipsbe export problem

I have the problem still with 5.25...
by iandric
Wed Jun 29, 2011 7:44 pm
Forum: The Dude
Topic: High CPU utilization on Router by Dude SNMP requests
Replies: 6
Views: 6480

High CPU utilization on Router by Dude SNMP requests

Hi, on some Routers I have a high CPU utilization at management and SNMP (see attached picture). This problem started with the 5.x ROS, but it is also possible since the 4.17 ROS, I´m not realy shure. I´ve tried Dude 4.0beta2 and 4.0beta3 but it is still the same. I can see constantly SNMP traffic b...
by iandric
Thu Dec 02, 2010 10:47 pm
Forum: General
Topic: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD
Replies: 16
Views: 4351

Re: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD

OK, I will try... Thank You for this information!

Didn´t seen the ax89063 option before, but it´s available till 4.10.
This is new for me.

What's new in 4.10 (2010-May-28 13:59):
*) lcd - added support for AX89063

Greetings

Ivan
by iandric
Tue Aug 31, 2010 2:04 pm
Forum: General
Topic: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD
Replies: 16
Views: 4351

Re: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD

You can see system informations like this: [admin@MikroTik] system lcd page> print Flags: X - disabled # DISPLAY-TIME DESCRIPTION 0 X 5s System date and time 1 X 5s System resources - cpu and memory load 2 X 5s System uptime 3 X 5s Aggregate traffic in packets/sec 4 X 5s Aggregate traffic in bits/se...
by iandric
Fri Feb 26, 2010 5:09 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude import problem of the ROS 4.6
Replies: 1
Views: 909

Dude import problem of the ROS 4.6

Hi, I´ve downloaded the new ROS 4.6 software and placed it into a folder of my Windows Dude-Server. When I import the new files to the Dude Files-Packages, the names of the packages doesn´t appear in the list. You can see only the size of the package but no name, version and architecture. But in the...
by iandric
Thu Feb 11, 2010 12:40 pm
Forum: General
Topic: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD
Replies: 16
Views: 4351

Re: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD

Hi to all,

no new status yet, the LCD is not running. But the ROS ist working
perfectly on this hardware. Have two boxes running now for 4 months
without problems.

Greeting from Germany

Ivan
by iandric
Sun Nov 08, 2009 6:20 pm
Forum: General
Topic: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD
Replies: 16
Views: 4351

Re: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD

Hi Craig, sorry for the late response, I was very busy the last days. It is a serial LCD. I can see it on serial port 2 and the LCD package is loaded and configured. But I get only cryptic things on the LCD. I have also tried a lot different parameters (9600,no par, 8 data,1 stop) but didn´t find th...
by iandric
Tue Nov 03, 2009 5:12 pm
Forum: General
Topic: RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD
Replies: 16
Views: 4351

RouterOS with Axiomtek NA-820 LCD

Does anyone here know how to get an LCD on an Axiomtek NA-820 hardware appliance to work with RouterOS? I´ve found this http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=22281&hilit=axiomtek post from 2008, but there is no answer. I have also asked the guys from Link-Technologies that are using this app...
by iandric
Thu Jul 23, 2009 8:15 pm
Forum: General
Topic: Huawei 3G Modem on ROS 3.23 issues
Replies: 5
Views: 4050

Re: Huawei 3G Modem on ROS 3.23 issues

Dear mramos, thank you for the fast reply! The Modem ist supported till 3.22. The USB3 Port is also OK. I have tried now different values for the Data and Info Channel (0/0, 0/1, 1/1, 1/0) and with some I get no output with the "int ppp-client info ppp" command, and with some I get this: [admin@Mikr...
by iandric
Thu Jul 23, 2009 7:18 pm
Forum: General
Topic: Huawei 3G Modem on ROS 3.23 issues
Replies: 5
Views: 4050

Re: Huawei 3G Modem on ROS 3.23 issues

Hi bomber and mramos, do you have some configuration informations about the C-Motech CNU-680 USB-Modem for me? I have the 3.27 software running on a x86 system and have connected the CNU-680 to USB 3. With the command "system resource usb print" I see that the modem is connected. But I need such con...