Community discussions

MikroTik App

Search found 90 matches

by ctech4285
Fri Oct 22, 2010 12:45 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Thermal noise?
Replies: 4
Views: 1263

Re: Thermal noise?

yeah as i said this is not that practical to save the 200$ to buy a bigger antenna..it's probably the electricity usage for a couple of days.... but man if you get down to 1k you have a 300 fold increase in sensitivity i suppose you could stack up 20 or so peltier elements and burn 50kw to do it.......
by ctech4285
Thu Oct 21, 2010 7:44 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Thermal noise?
Replies: 4
Views: 1263

Thermal noise?

i did some wiking specifically: http://en.wikipedia.org/wiki/Johnson%E2%80%93Nyquist_noise the thermal noise floor for 20mhz wide channel with 50ohms is -101dbm, and that happen to be very close to what the R52nh card reports most of the time. -174dbm is there thermal part at 300kelvin if one where ...
by ctech4285
Thu Oct 21, 2010 5:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot: outdoor to indoor R52N link with omni ant - issues
Replies: 2
Views: 1161

Re: Hotspot: outdoor to indoor R52N link with omni ant - iss

first I am not getting lower than 70dB readings, although links are formed upto 100m. My main goal is to push the RSSI levels to below 70 (on laptop) and below 75 (on AP) i think you want to push them above -70dbm they are negative numbers, unless you some special RB Card that i don't know about you...
by ctech4285
Thu Oct 21, 2010 1:18 am
Forum: General
Topic: RB433 no disk space can't unistall packages?!
Replies: 5
Views: 1288

Re: RB433 no disk space can't unistall packages?!

yeah i did that, but nothing will uninstall, i think ROS needs disk space to do it..
no error message nothing, after reboot nothing changed
by ctech4285
Wed Oct 20, 2010 8:08 pm
Forum: General
Topic: RB433 no disk space can't unistall packages?!
Replies: 5
Views: 1288

RB433 no disk space can't unistall packages?!

is there a way to free up some space on an RB433 (ROS 5beta6) whit 0bytes free without physical access? i installed dude on an rb433 with 5mb left over space over time the data source filled up all the remaining space.... i tried removing the data sources from the client app but it does not look lik...
by ctech4285
Sat Sep 25, 2010 11:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: two antennas with a spillter?
Replies: 10
Views: 2023

Re: two antennas with a spillter?

is there any reading material/books on this specific topic? i would like to do a link some times
by ctech4285
Wed Sep 15, 2010 8:03 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: why do wifi cards have two antenna ports??
Replies: 3
Views: 1611

Re: why do wifi cards have two antenna ports??

they are on .11g cards too and i don't think mimo is not part of .11g
by ctech4285
Wed Sep 15, 2010 6:14 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: why do wifi cards have two antenna ports??
Replies: 3
Views: 1611

why do wifi cards have two antenna ports??

what does the radio do with two antennas, does it add the signal on two antennas? or does it have two modem chains for each antenna? can i connect two directional and point them in different directions? or does it subtract the signal from each other in order to filter out near by interference?
by ctech4285
Wed Sep 15, 2010 6:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: two antennas with a spillter?
Replies: 10
Views: 2023

Re: two antennas with a spillter?

oh one more thing, will the impedance change if you connect two antennas together??
by ctech4285
Wed Sep 15, 2010 5:46 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: two antennas with a spillter?
Replies: 10
Views: 2023

Re: two antennas with a spillter?

are you talking about the return reflection on an antenna causing a standing wave in the coax cable that propagates back out of the antennas, and if theirs resonance this signal will grow endlessly? could you not connect a second radio card via splitter (or better yet just point an antenna right at ...
by ctech4285
Tue Sep 14, 2010 9:05 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: two antennas with a spillter?
Replies: 10
Views: 2023

Re: two antennas with a spillter?

but the recieve gain is +3dbi minus some losses. and since an antenna works as sender and reciver equal it has to give a gain sending unless my premis is wrong. the beem width has to decrease i think.

there is an error in you logig
by ctech4285
Tue Sep 14, 2010 5:45 am
Forum: Wireless Networking
Topic: I want to know BA433H board and how to set R52HN
Replies: 1
Views: 436

Re: I want to know BA433H board and how to set R52HN

reset the interface
set band to n only and click enable interface
there you go
by ctech4285
Tue Sep 14, 2010 5:29 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: two antennas with a spillter?
Replies: 10
Views: 2023

two antennas with a spillter?

would it be possible to gain 3dbi if you connect two directional antennas together for a link? is there anything to watch out for?
by ctech4285
Sun Sep 12, 2010 12:28 am
Forum: The Dude
Topic: graphing history of data?
Replies: 3
Views: 1175

Re: graphing history of data?

the disk was completely full on the RB i think that might have been the problem.
i am using a new board since the other one got hit by lighting a strike
its working now
by ctech4285
Fri Sep 10, 2010 5:05 pm
Forum: The Dude
Topic: graphing history of data?
Replies: 3
Views: 1175

Re: graphing history of data?

the rb433 was running the latest version of the dude as of a few days ago. and i am using 4.0beta2 as client
by ctech4285
Thu Sep 09, 2010 6:39 am
Forum: The Dude
Topic: snmp service bandwith monitoring on ether1
Replies: 5
Views: 1550

Re: snmp service bandwith monitoring on ether1

hmm... i found something thats a little closer, but nothing that looks like bps iflnoctets 1.3.6.1.2.1.2.2.1.10.1 "The total number of octets received on the interface, including framing characters. Discontinuities in the value of this counter can occur at re-initialization of the management system,...
by ctech4285
Thu Sep 09, 2010 6:12 am
Forum: The Dude
Topic: graphing history of data?
Replies: 3
Views: 1175

graphing history of data?

so i got some probe with raw value keep=very long time, and created a chart for it. but every time i open the chart it begins displaying at the time i open it. but i want to see how it was a very long time ago... this probably sounds like a newbie question well it is...lol dude server is running on ...
by ctech4285
Thu Sep 09, 2010 6:01 am
Forum: The Dude
Topic: snmp service bandwith monitoring on ether1
Replies: 5
Views: 1550

Re: snmp service bandwith monitoring on ether1

ok i figured out how to do package count on an ethernet interface. how to i convert that to b/s-1 units?

i am looking for some general advice, god i mean google is not very helpful if you have no clue what your doing...
by ctech4285
Thu Sep 09, 2010 1:42 am
Forum: The Dude
Topic: snmp service bandwith monitoring on ether1
Replies: 5
Views: 1550

snmp service bandwith monitoring on ether1

i am new too this. but is there an easy way to find out what service does what?

specifically i need to monitor tx/rx bandwidth on ether1 on an rb433. i found an example on how to do it on a wlan interface, but not on a ether interface...

kind regards
by ctech4285
Wed Sep 08, 2010 10:47 pm
Forum: The Dude
Topic: dude on rb433ah
Replies: 5
Views: 1690

Re: dude on rb433ah

sweet thank you
by ctech4285
Wed Sep 08, 2010 8:38 pm
Forum: General
Topic: how do i use different routing table?
Replies: 4
Views: 2184

Re: how do i use different routing table?

hmm here is a problem in this sernario: internet-default-----rb750------rb433ah----internet-backup if i ping google.com from rb750 throw internet-backup and it happen to be down i get a route redirected result and script things it is up if ([ping 208.67.222.222 routing-table=Backup-Gateway count=1] ...
by ctech4285
Wed Sep 08, 2010 5:49 pm
Forum: The Dude
Topic: dude on rb433ah
Replies: 5
Views: 1690

Re: dude on rb433ah

i get login failure, using the same usr/psw then winbox
do i need to do anything special on the rb to allow remote connection on that port?
by ctech4285
Wed Sep 08, 2010 3:17 am
Forum: The Dude
Topic: dude on rb433ah
Replies: 5
Views: 1690

dude on rb433ah

ok i installed dude on the RB, but where do i find the config options????
by ctech4285
Wed Sep 08, 2010 2:52 am
Forum: The Dude
Topic: Dude won't install from microSD on RB433AH
Replies: 3
Views: 1876

Re: Dude won't install from microSD on RB433AH

i want to do the same, install dude on micro sd on rb433ah
anyone?
by ctech4285
Wed Sep 08, 2010 2:41 am
Forum: General
Topic: how do i use different routing table?
Replies: 4
Views: 2184

Re: how do i use different routing table?

ah perfect thank you
by ctech4285
Wed Sep 08, 2010 2:25 am
Forum: General
Topic: how do i use different routing table?
Replies: 4
Views: 2184

how do i use different routing table?

i need to test if a route is up via ping without actually using it for routing traffic. ping interface=wlan2 google.com or so is not enough, i need to check the whole route.... you can do ping routing-table=blah google.com, but have no idea how to create these table. googleing did not turn up anythi...
by ctech4285
Mon Sep 06, 2010 6:11 pm
Forum: General
Topic: redirected host??
Replies: 2
Views: 730

Re: redirected host??

very helpful thank you!
by ctech4285
Fri Sep 03, 2010 3:22 am
Forum: General
Topic: redirected host??
Replies: 2
Views: 730

redirected host??

the setup is rb750 with default config and a rb433 over a wireless bridge. now if i ping a host i everynow get redirect host, why? sent=33 received=40 packet-loss=-21% min-rtt=0ms avg-rtt=99ms max-rtt=381ms HOST SIZE TTL TIME STATUS 74.125.65.147 56 38 73ms 192.168.88.249 84 64 1ms redirect host 74....
by ctech4285
Thu Aug 05, 2010 1:04 am
Forum: Beginner Basics
Topic: netinstall not working
Replies: 3
Views: 3553

netinstall not working

i have used netinstall a dozen times, but on this board, a new RB433AH it just does not want to work right. i followed the manual http://wiki.mikrotik.com/wiki/Netinstall to the letter. oh npk version 4.11 stable it hangs on "Waiting for installation server..." in Netinstall the RB433AH showed up an...
by ctech4285
Sun Jul 04, 2010 3:21 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: is wimax comming going to be supported???
Replies: 42
Views: 8137

Re: is wimax comming going to be supported???

very intresting... if there are no other reasons why this stuff is so expensive then we should see it coming into mikrotik range in a year or so..i read somewhere that there is a reference design for a wimax card for under 100$ i am wondering if we just gonna need drivers and OS support for wimax or...
by ctech4285
Tue Jun 15, 2010 9:27 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: is wimax comming going to be supported???
Replies: 42
Views: 8137

Re: is wimax comming going to be supported???

ah interesting, when there are performing mini pci cards, then you will support it?
according 'press releases' its being deployed in almost every country
by ctech4285
Tue Jun 15, 2010 9:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: is wimax comming going to be supported???
Replies: 42
Views: 8137

is wimax comming going to be supported???

whats the timetable for wimax on routerboard?
by ctech4285
Mon Jun 14, 2010 7:47 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: what is your favorite WISP hardware?
Replies: 2
Views: 582

Re: what is your favorite WISP hardware?

i love mikrotik too, but you guys don't make everything.
by ctech4285
Fri Jun 11, 2010 11:59 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: what is your favorite WISP hardware?
Replies: 2
Views: 582

what is your favorite WISP hardware?

i am about to start an other wifi project and just want an idea of what kind of equipment people use here, what they like and what they don't like.
include everything from routers radios antennas CPE outdoor boxes msc....
kind regards
andres
by ctech4285
Thu Apr 22, 2010 3:51 am
Forum: General
Topic: what is the mac address of a device connected to eth2?
Replies: 4
Views: 833

Re: what is the mac address of a device connected to eth2?

problem solved...
the thing wanted a dhcp lease but radius would not allow, because the mac address was not listed, so i set up a different dhcp server and then the device showed up in the arp list...
by ctech4285
Fri Apr 16, 2010 8:51 pm
Forum: General
Topic: what is the mac address of a device connected to eth2?
Replies: 4
Views: 833

what is the mac address of a device connected to eth2?

i need to know the mac of a device thats connected to ether2. the setup is on top of a 15m bamboo so i really don't want to go up there to find out. is there an easy way to find out? rb433 with routeros 4.5
by ctech4285
Thu Feb 18, 2010 2:26 am
Forum: General
Topic: why is MK so developer unfriendly?
Replies: 37
Views: 11886

Re: why is MK so developer unfriendly?

that above mailing list is referring to a document more than 10 years old. at least find a newer copy of the license, duh
oops sorry
by ctech4285
Tue Feb 16, 2010 11:41 pm
Forum: General
Topic: why is MK so developer unfriendly?
Replies: 37
Views: 11886

Re: why is MK so developer unfriendly?

Did you read the GPL part of there license?
does that mean they are complying?

according to some this is not enough to be compliant

i really don't know enough about this to have an opinion
by ctech4285
Tue Feb 16, 2010 10:24 pm
Forum: General
Topic: why is MK so developer unfriendly?
Replies: 37
Views: 11886

Re: why is MK so developer unfriendly?

Every router comes with a copy of the license.
a copy of a license and being gpl compliant are two different things.
Honestly I do not think there is another product out there that compares to MikroikOS. Its amazing what it can all do.
YES it is awesome but it can be better!
by ctech4285
Tue Feb 16, 2010 8:41 pm
Forum: General
Topic: why is MK so developer unfriendly?
Replies: 37
Views: 11886

Re: why is MK so developer unfriendly?

ok closed source thats Mikrotik right if the GPL violations allegations here http://lists.gpl-violations.org/pipermail/legal/2009-December/001759.html are not true i don't like it and the arguments by them are rubbish in my opinion there is a RB433 in my collection that does not run stable should i ...
by ctech4285
Tue Feb 16, 2010 2:20 am
Forum: General
Topic: why is MK so developer unfriendly?
Replies: 37
Views: 11886

Re: why is MK so developer unfriendly?

1. Most of the important stuff is written by mikrotik (some routing programs, drivers, wireless part) and is not open source. ok how about bash access then? 2. If you start adding random stuff to RouterOS, we can no longer vouch for stability, compatibility etc. Just use linux then. according to yo...
by ctech4285
Sat Feb 13, 2010 10:50 pm
Forum: General
Topic: why is MK so developer unfriendly?
Replies: 37
Views: 11886

Re: why is MK so developer unfriendly?

I mean, packet routing facility - whole subsystem, not only routing protocols
there got to be a way to have the best of both worlds RouterOS and Linux

what is MK business model selling licenses or selling hardware?
by ctech4285
Sat Feb 13, 2010 7:59 pm
Forum: General
Topic: why is MK so developer unfriendly?
Replies: 37
Views: 11886

Re: why is MK so developer unfriendly?

et me guess... because routing core is proprietary, and RouterOS without routing is not RouterOS? =)
but i could install BATMAN witch is more then nothing
MK routing package could be installed with a license and everything else is there for people to play with
by ctech4285
Sat Feb 13, 2010 1:00 am
Forum: General
Topic: why is MK so developer unfriendly?
Replies: 37
Views: 11886

why is MK so developer unfriendly?

Router os is Linux, but why proprietary userspace management applications. then no patches no source code nothing? why not provide code and a wiki on how to build RouterOS and leave out all the proprietary package. why if MikroTik only sells routeros with the routerboards they would worry about lice...
by ctech4285
Tue Feb 09, 2010 8:58 am
Forum: Virtualization
Topic: wireless interface in metarouter robin-openwrt
Replies: 5
Views: 5782

wireless interface in metarouter robin-openwrt

is it possible to add a virtual wireless interface in virtual openwrt?
by ctech4285
Sat Feb 06, 2010 9:05 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: is MME compatible with open-mesh robin/badman devices???
Replies: 0
Views: 580

is MME compatible with open-mesh robin/badman devices???

i would like to get an om1p open-mesh router to use a MK 433 as gateway
by ctech4285
Thu Feb 04, 2010 2:03 am
Forum: Wireless Networking
Topic: crappy ping result lol
Replies: 3
Views: 963

Re: crappy ping result lol

the chipset is atheros on both the mikrotik ap, and the dd-wrt repeater
it got a lot better without doing anything, signal/noise stayed the same less then 1% package drooped, bt ping time is still all over the place from 7ms >1000ms and avg 200ms
by ctech4285
Tue Feb 02, 2010 4:59 am
Forum: Wireless Networking
Topic: crappy ping result lol
Replies: 3
Views: 963

crappy ping result lol

ok i got an access point, and a repeater an om1p running dd-wrt and i get crappy ping result even with 30db signal to noise and it is between the repeater and the ap (rb433). laptop to the ap does not have any problems ping avg is <6ms but dhcp-server response takes forever. i did a reset of the int...
by ctech4285
Wed Jan 27, 2010 1:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: management-protection failure
Replies: 6
Views: 12747

Re: management-protection failure

i turned off encryption and management-protection, now everything is perfect even with sometimes low signal strength of -85db 0% package lose as to before 40% package lose with encryption and management-protection
by ctech4285
Fri Jan 22, 2010 12:41 am
Forum: Wireless Networking
Topic: management-protection failure
Replies: 6
Views: 12747

Re: management-protection failure

mikrotik can you give us some more detail on how to verify why management-protection failure happens?
i am trying to figure out why my 1km link is so crappy, frequent disconnects at certain times and its perfect at other times.
by ctech4285
Thu Jan 21, 2010 1:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: management-protection failure
Replies: 6
Views: 12747

management-protection failure

i see a lot of wds disconnects sometimes i get management-protection failure is that a sure sing that someone is trying the disconnect hack? its not in this log but i should not have disconects this often, signal is usually around -70db or better. 17:41:08 wireless,info 00:0B:6B:DE:A3:D3@mesh: disco...
by ctech4285
Thu Jan 14, 2010 6:29 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 500km link posible?
Replies: 15
Views: 2948

Re: 500km link posible?

sweet, ctech4285 at gmail.com
by ctech4285
Wed Jan 06, 2010 1:11 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 500km link posible?
Replies: 15
Views: 2948

Re: 500km link posible?

thqnks MJA ill get to that latter
what cause fading??
by ctech4285
Tue Jan 05, 2010 8:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 500km link posible?
Replies: 15
Views: 2948

Re: 500km link posible?

its more like 400 something Km but I'm somewhat sure that i have line of site. i am still investigating exactly where in in Costa Rica the link would terminate so i am not sure exactly how long. it might turn out to be 320km. does anyone know how to extract a altitude profile for a link from google ...
by ctech4285
Wed Dec 30, 2009 6:02 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 500km link posible?
Replies: 15
Views: 2948

Re: 500km link posible?

30dbi dish for 160$ http://www.streakwave.com/Itemdesc.asp?ic=RocketDish-5G30&eq=&Tp= for wireless 11n 2x2 and with a good card you should get well above 100mbps if the signal is above -60db i would be happy with 100mbps the signal will take 1.6ms to travel, i guess that means an act time out of mor...
by ctech4285
Tue Dec 29, 2009 9:30 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 500km link posible?
Replies: 15
Views: 2948

500km link posible?

here in Matiguas Nicaragua bandwidth is really expensive but 500km away (line of site from mountain near by) is Costa Rica with decent infrastructure and decent prices. considering the following it should be possible to do a link transmit power 500mW 24db antenna gain send 36dbi antenna gain receive...
by ctech4285
Sat Dec 26, 2009 12:08 am
Forum: General
Topic: HWMPplus wiki update requst
Replies: 0
Views: 368

HWMPplus wiki update requst

i had this wired problem of the interface mesh fdb table beeing all fucked up. well it turend out that some of the virtual aps i was using for the mesh set had the same mac address. well it drove me nuts for days, maybe adding that into the HWMPplus wiki would be a good idea
by ctech4285
Thu Oct 22, 2009 9:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wds with multiple uplinks on different routers?
Replies: 0
Views: 395

wds with multiple uplinks on different routers?

network layout 1.jpg So I got two modems on every router. I was thinking of setting up wds on the wlan1 interface and a virtual ap for the clients to connect to and use the other wlan interface in station mode to connect to the various dsl modems. Then set up mangle to divide the traffic to the dsl...
by ctech4285
Wed Oct 21, 2009 12:22 am
Forum: Wireless Networking
Topic: what is the correct syntax for rate-limit in user-manager?
Replies: 3
Views: 1366

what is the correct syntax for rate-limit in user-manager?

i am trying to set rate-limit=128k upload 256k download, 256 upload burst and 512k download burst. so set 6 rate-limit=128k/256k/256k/512k but i get invalid rate-limit from the manual: Rate limitation in form of rx-rate[/tx-rate] [rx-burst-rate[/tx-burst-rate] [rx-burst-threshold[/tx-burst-threshold...
by ctech4285
Sun Oct 18, 2009 8:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: where do i get the rstp-bridge-test packed for routeros 4.1?
Replies: 3
Views: 835

Re: where do i get the rstp-bridge-test packed for routeros 4.1?

could be maybe mikrotik can clarify this?
by ctech4285
Sat Oct 17, 2009 1:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: user-manger web interface http://10.5.50.1/userman = 404
Replies: 3
Views: 116530

Re: user-manger web interface http://10.5.50.1/userman = 404

i set this up on an other router withou hotspot running, works perfect, looks like you cant have both user-manger and hotspot running at the same time...
by ctech4285
Sat Oct 17, 2009 1:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: user-manger web interface http://10.5.50.1/userman = 404
Replies: 3
Views: 116530

user-manger web interface http://10.5.50.1/userman = 404

i just set up usermanger on my rb433 router, all packaged are version 4.1 also there is a hotspot running on that router, not sure if that would cause a problem. i can go to http://10.5.50.1/status and get: Welcome admin! but http://10.5.50.1/userman or /user /usermanger all return a 404 page not fo...
by ctech4285
Tue Sep 22, 2009 10:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: ip/dns primary-dns keeps changing
Replies: 2
Views: 610

Re: ip/dns primary-dns keeps changing

sweet looks like that did the trick, thank you
by ctech4285
Tue Sep 22, 2009 10:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: ip/dns primary-dns keeps changing
Replies: 2
Views: 610

ip/dns primary-dns keeps changing

i got a dhcp-client that gets a dns from the gateway, but i want to use open dns insted. so i set ip dns set primary-dns=208.67.222.222 but every so often it set back to 192.168.1.254 the gateways dns, proably restarts of the router do to powerfailur or dhcp client updates is there a way to prevent ...
by ctech4285
Tue Sep 22, 2009 10:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: how to adjust data rates?
Replies: 4
Views: 1698

Re: how to adjust data rates?

it should not, you radio shoud automaticly ajust the data rate

but -84dbm is too low in my experiance for a stable conection
by ctech4285
Tue Sep 22, 2009 10:07 pm
Forum: General
Topic: routerboard drops packages when latency goes over 1500ms
Replies: 6
Views: 655

Re: routerboard drops packages when latency goes over 1500ms

i am providing wifi in matiguas nicaragua this is a pretty poor place and quality of service is not so important, if a client has to wait 5 minutes for page to load thats fine
routeros has no timeouts (other than qos buckets)
so i guess changing the qos buckets time out would be the way to go but h
by ctech4285
Fri Sep 18, 2009 2:30 am
Forum: General
Topic: routerboard drops packages when latency goes over 1500ms
Replies: 6
Views: 655

Re: routerboard drops packages when latency goes over 1500ms

that would be nice but for various reasons this is not doable, my wireless clients are all throttled but i cant control some of the other users that are before the router. ideally i would get everyone to use a electric shock dog caller that translates bandwidth usage to pain. changing the time out s...
by ctech4285
Fri Sep 18, 2009 2:01 am
Forum: General
Topic: routerboard drops packages when latency goes over 1500ms
Replies: 6
Views: 655

Re: routerboard drops packages when latency goes over 1500ms

when bandwidth throw that gateway aproaches the limit latency jumps really high

ping router <1ms
ping gateway <1ms
ping everything behind the gateway >1000ms
by ctech4285
Thu Sep 17, 2009 11:45 pm
Forum: General
Topic: routerboard drops packages when latency goes over 1500ms
Replies: 6
Views: 655

routerboard drops packages when latency goes over 1500ms

hello,
i got a routerboard, a wireless client, and a gateway. when the gateways latency goes over 1500ms nothing get throw anymore. i can still ping from the the router throw winbox if i set the time out high.
is there a timeout setting i can change somewhere?

churungu
by ctech4285
Tue Aug 25, 2009 12:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: corrupt sniffer files from rb433+routeros 3.28
Replies: 5
Views: 1511

Re: corrupt sniffer files from rb433+routeros 3.28

the file was getting corrupted during transfer, i transferred the file with winbox and had no problems at al, thank you.
by ctech4285
Sun Aug 23, 2009 9:03 pm
Forum: General
Topic: load balancing over multiple gateways not working?
Replies: 1
Views: 768

load balancing over multiple gateways not working?

i got a rb433 with wan1(uplink1) and wlan1(uplink2) and wlan2(local) for hotspot users, and i am trying to get load balancing working this is strait from http://digg.com/d3Y19v the hotspot interface wlan2 (local) has 10.5.50.1 uplink1, the ether1 interface hasv192.168.1.64 and uplink2, the wlan1 int...
by ctech4285
Fri Aug 21, 2009 4:24 am
Forum: Wireless Networking
Topic: corrupt sniffer files from rb433+routeros 3.28
Replies: 5
Views: 1511

Re: corrupt sniffer files from rb433+routeros 3.28

ok i upgraded [admin@MikroTik] /system package> print Flags: X - disabled # NAME VERSION SCHEDULED 0 system 4.0beta4 1 dhcp 4.0beta4 2 user-manager 4.0beta4 3 multicast 4.0beta4 4 ipv6 4.0beta4 5 security 4.0beta4 6 routing 4.0beta4 7 hotspot 4.0beta4 8 mpls 4.0beta4 9 routerboard 4.0beta4 10 advanc...
by ctech4285
Fri Aug 21, 2009 2:35 am
Forum: General
Topic: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??
Replies: 18
Views: 4062

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

compleatet default config +open dns
by ctech4285
Fri Aug 21, 2009 2:31 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Suggestion / request for Routerboard hardware
Replies: 7
Views: 1578

Re: Suggestion / request for Routerboard hardware

RB433, RB433AH do have fan headers..
unter system helth you got a couple of options
by ctech4285
Thu Aug 20, 2009 4:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Suggestion / request for Routerboard hardware
Replies: 7
Views: 1578

Re: Suggestion / request for Routerboard hardware

i want temperatrue sensor and voltage sensor on board so i can narrow down why the routerboard runs unstable
by ctech4285
Thu Aug 20, 2009 3:54 am
Forum: General
Topic: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??
Replies: 18
Views: 4062

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

i upgraded to version 4.? beta, works like a charm....
by ctech4285
Thu Aug 20, 2009 3:25 am
Forum: General
Topic: automatic hotspot loggin via mac not working
Replies: 2
Views: 760

Re: automatic hotspot loggin via mac not working

ah i understand now thank you!! i want it transparent for the user while using the user settings eg bandwidth limit the login page still does not work quiet right so ill try to fix that first, it doest refresh and looks like it has something to do with dns the problem apeared after i upgrated to 3.2...
by ctech4285
Wed Aug 19, 2009 10:27 pm
Forum: General
Topic: automatic hotspot loggin via mac not working
Replies: 2
Views: 760

automatic hotspot loggin via mac not working

I set a mac address in the user accounts but they still get the loggin page, as far as i understand that is exactly what the documentation says to do?!? ip hotspot profile print name="hsprof1" hotspot-address=10.5.50.1 dns-name="" html-directory=hotspot1 rate-limit="" http-proxy=0.0.0.0:0 smtp-serve...
by ctech4285
Wed Aug 19, 2009 8:51 pm
Forum: General
Topic: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??
Replies: 18
Views: 4062

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

now that you mentioned it, the problems started after i upgraded to 3.28 so that might really be a bug...
by ctech4285
Mon Aug 17, 2009 9:17 pm
Forum: General
Topic: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??
Replies: 18
Views: 4062

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

im using firefox

ok when i use open dns as dns servers it does not work, but if i use my gateway dns it works
would it be posible to use open dns and not use the gateways as dns servers? because i have 4 different gateway that are not mine and i cant change the dns on those routers
by ctech4285
Mon Aug 17, 2009 8:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: corrupt sniffer files from rb433+routeros 3.28
Replies: 5
Views: 1511

Re: corrupt sniffer files from rb433+routeros 3.28

sure thing i got the latest wireshark version the error i get when opening the sniffer file is: The capture file appears to be damaged or corrupt. (pcap: File has 3405774848-byte packet, bigger then the maximum of 65535) the file size is only 88KB here are the sniffer settings i used [admin@MikroTik...
by ctech4285
Sun Aug 16, 2009 1:58 am
Forum: Scripting
Topic: Change frequency when signal drops
Replies: 2
Views: 1280

Re: Change frequency when signal drops

i have a similar problem,
in my area there are a lot of shitty wifi dsl routers from claro the telco here and they like to auto select the frequency i am using....

a solution would be nice
by ctech4285
Sun Aug 16, 2009 1:50 am
Forum: Wireless Networking
Topic: How to get linked station's current frequency?
Replies: 4
Views: 1774

Re: How to get linked station's current frequency?

via ssh... interface wireless print wlan1 and you get something like this R name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0B:6B:DE:A7:DD arp=enabled interface-type=Atheros AR5213 mode=ap-bridge ssid="Internet 10USD/mes 8428 5196" frequency=2412 band=2.4ghz-b/g scan-list=default antenna-mode=ant-a wds-mode=di...
by ctech4285
Sat Aug 15, 2009 9:04 pm
Forum: General
Topic: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??
Replies: 18
Views: 4062

ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

i have set up an hotspot on an rb433 running routeros 3.28. now when i connect a wireless client and go to http://google.com it brings up 192.168.30.1 (the hotspot ip) and displays the loggin page after entering the user name and clicking ok the browser just status says "waiting for 192.168.30.1" an...
by ctech4285
Sat Aug 15, 2009 8:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: corrupt sniffer files from rb433+routeros 3.28
Replies: 5
Views: 1511

corrupt sniffer files from rb433+routeros 3.28

I created a package file with the routeros, downloaded it via ftp and imported it to wireshark. i get wired error corrupt file errors. i tryed a few other programs and get the same result. the changelog for 3.0beta7 states that: fixed wireless sniffer file format; i have an rb433 with the newest rou...