Community discussions

Search found 40 matches

by pturkey
Wed Nov 15, 2017 6:24 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 25522

Re: v6.40.5 [current]

I have upgraded to 6.40.5 on (2) DynaDisk 5 and RB2011 also upgraded the firmware. After the upgrade all the RB's where cutting out. Using btest to any upgraded unit shows good speed, then no speed for several seconds intermittently. After downgrading all the speed test was constantly good. It looks...
by pturkey
Tue Jan 05, 2016 1:20 am
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

I still have 1 unit that will not work.
After the upgrade on 2 units I was able to get 1 working.
I need the other DynaDish 5 replaced.
It has been about a month with this un-usable antenna.
by pturkey
Mon Dec 07, 2015 7:52 pm
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

I upgraded to 6.33.3 and it has the same problem.
by pturkey
Mon Dec 07, 2015 7:42 pm
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

I am now able to get logged in.
The answer is to use the power injector that came with the unit.
It will not work with any other injector.
by pturkey
Mon Dec 07, 2015 7:23 pm
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

It looks like the ethernet port is disabled.
I am able to get the DynaDish to connect to an AP, but I can't login to it.
The firewall is blocking me.
Is there a way to get past the wirewall?
by pturkey
Mon Dec 07, 2015 6:20 pm
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

I need the two DynaDish fixed or replaced soon.
How do I fix this problem?
by pturkey
Thu Dec 03, 2015 1:57 pm
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

They are new units out of the box. I just received the last week.
They had what ever MikroTik sent them with.
by pturkey
Thu Dec 03, 2015 1:42 pm
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

The first one I did was in Quick Set and the other was with winbox.
The version was 6.33.2
by pturkey
Thu Dec 03, 2015 6:11 am
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

Now what?
I have 2 new DynaDishish's and they are both DEAD!
Replace them or let me know how to make them work.
by pturkey
Thu Dec 03, 2015 12:44 am
Forum: General
Topic: DynaDish routerOS
Replies: 12
Views: 1054

Re: DynaDish routerOS

I have 2 new DynaDish units I took them out of the box and upgraded to 6.33.2 now both of them are dead. I can't even get them to connect to the netinstall.
I needed them install today.
by pturkey
Tue Dec 01, 2015 10:10 pm
Forum: The User Manager
Topic: Invalid/unknown response from server:
Replies: 3
Views: 1299

Re: Invalid/unknown response from server:

I forgot to say that I am using 6.33.1 on x86.
by pturkey
Tue Dec 01, 2015 10:08 pm
Forum: The User Manager
Topic: Invalid/unknown response from server:
Replies: 3
Views: 1299

Invalid/unknown response from server:

Every time I select the Logout button it displays Invalid/unknown response from server:
At this point I must disable and enable the web service.
by pturkey
Tue Nov 03, 2015 1:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Very slow connection using MikroTik, ubnt works fine.
Replies: 3
Views: 922

Very slow connection using MikroTik, ubnt works fine.

Every morning all the MikroTik CPE's have no usable connection, all the Ubiquiti M5's keep working using the same AP. They are all in the same area. The AP is set: /interface wireless set [ find default-name=wlan1 ] antenna-gain=19 band=5ghz-a/n channel-width=\ 20/40mhz-Ce country="united states2" d...
by pturkey
Sun May 31, 2015 7:29 pm
Forum: General
Topic: Winbox 3 RC
Replies: 639
Views: 125672

Re: Winbox 3 RC

winbox 3.0rc10 is now creating a folder instead of a data file of the 1.1.1.1.viw.
I am using Linux with wine.
by pturkey
Tue Apr 21, 2015 12:48 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: problem with my SXT 5Hnd
Replies: 10
Views: 25557

Re: problem with my SXT 5Hnd

I had this happen to me 2 times, both my fault. When I get the new unit, I drop a script in the terminal. 2 lines where: /system routerboard upgrade y I have removed this from my script. Before doing the routerboard upgrade you need to do an OS upgrade. The blinking led can be fixed by holding the r...
by pturkey
Thu Mar 19, 2015 8:36 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750P-PB
Replies: 15
Views: 3856

Re: RB750P-PB

Thank you.
Setting the long cable worked.
by pturkey
Wed Mar 11, 2015 11:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750P-PB
Replies: 15
Views: 3856

Re: RB750P-PB

I have 2 new 750P-PB and both of them will not power up a Mikrotik or Tranzeo device.
It will work ok on a Ubiquity.
I get "short curcit" on all the RB's.
I tried a New SXT Lite5, RB411 and a RB912UAG-5HPnD.
When I plug in a 750UP they all work fine.
by pturkey
Fri Feb 20, 2015 7:58 pm
Forum: Announcements
Topic: RouterOS v6.27 released
Replies: 273
Views: 100780

Re: RouterOS v6.27 released

I just upgraded to 6.27 on my RB711-5HnD and upgraded the routerboard to 3.22. It looked good at the start so I ran a speed test at http://www.speedtest.net/. The router disconnected, then I ran a wireless scan it shows no ap's at all. Rebooting makes it reconnect but it disconnects as soon as I try...
by pturkey
Mon Oct 13, 2014 7:32 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.20 usermanger password
Replies: 3
Views: 1569

Re: RouterOS 6.20 usermanger password

/tool user-manager database> load name=Database.umb Restore user-manager database? [y/N]: y Loading user-manager database backup Failed to load user-manager database backup failed to open file for writing: No such file or directory /file print # NAME TYPE SIZE CREATION-TIME 0 log.0.txt .txt file 118...
by pturkey
Sat Oct 11, 2014 3:18 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.20 usermanger password
Replies: 3
Views: 1569

Re: RouterOS 6.20 usermanger password

I have the same problem.
I upgraded from x86 6.12 to 6.20.
This needs to get fixed soon.
by pturkey
Fri Sep 05, 2014 1:42 am
Forum: General
Topic: v6.19 released
Replies: 256
Views: 93862

Re: v6.19 released

6.19
by pturkey
Thu Sep 04, 2014 7:59 pm
Forum: General
Topic: v6.19 released
Replies: 256
Views: 93862

Re: v6.19 released

RB711-5HnD I upgraded to 5.19 and then tried a btest. Within 3-4 seconds it lost wireless connection. I changed to several AP's and got no connections. I also tried a scan for a AP, there was nothing listed. When I rebooted everything started working. Tried two times with same resolts. I did make a ...
by pturkey
Thu Sep 04, 2014 7:03 pm
Forum: General
Topic: v6.19 released
Replies: 256
Views: 93862

Re: v6.19 released

I was unable to look.
My network was not accessible.
by pturkey
Wed Sep 03, 2014 1:18 am
Forum: General
Topic: v6.19 released
Replies: 256
Views: 93862

Re: v6.19 released

I upgraded a hotspot that is connected to rhe gateway router.
When it came back on Most of my network went dead.
After recycleing the power it everything is okay.
RB333
I will not be upgrading anymore with 6.19.
by pturkey
Fri Aug 01, 2014 11:59 pm
Forum: General
Topic: Winbox 3 beta 3 error
Replies: 1
Views: 1141

Winbox 3 beta 3 error

Wen opening winbox the first time it works fine.
If I select neighbors then close winbox and reopen it change to managed most of the routers are missing.
If I close winbox with it on managed thing are working fine.
I also would like to be able to use https:// in the managed routers.
by pturkey
Fri Apr 27, 2012 3:25 pm
Forum: Scripting
Topic: usermman backup in 5.14 broken.
Replies: 2
Views: 808

Re: usermman backup in 5.14 broken.

Thanks. I did'nt look for a delay.
by pturkey
Wed Apr 18, 2012 7:40 pm
Forum: Scripting
Topic: usermman backup in 5.14 broken.
Replies: 2
Views: 808

usermman backup in 5.14 broken.

/tool user-manager database save name=Database ; /tool e-mail send to="name@somewhere.net" subject=([/system identity get name] . " Database Backup") file="Database.umb" ; This was working until I upgraded to 5.14. Now I get this. /tool user-manager database save name=Database.umb ; Saving user-mana...
by pturkey
Mon Apr 16, 2012 6:13 pm
Forum: Scripting
Topic: Auto Backup usermanager via e-mail On V 5.14 ??
Replies: 1
Views: 1567

Re: Auto Backup usermanager via e-mail On V 5.14 ??

/tool user-manager database save name=Database ; /tool e-mail send to="name@somewhere.net" subject=([/system identity get name] . " Database Backup") file="Database.umb" ; This was working until I upgraded to 5.14. Now I get this. /tool user-manager database save name=Database.umb ; Saving user-mana...
by pturkey
Sun Apr 03, 2011 4:49 am
Forum: The User Manager
Topic: Where is the documentation?
Replies: 4
Views: 1338

Re: Where is the documentation?

I fixed the corrupted database. Now I have less disk space. What now?? :( /tool user-manager> database clear Dangerous! Reset whole user-manager database (except logs)? [y/N]: y Resetting user-manager database user-manager database cleared /tool user-manager> database print size: 75 kB in-use: 100 %...
by pturkey
Sun Apr 03, 2011 4:26 am
Forum: The User Manager
Topic: Where is the documentation?
Replies: 4
Views: 1338

Re: Where is the documentation?

This is looking better. :shock: /tool user-manager customer> pr Flags: X - disabled database is corrupted /tool user-manager database> load name=Database.umb Restore user-manager database? [y/N]: y Loading user-manager database backup Failed to load user-manager database backup write error: No space...
by pturkey
Sun Apr 03, 2011 4:15 am
Forum: The User Manager
Topic: Where is the documentation?
Replies: 4
Views: 1338

Re: Where is the documentation?

First of all is I can find no way to see how much time a user has left.
There is nowhere in site a way to add time to the user.
Now there is no disk space to go forward or back from here.
by pturkey
Sun Apr 03, 2011 3:56 am
Forum: General
Topic: OS 5.0 Where did the disk space go?
Replies: 1
Views: 431

OS 5.0 Where did the disk space go?

What happened to all the disk space on my RB1000?
All I have left is 7.2 Mb after using 3 Mb.
by pturkey
Sun Apr 03, 2011 3:41 am
Forum: The User Manager
Topic: Where is the documentation?
Replies: 4
Views: 1338

Where is the documentation?

Where is the documentation for version 5.0?
I can't get it to work and there is no way to go back to version 4.17.
Version 5.0 took up all the memory on my RB1000.
I only have 7.2 Mb left on the router now.
It looks like I am stuck with a broken OS.
by pturkey
Mon Dec 13, 2010 1:23 pm
Forum: General
Topic: Release 4.14
Replies: 8
Views: 2181

Re: Release 4.14

I installed the routerboard update.
I would like to get my old configuration back.
Now how can I undo the update?
by pturkey
Mon May 10, 2010 4:59 pm
Forum: General
Topic: web-proxy in my Log files.
Replies: 3
Views: 741

Re: web-proxy in my Log files.

Thank you.
That works better.
by pturkey
Sat May 08, 2010 9:40 pm
Forum: General
Topic: Address list from file
Replies: 8
Views: 4536

Re: Address list from file

This will work better. Open a new spread sheet. Put the ip addresses in column B. Fill column A with "address-list add list=banned address=" no quotes. Highlight and copy both columns. Paste it in notepad. Put /ip firewall at the top of the page. Remove the tabs between address= and the IP address. ...
by pturkey
Sat May 08, 2010 9:09 pm
Forum: General
Topic: Address list from file
Replies: 8
Views: 4536

Re: Address list from file

Open a new spread sheet. Put the ip addresses in column B. Fill column A with /ip firewall address-list add name="list name" address= Highlight and copy both columns. Paste it in notepad, then you will need to replace the tabs with a single space. At that point you should be able to past the results...
by pturkey
Sat May 08, 2010 8:44 pm
Forum: General
Topic: web-proxy in my Log files.
Replies: 3
Views: 741

web-proxy in my Log files.

Why am I getting web-proxy logs on my hotspot. I have the logging set to account not web-proxy. The logs do me any good they are full of useless information. "May/06/2010 09:42:04 web-proxy,account 192.168.101.165 GET http://partnerpage.google.com/comdynam.com/default/postlogin?pid=comdynam.com&url=...
by pturkey
Thu Apr 22, 2010 8:51 pm
Forum: General
Topic: OS 4.7 DHCP
Replies: 14
Views: 3084

Re: OS 4.7 DHCP

I tried re-creating the server and it was still not working.
I had to install 5.0 beta.
DHCP work good on 4.6 and 5.0.
by pturkey
Thu Apr 22, 2010 5:04 pm
Forum: General
Topic: OS 4.7 DHCP
Replies: 14
Views: 3084

OS 4.7 DHCP

The DHCP server is not working on version 4.7 RB333