Community discussions

Search found 15 matches

by bakkerl
Mon Mar 19, 2018 2:11 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hAP ac wireless light
Replies: 1
Views: 518

hAP ac wireless light

Where can i find documentation on the light indicators on a hAP ac.
My wireless led is blinking green, orange and red. What does this mean?
by bakkerl
Fri Mar 02, 2012 3:39 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH 41MB HDD Storage (Instead of 512mb)
Replies: 19
Views: 5603

Re: RB1100AH 41MB HDD Storage (Instead of 512mb)

Why don't you simply accept the fact that new RB1100AH/x2 don't have 512MB NAND, and that we will try to make it bigger in the future, ok? It is nice to know that the 'old' 1100AH had 512 and the 'new' 1100AH got less. In my example i use the 1100AH mostly to run meta routers. So the less storage s...
by bakkerl
Fri Mar 02, 2012 10:36 am
Forum: General
Topic: RB1100AH 41MB HDD Storage (Instead of 512mb)
Replies: 19
Views: 5603

Re: RB1100AH 41MB HDD Storage (Instead of 512mb)

Coming back on topic, the specification for the RB1100AH clearly states it is fitted with a 512MB NAND yet the System Store in Winbox shows only 41MB Total. I have checked on an RB1100AH running RoS 5.14, FW 2.39. Why is this please ? :? where does it say that? you are quoting an old manual, for th...
by bakkerl
Sat Feb 04, 2012 1:19 am
Forum: General
Topic: Random Reboots with 5.12 on RB433
Replies: 2
Views: 602

Re: Random Reboots with 5.12 on RB433

Is the watchdog feature enabled?

By default on 5.x it is enables, but there is no address to check.

/system watchdog print
by bakkerl
Sat Feb 04, 2012 12:56 am
Forum: General
Topic: missing add/edit virtual interface
Replies: 0
Views: 307

missing add/edit virtual interface

With RouterOS v5.12, in Winbox, i am missing the option to add a Virtual Interface (vif). Under the interface list, tab Interfaces, i cannot add it. And the existing ones, cannot be edited. I can make a vif on the commandline on the shell interface.. Anybody else with the same issue? WinBox v5.12 on...
by bakkerl
Fri Dec 16, 2011 3:15 pm
Forum: General
Topic: L7 does not trigger
Replies: 1
Views: 322

L7 does not trigger

Hello, For some filtering i need L7 filtering.. This filter should be triggerd on all webbrowser communication and i created the following L7 protocol: /ip firewall layer7-protocol add name=Webbrowser regexp="User-Agent: [Mm]ozilla" In combination with: /ip firewall filter add action=log chain=forwa...
by bakkerl
Thu Oct 06, 2011 11:11 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB-493G lockups
Replies: 2
Views: 1012

RB-493G lockups

I have a RV-493G working fine. Except for some random moments. This can occur 1 time in three days, but sometimes it is 4 times a day. The lockups are between 2 minutes and 20 minutes.. In this time the routerboard isn't reachable from any interface (ethernet, wireless and SERIAL) and isn't forwardi...
by bakkerl
Sat Apr 23, 2011 1:02 am
Forum: General
Topic: Resources vs Profile
Replies: 1
Views: 608

Resources vs Profile

As i understand is that the CPU Load under the Resources information should be the same as total of running processes shown with the Profile (total of all non 'idle') on a single CPU system. Why is it that the CPU Load (on my system) is frequently 80% (or higher) (which is expected), but that the pr...
by bakkerl
Thu Apr 21, 2011 11:26 pm
Forum: General
Topic: NTP client issue
Replies: 1
Views: 780

Re: NTP client issue

The same problem exists on a RB1100
by bakkerl
Thu Apr 21, 2011 12:42 pm
Forum: General
Topic: NTP client issue
Replies: 1
Views: 780

NTP client issue

I have an RB1000 with the ntp package. ntp client configured, but the ntp client will never sync time. The status stays on 'started'. [bakkerl@net] /system ntp client> print enabled: yes mode: unicast primary-ntp: 194.109.64.200 secondary-ntp: 213.132.202.192 status: started [bakkerl@net] /system nt...
by bakkerl
Fri Jan 15, 2010 12:12 am
Forum: Virtualization
Topic: MetaRouter is causing high loads
Replies: 1
Views: 1667

MetaRouter is causing high loads

I have a setup like attached to this post. From left to right: - line is my internet uplink - RB1000 [1] is my first RB1000 device - next line is a (utp) connection between the two RB1000 devices. - the right RB1000 [2] had a bridge group with a ether1 - On the right RB1000 [2] there is a MetaRouter...
by bakkerl
Wed Dec 02, 2009 12:46 pm
Forum: General
Topic: update to 4.3 issue
Replies: 6
Views: 863

Re: update to 4.4 issue

there is no v4.4, you probably mean v4.3
Sorry.. you're correct...., v4.3

found the edit button.. so changed it into 4.3
by bakkerl
Wed Dec 02, 2009 12:12 pm
Forum: General
Topic: update to 4.3 issue
Replies: 6
Views: 863

update to 4.3 issue

I have a 433UAH with version routeros 3.3 My setup: desktop (with winbox) <--(utp)--> (ether1) 433UAH (ether3) <--(utp)--> laptop [*]both utp are plain kabels (no crossing). [*]The laptop had address 192.168.253.252 netmask 255.255.255.0 The only config line added is: /ip address add address=192.168...
by bakkerl
Tue Nov 03, 2009 11:06 pm
Forum: General
Topic: cacti: Mikrotik RouterOS Statistics (Update 11/19/2013)
Replies: 85
Views: 58437

Re: cacti: Mikrotik RouterOS Statistics (Update 01/18/2008)

i get an error when i import the templets can anyone tell me why
Error: XML: Hash version does not exist.
i have cacti 0.78b if im 100% right please help
The templates are created with a newer version of cacti than you are using.
by bakkerl
Tue Aug 25, 2009 12:19 am
Forum: General
Topic: Feature Suggestion: SIP proxy / siproxd
Replies: 9
Views: 6928

Re: Feature Suggestion: SIP proxy / siproxd

SIP Proxy would be nice. Specially with all there cisco ip phones