Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 20 matches

by ethernet
Thu Jul 07, 2016 10:44 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.36rc test builds.
Replies: 112
Views: 21154

Re: The Dude, v6.36rc test builds.

Same here. VMDK on ESXI also says missing operating system. Previous version worked fine.
by ethernet
Sat Mar 19, 2016 11:27 am
Forum: General
Topic: Stale (dead) PPPoE connections
Replies: 3
Views: 992

Re: Stale (dead) PPPoE connections

Have you tried 6.35r33 ? What's new in 6.35rc33 (2016-Mar-18 11:12): *) ppp - fixed crash when ppp interface gets disconnected and user gets authenticated at the same time (most probable with slow RADIUS server); *) ppp - fixed memory leak high number of pppoe clients to the same server; *) pppoe - ...
by ethernet
Thu Mar 10, 2016 2:47 am
Forum: General
Topic: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available
Replies: 33
Views: 4324

Re: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available

RouterOS version doesn't make a difference. I tried 6.29.1, 6.33.3, 6.34.2 and with every version i had the same problem. Only disabling those packages resolved the issue. I am 100% percent sure that one of those packages was the problem. Here is all the thing i tried before i finally resolved my is...
by ethernet
Tue Mar 08, 2016 9:56 pm
Forum: General
Topic: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available
Replies: 33
Views: 4324

Re: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available

So far so good. I disabled mpls ups and ntp package and everything is working fine as before. I was NOT using any of these packages anyway.

I hope this helps you out!
by ethernet
Mon Mar 07, 2016 3:58 pm
Forum: General
Topic: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available
Replies: 33
Views: 4324

Re: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available

One more thing i noticed that makes this 100% mikrotik fault. I can reproduce the same problem every time: 1. Open PPP-Active in Winbox (any version of winbox old and new) , you can see duplicate names. They have the same name and mac address but different ip and uptime. 2. Select the non working na...
by ethernet
Sun Mar 06, 2016 10:16 pm
Forum: General
Topic: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available
Replies: 33
Views: 4324

Re: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available

Yes i am using them, but they don't clear double pppoe interfaces. I am gonna try and disable the mpls package tonight. That is the only difference between the old server and new.
by ethernet
Sat Mar 05, 2016 12:41 pm
Forum: General
Topic: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available
Replies: 33
Views: 4324

Re: Total PPPoE crashing with CCR1072 and x86 - With all RouterOS 6.3x.xx versions available

We also have the same problem on a x86 box. That x86 worked perfectly until the hard drive crash on 6.33.3. We put in a new hdd with 6.34.2, export-import the configuration and the problem appears. We will wait for our maintenance window tonight and downgrade to 6.33.3 again to see if it will resolv...
by ethernet
Fri Oct 09, 2015 1:06 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB951G-2HnD CPU speed
Replies: 5
Views: 2944

Re: RB951G-2HnD CPU speed

I have overclocked this device to 700mhz. It has been 29 days so far with heavy usage the entire day, every day.

Working great and no thermal issues so far. Device is operating in room temp about 27 degrees celsius.
by ethernet
Wed Mar 18, 2015 9:22 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.28 final RC testing
Replies: 92
Views: 32561

Re: v6.28 final RC testing

Sending e-mail is still broken for me. The issue is described here:
System Error sending email timeout occurred

Any chance to get that fixed?
+1
Still not working
by ethernet
Thu Mar 05, 2015 9:40 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Celeron j1900 routing performance
Replies: 3
Views: 2464

Re: Celeron j1900 routing performance

With 10 firewall rules, j1900 routed about 500mbits of traffic with 50% cpu usage.
by ethernet
Sat Feb 16, 2013 8:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 435Gs and what do folks think?
Replies: 23
Views: 2952

Re: 435Gs and what do folks think?

Mikrotik already has a product that suits your POE needs. Check out RB750UP.

http://routerboard.com/RB750UP
by ethernet
Sat Sep 29, 2012 1:01 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB493G intermittent packet loss
Replies: 14
Views: 9169

Re: RB493G intermittent packet loss

These are of the highest quality and work great

http://www.meanwell.com/search/rs-75/default.htm
by ethernet
Thu Aug 16, 2012 10:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB493G intermittent packet loss
Replies: 14
Views: 9169

Re: RB493G intermittent packet loss

Having the same issue. -RB493G properly grounded with original Mikrotik case. -Powered through POE 24V 1A and PowerJack 12V 5A at the same time. -Running 5.20 OS with 2.41 firmware -Previous 1100AH worked flawlessly for 9 months in its place. It is NOT a temp issue, it is NOT a powersupply issue. Wi...
by ethernet
Tue Dec 20, 2011 10:25 am
Forum: General
Topic: v5.11 released
Replies: 173
Views: 45507

Re: v5.11 released

X86 on vmware with 5.11 hangs only on our multicore machine (3 cpu). Works for about 8 hours then just hangs. I reset it in vmware, and i am good to go for 8 hours. Downgraded to 5.8 to see if it will help.

On two others with 1 core and 2 core it works fine.
by ethernet
Mon Dec 19, 2011 12:48 am
Forum: SwOS
Topic: New Firmware release date
Replies: 0
Views: 1655

New Firmware release date

When are we getting the SWOS 1.7?

A very basic option like Port description is holding us back from ordering a new batch.
by ethernet
Fri Jul 15, 2011 10:33 pm
Forum: General
Topic: APC Smart-UPS work only on x86?
Replies: 2
Views: 739

Re: APC Smart-UPS work only on x86?

Did you install and enable UPS package?
by ethernet
Sun Jul 10, 2011 2:50 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB493G as PPPoE Server --> How many Users can handle
Replies: 6
Views: 1496

Re: RB493G as PPPoE Server --> How many Users can handle

RB450G served 100 clients with an average load of 25Mbit. Cpu usage was 90%

493G has the same cpu so i would expect the same performance
by ethernet
Fri Jul 08, 2011 2:21 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Ethernet PHY Where to buy
Replies: 1
Views: 623

Ethernet PHY Where to buy

We have a couple of RB433 boards with damaged components.

Where can we buy U601 and Q601?

What is the price of those components and do they ship worldwide.

Thank you
by ethernet
Tue Aug 25, 2009 1:49 am
Forum: Beginner Basics
Topic: What is generating all this traffic? Eth protocol 20
Replies: 1
Views: 500

What is generating all this traffic? Eth protocol 20

We have a bridged network and in torch we are seeing alot of traffic that we dont recognize.

What is this eth protocol 20 and how can we block it with firewall

Thanx