Community discussions

Search found 44 matches

by rekholm
Thu May 08, 2014 6:53 am
Forum: General
Topic: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.
Replies: 9
Views: 1294

Re: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.

Sorry.. Must have missed being able to do that!! This may be better... /ip firewall filter add action=drop chain=input comment=\ "Drop any IP Address on the BLACKLIST_INBOUND" disabled=yes \ src-address-list=BLACKLIST_INBOUND add chain=forward disabled=yes protocol=tcp src-address=67.185.57.105 add ...
by rekholm
Wed May 07, 2014 5:11 pm
Forum: General
Topic: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.
Replies: 9
Views: 1294

Re: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.

Here is the Firewall in it's entirety, unmolested...
For the sake of saying it, I have verified the address I'm attempting to get to and receive traffic from, is not in my blacklist.

EDIT: I removed these lines to compact the thread...
by rekholm
Tue May 06, 2014 5:08 pm
Forum: General
Topic: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.
Replies: 9
Views: 1294

Re: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.

So when I use Torch on the LAN side, I am seeing the traffic head out. Though I see it destined for my gateway, rather than server it is headed to. Is that correct? I am using CenturLink DSL, so I have a PPPoE connection outbound. I can also Torch the PPPoE interface, and see traffic sourced from th...
by rekholm
Sat May 03, 2014 1:25 am
Forum: General
Topic: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.
Replies: 9
Views: 1294

Re: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.

It is. I also tried using DHCP, then adjusting the rules to reflect the new address...

Still no luck.
by rekholm
Fri May 02, 2014 8:53 pm
Forum: General
Topic: Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.
Replies: 9
Views: 1294

Issue with ports filter / NAT rules that no longer work.

Hi everyone. I'm having an issue with a port forwarding and NAT rule I have used for some time. I stopped using one of my application servers for a few months, and when I went back to it, the rules (which were never removed) no longer are working. I asked a few years ago for some help adding the rul...
by rekholm
Thu Aug 22, 2013 6:22 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: RipV2 issue
Replies: 7
Views: 2923

Re: RipV2 issue

Neticted, i agree on your later solution. One or two tunnels to someone else, and let them do all the routing. If they do decide to use BGP, I fear it will take a few years to get it going. Unless a few ham's that may also be (W)ISP's step up and offer colo's, then it may move along some faster. I h...
by rekholm
Tue Aug 20, 2013 9:24 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: RipV2 issue
Replies: 7
Views: 2923

Re: RipV2 issue

I agree with you both. There has to be a better way. I want to use AMPR for connectivity, but I'm being reduced to having to run a Linux server. Not what I want as a HE router on my network. I posted on the 44net forum tonight that I want a Simple connection. Something that doesn't use a service spe...
by rekholm
Wed Dec 05, 2012 9:05 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude on SUN OS
Replies: 1
Views: 903

Dude on SUN OS

Has anyone been able to use a Dude Server on Sun OS? I have a couple of these in a network, and would like to entertain the idea if it could happen. Otherwise, I have to try and get our security folks to allow another PC on our network, and THAT can be a hassle!!

Thanks for your thoughts and ideas!!
by rekholm
Wed Jun 20, 2012 5:00 pm
Forum: General
Topic: Gartner Wired and Wireless LAN Infrastructure Magic Quadrant
Replies: 0
Views: 1849

Gartner Wired and Wireless LAN Infrastructure Magic Quadrant

This is only speculation and forecasting, but I find it interesting reading. I also find that Mikrotik is no where on the spectrum, nor are a few of the other players. Wonder why that is. http://blogs.cisco.com/borderless/cisco-positioned-as-a-clear-leader-in-the-gartner-wired-and-wireless-lan-infra...
by rekholm
Sat Jun 02, 2012 9:08 am
Forum: The Dude
Topic: NetGuardian Products
Replies: 0
Views: 713

NetGuardian Products

Has anyone ever used the Dude with any NetGuardian products? I am looking to maybe use The Dude to run a Small Alarm System (mostly discrete I/O, and more I than O!) that is all SNMP based. No reason it shouldn't run, but would be interested in hearing any experiences, woes or cautions about doing t...
by rekholm
Mon Jan 30, 2012 9:04 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Non-Traditional 802.11 frequencies
Replies: 3
Views: 959

Non-Traditional 802.11 frequencies

This is an off the wall question for most of you, but does anyone know if anyone is making 802.11 (or any protocol for that matter) wireless cards in higher frequencies? I am thinking 10GHz, 18GHz or maybe 23/24GHz spectrum. Looking specifically for Amateur Radio use. I know there is a lot of the 2....
by rekholm
Mon Dec 26, 2011 8:21 am
Forum: General
Topic: USB Port as Print Server?
Replies: 2
Views: 4162

Re: USB Port as Print Server?

Too bad!! I like the idea of having the MT do it, because it does Routing so well, and is so diverse!

Maybe in a future life.
by rekholm
Thu Dec 22, 2011 7:47 am
Forum: General
Topic: USB Port as Print Server?
Replies: 2
Views: 4162

USB Port as Print Server?

Just wondering if anyone has thought about this. I'd love to have one device do it all, as the MT's have for me so far. I know it's a little extreme to use something like an RB433UAH or maybe the new RB435's as a SOHO Router, but hey.. If you don't go extreme.. GO HOME!! Anyone have thoughts, ideas ...
by rekholm
Mon Nov 28, 2011 3:50 am
Forum: General
Topic: Keyword Filtering
Replies: 8
Views: 3117

Keyword Filtering

I saw this post in the archives ( http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=6&t=4293&p=18028&hilit=keyword+filter#p18028 )that talked about how to achieve Keyword Filtering.. It works great. However I don't think I want to create a rule for each and every new word that I find I want to filter!! I th...
by rekholm
Thu Sep 08, 2011 6:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: two ap in one 433
Replies: 18
Views: 2194

Re: two ap in one 433

What is the CPU doing? Is he simply using it all, and there is nothing left to handle any other traffic or process any other requests?
by rekholm
Thu Sep 08, 2011 6:41 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Port forwarding through 2 Mikrotik's
Replies: 6
Views: 2193

Re: Port forwarding through 2 Mikrotik's

Fewi.. You're a life saver! It worked as you suspected it does, and now I understand it a bit better! As for the DMZ, I was referring to a SOHO DMZ. However, I'm not sure now that I want that, as it's easier to secure it when they are defined forwards. IRLP (Internet Radio Linking Project) is a Ham ...
by rekholm
Thu Sep 08, 2011 2:58 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Port forwarding through 2 Mikrotik's
Replies: 6
Views: 2193

Re: Port forwarding through 2 Mikrotik's

Sorry for the long delay.. Summer has almost closed out now, and I can get back to this finally!! OK, here is the text from the export I did today. I have obviously tried a few different things, and nothing has worked. I have read through the wiki's, and don't quite understand what it is that I shou...
by rekholm
Sat Jun 25, 2011 7:38 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Port forwarding through 2 Mikrotik's
Replies: 6
Views: 2193

Re: Port forwarding through 2 Mikrotik's

Can anyone confirm if my firewall rules look correct?
by rekholm
Mon Jun 20, 2011 7:48 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Port forwarding through 2 Mikrotik's
Replies: 6
Views: 2193

Port forwarding through 2 Mikrotik's

I am attempting to port forward port 22, Ports 2074-2094 (UDP) and 15245-15427 (TCP) through a couple of RB433's. The first is the internet connection, and works fine for all internet traffic now. Using NAT, DHCP and a few other rules. I think the problem comes, where I am trying to send these ports...
by rekholm
Fri Aug 27, 2010 6:36 pm
Forum: General
Topic: EoIP Help. Basics??
Replies: 11
Views: 1256

Re: EoIP Help. Basics??

Awesome!! Thank you!!!!!!!! I am going to swap out the RB750 unit with probably a RB433AH (Since that's what i have in stock), and see if it makes any difference. I think it will. I notice quite a difference in the 2. I was looking the the RB750 this monring with the tunnel established and VERY litt...
by rekholm
Fri Aug 27, 2010 8:43 am
Forum: General
Topic: EoIP Help. Basics??
Replies: 11
Views: 1256

Re: EoIP Help. Basics??

I did the speedtest just in the RB unit's themselves. I know it' better to do it from a PC or device after the link unit's. I also dod one from my laptop to the RB750 side, and it came back the same. The in is showing about 2k at peaks, and about 200bps when virtually idle. What is the solution to r...
by rekholm
Fri Aug 27, 2010 6:48 am
Forum: General
Topic: EoIP Help. Basics??
Replies: 11
Views: 1256

Re: EoIP Help. Basics??

Thanks Fewi for the response. I have been fighting over this, for about a week off and on now. Finally, right before I factory-default'd the units, I was doble checking everything (for the um-teenth time!!), and realized one end had an invalid gateway in it. Instead of having the ISP Gateay, I had p...
by rekholm
Fri Aug 27, 2010 2:15 am
Forum: General
Topic: EoIP Help. Basics??
Replies: 11
Views: 1256

Re: EoIP Help. Basics??

Anything?? Anyone??

HELP!! PLEASE!!
by rekholm
Tue Aug 24, 2010 12:55 am
Forum: General
Topic: EoIP Help. Basics??
Replies: 11
Views: 1256

Re: EoIP Help. Basics??

ok. So I think I have it figured out, with the exception of the routing. What do I need to route where? and do I need to bridge the EoIP, LAN AND WAN connections together? Or just the EoIP and LAN?

Here is what I have so far...
by rekholm
Mon Aug 23, 2010 7:39 pm
Forum: General
Topic: EoIP Help. Basics??
Replies: 11
Views: 1256

Re: EoIP Help. Basics??

Then do I just need to add it to the bridge, as I would a wireless interface or ether interface?


Thanks for the fast replies!!
by rekholm
Mon Aug 23, 2010 8:38 am
Forum: General
Topic: EoIP Help. Basics??
Replies: 11
Views: 1256

EoIP Help. Basics??

Hi folks.. I'm trying to create an EoIP tunnel using DSL on one end, and Cable (Comcast) on the other. I can remotely get into each device from a 3rd connection, so I know they are both reachable. My questions is, do I need to create another tunnel for this to sit inside? Because when I create the E...
by rekholm
Wed Jun 16, 2010 10:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS to multiple AP's
Replies: 7
Views: 1745

Re: WDS to multiple AP's

Anyone??

Thoughts??

Ideas??


MT Support folks??
by rekholm
Mon Jun 14, 2010 3:41 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS to multiple AP's
Replies: 7
Views: 1745

Re: WDS to multiple AP's

ok. So it looks like I got the links to be solid. I had to disable WPA as well as increase my signal headroom. However now I am experiencing another issue... My throughput has dropped to less than 500k. I can run TP tests from some of the CPE's to the AP's and get 7-8MB. but when I try and go thru o...
by rekholm
Tue Jun 08, 2010 4:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS to multiple AP's
Replies: 7
Views: 1745

Re: WDS to multiple AP's

Same Frequencies.. Here's the wireless config. # jun/ 8/2010 6:52:54 by RouterOS 4.9 Flags: X - disabled, R - running 0 R name="PTP-Dish" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:68:0D:79 arp=enabled interface-type=Atheros AR5413 mode=ap-bridge ssid="COSAP_North" frequency=4985 band=5ghz-5mhz scan-list=4935-49...
by rekholm
Tue Jun 08, 2010 4:49 pm
Forum: The Dude
Topic: Label not showing same info on some links
Replies: 11
Views: 2497

Re: Label not showing same info on some links

AHHH!!! I see that I had some links as Station Pseudobridge and some as Station WDS. Once I change them to Station WDS they appear correct. So noted!!

Thank you!!
by rekholm
Tue Jun 08, 2010 8:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS to multiple AP's
Replies: 7
Views: 1745

WDS to multiple AP's

Ok. I am drawing a blank. I've search over thru forum, and evidently haven't found the right combination of keywords to find a solution. I'm looking to connect multiple AP's together thru WDS. I think it is the only achievable way to do what I am attempting, without adding more adjacent channel CPE'...
by rekholm
Tue Jun 08, 2010 2:58 am
Forum: The Dude
Topic: Label not showing same info on some links
Replies: 11
Views: 2497

Re: Label not showing same info on some links

And to add salt to an open wound... i just created another one, and it came up correctly!!

ARRRGGGGGGHHHHHH!!!!
by rekholm
Mon Jun 07, 2010 5:08 pm
Forum: The Dude
Topic: Label not showing same info on some links
Replies: 11
Views: 2497

Re: Label not showing same info on some links

Sergejs - All of the devices are 4.9 now. They all act the same way regardless of what version they are. I have had this happen for some time now, with no reason why. The default appearance is set to: [snmp_wireless_link_info()]Rx: [Interface.InBitRate][snmp_wireless_link_rx_rate()] Tx: [Interface.O...
by rekholm
Sat Jun 05, 2010 12:03 am
Forum: The Dude
Topic: Label not showing same info on some links
Replies: 11
Views: 2497

Re: Label not showing same info on some links

Most of these are. I may have one or two still in the network that are later (v4.5 if they are). But it's stemmed from 3.x as well. At least 3.8 or 3.9 when I got started with MT gear.
by rekholm
Fri Jun 04, 2010 4:48 pm
Forum: The Dude
Topic: Label not showing same info on some links
Replies: 11
Views: 2497

Re: Label not showing same info on some links

Just in case it helps, here is a couple more pics of the setup. This is one without the correct info.
by rekholm
Fri Jun 04, 2010 4:43 pm
Forum: The Dude
Topic: Label not showing same info on some links
Replies: 11
Views: 2497

Re: Label not showing same info on some links

Nope. Nothing customized at all. When I create the links, about every 5th or 6th one will come up with all of the information like I would like to see. Every other one comes up with just in and out info. When I go to appearance, it lists the same info on both links. Here is one of my whole submaps. ...
by rekholm
Fri Jun 04, 2010 8:23 am
Forum: The Dude
Topic: Label not showing same info on some links
Replies: 11
Views: 2497

Label not showing same info on some links

I see that others have asked about this, but it's been a while. I'm wondering how I can get, or actually how to make it show up automagically... the AP Name, Frequency, Signal Strength IN-BITRATE OUT-BITRATE Some of my links are showing it, but not all of them. I'm using a fair share of Tranzeo stuf...
by rekholm
Wed Jun 02, 2010 5:32 pm
Forum: General
Topic: PEAP Help - Screenshots?
Replies: 6
Views: 2107

Re: PEAP Help - Screenshots?

OK.. so Unless I'm not understanding something, if I set up MAC, It is no longer using PEAP! Or at least username/password type auth for domain. It has to pass USER/PASS to the RADIUS, which looks to see if that user has rights to access certain wireless systems. If I have to put in the user's MAC's...
by rekholm
Tue Jun 01, 2010 8:06 pm
Forum: General
Topic: PEAP Help - Screenshots?
Replies: 6
Views: 2107

Re: PEAP Help - Screenshots?

sergejs - When I do this config, they TYPE selected defaults to NONE. It sent me thru the network just fine,but never did hit the RADIUS, therefore, never really authenticating against it. I changed this to Dynamic, and get a "VALIDATING IDENTITY" on my wireless clients, but when I look at the Radiu...
by rekholm
Fri May 28, 2010 6:04 pm
Forum: General
Topic: PEAP Help - Screenshots?
Replies: 6
Views: 2107

PEAP Help - Screenshots?

I am trying to implement PEAP over wireless here in our company, and am still having problems. It looks like the only way to make it work (fairly) seamlessly, is to create a Hotspot, use Radius auth, then route all of the traffic through that way. Am I wrong? Since our company uses a Cisco ACS (Acce...
by rekholm
Tue Oct 13, 2009 4:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wireless mini pci card 4.9GHz need help
Replies: 3
Views: 1376

Re: wireless mini pci card 4.9GHz need help

Did you get it figured out?? I set the country code to Japan3, and it enables the channels needed. However make sureof your license before you use it, as you can go lower than the licensed portion of the band, as well as higher into the un-licensed portion of 5.3. Also, If you don't mind posting you...
by rekholm
Fri Sep 25, 2009 12:16 am
Forum: General
Topic: Help with WDS or Pseudobridge
Replies: 4
Views: 657

Re: Help with WDS or Pseudobridge

I tried that.. every time I plug a switch into the Pseudobridge side, it quits talking. As long as I only have one PC Plugged into it, it works fine.
by rekholm
Tue Sep 22, 2009 9:01 am
Forum: General
Topic: Help with WDS or Pseudobridge
Replies: 4
Views: 657

Re: Help with WDS or Pseudobridge

Well honestly, I'd rather not use WDS. I would rather use a traditional AP & Station type topology. Can this be achieved by using AP Bridge and Station Pseudobridge or Station Pseudobridge Clone?


Thanks...
by rekholm
Mon Sep 21, 2009 8:23 pm
Forum: General
Topic: Help with WDS or Pseudobridge
Replies: 4
Views: 657

Help with WDS or Pseudobridge

I have searched.. Tried.. REsearched and REtried.. and with no luck, I am asking for help. I have a RB433AH that I am using as an AP. Currently I am running this as an AP Bridge. On the other end of my link, I have an RB411 running Station Pseudobridge. It works great when is all that I have connect...