Community discussions

MikroTik App

Search found 49 matches

by mindaugasr
Tue Jan 06, 2015 7:51 am
Forum: General
Topic: Limit one MAC on WAN interface
Replies: 1
Views: 568

Limit one MAC on WAN interface

Hello, We have sometimes hundreds / thousands mac addresses on WAN public interface that's not related to our gateway addresses, like 74.125.136.188, 92.62.130.180, 217.73.200.219, but mac address is same like our gateway. We need only one mac address on wan interface (only gateway mac). If we disab...
by mindaugasr
Mon Jan 05, 2015 10:21 pm
Forum: General
Topic: ARP table overflow, please consider increasing max-arp-entri
Replies: 2
Views: 4077

ARP table overflow, please consider increasing max-arp-entri

Hello,
We have many log messages ARP table overflow, please consider increasing max-arp-entries
Can anyone explain what that's mean? How we can increase max arp entries?
Thanks
by mindaugasr
Mon Oct 27, 2014 8:23 pm
Forum: Announcements
Topic: Newsletter 62
Replies: 32
Views: 26913

Re: Newsletter 62

Why no info about new CRS switches? http://gregsowell.com/wp-content/uploads/2014/09/IMG_6510.jpg http://gregsowell.com/wp-content/uploads/2014/09/IMG_6509.jpg http://gregsowell.com/wp-content/uploads/2014/09/IMG_6508.jpg We are interested in CRS212-1G-10S-1S+ does mikrotik have some release date? T...
by mindaugasr
Thu Dec 05, 2013 1:24 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik OLT for GPON
Replies: 1
Views: 2103

Re: Mikrotik OLT for GPON

now its not possible. mikrotik does not confirm that they work on this technology.
by mindaugasr
Mon Nov 18, 2013 9:31 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 UAS Gigabit to 100Mbit fragmentation bug
Replies: 10
Views: 3523

Re: RB2011 UAS Gigabit to 100Mbit fragmentation bug

Hello, We have similar problems on RB2011LS-IN with 65000 packet size icmp ping Linux -> 1gbps -> 1-6port on RB2011LS-IN -> ok Linux -> 100mbps -> 1-5port on RB2011LS-IN -> 100% loss Linux -> 100mbps -> 1-5port on RB2011LS-IN -> 100% loss Linux -> 100mbps -> 6-10port on RB2011LS-IN -> 100% loss I th...
by mindaugasr
Sun Nov 17, 2013 5:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik GEPON OLT
Replies: 7
Views: 3354

Re: Mikrotik GEPON OLT

You are not only one people who need this feature :)
by mindaugasr
Sun Nov 17, 2013 5:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: GEPON OLT with new mikrotik RB2011LS-IN - is it possible?
Replies: 84
Views: 57748

Re: GEPON OLT with new mikrotik RB2011LS-IN - is it possible

I think You without Mikrotik RouterOS support of gepon does not have any possibility to implement this feature.
by mindaugasr
Sun Nov 17, 2013 10:24 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik GEPON OLT
Replies: 7
Views: 3354

Re: Mikrotik GEPON OLT

Hello,
On this forum is several topics about olt/onu implementation. Mikrotik not confirmed that they work in this direction.
I think in near future we does not see this product line.
Regards
by mindaugasr
Thu Nov 14, 2013 10:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SFP only router
Replies: 26
Views: 10772

Re: SFP only router

Mikrotik, is any plan to release 12sfp 2 sfp+ with 36 core cpu?
by mindaugasr
Mon Dec 17, 2012 7:46 pm
Forum: General
Topic: Feature request: PON (passive optical network)
Replies: 6
Views: 3585

Re: Feature request: PON (passive optical network)

This solution can bring mikrotik to more advanced level like zte, huwaei
i agree this is fantastic feature!
We need to hear mikrotik verdict on pon solution on routeros :)
by mindaugasr
Mon Dec 10, 2012 8:22 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: GEPON OLT with new mikrotik RB2011LS-IN - is it possible?
Replies: 84
Views: 57748

Re: GEPON OLT with new mikrotik RB2011LS-IN - is it possible

Maybe mikrotik staff have some comments about OLT implementation on routerOS?
by mindaugasr
Sun Dec 09, 2012 6:36 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: GEPON OLT with new mikrotik RB2011LS-IN - is it possible?
Replies: 84
Views: 57748

Re: GEPON OLT with new mikrotik RB2011LS-IN - is it possible

Would be nice to see OLT on mikrotik aprox 1000usd solution!
by mindaugasr
Fri Oct 12, 2012 8:12 pm
Forum: General
Topic: Traffic flow and redirected traffic problem
Replies: 0
Views: 557

Traffic flow and redirected traffic problem

Dear All mikrotik fans, We have one problem with traffic flow collector on mikrotik. We redirect web traffic to external SQUID proxy server and traffic flow indicates all web servers IP addresses that surfs my lan users is SQUID proxy server address. Maybe someone has some ideas. Network configurati...
by mindaugasr
Wed Apr 27, 2011 8:23 pm
Forum: SwOS
Topic: SwOS version 1.5 released!
Replies: 7
Views: 3716

Re: SwOS version 1.5 released!

Hello, Kirshteins
Does this release fix SNMP problems (http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=17&t=46627)

Thanks for reply
by mindaugasr
Wed Apr 20, 2011 9:07 pm
Forum: SwOS
Topic: Newbie question - can't connect to default IP
Replies: 4
Views: 3801

Re: Newbie question - can't connect to default IP

Do you are in same subnet with switch defaul IP?
by mindaugasr
Sat Apr 16, 2011 9:38 pm
Forum: SwOS
Topic: SwOS 1.2 not reporting SNMP correctly
Replies: 11
Views: 6984

Re: SwOS 1.2 not reporting SNMP correctly

sergejs,
Can You tell me when will be fixed snmp bug? We have same problem as NAB
Traffic graphs in cacti is not correctly displayed.
by mindaugasr
Tue Dec 14, 2010 8:29 am
Forum: SwOS
Topic: Feature request
Replies: 12
Views: 5938

Re: Feature request

If You said Your swich is smarter than smart, we definitely need one feature: IGMP snooping!

If You add this, we can implement all network tasks.

Thanks.
by mindaugasr
Thu Dec 09, 2010 7:14 am
Forum: General
Topic: v5.0rc5 multi Core CPU
Replies: 5
Views: 2020

Re: v5.0rc5 multi Core CPU

Check in bios mulithreding option is enabled?
by mindaugasr
Tue Dec 07, 2010 5:14 pm
Forum: General
Topic: traffic flow crash
Replies: 8
Views: 2396

Re: traffic flow crash

For that issue, we also do not receive any reply from mikrotik support.
by mindaugasr
Tue Dec 07, 2010 12:58 pm
Forum: General
Topic: traffic flow crash
Replies: 8
Views: 2396

Re: traffic flow crash

Hello,
Yes same issue in our servers ... :(
At random time traffic flow stops sometimes in one hour, sometimes in 2 days. Sometimes send incomplete data. We can confirm some bug exist :(
After enable - disable, works fine again some time :)
by mindaugasr
Thu Dec 02, 2010 9:26 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5.0 RC4
Replies: 72
Views: 16882

Re: RouterOS v5.0 RC4

Hello,
I have issue with traffic flow in rc4, in rc3 works fine, does anyone have problems with traffic flow and rc4?
Flow stop after some time, incorrect flow, not complete and so on...
Thanks
by mindaugasr
Wed Nov 10, 2010 9:21 pm
Forum: SwOS
Topic: RB 250GS proper ground
Replies: 3
Views: 2282

Re: RB 250GS proper ground

It is an indoor switch and it is not meant to be grounded. Try grounding via one of the mounting holes, if you want to use it outdoors.
Thanks for reply kirshteins, maybe You can send some picture with grounding example. My mounting hole seems to be plastic :)
by mindaugasr
Tue Nov 09, 2010 5:29 pm
Forum: SwOS
Topic: RB 250GS proper ground
Replies: 3
Views: 2282

RB 250GS proper ground

Hello,
I searched over forum, manuals and so on, but cannot find how proper ground RB 250GS switch?
Can anyone direct me to valuable info?

Very thanks.

Best regards,
Mindaugas Rimkus
by mindaugasr
Mon Nov 01, 2010 3:53 pm
Forum: General
Topic: Multi-cpu and ethernet (x86)
Replies: 5
Views: 2946

Re: Multi-cpu and ethernet (x86)

We upgraded bios and problem with ethernet and multi-cpu was solved. csickles try to upgrade Your MB bios, its likely Your problem also will be solved.
by mindaugasr
Sun Oct 31, 2010 8:12 am
Forum: General
Topic: Multi-cpu and ethernet (x86)
Replies: 5
Views: 2946

Re: Multi-cpu and ethernet (x86)

Hello,
Thanks for reply, can You tell me what was "predisessor with RouterOS.."?

Thanks
by mindaugasr
Sat Oct 30, 2010 2:37 pm
Forum: General
Topic: Multi-cpu and ethernet (x86)
Replies: 5
Views: 2946

Multi-cpu and ethernet (x86)

Hello, I have problem with setting multi-cpu to yes. When we enable multi-cpu then Ethernet interfaces (82541GI Gigabit Ethernet Controller (rev: 0)) does not work, strange its detect all status (cable plugged and unplugged), but cannot reach network devices (does not ping, arp tables is empty), whe...
by mindaugasr
Thu Oct 14, 2010 10:36 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n
Replies: 939
Views: 305076

Re: 802.11n

Hello,
Thanks for suggestion. Can you tell on 500 meter link i should use tdma-period-size: 1? or lower? To archyve best ping latency? Maybe someone have config with best latency and throuput on very short link with 5.0rc1 and nv2? Maybe some recommendation on short links?

Thanks
by mindaugasr
Thu Oct 14, 2010 8:13 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n
Replies: 939
Views: 305076

Re: 802.11n

Hello, We have p2p link, rbb 433 ah + r52n on both sides. We use 4.6 firmware with exe config (nstreme + hw retries 15 + wds) it works prety good, stable CCQ average 97-99% connection speeds 270/270 mbps real speeds also pretty goods. We try to upgrade to 5.0rc1 and we got poorly results with nv2 CC...
by mindaugasr
Wed Oct 13, 2010 10:02 pm
Forum: General
Topic: Feature Request : arp inspection by arpon on mikrotik
Replies: 17
Views: 5124

Re: Feature Request : arp inspection by arpon on mikrotik

Solaris, I installed debian OS on virtual cloud on it arpwatch, aprox 5minutes try ping broadcast my network, and arpwatch resolves all ip and mac bindings in network and report changes via email, that simple my workaround. Native function i agree would be better.

Best regards,
Mindaugas R.
by mindaugasr
Wed Oct 13, 2010 5:44 pm
Forum: General
Topic: MK v5 rc1 - bug torch
Replies: 33
Views: 7951

Re: MK v5 rc1 - bug torch

gustkiller, where You get rc2 :) ?
by mindaugasr
Wed Oct 13, 2010 9:02 am
Forum: General
Topic: Feature Request : arp inspection by arpon on mikrotik
Replies: 17
Views: 5124

Re: Feature Request : arp inspection by arpon on mikrotik

Yes we have workaround, but native function would be nice.
by mindaugasr
Wed Oct 13, 2010 9:00 am
Forum: General
Topic: MK v5 rc1 - bug torch
Replies: 33
Views: 7951

Re: MK v5 rc1 - bug torch

I have same issue as Inox, pleas see my screenshot, i post topic aprox 2 weeks but no reply :(
by mindaugasr
Tue Oct 12, 2010 6:26 pm
Forum: General
Topic: Feature Request : arp inspection by arpon on mikrotik
Replies: 17
Views: 5124

Re: Feature Request : arp inspection by arpon on mikrotik

I think ARPWATCH (or other MAC changes information via email) would be very helpfull. Pleas mikrotik guys implement this :)

Thanks
by mindaugasr
Sun Oct 03, 2010 10:33 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5 RC1
Replies: 82
Views: 20518

Re: RouterOS v5 RC1

Hello,
I think torch in 5.0rc1 have some bug, i start to download file my download speed about 73mbps but why other users speeds also increase in torch, pleas see torch tx rates and rates in interfaces meniu.
by mindaugasr
Tue Sep 21, 2010 8:48 am
Forum: General
Topic: New wireless protocol: Nv2 in v5.0beta5
Replies: 217
Views: 82805

Re: New wireless protocol: Nv2 in v5.0beta5

Hello, I try 5.0rc1 and got worse results results than with 4.6 firmware and exe config wds+nstreame. In 4.6 firmware ping on idle link is aprox 0.7 ms In 5.0rc1 firmware (nv,nv nstreame and others) ping on idle link is aprox 4 ms In 4.6 firmware connection rate link is stable 270/270 In 5.0rc1 firm...
by mindaugasr
Sun Aug 29, 2010 11:52 pm
Forum: General
Topic: Connection-bytes not working for web 80 port
Replies: 3
Views: 976

Re: Connection-bytes not working for web 80 port

Thanks, You solved my problem, and exactly understand :) But strange if i use transparent proxy then all thing works without connection-bytes=10000-0. Thanks again I'm not sure I understand the question. If you mark a connection based on connection-bytes that mark stays for the entirety of the conne...
by mindaugasr
Sun Aug 29, 2010 11:32 pm
Forum: General
Topic: Connection-bytes not working for web 80 port
Replies: 3
Views: 976

Connection-bytes not working for web 80 port

Can anyone tell me why Connection-bytes=0-10000 or smaller do not leave this firewall forward chain mark_connection rule, if download is over 10000 bytes this rule still active?
Anyone expierenced this problem?

Thanks
by mindaugasr
Sat Aug 28, 2010 10:41 pm
Forum: General
Topic: Queues PCQ different port different traffic speed problem
Replies: 1
Views: 533

Queues PCQ different port different traffic speed problem

Hello, We have for example 192.168.1.0/24 network and for each client want to give 5 mbps traffic, but some traffic like p2p and udp must be 4 mbps, but total traffic from user sounds like max-limit cannot go more to 5mbps. It is ability using pcq queues type limit many ports speed but not overrun t...
by mindaugasr
Wed Aug 25, 2010 7:17 pm
Forum: General
Topic: Queues PCQ with priorities problem
Replies: 4
Views: 3438

Re: Queues PCQ with priorities problem

Thanks for reply,
But why priorities start work if we queue5 set max-limit to 6mbps, for one user this situation is what we need, but second user have limited queue5 to 6 mbps, then 80,81 port traffic queue is full and all users share 6mbps not 100mbps.
by mindaugasr
Wed Aug 25, 2010 6:38 pm
Forum: General
Topic: Queues PCQ with priorities problem
Replies: 4
Views: 3438

Queues PCQ with priorities problem

Hello, We try to build PCQ type queues for our network, we for example 192.168.2.0/24 network and need for each user to give 6mbps download traffic and prioritize for example to port 80 (max 6mbit traffic) and 81 (max 5mbit traffic), 80 port with 1 priority, 81 port with 8 priority. We make almost a...
by mindaugasr
Sat May 22, 2010 8:14 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n
Replies: 939
Views: 305076

Re: 802.11n

I have same issue with 270HT mbps. My link also never connect at 300HT/300HT. All time is connected on 270HT/270HT. Can anyone tell me what's wrong in my config? Very Thanks. I am testing two RB411 now in bridge and can't get 200 Mbit UDP which I achieved about year ago with bridge with RB600A and R...
by mindaugasr
Thu May 13, 2010 2:55 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 5 beta
Replies: 97
Views: 20427

Re: RouterOS 5 beta

Thanks, for support!
You cannot upgrade in trial mode.
by mindaugasr
Thu May 13, 2010 9:59 am
Forum: General
Topic: RouterOS 5 beta
Replies: 97
Views: 20427

Re: RouterOS 5 beta

Thanks for suggestions. With Your image i'm able to install beta 1, but upgrade does not change to beta2. Pleas see attachment. Maybe You have any suggestions? Very thanks. Best regards, Mindaugas Here is Version 5 Beta 2 for VMware installation. http://uploading.com/files/bm14ddf4/mikrotik-5.0beta2...
by mindaugasr
Mon May 10, 2010 8:34 pm
Forum: General
Topic: MikroTik RouterOS version 5.0beta2 released!
Replies: 139
Views: 49847

Re: MikroTik RouterOS version 5.0beta2 released!

I try to install on x86 virtual machine 5.0beta2 but no luck. Virtual machine hangs after few seconds, cursor is blinking and nothing. I try on few other virtual machines but same results, hang and blinking cursor. Can you tell me how can install 5.0beta2 on virtual environments? With 4.x no problem...
by mindaugasr
Sun May 09, 2010 9:12 am
Forum: General
Topic: RouterOS 5 beta
Replies: 97
Views: 20427

Re: RouterOS 5 beta

Install in VMWare (latest) from ISO stops at this screen: http://www.picvalley.net/u/1789/155725977813696573491270127899PtE8rQdwqciZvIVZL46h_m.JPG and keyboard capslock light just blinks. P.S. - same halt with Sun VirtualBox :lol: lol :) I fixed it, I made my own ISO image. :) Can You tell me how Y...
by mindaugasr
Sun May 02, 2010 11:21 am
Forum: SwOS
Topic: RouterBOARD 250GS, RB/750G igmp snoop
Replies: 2
Views: 4649

RouterBOARD 250GS, RB/750G igmp snoop

Does RouterOS or SWos based router or smart swich support IGMP snooping?
Thanks for reply.
by mindaugasr
Thu Dec 17, 2009 1:05 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Need help with 802.11N point-to-point link [solved]
Replies: 11
Views: 2685

Re: Need help with 802.11N point-to-point link

Don't use WDS with 802.11n. Use vpls tunnel and all thing go very well.
by mindaugasr
Fri Oct 23, 2009 11:48 pm
Forum: Scripting
Topic: Problem with mikrotik SSH command
Replies: 3
Views: 2015

Re: Problem with mikrotik SSH command

1. First PPTP is very slow because our link is aprox ~100mbps; We can't use this slow encrypted tunnel. 2. Problem is because mikrotik routerOS do not support elegant way to exetute command on remote mikrotik routerOS from mikrotik routerOS local router. 3. Linux ssh have this ability would be nice ...
by mindaugasr
Wed Oct 21, 2009 10:27 pm
Forum: Scripting
Topic: Problem with mikrotik SSH command
Replies: 3
Views: 2015

Problem with mikrotik SSH command

I try to connect MT to MT router with SSH and send command (with generated ssh-key) In linux box all thing working very nice, but seems like mikrotik router does not have this ability. Maybe is some other arround to acomplish this simple task. Problem is because we can;t use external linux box is fo...