Community discussions

MikroTik App

Search found 29 matches

by myso
Thu Aug 11, 2016 10:04 am
Forum: General
Topic: Mikrotik's management profile take high CPU
Replies: 10
Views: 28772

Re: Mikrotik's management profile take high CPU

OK I seem to have resolved the issue - I think the NAND was somehow corrupted, as I couldn't see any files, nor in winbox or cli. So I connected to the router using RS232 + netinstall, formatted the NAND, uploaded the latest .npk and since then everything seems to be alright.
by myso
Tue Aug 09, 2016 10:24 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik's management profile take high CPU
Replies: 10
Views: 28772

Re: Mikrotik's management profile take high CPU

Hi, on my RB1100 I constantly have the CPU on 100% load. Profile says Management 80%, unclassified 20%. Tried turning off scheduler (1 script), turning off SNMP, turning of "Router OS" in Dude, but nothing helps, right after reboot the CPU goes back to 100%. I tried making supout.rif multiple times,...
by myso
Wed Dec 17, 2014 5:00 pm
Forum: Scripting
Topic: Using wildcard (*) in scp command
Replies: 0
Views: 1028

Using wildcard (*) in scp command

Hi all, I came across a strange behavior while working on my automated backup-download script. I use scp to download *.backup and *. rsc files from my routers. On windows with pscp the syntax file.* works fine, but on unix and linux machines I got the following error: [root@pha /]# scp -i scp_dsa sc...
by myso
Tue Sep 09, 2014 3:38 pm
Forum: General
Topic: Winbox vs. CLI - ethernet showing different speeds
Replies: 4
Views: 1381

Re: Winbox vs. CLI - ethernet showing different speeds

Thanks a lot, my fault - should have read the manual.
by myso
Tue Sep 09, 2014 3:18 pm
Forum: General
Topic: Winbox vs. CLI - ethernet showing different speeds
Replies: 4
Views: 1381

Re: Winbox vs. CLI - ethernet showing different speeds

Nah, I was looking here: [admin@xxxxx] > interface ethernet print detail Flags: X - disabled, R - running, S - slave 0 RS name="LAN" default-name="ether1" mtu=1500 l2mtu=1598 mac-address=xxxxxxxxxxx orig-mac-address=XXXXXXXXX arp=enabled auto-negotiation=yes advertise=10M-half,10M-full,100M-half,100...
by myso
Tue Sep 09, 2014 2:43 pm
Forum: General
Topic: Winbox vs. CLI - ethernet showing different speeds
Replies: 4
Views: 1381

Winbox vs. CLI - ethernet showing different speeds

Hi all, winbox and command line are showing different negotiated speeds on the same ethernet interaces (100mbps vs. 1gbps, RB951G-2HnD).

Whom should I trust?
by myso
Mon Apr 08, 2013 10:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems
Replies: 113
Views: 117700

Re: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems

In my short experience (1x RG751G-2HnD and 1x RG951G-2HnD installation) - you have to very carefully select the TX power, either by regulatory domain or manually, because the radio is very powerful!!! Especially 1000mW on the 951G-2HnD!
by myso
Sun Apr 07, 2013 9:54 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems
Replies: 113
Views: 117700

Re: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems

Hi I managed to do some tests using RB951G-2HnD today: c:\soft>iperf -c 10.69.4.53 -P 20 -w 512k -t 60 ------------------------------------------------------------ Client connecting to 10.69.4.53, TCP port 5001 TCP window size: 512 KByte ------------------------------------------------------------ [...
by myso
Fri Mar 29, 2013 1:02 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: how to earth a SXT or Groove?
Replies: 8
Views: 3334

Re: how to earth a SXT or Groove?

Alligator clip sounds like a good idea, why haven't I thought of it? :D Thx
by myso
Fri Mar 29, 2013 9:27 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: how to earth a SXT or Groove?
Replies: 8
Views: 3334

Re: how to earth a SXT or Groove?

Hi, I'd also like to know what is the proper way of connecting a grounding wire to the metallic loop jumper. Solder?

Thanks
by myso
Mon Feb 04, 2013 12:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems
Replies: 113
Views: 117700

Re: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems

Hi guys, I've done some testing on my own. I got the RB751G working at it's best by either enabling regulatory domain for my country or manually decreasing the TX power to 17dbm. After that, clients were able to associate at some interesting speeds (depending on client capabilities, mostly Apple dev...
by myso
Tue Jan 29, 2013 12:04 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems
Replies: 113
Views: 117700

Re: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems

Well, I have ordered 2pcs 951G-2HnD, I'll do the testing and let you know :? This is a very frustrating issue...
by myso
Mon Jan 28, 2013 9:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems
Replies: 113
Views: 117700

Re: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems

Hi guys, I'm going to return my brand new RB751G-2HnD, because this is totally unacceptable: http://pha.myso.vizvaz.com/temp/foto_temp/RB751G-2HnD.PNG All the clients are in the same room as the router! After lowering the TX power to 17dbm it got a little bit better, but still a lot worse than the S...
by myso
Tue Aug 21, 2012 12:04 pm
Forum: General
Topic: FTP Permission denied on backup file
Replies: 2
Views: 2203

Re: FTP Permission denied on backup file

issue solved, thank you so much!

maybe this should be mentioned in the following wiki article as well: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Automated_Backups
by myso
Tue Aug 21, 2012 11:44 am
Forum: General
Topic: FTP Permission denied on backup file
Replies: 2
Views: 2203

FTP Permission denied on backup file

Hi, I'm trying to download my backup file from the router using FTP (user ftp belongs to group ftp with ftp only permissions), but I'm getting Permission denied error. I'm able to get any other file without problems (export file for example). It works using admin user with full rights. ROS 5.20 Any ...
by myso
Wed Dec 01, 2010 12:45 pm
Forum: General
Topic: Best method to load balance 2 internet line?
Replies: 115
Views: 31656

Re: Best method to load balance 2 internet line?

OK OK :)

my last question? is this setup possible to use without the ISP routing marks? i don't want to blanace the traffic load - I'd just like to have a primary GW and a backup GW and use this advanced routing for failover (with double check against 4 high availability servers).
by myso
Tue Nov 30, 2010 5:53 pm
Forum: General
Topic: Best method to load balance 2 internet line?
Replies: 115
Views: 31656

Re: Best method to load balance 2 internet line?

Well, thanks very much for the corrections, it works now. Perhaps you should add (just for some routing beginners like me) that you need to add something like this to have it work (with the Routing marks): /ip firewall mangle add action=mark-routing chain=prerouting src-address=192.168.33.0/24 new-r...
by myso
Tue Nov 30, 2010 9:30 am
Forum: General
Topic: Best method to load balance 2 internet line?
Replies: 115
Views: 31656

Re: Best method to load balance 2 internet line?

/ip route print detail (with routing marks) Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - ospf, m - mme, B - blackhole, U - unreachable, P - prohibit 0 S dst-address=0.0.0.0/0 gateway=10.1.1.1 gateway-status=10.1.1.1 recursive via 192.168.222.1 CDMA che...
by myso
Mon Nov 29, 2010 8:28 am
Forum: General
Topic: Best method to load balance 2 internet line?
Replies: 115
Views: 31656

Re: Best method to load balance 2 internet line?

I'm sorry, here's the detailed output: Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - ospf, m - mme, B - blackhole, U - unreachable, P - prohibit 0> S dst-address=0.0.0.0/0 gateway=10.1.1.1 gateway-status=10.1.1.1 recursive via 192.168.222.1 CDMA check-g...
by myso
Fri Nov 26, 2010 10:10 am
Forum: General
Topic: Best method to load balance 2 internet line?
Replies: 115
Views: 31656

Re: Best method to load balance 2 internet line?

Thanks for the explanation, now I seem to get it :wink: Unfortunately, non of my default routes gets active, I don't know why. See the dump: /ip route print Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - ospf, m - mme, B - blackhole, U - unreachable, P -...
by myso
Thu Nov 25, 2010 7:06 pm
Forum: General
Topic: Best method to load balance 2 internet line?
Replies: 115
Views: 31656

Re: Best method to load balance 2 internet line?

sorry I thought it was you who wrote the article: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Advanced_ ... _Scripting
by myso
Thu Nov 25, 2010 3:58 pm
Forum: General
Topic: Best method to load balance 2 internet line?
Replies: 115
Views: 31656

Re: Best method to load balance 2 internet line?

Hi, I'm trying to get a failover solution for my scenario: RB433AH having these interfaces: - WAN (primary internet), - PPPoE (backup ADSL connection) and of course - LAN interface. I don't need any load balancing. The basic setup from mikrotik wiki works fine, but I don't understand what are the 10...
by myso
Thu Mar 18, 2010 12:40 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Need professional comment to build up a set of ROS system
Replies: 6
Views: 1632

Re: Need professional comment to build up a set of ROS system

Hi, I have the same config: RB433AH with ROS 4.6 1x R52 for mobile devices, wii console (running 802.11b/g on 2.4Ghz - with one 5dBi indoor antenna) 1x R52N for the laptop PC - DELL Latitude E6400 with Intel Wifilink 5300 AGN (running 802.11n on 5Ghz - with two 7dBi indoor antennas) The N protocol s...
by myso
Wed Nov 25, 2009 6:08 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ROS 4.1 DHCP Client problem
Replies: 9
Views: 2270

Re: ROS 4.1 DHCP Client problem

Hi, I just upgraded to ROS 4.3 and guess what? the same DHCP problem occured again! Guys (MikroTik programmers), you are unbelievable!
by myso
Thu Nov 12, 2009 11:13 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 802.11n compatibility issues? SOLVED
Replies: 3
Views: 1308

Re: 802.11n compatibility issues?

Issue solved: I have reconfigured the security profile according to this statement (source: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=316824 ): ...in order to get N speeds, you must use AES. And I'm finally able to use the 802.11n network! Here you can see some measurement outputs: http://mys...
by myso
Thu Nov 05, 2009 1:46 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 802.11n compatibility issues? SOLVED
Replies: 3
Views: 1308

Re: 802.11n compatibility issues?

No answer? Come on, people!!!
by myso
Tue Nov 03, 2009 10:03 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 802.11n compatibility issues? SOLVED
Replies: 3
Views: 1308

802.11n compatibility issues? SOLVED

Hi all, i wonder if anybody can help me. I'm running a RB433AH (ROS 4.2) as my home router/wifi AP. I use one R52 miniPCI card in b/g mode, which is running fine. Now I bought a new piece, the R52N (2x 5dbi indoor antennas attached), because I whish to connect with my new DELL Latitude E6400 laptop ...
by myso
Tue Oct 27, 2009 11:48 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ROS 4.1 DHCP Client problem
Replies: 9
Views: 2270

Re: ROS 4.1 DHCP Client problem

Hi all,

I confirm this issue has been fixed in ROS 4.2 Thank you support ;)
by myso
Wed Oct 21, 2009 8:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ROS 4.1 DHCP Client problem
Replies: 9
Views: 2270

Re: ROS 4.1 DHCP Client problem

Hi, the same problem here. RB 433 AH, upgraded from ROS 3.30 to 4.1 (bootloader from 2.20 to 2.23). After the upgrade the DHCP client hangs up on "searching" status, ports 2 and 3. Port 1 (the one with POE) works. The only solution for me was to downgrade back to 3.30, just restarting the router did...