Community discussions

MikroTik App

Search found 90 matches

by Mapik
Wed Jun 07, 2017 12:54 pm
Forum: Virtualization
Topic: Can I install Cloud Hosted Router (CHR) on XEN server?
Replies: 9
Views: 5059

Re: Can I install Cloud Hosted Router (CHR) on XEN server?

Use XenServer 6.5 or newer and it will be OK...
by Mapik
Tue Apr 12, 2011 9:06 pm
Forum: General
Topic: Problems with OSPFv3 in 5.0
Replies: 7
Views: 2317

Re: Problems with OSPFv3 in 5.0

Hello, we have problems with OSPFv3 in RouterOS 5.0. It works ok in 4.17 and also i thing 5.0rc5 problem was not here. If connection is established and state on both side become full, there is no problem later, but we have strange problems with connecting. This errors are repeating in LOG: 16:24:42...
by Mapik
Wed Apr 06, 2011 5:32 pm
Forum: General
Topic: Problems with OSPFv3 in 5.0
Replies: 7
Views: 2317

Problems with OSPFv3 in 5.0

Hello, we have problems with OSPFv3 in RouterOS 5.0. It works ok in 4.17 and also i thing 5.0rc5 problem was not here. If connection is established and state on both side become full, there is no problem later, but we have strange problems with connecting. This errors are repeating in LOG: 16:24:42 ...
by Mapik
Sat Dec 19, 2009 4:37 pm
Forum: General
Topic: Cpu load per core question
Replies: 3
Views: 687

Re: Cpu load per core question

Ouh, it's bad ... and some plans to add it into v4?

I thing only per-core load over SNMP ....

We are runing some other proceses on same machine, eg DNS cache, PPTP Server, ..... so this feature will be very useful and I think it schould be easy to implement ....
by Mapik
Fri Dec 18, 2009 6:15 pm
Forum: General
Topic: Cpu load per core question
Replies: 3
Views: 687

Cpu load per core question

Hi, is there any solution how to monitor CPU load per core ? We have some multicore routers on network and we dont know how big load is really on it, if MT is showing only one value for CPU load...

It can be done eg. over SNMP some way ?
by Mapik
Tue Sep 22, 2009 5:56 pm
Forum: General
Topic: PPPoE - MSS Correction BUG in 3.30
Replies: 6
Views: 1543

Re: PPPoE - MSS Correction BUG in 3.30

Are you sure it is not some kind of bugfix? Ehat problems did you had with 3.30? It seems like rule is not processed .... but counter in mangle is counting packets ... Basicly this works like if we have MSS correction disabled ... so no rewrite in header and users have problems with opening pages f...
by Mapik
Tue Sep 22, 2009 12:51 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGP - BGP aggregation problems 3.30
Replies: 7
Views: 3126

IGP - BGP aggregation problems 3.30

We want to try new IGP routes aggregation in BGP, but with no success. If we look at "/routing bgp advertisements print" routes are agregated OK here (only 3x /24 per peer). But on peering routers there are ALL routes ... both agregates and original .... (about 250x /32 + 1x /27 + 3x /24) Our config...
by Mapik
Tue Sep 22, 2009 12:34 pm
Forum: General
Topic: PPPoE - MSS Correction BUG in 3.30
Replies: 6
Views: 1543

PPPoE - MSS Correction BUG in 3.30

We have problems with MT 3.30 and MSS correction on PPPoE... generated rules seems like this: 38 D chain=forward action=change-mss new-mss=1440 tcp-flags=syn protocol=tcp in-interface=<pppoe-elektra-elvis> tcp-mss=1441-65535 39 D chain=forward action=change-mss new-mss=1448 tcp-flags=syn protocol=tc...
by Mapik
Sun Jul 27, 2008 9:17 am
Forum: General
Topic: BGP not advertising /routing bgp networks
Replies: 5
Views: 2723

Re: BGP not advertising /routing bgp networks

Hi Mapik, Sorry for the delay but I had a lot of work cut out for me lately. First things first. In bgp you never set the IP of instance to 0.0.0.0 because the router might end up advertising something you don't really want to advertise. In general the router will pick up the highest IP in the stac...
by Mapik
Thu Jun 26, 2008 10:01 am
Forum: General
Topic: RB433AH and voltage monitoring via snmp
Replies: 9
Views: 6775

Re: RB433AH and voltage monitoring via snmp

I think that RB433 doesn't support voltage monitoring.

If you try
/system health print

there is no info about voltage... on RB333 it is...
by Mapik
Mon Jun 02, 2008 5:41 pm
Forum: General
Topic: BGP not advertising /routing bgp networks
Replies: 5
Views: 2723

Re: BGP not advertising /routing bgp networks

Thank you for your reply. Our test configuration: /routing bgp instance set default as=1 client-to-client-reflection=yes comment="" disabled=no ignore-as-path-len=no name=default out-filter="" redistribute-connected=no \ redistribute-ospf=no redistribute-other-bgp=no redistribute-rip=no redistribute...
by Mapik
Mon Jun 02, 2008 9:33 am
Forum: General
Topic: BGP not advertising /routing bgp networks
Replies: 5
Views: 2723

BGP not advertising /routing bgp networks

We have problem with BGP after upgrade from v.3.7 to 3.10. All routes in /routing bgp networks are not advertised.

Is it a bug? Or we need to change some settings?
by Mapik
Mon Apr 07, 2008 3:18 pm
Forum: General
Topic: Need Ver 3.7 ASAP
Replies: 12
Views: 2679

Re: Need Ver 3.7 ASAP

Is out :)
by Mapik
Sat Nov 03, 2007 10:39 am
Forum: General
Topic: RC9 Compact Flash not booting.
Replies: 7
Views: 1582

Re: RC9 Compact Flash not booting.

We have the same problem with one another board from Intel. So we write to Intel Support and answer is, thet on new boards there is no boot support for CF. But in 3.x you can use USB... NO, I didnt have that luck yet. Any version I tried on Intel dg33 motherboards didnt boot. (but it does on earlier...
by Mapik
Thu Sep 27, 2007 7:33 pm
Forum: General
Topic: Nstreme2 with Bridge Interface.... Bug discovered...
Replies: 8
Views: 2060

Re: Nstreme2 with Bridge Interface.... Bug discovered...

Hello, I have the same problem with 2 RB333 in nstreme-dual, at the first setting they work but after a reboot nothing :( I writed a little script, as sad Mapik, i dont know is correct or not the script, but after that bridge disable/enable still not working. Here is my script: delay 10; inteface b...
by Mapik
Fri Sep 21, 2007 10:03 am
Forum: General
Topic: Nstreme2 with Bridge Interface.... Bug discovered...
Replies: 8
Views: 2060

Re: Nstreme2 with Bridge Interface.... Bug discovered...

Yes, we have the same problem on our nstreme-dual bridge with RB333. We temporary fixed it with writing script which disable/enable bridge interface 10s after startup....
by Mapik
Thu Aug 02, 2007 12:46 am
Forum: General
Topic: Wireless problems with 3.0 beta 10
Replies: 2
Views: 1101

Re: Wireless problems with 3.0 beta 10

try disableing periodic calibration... i saw similar problems on a test PtP link in beta 7
After disabling periodic calibration and wmm it works so much better. With power saving set to minimal on my device it works fine. Thank you
by Mapik
Sat Jul 21, 2007 9:20 pm
Forum: General
Topic: Wireless problems with 3.0 beta 10
Replies: 2
Views: 1101

Wireless problems with 3.0 beta 10

After upgrade from 2.9.42 to 3.0 beta 10 we have problems with wireless on MDA/PDA devices. Device connect normally but after some time (eg. 1 minute) data don't pass across interface, but it's still connected. If I disconnect and reconnect again, some time everything is ok and then the same problem...
by Mapik
Wed Mar 14, 2007 6:12 pm
Forum: General
Topic: BETA Testing and Feature Suggestions for next routeros
Replies: 329
Views: 77736

add pppoe relay agent this feature will pass pppoe by wlan pseudo bridge not planned at the moment. Why not? It will be really useful for clients who want to dial more then one pppoe connection (eg. some neighbours with two independent accounts) via one wireless device. And it should be easy to imp...
by Mapik
Fri Mar 02, 2007 1:16 am
Forum: General
Topic: Router Reboots
Replies: 14
Views: 2586

I have changed the routerboard on that specific site, was running fine for about 45 minutes then same error again, updated to latest routerOS and same problem, haven't updated firmware as yet. :x OK upgraded firmware to 2.6 on routerboard and still same problem Any suggestions anyone??? :idea: You ...
by Mapik
Tue Feb 27, 2007 11:40 am
Forum: General
Topic: RB112 powered by internal PC 12V?
Replies: 3
Views: 763

Yes, it will work :)
by Mapik
Sat Feb 10, 2007 1:32 am
Forum: General
Topic: BETA Testing and Feature Suggestions for next routeros
Replies: 329
Views: 77736

Some load balancing routing protocol, like olsr will be really useful.
by Mapik
Thu Feb 08, 2007 1:51 pm
Forum: General
Topic: 153 Routerboard
Replies: 59
Views: 9323

please post if you are still haveing issues with RB 153 or post if they have been resolved..i really need a bunch of something with more memory than RB112 and not as $$/powerful as RB532.. im way too scared to order them with all the issues, mainly anything requring a power cycle... tks Wait for RB...
by Mapik
Fri Feb 02, 2007 12:18 am
Forum: General
Topic: 153 Routerboard
Replies: 59
Views: 9323

Yes, we have also problems with RB153. But RB133 works really fine for us :)
by Mapik
Tue Jan 09, 2007 1:46 am
Forum: General
Topic: FreeRadius with Mysql and Dialup-Admin for Mikrotik- HELP-
Replies: 2
Views: 1557

Hi, set some local IP in profile for your PPPoE server ...
by Mapik
Thu Dec 28, 2006 12:56 am
Forum: General
Topic: PENTIUM D 945 3.40Ghz
Replies: 3
Views: 1498

Multiple cores are supported only in 3.x
by Mapik
Tue Dec 19, 2006 10:36 pm
Forum: General
Topic: 153 Routerboard
Replies: 59
Views: 9323

I use one Sparklan 5213 and one Nortel 5212 cards with RB 153. One bridge, one WDS (16 users) and two wireless clients. After upgrade to 2.9.38 and 2.6 fw, problem with hanging up dispeared, but RB resets in few minutes. I observed that time between resets depends of traffic, so there is memory pro...
by Mapik
Mon Nov 27, 2006 10:41 am
Forum: General
Topic: 153 Routerboard
Replies: 59
Views: 9323

Yes, after upgrade to 2.9.37 no problems now :) Thank you
by Mapik
Tue Nov 14, 2006 1:00 pm
Forum: General
Topic: 153 Routerboard
Replies: 59
Views: 9323

We have problems with RB153 too. Tested 18V, 12V, 48V PoE power source, but it's always freezing with 2.9.34 and older. All three board we have were replaced by RB532 and with the same configuration no problems now. So something is wrong with RB153, with 2.9.35 it reboot almost every hour. With 2 ca...
by Mapik
Wed Oct 04, 2006 9:12 pm
Forum: General
Topic: OSPF routing-test 2.9.29-30. some routes are disapearing.
Replies: 17
Views: 3371

Yes, the same problem and also ospf-out filtering not working correctly. Our network downgraded to 2.9.27 and no problems...
OSPF-OUT filter in 2.9.31 fixed and work well. Thank you
by Mapik
Tue Oct 03, 2006 11:51 am
Forum: General
Topic: olsr support
Replies: 12
Views: 6247

RSTP already has means to monitor link quality.

We will come with our own better solution instead of OLSR.
Thank you for quick reply. We don't want bridging, but if there will be some solution like RSTP working as routing protocol it will be great. We are looking forward to it.
by Mapik
Sun Oct 01, 2006 2:50 pm
Forum: General
Topic: olsr support
Replies: 12
Views: 6247

Will be OLSR supported in 3.0 ? It's great load-balancing routing protocol for wireless networks.
by Mapik
Sat Sep 30, 2006 9:46 am
Forum: General
Topic: OSPF routing-test 2.9.29-30. some routes are disapearing.
Replies: 17
Views: 3371

This will be not supprise me as they will some day disable DOWNGRADE posibility... LOL
But if ospf-out is still not working from 2.9.28 to 2.9.30 what should we do ?
by Mapik
Wed Sep 27, 2006 8:43 pm
Forum: General
Topic: OSPF routing-test 2.9.29-30. some routes are disapearing.
Replies: 17
Views: 3371

Yes, the same problem and also ospf-out filtering not working correctly. Our network downgraded to 2.9.27 and no problems...
by Mapik
Sun Sep 17, 2006 3:15 pm
Forum: General
Topic: routing-test issue, support silent
Replies: 10
Views: 2052

We have routing filter that doesn't work..........more then 600 /32 route not filtered !!


Also 2.9.30 will ignore framed-route radius attribute
We are using OSPF and the same problem from 2.9.28 to "now" :( IN filters OK, but OUT filtering is broken, after reboot all routes go out :-\
by Mapik
Sun Sep 10, 2006 11:11 pm
Forum: General
Topic: routing filter doesn't work on 2.9.28 and 2.9.29
Replies: 6
Views: 1713

Will it be fixed in 2.9.31 please ???
by Mapik
Fri Sep 08, 2006 7:35 pm
Forum: General
Topic: routing filter doesn't work on 2.9.28 and 2.9.29
Replies: 6
Views: 1713

Yes, it doesn't work for us too. Some fix for it will be very helpful.
by Mapik
Wed Sep 06, 2006 7:56 pm
Forum: General
Topic: routing filter doesn't work on 2.9.28 and 2.9.29
Replies: 6
Views: 1713

I have the same problem with outgoing routes http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=10272
by Mapik
Sun Sep 03, 2006 12:24 pm
Forum: General
Topic: Routing 2 WAN with 1 gateway, 1 LAN
Replies: 5
Views: 1606

Maybe you can use two routing marks and then two default routes for this marks with different pref. sources...
by Mapik
Wed Aug 23, 2006 3:44 pm
Forum: General
Topic: Routing-test 2.9.28 - ospf-out chain problem
Replies: 3
Views: 1433

Please can someone help how to configure ospf-out filtering in 2.9.28 ??? Always not working for us :(
by Mapik
Thu Aug 17, 2006 9:42 pm
Forum: General
Topic: Routing-test 2.9.28 - ospf-out chain problem
Replies: 3
Views: 1433

Thank you for your reply Eugene, but it's still not working for us. This is export from one of the MTs... # jan/07/2000 06:16:09 by RouterOS 2.9.28 # software id = 3NQC-3TT # / routing filter add chain=ospf-out prefix=0.0.0.0/0 prefix-length=0 invert-match=no action=accept comment="" disabled=no add...
by Mapik
Thu Aug 17, 2006 9:41 am
Forum: General
Topic: Routing-test 2.9.28 - ospf-out chain problem
Replies: 3
Views: 1433

Routing-test 2.9.28 - ospf-out chain problem

We upgraded our networks to 2.9.28 (about 110 routerboards) without problems. But now we see that ospf-out chain is not working. All routers have filter for ospf-in and ospf-out. I install one new today and I forget to set filter. I was shocked if I saw routing table, ospf-out chain is totally not w...
by Mapik
Tue Aug 15, 2006 8:42 pm
Forum: General
Topic: Routing-Test
Replies: 148
Views: 31444

We upgraded our networks to 2.9.28 (about 110 routerboards) without problems. But now we see that ospf-out chain is not working. All routers have filter for ospf-in and ospf-out. I install one new today and I forget to set filter. I was shocked if I saw routing table, ospf-out chain is totally not w...
by Mapik
Fri Jun 09, 2006 7:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Best setup for long distance P2P links
Replies: 13
Views: 6099

sergejs was faster :)
by Mapik
Fri Jun 09, 2006 7:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Best setup for long distance P2P links
Replies: 13
Views: 6099

Yes, routing work well with AP-station setting... no problems on 60 wireless routers :)
Nstream may help with increasing throughput on line... but it need enough CPU power on fast lines... ;)
by Mapik
Tue Jun 06, 2006 3:02 pm
Forum: General
Topic: Intel® PRO/1000 PT Dual Port Server Adapter ???
Replies: 6
Views: 1753

Finally we bought this http://www.intel.com/network/connectivi ... dapter.htm and it work very well :)
by Mapik
Sat Jun 03, 2006 6:40 pm
Forum: General
Topic: Board Support ???
Replies: 5
Views: 1265

We tested the board under FreeBSD and both LANs work fine. In that case it must be the Driver problem, any chance it will be fixed soon ???
by Mapik
Thu Jun 01, 2006 6:11 pm
Forum: General
Topic: Intel® PRO/1000 PT Dual Port Server Adapter ???
Replies: 6
Views: 1753

Intel® PRO/1000 PT Dual Port Server Adapter ???

Is this card functional under MT ???

http://www.intel.com/network/connectivi ... dapter.htm

It's based on Intel® 82571GB Gigabit Controller ...

or which pci-e dual ethernet card will be good for us ?
by Mapik
Thu Jun 01, 2006 5:09 pm
Forum: General
Topic: Board Support ???
Replies: 5
Views: 1265

a customer just wrote me: Regarding the Intel chip 82573V/L, it is working just fine with RouterOS 2.9.24. First onboard LAN (82573V) is working very well, but second (82573L) have some big problems... throughput is only about 20Mbit, MAC Winbox and etc is not working... Many many settings we try b...
by Mapik
Sun May 28, 2006 1:03 am
Forum: General
Topic: ip gateway hijacked
Replies: 10
Views: 1952

bridge filter may help to filter DHCP packets... and disabled forward on card also...
by Mapik
Fri May 26, 2006 5:23 pm
Forum: General
Topic: ip gateway hijacked
Replies: 10
Views: 1952

Try disable forwarding on wireless between users and set static ARP and reply only on interface... it may help
by Mapik
Tue May 23, 2006 10:09 pm
Forum: General
Topic: Board Support ???
Replies: 5
Views: 1265

a customer just wrote me:
Regarding the Intel chip 82573V/L, it is working just fine with RouterOS
2.9.24.
Great, thank you wery much :)
by Mapik
Mon May 22, 2006 1:04 pm
Forum: General
Topic: Board Support ???
Replies: 5
Views: 1265

Board Support ???

Please, is this 1U server supported by Mikrotik ?
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=619

It have one 82537V and one 82537L Intel 1G LAN...
by Mapik
Mon May 08, 2006 12:03 pm
Forum: General
Topic: booting from usb sticks?
Replies: 22
Views: 7325

Yes, usb boot feature will be very useful... We also need it
by Mapik
Thu Apr 27, 2006 2:45 pm
Forum: General
Topic: 2.9.22 released ...
Replies: 13
Views: 2979

mapik, write to support. something's wrong in your configuration probably. or maybe there simply are no 2.4 devices in your area (is that even possible?)
Ohh, sorry, it was problem with radio card
by Mapik
Thu Apr 27, 2006 12:09 pm
Forum: General
Topic: BETA Testing and Feature Suggestions for next routeros
Replies: 329
Views: 77736

Any chance for USB boot in the future ???
by Mapik
Thu Apr 27, 2006 11:57 am
Forum: General
Topic: 2.9.22 released ...
Replies: 13
Views: 2979

I have problems with wireless scan on 2.4-GHz, can't see networks. In 2.9.20 it's OK
by Mapik
Thu Apr 27, 2006 1:33 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Superchannel feature
Replies: 4
Views: 1923

It's called CFS (Custom Frequency Select)
by Mapik
Thu Apr 27, 2006 1:28 am
Forum: General
Topic: BETA Testing and Feature Suggestions for next routeros
Replies: 329
Views: 77736

Let me add another vote for OLSR. Sounds like exactly what we need.

George
1 more from me....
Yes. It will be great if you add it.
by Mapik
Sat Apr 22, 2006 10:30 am
Forum: General
Topic: FTP multiple logins
Replies: 7
Views: 1376

Realy? It enables internal ftp server on MikroTik IMHO. You dont need this to use ftp inside your LAN. Gotmoh, you're confusing this with /ip service , which indeed controls services on the router itself. --Tom Me confusing? Or Mapik? :twisted: command /ip firewall service-port enable ftp will enab...
by Mapik
Fri Apr 21, 2006 3:06 pm
Forum: General
Topic: RouterBoard with 2.9.21 - Proxy Arp
Replies: 4
Views: 1199

Normis was faster :)
by Mapik
Fri Apr 21, 2006 3:06 pm
Forum: General
Topic: RouterBoard with 2.9.21 - Proxy Arp
Replies: 4
Views: 1199

This problem is almost everywhere in 2.9.21 it will be repaired in 2.9.22 ... see other topics for details. Downgrade eg. to 2.9.18 works well for me :)
by Mapik
Fri Apr 21, 2006 12:16 pm
Forum: General
Topic: FTP multiple logins
Replies: 7
Views: 1376

I think this may help

/ip firewall service-port enable ftp
by Mapik
Fri Apr 21, 2006 12:12 pm
Forum: General
Topic: Which board will be good for us ???
Replies: 0
Views: 521

Which board will be good for us ???

Please help, which LGA775 board with Intel 945 or E7230 will be good for us ?? Support for on-board LAN, boot from CF-to-IDE, at least 3 PCI slots. Some tested ?? We bought some Intel D945GNTL and it haven't support for CF-to-IDE devices and LAN is not working in MT :(
by Mapik
Fri Apr 21, 2006 12:01 am
Forum: General
Topic: 2.9.21 released ...
Replies: 18
Views: 4894

Intel 82562GX/82562GZ PLC 10/100 Mbits/sec LAN is not supported by new driver ??? We bought new Intel D945GNTL boards because we need 16 wireless interfaces (4x RB14 (x 4 RB52)) but LAN port that we also need is not working :( The board provides one of the following: Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec)...
by Mapik
Thu Apr 20, 2006 10:25 pm
Forum: General
Topic: 2.9.21 released ...
Replies: 18
Views: 4894

Intel 82562GX/82562GZ PLC 10/100 Mbits/sec LAN is not supported by new driver ??? We bought new Intel D945GNTL boards because we need 16 wireless interfaces (4x RB14 (x 4 RB52)) but LAN port that we also need is not working :(
by Mapik
Thu Apr 20, 2006 10:06 pm
Forum: General
Topic: mac filtering lesson for newbie needed
Replies: 11
Views: 2638

Disable "Default Authenticate" on wireless cards where you need it. It's on tab Wireless. After that only users in Wireless - Registration table can connect.
by Mapik
Tue Apr 18, 2006 10:23 am
Forum: General
Topic: Mikrotik on USB Flash Memory. Is it possible ?
Replies: 10
Views: 2493

Will be there support for boot from USB in the future??? We bought some Intel D945GNT Boards and it don't support CF-to-IDE drives... Message from Intel: Hello Martin, Thank you for contacting Intel(R) Technical Support. Intel does not recommend the use of CF-to-IDE converters. You are surely free t...
by Mapik
Fri Apr 14, 2006 7:33 pm
Forum: General
Topic: BETA Testing and Feature Suggestions for next routeros
Replies: 329
Views: 77736

USB boot will be really good feature :) We now have problems with Intel D945GNT boards that can't boot MikroTik from PATA drives bigger then 8GB (and SATA is not supported by MT, Windows, BSD and others boot fine) and CompactFlash via CF-to-IDE converter is not supported by Intel now :(
by Mapik
Fri Apr 14, 2006 1:29 am
Forum: Scripting
Topic: How to change lot off rules i one script ?
Replies: 1
Views: 1080

You can try this:
/ip hotspot user
pr

set [find] profile=TOPNET352
by Mapik
Tue Apr 11, 2006 9:12 pm
Forum: General
Topic: PCI Express cards ???
Replies: 24
Views: 3442

Will be this Planet NIC ENW-9700 (PCI-Expres, 1Gbps) or this HP Broadcom 5751 GB NIC (PCI-E) card good for me ???
by Mapik
Tue Apr 11, 2006 5:01 pm
Forum: General
Topic: PCI Express cards ???
Replies: 24
Views: 3442

PCI Express cards ???

Is some PCI Express LAN card working in MikroTik ??? Thank you
by Mapik
Tue Apr 11, 2006 11:14 am
Forum: General
Topic: Support for Intel® 82562GX/82562GZ PLC ???
Replies: 1
Views: 567

Or do you know some PCI Express LAN card that works in MT ???
by Mapik
Mon Apr 10, 2006 10:38 pm
Forum: General
Topic: Support for Intel® 82562GX/82562GZ PLC ???
Replies: 1
Views: 567

Support for Intel® 82562GX/82562GZ PLC ???

I have this on-board LAN in our router:
10/100 Mbits/sec LAN subsystem using the Intel® 82562GX/82562GZ PLC device

Is planned support in future releases???
by Mapik
Thu Apr 06, 2006 6:04 pm
Forum: General
Topic: Winbox support for routing-test package
Replies: 25
Views: 5073

It's great to hear it :) When it will come ???
by Mapik
Wed Mar 15, 2006 10:09 am
Forum: General
Topic: 2.9.16 OSPF redistrubution problem
Replies: 23
Views: 5323

I use routing-test too. And for PPPoE users I'm routing everything via OSPF, no problems now. And your configuration is almost the same, it must work :) But what can you try is to use /30 networks for connecting routers via OSPF... better results for me.
by Mapik
Tue Mar 14, 2006 10:47 am
Forum: General
Topic: 2.9.16 OSPF redistrubution problem
Replies: 23
Views: 5323

After change all areas have all routes from all areas, really long routing tables :) but it's not problem :) Thank you wery much :)
by Mapik
Tue Mar 14, 2006 10:15 am
Forum: General
Topic: 2.9.16 OSPF redistrubution problem
Replies: 23
Views: 5323

Oh, thanks, I will try it :)
by Mapik
Mon Mar 13, 2006 3:51 pm
Forum: General
Topic: 2.9.16 OSPF redistrubution problem
Replies: 23
Views: 5323

I try upgrade to 2.9.17 and problem is still here :( Topology is http://www.mapik.net/mikrotik/sferia.jpg If blue/green and blue/yellow routers are 2.9.11 and all others are 2.9.17 everything works. In blue area I can see all routes from all networks and in green/yellow area default route is present...
by Mapik
Mon Mar 13, 2006 10:45 am
Forum: General
Topic: 2.9.16 OSPF redistrubution problem
Replies: 23
Views: 5323

yes, only router that must redistribute between different areas must be 2.9.11 others are 2.9.17 now
by Mapik
Fri Mar 10, 2006 2:23 pm
Forum: General
Topic: 2.9.16 Released
Replies: 14
Views: 6128

Upgraded from 2.9.11 and OSPF don't redistribute routes beetween different areas... any change in configuration or a bug ??? It is x86 version Try to change these connection tracking values!!! If problem still persist create another topic with the configuration description! Problem persist :( http:...
by Mapik
Fri Mar 10, 2006 2:21 pm
Forum: General
Topic: 2.9.16 OSPF redistrubution problem
Replies: 23
Views: 5323

2.9.16 OSPF redistrubution problem

I have 3 OSPF areas, with 2.9.11 and routing-test everything works great, but after upgrade to 2.9.16 routers stop redistributing routes between areas here is config from one router that may redistribute it... Problem persist with both routing and routing-test... router "see" all routes from both ar...
by Mapik
Thu Mar 09, 2006 11:52 pm
Forum: General
Topic: 2.9.16 Released
Replies: 14
Views: 6128

Upgraded from 2.9.11 and OSPF don't redistribute routes beetween different areas... any change in configuration or a bug ??? It is x86 version
by Mapik
Thu Feb 16, 2006 4:01 pm
Forum: General
Topic: 2.9.13 is out...
Replies: 6
Views: 1667

I have upgraded my 2.9.11 to 2.9.13 and OSPF log is not working now. Problem is with both routing and routing-test.
by Mapik
Wed Feb 08, 2006 3:39 am
Forum: General
Topic: Routing-test OSPF problem in 2.9.12
Replies: 1
Views: 1993

If one is 2.9.11 routing-test and another 2.9.12 routing-test then it's ok
by Mapik
Wed Feb 08, 2006 3:28 am
Forum: General
Topic: Routing-test OSPF problem in 2.9.12
Replies: 1
Views: 1993

Routing-test OSPF problem in 2.9.12

If both routers are 2.9.12 with routing-test they can't link using md5...

from log:
header error: authentication type mismatch

many times after Send Hello...

any solution ???

2.9.11 routing-test work fine
Thanks
by Mapik
Mon Dec 05, 2005 12:03 am
Forum: General
Topic: OSPF filtering
Replies: 13
Views: 2964

Use 2.9.6 with routing-test... work fine :)
by Mapik
Tue Nov 29, 2005 2:48 pm
Forum: General
Topic: Plz i need help about equal bandwidth plzz
Replies: 8
Views: 1504

Is Connection Tracking enabled ??? It may be the problem...
by Mapik
Tue Nov 29, 2005 11:15 am
Forum: General
Topic: What happen with OSPF in routing-test-2.9.8??
Replies: 1
Views: 2375

What happen with OSPF in routing-test-2.9.8??

I upgraded MT from 2.9.6 to 2.9.8 and I can't find OSPF functions in routing-test. I use it for OSPF with filtering in 2.9.6 but now there is only BGP and nothing else... Any ideas???