Community discussions

MikroTik App

Search found 15 matches

by colorsnet
Mon Nov 21, 2016 2:28 am
Forum: General
Topic: Need to give PPPoE Wireless User Static IP
Replies: 2
Views: 674

Need to give PPPoE Wireless User Static IP

I have a PPPoE Wireless user that needs a static ip... Now, the issue is that we use BlissRadius and WHMCS for billing. His account is a free account so if I have to manually set it up in the MT itself that's fine. Our WAN is public static assigned /29. Local LAN is dynamic local ip's, PPPoE clients...
by colorsnet
Tue Jan 12, 2016 3:44 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Cant get Groove A-52HPn working
Replies: 4
Views: 1825

Re: Cant get Groove A-52HPn working

I changed that... I still only get wireless access but not pppoe... I can connect to the access point with a device for service but I need pppoe authentication or some type of Mac authentication for subscriber...
by colorsnet
Sat Jan 09, 2016 1:01 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Cant get Groove A-52HPn working
Replies: 4
Views: 1825

Re: Cant get Groove A-52HPn working

# jan/08/2016 18:01:07 by RouterOS 6.33.3 # software id = RRGI-ZGDR # /interface bridge add admin-mac=4C:5E:0C:CB:4A:E5 auto-mac=no name=bridge-local /interface wireless set [ find default-name=wlan1 ] band=2ghz-b/g/n channel-width=20/40mhz-Ce \ country="united states" disabled=no frequency=2412 mod...
by colorsnet
Fri Jan 08, 2016 4:33 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Cant get Groove A-52HPn working
Replies: 4
Views: 1825

Cant get Groove A-52HPn working

I have used MT's in the past so I'm not new... But I have never used a MT product with only one lan port. I need to configure this think as a 5Ghz AP with PPPOE as authentication from stations... Wifi access is OK with proper password .. I just can't seem to get it correct. The 2 interfaces are brid...
by colorsnet
Fri Nov 20, 2015 5:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: New Mobile Home Community with issues...
Replies: 8
Views: 1325

Re: New Mobile Home Community with issues...

Can I use multiple sectors on one radio? I thought about changing the radio out from the bullet2 to a mt groove...
by colorsnet
Fri Nov 20, 2015 2:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: New Mobile Home Community with issues...
Replies: 8
Views: 1325

Re: New Mobile Home Community with issues...

I thought about that, because this park has several light poles with street lights but no power outlets, so, that's another added expense to add outlets, but I could setup extra APs setup in ubnt as wds repeaters... my head is MT, and I thought about using some MT APs...
by colorsnet
Thu Nov 19, 2015 11:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: New Mobile Home Community with issues...
Replies: 8
Views: 1325

New Mobile Home Community with issues...

I have a new location in a mobile home park. This park has 192 lots (per the owner). Only 151 are currently occupied. Anyway, it wont let me upload a map of the park. I have a 16ft mast with a Bullet2 with a 9dbi omni. This is the highest point in the park, everything else slopes downhill, so we did...
by colorsnet
Wed Nov 04, 2015 2:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CALEA Only Use
Replies: 1
Views: 529

Re: CALEA Only Use

anyone?

I only want to use the CALEA functions of this unit....
by colorsnet
Mon Oct 26, 2015 4:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CALEA Only Use
Replies: 1
Views: 529

CALEA Only Use

Can I use my rb750 for CALEA use only and no routing functions? Can I place the rb750 into bridge mode and all data will simply pass through it and I can switch the tap on if needed?
by colorsnet
Sun Nov 29, 2009 8:15 am
Forum: Beginner Basics
Topic: unable to connect to mikrotik unless connected via hotspot
Replies: 5
Views: 1127

Re: unable to connect to mikrotik unless connected via hotspot

mine does this too and I haven't found a way around it either... I just deal with it, unless you've found a workaround.
by colorsnet
Sun Nov 29, 2009 7:20 am
Forum: Beginner Basics
Topic: automatic change user package
Replies: 6
Views: 957

Re: automatic change user package

I'm doing that now. I have my hotspot users set to a profile for their rate limit and on my hotspot login I left my user profile at default and I'm the only user with a default profile and what I noticed is that if all users are logged in, I get what's left and no one is logged in I get all the band...
by colorsnet
Sat Nov 28, 2009 7:54 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Ubiquiti Cluster & rb750 setup
Replies: 7
Views: 1989

Re: Ubiquiti Cluster & rb750 setup

thanks again... I did set this up "your way" and I did have everything setup correctly, except, I forgot to mention that I have hotspot setup on each interface in case someone tries to connect to one of the ap's, and I can't get the hotspot to pass traffic via eth1 (gateway port) from either of the ...
by colorsnet
Fri Nov 27, 2009 1:34 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Ubiquiti Cluster & rb750 setup
Replies: 7
Views: 1989

Re: Ubiquiti Cluster & rb750 setup

DSL is public ip but dynamic... Yes, COW you are correct, separate scheme for each eth port for each wireless ap connected to it... I will try your script here shortly and let you know later how it works for me. Thanks for taking the time to assist... I must have had it right because I read over you...
by colorsnet
Thu Nov 26, 2009 3:49 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Ubiquiti Cluster & rb750 setup
Replies: 7
Views: 1989

Re: Ubiquiti Cluster & rb750 setup

I did keep the default config, and built on it. But the master ports, I changed all of them to NONE. But you know what, I didn't try the setup after I changed that... what a big dummy... Let me try that later on today and we'll see. Thanks ROC... :D
by colorsnet
Thu Nov 26, 2009 7:34 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Ubiquiti Cluster & rb750 setup
Replies: 7
Views: 1989

Ubiquiti Cluster & rb750 setup

I have an adsl line coming into the rb750 and I have 4 nanostations on the other 4 ports. I need to setup each port on the rb750 to hand out ips from each dhcp server on the interface. So that I know which AP a client is on if they have problems. I can only seem to get the first ap working on the rb...