Community discussions

MikroTik App

Search found 69 matches

by santajosh
Thu Jan 19, 2012 7:18 am
Forum: The Dude
Topic: Dude notification type - Execute on server missing
Replies: 12
Views: 5125

Re: Dude notification type - Execute on server missing

The Dude server running on Mikrotik OS (5.11), I like to run script (not windows script) on the RouterOS (/tool send sms...)
by santajosh
Wed Jan 18, 2012 8:22 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude notification type - Execute on server missing
Replies: 12
Views: 5125

Re: Dude notification type - Execute on server missing

Somebody? Normis? How to execute script on the server MT with dude?
by santajosh
Thu Jan 12, 2012 10:17 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude notification type - Execute on server missing
Replies: 12
Views: 5125

Re: Dude notification type - Execute on server missing

If I install dude on my local computer and I connect to it the execute on server is on the list, but when I am connect to the X86 dude server (mikrotik 5.11 on SSD) there is missing. So how can I run script on the mikrotik dude host server?
by santajosh
Wed Jan 11, 2012 11:32 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude notification type - Execute on server missing
Replies: 12
Views: 5125

Re: Dude notification type - Execute on server missing

Well damn, I logged into my server and ran the dude there and execute on server was there as well. Maybe just log into your server and create that object as execute locally? If the "execute on server" object is part of the xml inside of the database and it is corrupt then you will never get it back...
by santajosh
Wed Jan 11, 2012 11:06 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude notification type - Execute on server missing
Replies: 12
Views: 5125

Re: Dude notification type - Execute on server missing

It is there on w2k server...
notifiactiontype.png
Click on settings, polling, ... (notifications list pops up) click + for new notification, select type from drop down.
It's ok but I have no execute on server...
by santajosh
Wed Jan 11, 2012 10:36 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude notification type - Execute on server missing
Replies: 12
Views: 5125

Dude notification type - Execute on server missing

Hi! I have a X86 computer with 5.11 and dude 4.0beta3 installed. I like a notification type where I can execute a script on the dude server computer (I like to send SMS /tool sms send usb2 dst=12345678 message="error" ) when a host down, but the type execute on server is missing from the types, and ...
by santajosh
Wed Jan 27, 2010 11:29 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Mikrotik as cisco VPN client
Replies: 28
Views: 45680

Re: Mikrotik as cisco VPN client

Hi EveryOne!

Is there a chance to use this kind of VPN with Mikrotik OS, new version 4.x? I'm also have to create (dvpn) vpn to cisco with Xauth username on a Mikrotik OS.


Thanks in advice.

Josh
by santajosh
Tue May 27, 2008 3:02 pm
Forum: Scripting
Topic: change IP interface from script
Replies: 3
Views: 3401

change IP interface from script

Hi! I need a script for the followings: I have ether1 (WAN - ISPline1) I have ether3 (WANBCK - ISPLine2) (wireless connection to ISP) - DISABLED (same IP same everything) I have ether2 local IP address: ether1 - 1.1.1.1/29 ether2 - 192.168.1.254/24 And when the gateway down I like to change the IP i...
by santajosh
Tue May 27, 2008 12:36 pm
Forum: General
Topic: PPPoE server performance and packet lose problems
Replies: 100
Views: 25656

Re: PPPoE server performance and packet lose problems

Any stable version for PPPOE? We use 3.10 but we have queue problem...
2.9.51? Anybody use 2.9.51 to PPPOE? We downgrade now to 3.3 but now we have the packet loss problem before 3.7...:(

:(
by santajosh
Tue May 27, 2008 12:32 pm
Forum: General
Topic: PPPOE and random queue missing problem
Replies: 192
Views: 45423

Re: PPPOE and random queue missing problem

Yesterday we upgrade to 3.10 but we have this the problem today, SO???? Any suggestion???
by santajosh
Tue May 27, 2008 10:19 am
Forum: General
Topic: PPPOE and random queue missing problem
Replies: 192
Views: 45423

PPPOE and random queue missing problem

Hi Everyone! We have a PPPOE server with 500-600 users. Sometimes the users queue won't work, users have a 512k/128k but they can download 2-5 MB, if we close all the session after one-two days queue problem renews. - we use MT 3.7 , 3.9 and now I hope 3.10 will solve this problem...Any other sugges...
by santajosh
Wed Apr 02, 2008 10:11 am
Forum: General
Topic: PPPoE server performance and packet lose problems
Replies: 100
Views: 25656

Re: PPPoE server performance and packet lose problems

thanks!

So Normis???
by santajosh
Wed Apr 02, 2008 9:47 am
Forum: General
Topic: PPPoE server performance and packet lose problems
Replies: 100
Views: 25656

Re: PPPoE server performance and packet lose problems

Hi EveryOne!

We also have this problem with our PPPOE server (600 users). Every day once we have to reboot the server (packetlose, performance problem)...

Where can we download the 3.7 beta??? Or when will be 3.7 ???

Thanks in advice!

Josh
by santajosh
Tue Sep 18, 2007 5:36 pm
Forum: The Dude
Topic: DUDE on RB532
Replies: 0
Views: 1227

DUDE on RB532

Hi Folks! So I try to run Dude on a RB532. I installed 3.0 rc4, and the dude package, I can connect to it from my computer with a dude client manager, but no import, no export or web managament (in settings I turn on the WEB to port 8080), if I do a discover it runs but next time I log into it every...
by santajosh
Tue Sep 18, 2007 11:02 am
Forum: The Dude
Topic: Dude on Windows 2003 Server
Replies: 2
Views: 2052

Re: Dude on Windows 2003 Server

So am I! There is no device label visible on map with dude client connect from windows 2003 to windows 2003 - only on the WEB interface. And another problem. We use Dude on Windows 2003 standard (SP1), run aa a service. But in the task manager there ara always two dude.exe from one or two days, when...
by santajosh
Wed Mar 28, 2007 12:41 pm
Forum: General
Topic: RB532 PPPOE with 30 user
Replies: 2
Views: 882

IMO your thought seem to be ok :roll:

thanks!
by santajosh
Tue Mar 27, 2007 11:34 am
Forum: General
Topic: RB532 PPPOE with 30 user
Replies: 2
Views: 882

RB532 PPPOE with 30 user

Hi! Config like this: RB532 + RB 502 with 3 card (one 5Ghz AP, two 2,4 Ghz AP) in one side RB532 + RB 502 with 3 card (one 5Ghz station wds, two 2,4 Ghz AP) in the other side. And in one side there is about 25~30 user connected to the 2,4 Ghz AP-s. The 5,8 Ghz only for the link (no turbo, no nstreme...
by santajosh
Mon Jan 22, 2007 3:43 pm
Forum: General
Topic: Bonding active-backup problem
Replies: 0
Views: 1167

Bonding active-backup problem

Hi! The test environment: RB1 RB2 ETHER1 - LAPTOP ETHER1 - LAPTOP 192.168.100.1/24 GW 192.168.100.254 192.168.101.1/24 GW 192.168.100.254 ETHER2 - 192.168.1.1 ------------------------------> ETHER2 - 192.168.2.1 ETHER3 - 192.168.3.1 ------------------------------> ETHER2 - 192.168.4.1 RB1 ETHER2 con...
by santajosh
Mon Dec 11, 2006 7:11 am
Forum: General
Topic: PPTP disconnects behind MT (RB532)
Replies: 3
Views: 1110

What does PPTP logging show? Your ICMP rules are rather severe. I would allow things like TTL-exceeded, packet too large etc. Your Input filters are rather relaxed. Do you really want to allow SSH and Winbox sessions to your router from the outside world? Also, you're accepting any unsolicited UDP ...
by santajosh
Fri Dec 08, 2006 1:36 pm
Forum: General
Topic: PPTP disconnects behind MT (RB532)
Replies: 3
Views: 1110

PPTP disconnects behind MT (RB532)

Hi! Config: PC1-10 -> SWITCH -> MT (gateway, dhcp server, PPTP server) 2.9.38 PPTP connections disconnets randomly (1-2 mp or seconds) try with different servers, OPENVPN... nobody can make VPN connection. interfaces: LAN - proxy-ARP (192.168.0.254) Internet - ARP enabled IP-firewall: 0 chain=input ...
by santajosh
Thu Dec 07, 2006 11:52 am
Forum: General
Topic: MT Proxy parental control
Replies: 3
Views: 3344

you can set up webproxy logging to see what sites are being opened.
Thanks fot the reply: How can I accomplish this? The RB532 store the log files or i can push the log to somewhere else?! Where can I turn web-proxy logging on?
by santajosh
Wed Dec 06, 2006 10:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Windows XP Client won´t connect to W2003 behind Mikrotik RB
Replies: 3
Views: 2035

Re: Windows XP Client won´t connect to W2003 behind Mikrotik

Hi There, I have Version 2.9.29 on Routerboard and want to connect via PPTP to my Microsoft Server 2003 behind the Router. So actual I can connect to PPTP and I can ping everything, but the only thing that doesn´t work is connect to Shared drives or Exchange Server via Outlook. So anybody any idea,...
by santajosh
Wed Dec 06, 2006 9:10 pm
Forum: General
Topic: MT Proxy parental control
Replies: 3
Views: 3344

MT Proxy parental control

Hi! The config like this: PC (1-3) -> SWITCH - > MT -> Internet MT is a DHCP server, and gateway for the clients. Clients get internet, everything is ok! But I like to know in one day what is the traffic to the internet, which user (IP reserved to MAC) - which IP is generating huge internet accesss,...
by santajosh
Wed Dec 06, 2006 8:36 pm
Forum: General
Topic: PPTP VPN and windows shares
Replies: 5
Views: 3979

PPTP VPN and windows shares

Hi! The config like this: PC1 (PPTP client) -> MT (PPTP VPN server) -> SWITCH - > FILE SERVER (DNS) If I connect to the MT PPTP VPN I get IP address, from a local IP pool, I can ping the file server (DNS resolve is working), but I can't map a drive or simply RUN: \\192.168.0.1\share I get error. I t...
by santajosh
Thu Nov 30, 2006 9:37 am
Forum: General
Topic: Exchange and webserver and Mikrotik
Replies: 0
Views: 686

Exchange and webserver and Mikrotik

Hi! I like the following: I have a win2k3. - Active Directory - Exhange mail server - Web server (two websites) I have a Mikrotik connected to the Internet. I like to use the MT to the followings: mail.xyxy.com is the mail server from outside. I use a DSTNAT to forwrad the 25 port to the win2k serve...
by santajosh
Mon Nov 20, 2006 11:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: restrict users transfer connected to different APs
Replies: 0
Views: 559

restrict users transfer connected to different APs

Hi! I have a configs like this: MT01 with two wireless card (AP1, AP2) bridge1 et0 and the two wir card Users connected to AP1 and AP2. MAC filtering ON (access list) both, forwarding - NO. MT02 with two wireless card (AP3, AP4) bridge1 et0 and the two wir card Users connected to AP3 and AP4. MAC fi...
by santajosh
Wed Nov 08, 2006 1:35 pm
Forum: General
Topic: Hotspot RB532 problem
Replies: 13
Views: 2330

Thanks for the replies. One more question: How to add pop-up advertisements windows for users who connects to HOTSPOT? Where this ads load from? --- try to advertise=yes user profile, i think... /ip hot user profi set 0 advertise=yes Hasbullah.com --- thanks. I found that, but how to add URL? The U...
by santajosh
Wed Nov 08, 2006 1:03 pm
Forum: General
Topic: Hotspot RB532 problem
Replies: 13
Views: 2330

Thanks for the replies.

One more question:

How to add pop-up advertisements windows for users who connects to HOTSPOT? Where this ads load from?
by santajosh
Mon Nov 06, 2006 3:31 pm
Forum: General
Topic: Hotspot RB532 problem
Replies: 13
Views: 2330

Enable HotSpot on the local interface (ether1), DHCP server is enabled with HotSpot, http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/ip/hotspot.php Use MAC-authentication method for static clients (add mac-addresses as username to users list, Unauthorized will be redirected to the login page (where you ca...
by santajosh
Mon Nov 06, 2006 3:00 pm
Forum: General
Topic: Hotspot RB532 problem
Replies: 13
Views: 2330

Hmm, probably I misunderstand something, which is the public and local interaces ? You can create HotSpot in the following way: - setup HotSpot to the local interace, all clients will be connected trough HotSpot: - enable MAC-authentication, add MAC-addresses as usernames to 'ip hotspot user'. Clie...
by santajosh
Mon Nov 06, 2006 2:35 pm
Forum: General
Topic: Hotspot RB532 problem
Replies: 13
Views: 2330

Hotspot RB532 problem

Hi! I have a Hotspot Config like this: RB532 ether2 - PPPOE client (internet) wlan1 - Hotspot interface Everything is working fine but when I unplug the Internet cable from ether2 the hotspot login page dissapear, and the clients IE said no connections? Why? I can't create a hotspot like this: -----...
by santajosh
Sat Oct 28, 2006 7:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot and user manager with logon page
Replies: 5
Views: 1833

Thanks! It works fine! but when I close the statistic windows (IP/time/...) and not log off the hotspot, and after I close the IE and reopen there are no login page I can connect to the internet fine. If i remove the session from user manager...nothing happen...I have disconnect the user in the mik...
by santajosh
Fri Oct 27, 2006 4:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot and user manager with logon page
Replies: 5
Views: 1833

Thanks! It works fine! but when I close the statistic windows (IP/time/...) and not log off the hotspot, and after I close the IE and reopen there are no login page I can connect to the internet fine. If i remove the session from user manager...nothing happen...I have disconnect the user in the mikr...
by santajosh
Fri Oct 27, 2006 11:20 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot and user manager with logon page
Replies: 5
Views: 1833

Hotspot and user manager with logon page

Hi Everyone! I create a hotspot with user manager thanks to (http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_make_a_HotSpot_gateway) and (http://wiki.mikrotik.com/wiki/User_Manager). I like the following, but I don't know ho to start. So If somebody like to access this hotspot, i give him username and pass and...
by santajosh
Fri Oct 27, 2006 9:46 am
Forum: Scripting
Topic: HotSpot Login pages in Diffrent Languages
Replies: 5
Views: 5513

Re: HotSpot Login pages in Diffrent Languages

Hi all I want to make Translation for HOTSPOT pages into different languages , so we will need help from all, I will translate it to arabic Language , we need help for France , Germany ..... from all and get it to support to put it in the New version of Mikrotik any comment ? Hi! Is there a chance ...
by santajosh
Wed Oct 18, 2006 3:05 pm
Forum: General
Topic: PPPOE and USER MANAGER
Replies: 8
Views: 2332

userman will store all logs too. it's not necessary to setup remote loging as sergejs suggested
Thanks!

And where this log? Because this system on RB 532 with 32 MB ram and I dont think it's enough. So can I add different "log place"?
by santajosh
Wed Oct 18, 2006 2:58 pm
Forum: General
Topic: PPPOE and USER MANAGER
Replies: 8
Views: 2332

I think local router[PPPoE server] should provide with information about PPPoE actions. One of the method to manage information to send 'pppoe' logs to remote server, that will able to hande logs (Syslog for Windows is available on the download page). '/system logging add topics=pppoe, action=remot...
by santajosh
Wed Oct 18, 2006 2:56 pm
Forum: General
Topic: PPPOE and USER MANAGER
Replies: 8
Views: 2332

user manager can do this
thanks, and I have to manage the log file or the user manager can do this for me? User manager accounting to the routerboard am I right? Teher is no diskspace avaible for a month, is there config to take this accounting to a remote machine?
by santajosh
Wed Oct 18, 2006 2:42 pm
Forum: General
Topic: PPPOE and USER MANAGER
Replies: 8
Views: 2332

PPPOE and USER MANAGER

Hi! I like to create a PPPOE server with Mikrotik on RB532. I have 20 users connected to this Mikrotik. I like accounting. I like to know when was the user connected, disconnected whats the IP...everything abaut the user. The built in User Manager can do this for me or I have to create a RADIUS serv...
by santajosh
Fri Oct 06, 2006 9:35 am
Forum: General
Topic: Simple Queue and DHCP
Replies: 1
Views: 2154

Simple Queue and DHCP

Hi Everyone! I have a Mikrotik with clients on LAN interface. DHCP server with static only addresses, with reply only ARP and simple queue to the clients in the DHCP settings - rate limit. The simple queue like this: name="dhcp<00:13:F7:0E:44:6B/1:0:22:f7:e:55:6b/LAN>" target-addresses=192.168.100.1...
by santajosh
Fri Sep 29, 2006 11:42 am
Forum: General
Topic: Microsoft network browsing disable and bandwith limit
Replies: 8
Views: 1879

OK :D

Ok I try PCQ...
Some Vlan example?
by santajosh
Fri Sep 29, 2006 11:20 am
Forum: General
Topic: Microsoft network browsing disable and bandwith limit
Replies: 8
Views: 1879

Thanks I will read but how this is works?!
If I made a Simple queue to 192.168.100.100 (512k/128k) what will be the client speed to the file server (192.168.100.2) ?

Not a bad idiea to use different subnets, but...I like firewall rule or something...
by santajosh
Fri Sep 29, 2006 9:07 am
Forum: General
Topic: Microsoft network browsing disable and bandwith limit
Replies: 8
Views: 1879

"your first question... you don't want any connection between pcs of your lan?" - Yes you are right. 10 Pc an 1 file server 1 Mikrotik in this LAN connected to a switch. I like the users to access the File server and the Internet only (with bandwith limit/IP). I like bandwith limit to the Internet b...
by santajosh
Thu Sep 28, 2006 9:17 pm
Forum: General
Topic: Microsoft network browsing disable and bandwith limit
Replies: 8
Views: 1879

Microsoft network browsing disable and bandwith limit

Hi! How can I made my client invisible from each other when there is a Mikrotik with a DHCP server static IP address pool + ARP (reply only). There are 10 PC, and I don't like to there is file transfer between the PC-s, or any other network browsing. Another question is: how to make only the Interne...
by santajosh
Thu Sep 28, 2006 7:17 pm
Forum: General
Topic: strange ping problem
Replies: 0
Views: 880

strange ping problem

Hi everyone. Strange problem or maybe simple but ... I try to explain... We have a Mikrotik routerboard 532 with three CM9 cards. The Mikrtoik is working fine, clients connected to it... In the Mikrotik the POE eth0 interface have a public IP (in this case for example 100.100.5.5/30). It is connecte...
by santajosh
Tue Aug 08, 2006 12:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: reset to default RB532 how to
Replies: 2
Views: 5119

by santajosh
Mon Aug 07, 2006 5:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: reset to default RB532 how to
Replies: 2
Views: 5119

reset to default RB532 how to

Hi!

I have a RB532 and I don't know the pass, how can I reset to the default?
I have restore a backup, and ... :( forgot admin pass...

Thank you!
by santajosh
Wed Jul 26, 2006 8:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Atheros 5413 all users disconnect randomly
Replies: 15
Views: 2776

Given log entries mean, packets from the clients are being dropped at the AP, because client isn't registred to the AP anymore (previosly disconnected from the AP due to extensive data loss). The client should connect to the AP again, but the client haven't noticed yet that it has been disconnected...
by santajosh
Tue Jul 25, 2006 4:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Atheros 5413 all users disconnect randomly
Replies: 15
Views: 2776

I think these Atheros cards wrong. The older Prism cards work fine.
The Atheros 5413 not the good choice.

Could somebody offer good card for 2.4 GHz b ?
by santajosh
Tue Jul 25, 2006 9:05 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Atheros 5413 all users disconnect randomly
Replies: 15
Views: 2776

What is shown in the logs, when users are disconnected ? LOGs from the MT-s: wireless_AP1;data from unknown device 00:02:..., sent deauth Wireless_AP1;data from unknown device 00:0E, ...sent deauth Wireless_AP1;data from unknown device 00:4F..., sent deauth wireless_AP1;data from unknown device 00:...
by santajosh
Tue Jul 25, 2006 8:11 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Atheros 5413 all users disconnect randomly
Replies: 15
Views: 2776

Atheros 5413 all users disconnect randomly

Hi! I have a config like this: 532 routerboard (2.9.27)+ 2 Atheros 5413 wireless card (ap bridge, 2.4 Ghz B) - default Bridge1 = LAN + 2 wireless atheros 5413 IP for the LAN interface - 192.... Everithing works fine the AP-s Running there is the"R" in the wireless list. But sometimes, the "R" dissap...
by santajosh
Wed Mar 29, 2006 9:34 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude(rc8) vs Proxim Tsunami
Replies: 1
Views: 1458

The Dude(rc8) vs Proxim Tsunami

Hi Everyone! I like to test the new dude, how to make a map of our 5.8 Bone network. It's about 16 Tsunami. I use the Dude to watch the bandwith between the Tsunami. Use the SNMP read comminity. All working...BUT If the DUDE is on monitoring, the Tsuamis randomly restarts. If I turn OFF the dude thi...
by santajosh
Tue Jan 31, 2006 10:00 am
Forum: General
Topic: MT+ three LAN card + PPPOE in and out
Replies: 3
Views: 1017

Thanks for the reply. Now It's working!

Masquerading helps...thanks!!!!!

The route table shows only when I not connected. When I wrote the message I could not connect with PPPOE, so that"s why there is no add in in the route table...
by santajosh
Fri Jan 27, 2006 2:17 pm
Forum: General
Topic: MT+ three LAN card + PPPOE in and out
Replies: 3
Views: 1017

MT+ three LAN card + PPPOE in and out

Hi! I have a config like this: MT 3 LAN interface (LAN-1, LAN-2, LAN-3) LAN-1 get connected to the internet , it's dial out with PPPOE-out and get I dynamic IP address. LAN-2 (192.168.11.1): I 'd like to connect users to it, PPPOE server is on the LAN-2 Interface, The users get IP from pool. LAN-3: ...
by santajosh
Fri Jan 27, 2006 10:06 am
Forum: General
Topic: 2 wireless AP and 1 LAN port
Replies: 1
Views: 636

2 wireless AP and 1 LAN port

HI Everyone! I would like to reduce bandwith in the LAN port. I have one RB 532 with 2 wireless AP and LAN interface. I have 20 - 20 user in the 2 wireless AP and one user in the LAN port. PPPOE server do the bandwith limiting for the 20-20 users, but I like to limit the bandwith in the LAN port to ...
by santajosh
Wed Jan 18, 2006 3:47 pm
Forum: General
Topic: IAS radius and MT
Replies: 3
Views: 1702

The IAS logs in text file. It 's ok. But when I try use SQL, the users couldn't connect and there is an error message is the W2003 server. Access request for user santa was discarded. Fully-Qualified-User-Name = NAS-IP-Address = 172.31.0.200 NAS-Identifier = MikroTik Called-Station-Identifier = asp ...
by santajosh
Wed Jan 18, 2006 10:42 am
Forum: General
Topic: IAS radius and MT
Replies: 3
Views: 1702

Hi! Answer myself :D So int the PPPOE server (pppoe authentication -> PAP (only) and int the IAS set the authentication to pap (SPAP). And now it's working. I create local groups (384/128 and 512/128) add users to this group, make a policy to the 512 and the 384 bandwith (rate limit). Is there anybo...
by santajosh
Tue Jan 17, 2006 3:40 pm
Forum: General
Topic: IAS radius and MT
Replies: 3
Views: 1702

I Created another IAS server (not a domain member). The new server name: AEGRADIUS (172.31.0.201) user (local windows user dial in allowed): santaj And in the logs: "AEGRADIUS","IAS",01/17/2006,14:35:32,1,"santaj","AEGRADIUS\santaj","asp","00:06:1B:CE:27:CD",,,"MikroTik","172.31.0.200",237,0,"172.31...
by santajosh
Tue Jan 17, 2006 11:20 am
Forum: General
Topic: IAS radius and MT
Replies: 3
Views: 1702

IAS radius and MT

Hi everyone! I have a pppoe server with MT. With local accounts (MT users) it's work great. I like to create a RADIUS to authenticate user, account etc...I installed IAS one of my servers...I searched the internet and I found something very useful: http://support.packeteer.com/documentation/packetgu...
by santajosh
Thu Jan 12, 2006 12:38 pm
Forum: General
Topic: RouterBOARD 532 + Atheros Ar5413 + NL-2511MP PLUS
Replies: 1
Views: 1446

RouterBOARD 532 + Atheros Ar5413 + NL-2511MP PLUS

Hi Everyone! We use Mikrotik on RouterBOARD 532 with one Atheros Ar5413 (5.8) + three NL-2511MP PLUS (2.4). I read somewhere that this routerbord 532 only transmit 16 Mbit/sec , so if I put 4 cards (1 5.8 and 3 2.4 card) in it the bandwith reduces/devided. (Because the weak CPU performance). Is this...
by santajosh
Tue Jan 10, 2006 1:15 pm
Forum: General
Topic: PCQ-PPPOE-group
Replies: 6
Views: 2488

Thanks Ofasa! I create two profiles (512_128 and 384_128). Set the rate limit to 128/512 and 128/384. Create a mangle rule for connection and packet. It's all work great. Create secrets (users) with differnet profiles and the bandwith control working. Now I try the RADIUS server (Steel Belt Radius) ...
by santajosh
Mon Jan 09, 2006 9:36 am
Forum: General
Topic: PCQ-PPPOE-group
Replies: 6
Views: 2488

Thanks for the help, but where can I find this: - Rate-Limit radius attribute

I should create a radius (third party - freeradius...)???
Is there any windows based radius server?
by santajosh
Fri Jan 06, 2006 10:48 am
Forum: General
Topic: PCQ-PPPOE-group
Replies: 6
Views: 2488

PCQ-PPPOE-group

Hi Everyone! I 'd like to do a bandwith control like this. We have 200 user with pppoe username and passsword. They can dial in to MT and get an IP address from an IP POOL. (now in test phase...) I like to define three groups (but i don't know how)... first group : 512/128_users Second group : 384/1...
by santajosh
Wed Dec 21, 2005 10:04 am
Forum: Scripting
Topic: check connected users how to
Replies: 2
Views: 1527

check connected users how to

Hi!

How can I check the connected users? Is there any SNMP MIB? I can check in the wireless setting, there are 6 users for example, but I like to put in a database this data. Is this possible?

And If I like to check the signal strengh? Is there an SNMP database?

Thanks!
by santajosh
Mon Dec 12, 2005 3:41 pm
Forum: General
Topic: Limit connection between WIR clients
Replies: 3
Views: 1131

Thank you! It's working...
by santajosh
Sat Dec 10, 2005 9:04 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik-AP client filter
Replies: 6
Views: 2256

Thank you for the fast answer. But where can I found this?

My another morning idei to do a forward rulle in the firewall

accept forward 192.168.0.0/16 to ETH on WIR interface ( If it's possible to add in to the firewall menu...)
drop all
by santajosh
Fri Dec 09, 2005 9:58 pm
Forum: General
Topic: Limit connection between WIR clients
Replies: 3
Views: 1131

Limit connection between WIR clients

I use Mikrotik for an AP. RouterBOARD 532 and one wireless card (SENAO NL-2511MP+ Mini-PCI Adapter Prism). I configure a bridge (bridge1) and put the LAN and the WIR interface to it. Configure the WIR interface: mode: AP_bridge, SSID: AP1, Band: 2.4Ghz, freq: 2457 and the default setting. It's work ...
by santajosh
Fri Dec 09, 2005 6:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB 532 + SR5 Bandwidth fluctuations between 6Megs and 54 Meg
Replies: 2
Views: 1338

Hi! I think we have the same problem (I write this down in this post - "RouterBOARD 532 and 2 x 5.8 link speed problem"). But our bandwith is max 2 Mbit/sec. Would you postfor me your configuration for the SR5?! We use Mikrotik 298 level5. Another question: How can I use CF card in RB532? Just put i...
by santajosh
Fri Dec 09, 2005 3:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik-AP client filter
Replies: 6
Views: 2256

Mikrotik-AP client filter

I use Mikrotik in AP mode. RouterBOARD 532 and one wireless card (SENAO NL-2511MP+ Mini-PCI Adapter Prism). I configure a bridge (bridge1) and put the LAN and the WIR interface to it. Configure the WIR interface: mode: AP_bridge, SSID: AP1, Band: 2.4Ghz, freq: 2457 and the default setting. It's work...