Community discussions

Search found 12 matches

by JoseCarrion
Fri Nov 03, 2017 8:13 pm
Forum: General
Topic: Can't mark packets over a vlan interface
Replies: 1
Views: 158

Can't mark packets over a vlan interface

Hi guys, I'm trying to setup a queue tree for each vlan in order to equalize traffic on every AP. The point is when I mark conns and packets in mangle, no connection nor packet is marked. Counters on mangle marking rules doesn't move at all !?! but vlan interfaces shows correctly the traffic flowing...
by JoseCarrion
Wed Oct 18, 2017 10:42 pm
Forum: Announcements
Topic: RouterOS (v6.39.3, v6.40.4, v6.41rc) NOT affected by WPA2 vulnerabilities
Replies: 58
Views: 83291

Re: RouterOS (v6.39.3, v6.40.4, v6.41rc) NOT affected by WPA2 vulnerabilities

Hello guys! Just want to have approval - is the SXTsq Lite5 model firmware secure against the latest WPA2 vulnerability? Regards Hi, just ensure your RouterOS version is at least equal or above 6.39.3 in bugfix channel, 6.40.4 in current channel or 6.41rc if you use the release candidate channel. C...
by JoseCarrion
Mon Mar 06, 2017 12:37 pm
Forum: General
Topic: Vlan setup
Replies: 2
Views: 251

Re: Vlan setup

Hi sasskass, We are a WISP and therefore there's no traffic between vlan's because Vlan's offers internet access to customers so vlan's are isolated one from each other. We have obiusly both kind of traffic TCP and UDP. ; ) Finally I decied as best practice that switches hardware have to take care o...
by JoseCarrion
Sun Mar 05, 2017 2:00 am
Forum: General
Topic: Vlan setup
Replies: 2
Views: 251

Vlan setup

I'm planning to replace unmanaged switches in all my BaseStations. All AccessPoints have in place a Vlan for custmer internet access through a bridge. (you know, the bridge acts as an access port ) Is worth the effort of removing vlan setup over AccessPoints and moving it to managed switches ? Will ...
by JoseCarrion
Mon Feb 06, 2017 11:47 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Ethernet forced 1Gbps/FullDuplex Not Working
Replies: 4
Views: 533

Re: Ethernet forced 1Gbps/FullDuplex Not Working

IEEE 802.3ab (1000BASE-T) says the use of auto-negotiation is mandatory for copper gigabit networks. Manually forced gigabit data rates are not supposed to work on any kind of equipment. I have no idea why those settings are still present in the configuration. Thanks Andriys, i've checked it and in...
by JoseCarrion
Sun Feb 05, 2017 7:32 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Ethernet forced 1Gbps/FullDuplex Not Working
Replies: 4
Views: 533

Re: Ethernet forced 1Gbps/FullDuplex Not Working

All test made at my workbench were done with certified cables not longer than 2mts.
by JoseCarrion
Sun Feb 05, 2017 5:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Ethernet forced 1Gbps/FullDuplex Not Working
Replies: 4
Views: 533

Ethernet forced 1Gbps/FullDuplex Not Working

Hi there, i've been troubleshooting a poor performance after a couple hops in my network. (on a single hop speedtests perform ok). All those ports are set on Autonegotiation mode, and detects speed/duplex at 1Gbps/Full. So far so well... After several tests, I realize I can get a better speed perfor...
by JoseCarrion
Tue Apr 12, 2011 10:48 am
Forum: General
Topic: User Manager time different from system time
Replies: 2
Views: 1262

SOLVED - Re: User Manager time different from system time

Easy peasy.

I have to configure the customer time-zone setting. Once this parameter is setted up,
user session's time is show correctly.

Explained in:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/User_Mana ... nd_credits

I apollogize about the silly question..

Jose
by JoseCarrion
Fri Apr 08, 2011 7:28 pm
Forum: General
Topic: User Manager time different from system time
Replies: 2
Views: 1262

Re: User Manager time different from system time

Well, the thing is that user manager log don't take the offset of the ntp server. In my case, I'm from Spain, the offset is +2 GMT and the user manager do not consider that offset. I must keep in mind, when I look user manager log, that there is a difference of 2 hours. There must be a workaround fo...
by JoseCarrion
Thu Apr 07, 2011 1:41 am
Forum: General
Topic: User Manager time different from system time
Replies: 2
Views: 1262

User Manager time different from system time

Hi There, I'm running a 4.16 version on a PC that does as hotspot gateway. NTP client is synchronized against a couple of NTP servers in unicast mode. So far, so good. But when I enter into the the user manager I can see that it is loggin events with an offset of two hours than system time. I've cha...
by JoseCarrion
Sun Jan 16, 2011 2:04 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: A beginner problem
Replies: 2
Views: 544

Re: A beginner problem

Thanks Mr. Fewi for your prompt response and my apollogies for the delayed reply. In fact, doing the NAT on the comtrend worked, so my first and second questions are answered: It's not possible to do it just with static routing. Always you get out from a private network with privates addresses to a ...
by JoseCarrion
Wed Jan 05, 2011 2:49 am
Forum: Beginner Basics
Topic: A beginner problem
Replies: 2
Views: 544

A beginner problem

I have the folowing wireless setup at home: (My target is to get, from the Laptop, the comtrend router and the internet.) Laptop (((((( )))))) MkTik (((((( )))))) Comtrend-ADSL 192.168.0.2 192.168.0.1 - 192.168.1.5 192.168.1.1 The Laptop is a Wireless Station dhcp client. The Mikrotik radio 2 is an ...