Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 51 matches

by ta2mzl
Mon Sep 20, 2010 2:00 pm
Forum: General
Topic: Load balancing via 3G
Replies: 0
Views: 1035

Load balancing via 3G

Hi everyone; My application is base on video streaming and min speed needs 3mb/sec , I can use only 3G transmission, because of upload speed limitation I am planning to use min 3 piece 3G router at same time but I dont know how I can configurate my topology. Could you give me idea for soluiton, load...
by ta2mzl
Fri Jun 11, 2010 4:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Sierra Wireless MC8790
Replies: 4
Views: 1392

Re: Sierra Wireless MC8790

Burkon hi;

If you can give me your mail I can send new firmware and loader to you.

you can not success unless update .

but you need PC or Laptop with mini PCI expres slots. You will upgrade on it.

regards.
by ta2mzl
Tue Jun 08, 2010 9:04 pm
Forum: General
Topic: Ros 5.0b2 can't install on ESXi 4.0
Replies: 13
Views: 4120

Re: Ros 5.0b2 can't install on ESXi 4.0

what you mean by not compatible? Router boots from netinstall but no harddrives found? Hi janisk; it's mean, if I prepared a CF card via NetInstall 5.0, my x86 board is not starting after BIOS startup which is alix6e2 if I prepared a CF card via NetInstall 4.10, my x86 board is starting after BIOS ...
by ta2mzl
Fri May 28, 2010 9:37 pm
Forum: General
Topic: Ros 5.0b2 can't install on ESXi 4.0
Replies: 13
Views: 4120

Re: Ros 5.0b2 can't install on ESXi 4.0

Colebert , you are certainly right; I was saying this at "viewtopic.php?f=1&t=40526" but I could not get any solution, thanks for info. Netinstall 5.x is not compatible with CF & x86 platform, there is a bug. Regards. That's why I made my own CD image. http://uploading.com/files/bm14ddf4/mikrotik-5....
by ta2mzl
Tue May 25, 2010 4:15 pm
Forum: General
Topic: 220 km wireless link
Replies: 5
Views: 1896

Re: 220 km wireless link

if you needs any help just contact me, don't pay more money, mikrotik is best choice.
by ta2mzl
Thu May 13, 2010 9:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Newest 3G Card - SIM5220- from SIMCom Wireless
Replies: 1
Views: 997

Newest 3G Card - SIM5220- from SIMCom Wireless

Hi Mikrotikers; SIMCom delivered new SIM5220 3G mini PCI express modem. I am triying to use that modem on my 411U but I have couple problem. sim5220 has 5 channel and I can see that modem under "ports" and "system/resources/usb" as well. I can not change ppp-out settings when I try to change setting...
by ta2mzl
Thu May 06, 2010 5:26 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411/U and the MC8790
Replies: 3
Views: 1077

Re: RB411/U and the MC8790

Hi Jordan;

I am using 15 vdc, 1,5 amp power supply.

ragards.
by ta2mzl
Thu May 06, 2010 5:19 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOL

Hi Pernican; I have same problem from the very beginning; If you use Netinstall 5.0beta1 or Netinstall 5.0beta1 for load any ROS to CF card, ALIX series boards are not starting! I told that to Mikrotik when Netinstall 5.0beta1 delivered but Netinstall 5.0beta1 issued same problem. I thing we can not...
by ta2mzl
Tue Apr 27, 2010 10:20 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411/U and the MC8790
Replies: 3
Views: 1077

Re: RB411/U and the MC8790

Hi; Info channel should: 3 and you have to set data channel over 3, for example 4-5-6 wiil work. Because mc8790 has 7 channel. After info channel=3 setting please check your carrier info from info button on interface<ppp-out1> page. and please search " 3G Application on RouterOS" slide in wiki. that...
by ta2mzl
Sat Apr 10, 2010 12:36 am
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOL

:D yes marlow, I got it and working now.

thank you for all help
by ta2mzl
Fri Apr 09, 2010 11:37 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SO

Hi everyone who follow that subject; I told that to MT guys but they didn't believe me! yes there is a problem as below but why, don't know; if you are using netinstall-5.0beta1 to load v5beta1 to CF card for alix6e2 it can not start ROS v5beta1 on board. just waiting as below; PC Engines ALIX.2 v0....
by ta2mzl
Thu Apr 08, 2010 1:44 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

yess, I have same in use.
by ta2mzl
Thu Apr 08, 2010 12:35 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

No any improve, please help.

Normis;

could you give me your CF card detail (size, type(mlc,slc), brand) ?

thanks.
by ta2mzl
Wed Apr 07, 2010 12:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Huawei K4505
Replies: 2
Views: 881

Re: Huawei K4505

Please check supported hw list;

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware
by ta2mzl
Wed Apr 07, 2010 10:47 am
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

Normis hi;
is there any idea for my problem?

I put log file lines to my message, you can see that; v5 is installing but board is still working with v4.6. (via ftp)

when I try other alternative to load ROS ; If I load pure v5 to CF car, It can not boot with v5, just staying.

thanks.
by ta2mzl
Tue Apr 06, 2010 5:20 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

don't add any, if there is problem, it will be there already. if after reboot still have old version, you probably uploaded files into the wrong place. make sure they are at the TOP of the files list, not in some folder. Hi Normis; When I connect to board via FTP Client I am sending version files t...
by ta2mzl
Tue Apr 06, 2010 2:55 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

Normis , Could you give me more clue?

which log (name) do I need to add to logging and see ?

thanks?
by ta2mzl
Tue Apr 06, 2010 2:44 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

My boards are ALIX.6E2/LX800 256MB. What is your CF card brand and size? I tried 3 different CF card. v4.6 is working but v5 can not start of all. first try- It can not allow to copy v5beta1 files in to "file list". second try - I can upload all v5 files (21 files totals) properly and I am starting ...
by ta2mzl
Tue Apr 06, 2010 9:51 am
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

I did already , Normis.

thanks.

Ticket#2010021166000511
by ta2mzl
Tue Apr 06, 2010 9:08 am
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

Just I am waiting useful answer from MT site.

We are trying to use ROS, are we making mistake to do that ?

are we making mistake to become Mikrotik user?
by ta2mzl
Mon Apr 05, 2010 11:49 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

thanks Avantwireless;

I hope MT guys will fix that problem ASAP.

I hope they are reading that :)

regards.
by ta2mzl
Mon Apr 05, 2010 10:24 am
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

Hi marlow; I can say yes because; I am working on 3G bridge/router and 4.6 has bug for static route and that version needs fix for that problem. MT guys know that and they fixed that problem in v5.0beta1 Latest version is working properly with my 3G card. That's why I want to load that version. v5.0...
by ta2mzl
Sun Apr 04, 2010 1:42 am
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

Hi marlow and thanks for your answer; I tried two different way to upload to ROS v5 beta; I have no any licence yet but I want to work on Level number 0 (FREE) mode first. first I installed v4.6 via netinstall and board is working properly with that version, after I select the downloaded v5 files wi...
by ta2mzl
Fri Apr 02, 2010 2:36 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

Re: RouterOS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e

Hi;

Does anybody have answer for that problem?

thanks.
by ta2mzl
Wed Mar 31, 2010 9:52 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED
Replies: 33
Views: 6416

ROS 5.0beta1 is not starting on PC Engines's alix6e2-SOLVED

Hi everybody; I load RouterOS 5.0beta1 to CF card and tried on PC Engines's alix6e2. Result is not good. RouterOs is not starting in 10-20 minutes and staying as follow (RouterOS 4.6 is working with same way); PC Engines ALIX.2 v0.99h 640 KB Base Memory 261120 KB Extended Memory 01F0 Master 848A San...
by ta2mzl
Sat Mar 20, 2010 8:41 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLVED
Replies: 13
Views: 2111

Re: RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLV

hi adnan ;

where are u from?
by ta2mzl
Tue Mar 16, 2010 4:05 pm
Forum: General
Topic: RB411U + MC8790 --- 3G(UMTS) and IP problem
Replies: 0
Views: 459

RB411U + MC8790 --- 3G(UMTS) and IP problem

Hi; After 3G connection, passing almost 10 minutes and 3G connection is going down spontaneously but RB411 is still holding former IP and 3G connection is comming again in 1 minutes (3G drop is not comming from ISP, problem from RB411U, it is losing connection). RB 411U is taking new IP after new 3G...
by ta2mzl
Tue Mar 16, 2010 12:02 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Sierra Wireless MC8790
Replies: 9
Views: 1463

Re: Sierra Wireless MC8790

Did you order MC8780 ? if not you can use MC8790 which is latest one but if your area was UMTS Network.

BR
by ta2mzl
Thu Mar 11, 2010 4:39 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Help to RB411U with Sierra Wireless MC8790
Replies: 29
Views: 16657

Re: Help to RB411U with Sierra Wireless MC8790

Problem solved, I can connect 3G network and I can surf Internet via RB411U+MC8790 combination.

Problem was add-default-route=yes, don't enable that in UMTS interface and add manualy route with gatewat=ppp interface as UMTS connection.
by ta2mzl
Tue Mar 09, 2010 8:18 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLVED
Replies: 13
Views: 2111

Re: RB411U + MC8790 success connection but no internet

Sergejs hi;

thanks for your advice

Problem solved, I can connect 3G network and I can surf Internet via RB411U+MC8790 combination.

Problem was add-default-route=yes, don't enable that in UMTS interface and add manualy route with gatewat=ppp interface as UMTS connection.
by ta2mzl
Tue Mar 09, 2010 12:18 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLVED
Replies: 13
Views: 2111

Re: RB411U + MC8790 success connection but no internet

Sergejs; Thank you for answer; I will try your advise and I will be inform you. I have also similar topic in "RouterOS Community Support [General]". and I think problem is below; my gateway and dst Ip is same that is comming from 3G provider. I can not change this. Because that is 3G provider rule a...
by ta2mzl
Mon Mar 08, 2010 4:39 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Help to RB411U with Sierra Wireless MC8790
Replies: 29
Views: 16657

Re: Help to RB411U with Sierra Wireless MC8790

Normis hi; I have boards since 1 month; First I tried 411U boards with HP's UN2400 ( Qualcaomm Gobi1000) but that 3G module doesn't support . after I bought Sierra Wireless MC8790 and it worked, board can attached 3G network and take IP. There is not any error because there is not any fault. 3G card...
by ta2mzl
Sun Mar 07, 2010 4:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Help to RB411U with Sierra Wireless MC8790
Replies: 29
Views: 16657

Re: Help to RB411U with Sierra Wireless MC8790

Ipala; All firmwares and aplications are here; I am using firmware version 2.0.7.1B but I can not connect to internet successfully until now , some people advised to use masquerade but no way, It is not working. I paid more money for ten piece 411U and MC8790 but they are sitting on my desk :( good ...
by ta2mzl
Fri Mar 05, 2010 1:35 pm
Forum: General
Topic: Has anyone success w RB411U+ MC8790 3G card -SOLVED
Replies: 5
Views: 1062

Re: Has anyone success w RB411U+ Sierra Wireless MC8790 3G card

Problem solved, I can connect 3G network and I can surf Internet via RB411U+MC8790 combination.

Problem was add-default-route=yes, don't enable that in UMTS interface and add manualy route with gatewat=ppp interface as UMTS connection.
by ta2mzl
Thu Mar 04, 2010 10:07 am
Forum: General
Topic: Has anyone success w RB411U+ MC8790 3G card -SOLVED
Replies: 5
Views: 1062

Re: Has anyone success w RB411U+ Sierra Wireless MC8790 3G card

at winbox; Gateway:188.38.52.220 is showing unreachable. why? [admin@MikroTik] > ip route print detail Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - ospf, m - mme, B - blackhole, U - unreachable, P - prohibit 0 DS dst-address=0.0.0.0/0 gateway=188.38.52...
by ta2mzl
Wed Mar 03, 2010 10:31 pm
Forum: General
Topic: Has anyone success w RB411U+ MC8790 3G card -SOLVED
Replies: 5
Views: 1062

Re: Does anyone success w RB411U+ Sierra Wireless MC8790 3G card

I realized; #0 route is only DS, how can I switch to ADS because wiki page shows ADS for relavent route address http://wiki.mikrotik.com/wiki/ATandT_MercuryConnectUSBHowTo [admin@MikroTik] > ip route pr Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - ospf...
by ta2mzl
Wed Mar 03, 2010 1:01 pm
Forum: General
Topic: Has anyone success w RB411U+ MC8790 3G card -SOLVED
Replies: 5
Views: 1062

Has anyone success w RB411U+ MC8790 3G card -SOLVED

Hi everyone; I have RB411U and Sierra Wireless MC8790 3G card combination and I know MC8790 is in supported hardware list. I am using OS4.5 and try OS4.6 as well but I can not get internet connection with 3G. can anyone give me a suggestion to solve problem? thanks. My 3G card can connect 3G network...
by ta2mzl
Tue Mar 02, 2010 10:53 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411U board on LED LD302
Replies: 4
Views: 885

Re: RB411U board on LED LD302

thanks :)
by ta2mzl
Tue Mar 02, 2010 1:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411U board on LED LD302
Replies: 4
Views: 885

Re: RB411U board on LED LD302

Ok, I see but anybody knows defination?
by ta2mzl
Tue Mar 02, 2010 8:45 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411U board on LED LD302
Replies: 4
Views: 885

RB411U board on LED LD302

Hi;

Do anybody know anything about LD302 that is upper Reset SW.

When I attached 3G network, it is blinking quickly if I use port data-channel=4 ( sierra wireless 3G module MC8790) and if I use data-channel=3, LED is blinking slowly.

Regards.
by ta2mzl
Tue Mar 02, 2010 1:23 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLVED
Replies: 13
Views: 2111

Re: RB411U + MC8790 success connection but no internet

Can anybody help me?

I tried NAT but I couldn't reach internet by router.


thanks.
by ta2mzl
Mon Mar 01, 2010 12:41 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLVED
Replies: 13
Views: 2111

Re: RB411U + MC8790 success connection but no internet

Hi; no internet on LAN (local), where is my mistake? I could not find my mistake. regars. 04:21:46 async,ppp,info 3G: initializing... 04:21:46 async,ppp,info 3G: reseting link... 04:21:46 system,info device changed by admin 04:21:47 async,ppp,info 3G: terminating... - modem hunged up 04:21:47 async,...
by ta2mzl
Fri Feb 26, 2010 11:13 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Big problem with Option MiniPCIe HSDPA card on RB411U
Replies: 56
Views: 18192

Re: Big problem with Option MiniPCIe HSDPA card on RB411U

Any recommendations for Sierra cards? There are many of them listed, I need one that supports 2.1GHz WCDMA. Is the 8775 a good one? Hi; I had same problem with my RB411U + Qualcomm UNDP1 ( other names are HP UN2400 or Gobi1000 ). I heard from support v4.7'll come next weeks and we will test again. ...
by ta2mzl
Fri Feb 26, 2010 1:50 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLVED
Replies: 13
Views: 2111

Re: RB411U + MC8790 success connection but no internet

Hi;

is there any wiki example page ?

regards.
by ta2mzl
Thu Feb 25, 2010 9:40 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLVED
Replies: 13
Views: 2111

RB411U + MC8790 success connection but no internet -SOLVED

Hi everybody; I can connect to 3G network as below after this what will I do for internet connection via ethernet port or wlan ( I have wireless card). Could you explain other IP defination, NAT etc? regards. [admin@RB411U] > /port print Flags: I - inactive # NAME CHANNELS USED-BY BAUD-RATE 0 serial...
by ta2mzl
Thu Feb 11, 2010 6:20 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problem with Qualcomm UNDP1 (Gobi1000) 3G Card.
Replies: 7
Views: 2357

Re: Problem with Qualcomm UNDP1 (Gobi1000) 3G Card.

Hi; I created a supout.rif file and sent to support. thanks. [admin@RB411U] > system resource usb p # DEVICE VENDOR NAME SPEED 0 2:1 RB400 EHCI 480 Mbps 1 2:2 HP un2400 Mobile Broa... HP un2400 Mobile B... 480 Mbps 2 1:1 RB400 OHCI 12 Mbps [admin@RB411U] > port print Flags: I - inactive # NAME CHANN...
by ta2mzl
Thu Feb 11, 2010 2:23 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problem with Qualcomm UNDP1 (Gobi1000) 3G Card.
Replies: 7
Views: 2357

Re: Problem with Qualcomm UNDP1 (Gobi1000) 3G Card.

Sory for carelessness :(

"/system sup-output" works as well .
by ta2mzl
Thu Feb 11, 2010 12:08 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problem with Qualcomm UNDP1 (Gobi1000) 3G Card.
Replies: 7
Views: 2357

Re: Problem with Qualcomm UNDP1 (Gobi1000) 3G Card.

Could you explain please how can I create support.rif file?

I am new user.

Thanks for help.
by ta2mzl
Wed Feb 10, 2010 8:43 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problem with Qualcomm UNDP1 (Gobi1000) 3G Card.
Replies: 7
Views: 2357

Problem with Qualcomm UNDP1 (Gobi1000) 3G Card.

Hi everybody;

I have Qualcomm UNDP1 ( other names are HP UN2400 or Gobi1000 ) on my RB411U board.

I can see card on Resources at winbox but the card does not appears at Terminal screen;

Image

How can I install that 3G card properly?

Thanks.