Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 82 matches

by AlexN
Sat Jan 07, 2017 12:19 am
Forum: Announcements
Topic: v6.38 [current] is released!
Replies: 168
Views: 39100

Re: v6.38 [current] is released!

There should be a global setting to restore the old behaviour.
There are large networks which don't use the switch-chip-feature at all and cannot be upgraded at once.
Totally agree. MikroTik team, please, implement this feature. This would be really helpful.
by AlexN
Thu Jan 05, 2017 10:07 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.38 [current] is released!
Replies: 168
Views: 39100

Re: v6.38 [current] is released!

Changes with RSTP is a complete disaster!!! IMHO such changes are not the subject for release branch! RPVST was great approach with high level of flexibility. Now if we just update all our routers in L2 segment it won't work at all (fortunately tested on the table) and I'm talking about network that...
by AlexN
Fri Apr 10, 2015 1:24 pm
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 4076

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

Forgot to say that manual addition of profile works ok but assignment of the profile via paypal doesn't work at all with 6.28rc20.
by AlexN
Fri Apr 10, 2015 1:19 pm
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 4076

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

Hi! I also has this problem and I've opened ticket #2015040366000416 a week ago but without any answers at all despite I wrote almost every day after that. I sent supout attached and I can replicate this problem every time! I tried to get things working with clean setup and tried it with one surely ...
by AlexN
Thu Apr 09, 2015 1:50 pm
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 4076

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

Hi!
Can anybody send me ROS 6.28rc18 for tests? Because 6.28rc20 has some issues with profile assignment nevertheless successful payment.

Thanks!
by AlexN
Fri Apr 03, 2015 5:45 pm
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 4076

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

I tried 6.28rc20. We have notification about successful payment and handshake is ok, user gets activated but profile NOT assigned correctly and user cannot log in. Does anybody see the same?
by AlexN
Wed Mar 25, 2015 10:52 pm
Forum: The User Manager
Topic: Paypal return error after upgrade
Replies: 16
Views: 3651

Re: Paypal return error after upgrade

Hi Friends, since last March 24 paypal not return correctly: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6) Can you test your returns? Thanks. https://ppmts.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1236 https://www.paypal-notify.com/eventnotification/event_d...
by AlexN
Wed Dec 04, 2013 12:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Clients disconnect
Replies: 4
Views: 2264

Re: Clients disconnect

Add pppoe specific logging on your pppoe-server and repeat experiments.
by AlexN
Thu Feb 21, 2013 1:44 pm
Forum: General
Topic: CPU utilization and simple queues
Replies: 2
Views: 993

Re: CPU utilization and simple queues

So, really no one can confirm?
by AlexN
Tue Feb 19, 2013 12:38 pm
Forum: General
Topic: CPU utilization and simple queues
Replies: 2
Views: 993

CPU utilization and simple queues

Good day to everyone. I have RB1100AHx2 that routes traffic from my customers to internet, preforms NAT and traffic shaping. I have three uplinks. Traffic shaping performs within queue tree and simple queues. In both cases I use pcq as queuing discipline. Also I must say that I have just 14 simple q...
by AlexN
Thu Feb 14, 2013 10:44 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: VLAN tag On Mikrotik router
Replies: 3
Views: 1489

Re: VLAN tag On Mikrotik router

Let assume that your incoming interface called ether1. Then you need: /interface vlan add disabled=no vlan-id=20 interface=ether1 name=vlan20 /interface vlan add disabled=no vlan-id=30 interface=ether1 name=vlan30 If you put ether1 to the bridge you must specify that bridge as value of "interface" i...
by AlexN
Thu Feb 14, 2013 10:27 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MikrotTik NAT doesn't masquerade some packets
Replies: 3
Views: 1387

Re: MikrotTik NAT doesn't masquerade some packets

Thank you for your reply. Problem looks like has been solved thanks to MT support. Those packets didn't belong to established connections so adding filter rule to drop connections with invalid state looks like helped. Now I'm interesting what is the cause of generation of "wrong" packets at the clie...
by AlexN
Tue Feb 12, 2013 6:45 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MikrotTik NAT doesn't masquerade some packets
Replies: 3
Views: 1387

MikrotTik NAT doesn't masquerade some packets

Hi. Recently I've noticed that some packets form my clients behind NAT-route going through it without being masqueraded. After a closer look I discovered that packets with flags FIN, RST or PSH are affected. Looks like my clients have no any issues according to this matter but I'm concerned about ga...
by AlexN
Fri Dec 07, 2012 6:28 pm
Forum: General
Topic: TCP performance
Replies: 77
Views: 27665

Re: TCP performance

So have anyone new information about this?
by AlexN
Wed Dec 05, 2012 1:22 pm
Forum: General
Topic: TCP performance
Replies: 77
Views: 27665

Re: TCP performance

Could you post the versions of your firmware/bootloader please?

(btw. it's most probably not about RouterOS version, I had the latest 5.21 on everything)

Thanks,
-exa
I've tested it with firmware version 3.0.
by AlexN
Wed Dec 05, 2012 7:44 am
Forum: General
Topic: PPPoE and DHCP relay
Replies: 9
Views: 4636

Re: PPPoE and DHCP relay

In this case using of usermanager at the main router or external RADIUS server can be useful to get your job done.
by AlexN
Tue Dec 04, 2012 12:56 pm
Forum: General
Topic: TCP performance
Replies: 77
Views: 27665

Re: TCP performance

Good day to everyone. Today I made following setup to investigate this issue: linux box <-cable-> SXT5HPnD <----wi-fi---> SXT5HPnD <-cable-> linux box I used RouterOS 5.21 with new bootloader. Between SXTs was just few meters. I used nstreme as wireless protocol. FTP download and TCP BTest (both in ...
by AlexN
Thu Nov 29, 2012 1:25 pm
Forum: General
Topic: PPPoE and DHCP relay
Replies: 9
Views: 4636

Re: PPPoE and DHCP relay

So you need no dhcp-relay. You need to add address-pool, for example: /ip address pool add name=pool ranges=192.168.1.1-192.168.1.100 Then change default or add new one profile for ppp. Assuming you decided to change default: /ppp profile set default local-address=192.168.1.254 remote-address=pool T...
by AlexN
Wed Nov 28, 2012 4:16 pm
Forum: General
Topic: PPPoE and DHCP relay
Replies: 9
Views: 4636

Re: PPPoE and DHCP relay

You need dynamic addresses assigning via pppoe connection or you need that your users have addresses assigned via dhcp besides pppoe?
by AlexN
Wed Nov 28, 2012 9:59 am
Forum: General
Topic: How to allow several IPs to bypass a filter rule
Replies: 3
Views: 1563

Re: How to allow several IPs to bypass a filter rule

Try to modify first rule in the next way: add action=add-src-to-address-list address-list="port scanners" \ address-list-timeout=2w chain=input comment="Add NMAP NULL scan to Port Scanners address list" disabled=no \ in-interface=ether1-WAN protocol=tcp \ tcp-flags=!fin,!syn,!rst,!psh,!ack,!urg src-...
by AlexN
Wed Nov 28, 2012 9:49 am
Forum: General
Topic: PPPoE and DHCP relay
Replies: 9
Views: 4636

Re: PPPoE and DHCP relay

This manual page may be useful for you http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/DHCP_Relay
by AlexN
Tue Nov 27, 2012 9:52 pm
Forum: General
Topic: 450G
Replies: 1
Views: 498

Re: 450G

When traffic that passing through the router reaches 140 Mbps its cpu load reaches 100%. Meaning static routing, ip firewall but without connection tracking, no shaping.
by AlexN
Sat Nov 24, 2012 12:38 pm
Forum: General
Topic: EoIP feature or bug
Replies: 0
Views: 448

EoIP feature or bug

Hi to all. Does value 0 of parameter tunnel-id has some special meaning or behavior? My setup is a bit complicated but I'll try to explain it if no one has a quick answer. In short, tunnels with tunnel-id=0 ignore some firewall rules (in table filter, chain input) while establishing when tunnels wit...
by AlexN
Fri Nov 11, 2011 3:08 pm
Forum: General
Topic: PPTP packet prerouting
Replies: 4
Views: 879

Re: PPTP packet prerouting

Did you set "Change TCP MSS=yes" in your pptp profile?
by AlexN
Wed Nov 09, 2011 12:05 pm
Forum: General
Topic: Round Robin Load balancing with fail over support.
Replies: 2
Views: 3361

Re: Round Robin Load balancing with fail over support.

Try to use scripting with traffic monitor http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:To ... ic_Monitor and PCC load balance.
by AlexN
Wed Nov 09, 2011 10:53 am
Forum: General
Topic: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware
Replies: 12
Views: 2390

Re: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware

Thor, this really looks like my problem. Turning off hyperthreading at least made my router working 24 hours without any trouble at the moment. I'm gonna do some tests. I'll write about this later. Thor, thanks a lot :D
by AlexN
Mon Nov 07, 2011 3:18 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware
Replies: 12
Views: 2390

Re: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware

Ok. I'll check if it could be my case. Thank you.
by AlexN
Fri Nov 04, 2011 5:26 pm
Forum: General
Topic: Same Vlan Tagged and Untagged
Replies: 10
Views: 14278

Re: Same Vlan Tagged and Untagged

You can use this manual page http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Sw ... p_Features for looking for answers on your questions.
by AlexN
Fri Nov 04, 2011 12:28 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware
Replies: 12
Views: 2390

Re: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware

To rodolfo: yes, I checked this option. Without it router cannot even see more than one cpu. To Chupaka: local console also hangs up and there is no reaction on keyboard input. To jspool: I didn't used restore from backup. Reboot has usually solved the problem. I'll think about your advice. Thanks. ...
by AlexN
Thu Nov 03, 2011 8:14 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware
Replies: 12
Views: 2390

Re: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware

To avoid misunderstanding: "hangs up" means that router stops to serve clients and become unreachable from the network.
by AlexN
Thu Nov 03, 2011 5:20 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware
Replies: 12
Views: 2390

ROS 5.x hangs up with multicore x86 hardware

Strange behavior was noticed with multicore hardware on platform x86. I tested ROS 5.6 and 5.7. In both cases my x86 router hangs up every 4-6 hours. There is no apparent reason why this is happens: no unusual amount of traffic (about 50 Mbps), no unusual cpu usage (about 50%). It was working about ...
by AlexN
Thu Nov 03, 2011 12:03 pm
Forum: General
Topic: SOFTWARE ID PROBLEM pls help!!!
Replies: 2
Views: 749

Re: SOFTWARE ID PROBLEM pls help!!!

I think, you need ask about this at mikrotik support rather than at this forum.
by AlexN
Thu Mar 17, 2011 12:53 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: bonding
Replies: 4
Views: 1177

Re: bonding

In this case I think it's won't work. Maybe you should try equal cost multipath or something.
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP ... .29_routes
by AlexN
Wed Mar 16, 2011 9:49 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: bonding
Replies: 4
Views: 1177

Re: bonding

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=14&t=49862
Use your bonding interface as your wan in firewall rules.
by AlexN
Wed Mar 16, 2011 9:42 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Balance multiple MPLS / VPLS links?
Replies: 6
Views: 1890

Re: Balance multiple MPLS / VPLS links?

And how to solve problem if links are not equal?
I am also working on this problem. Looking on MPLS TE tunnels. Any suggestions would be appreciated.
by AlexN
Fri Mar 11, 2011 12:41 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Balance multiple MPLS / VPLS links?
Replies: 6
Views: 1890

Re: Balance multiple MPLS / VPLS links?

If DSL links are equal why don't you try bonding with "balance rr".
by AlexN
Sun Mar 06, 2011 11:42 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Load balance between two channels
Replies: 2
Views: 971

Re: Load balance between two channels

Didn't work with mpls later. But if this is solution, I'll try. Tank you.
by AlexN
Fri Mar 04, 2011 1:39 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Load balance between two channels
Replies: 2
Views: 971

Load balance between two channels

Hi to all. I have two channels with different bandwidth - 16Mbps and 30Mbps. Goal of setup: traffic must flow through channel with bandwidth 16Mbps and only if its bandwidth consumed traffic flows through both channels. Is it possible? And what is the best way to do this? P. S. I tried bonding with ...
by AlexN
Thu Dec 16, 2010 6:11 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless erratic behavior
Replies: 8
Views: 977

Re: Wireless erratic behavior

How long it works fine after reboot?
by AlexN
Mon Dec 06, 2010 12:19 pm
Forum: General
Topic: DoS of pptp-server
Replies: 0
Views: 331

DoS of pptp-server

This weekend I experienced interesting problem. I don't now what happened with D-Link DIR-100 but it turned it to DoS machine. It wasn't unusual amount of traffic on interface, D-Link DIR-100 just was sending auth requests on port 1723 but it almost completely turned off my pptp-server on RouterOS. ...
by AlexN
Mon Dec 06, 2010 11:31 am
Forum: General
Topic: RouterOS PPTP and NAT.
Replies: 2
Views: 551

Re: RouterOS PPTP and NAT.

Show your config, please.
by AlexN
Thu Nov 18, 2010 12:42 am
Forum: General
Topic: Problem with shaping through pptp
Replies: 9
Views: 1497

Re: Problem with shaping through pptp

Looks like the only chance to get answer on this question is to send mail to support. I'll write about it.
by AlexN
Thu Nov 18, 2010 12:36 am
Forum: General
Topic: Trying to setup one PPPoE server for two wireless interfaces
Replies: 6
Views: 1002

Re: Trying to setup one PPPoE server for two wireless interf

Bridge your wireless interfaces with the same value of horizon and set your PPPoE service to bridge.
by AlexN
Sat Nov 13, 2010 10:52 am
Forum: General
Topic: Client isolation (PC + managed switch )
Replies: 12
Views: 3302

Re: Client isolation (PC + managed switch )

Take smart smitch. Let's assume that you have 3 APs and one PC router. Than you need 4 ports. for example 1 - for PC router, 2 - for AP1, 3 - AP2, 4 - AP3. Than you need to create 3 vlans with different tags through the switch, for example with tag 1001 through ports 1 and 2, with tag 1002 through p...
by AlexN
Sat Nov 13, 2010 10:32 am
Forum: Scripting
Topic: reading ifName via SNMP in Mikrotik
Replies: 5
Views: 1610

Re: reading ifName via SNMP in Mikrotik

Just set them via winbox or ssh ot telnet. Why do you need to set that values with snmp? :)
by AlexN
Thu Nov 11, 2010 10:39 am
Forum: General
Topic: Problem with shaping through pptp
Replies: 9
Views: 1497

Re: Problem with shaping through pptp

No, it doesn't. Nor postrouting chain too.
by AlexN
Tue Nov 09, 2010 6:08 pm
Forum: General
Topic: Problem with shaping through pptp
Replies: 9
Views: 1497

Re: Problem with shaping through pptp

/ip firewall mangle add chain=forward src-address-list=shape_list action=mark-packet new-packet-mark=upload passthrough=no /ip firewall mangle add chain=forward dst-address-list=shape_list action=mark-packet new-packet-mark=download passthrough=no Also, using pppoe and the same rules and queues sha...
by AlexN
Tue Nov 09, 2010 12:28 pm
Forum: General
Topic: Problem with shaping through pptp
Replies: 9
Views: 1497

Re: Problem with shaping through pptp

Anybody? It's realy big problem for me now! Please, help.
Thank you.
by AlexN
Sun Nov 07, 2010 9:06 am
Forum: General
Topic: MikroTik Queues question
Replies: 5
Views: 1938

Re: MikroTik Queues question

Mark all VoIP packets and all other packets with different packet marks in /ip firewall mangle. Then add parent queue to outgoing interface in qtree. Attach to this parent queue to queues: one for VoIP and one for all another traffic. Do not shape traffic for parent queue and queue for VoIP but shap...
by AlexN
Sat Nov 06, 2010 10:30 am
Forum: General
Topic: Problem with shaping through pptp
Replies: 9
Views: 1497

Re: Problem with shaping through pptp

Guys from the staff, is it a bug? Please, give comments for this matter.
by AlexN
Fri Nov 05, 2010 4:45 pm
Forum: General
Topic: Problem with shaping through pptp
Replies: 9
Views: 1497

Problem with shaping through pptp

I am using pptp-server on RouterOS. If it works with encryption then all traffic that shapes with queue-tree and packet mark shapes correctly: if I set max-limit 1Mbps, I get 1Mbps. If it works with no encryption then if I set max-limit 1Mbps, I get 512Kbps. But queue shows me that it consumes 1Mbps...
by AlexN
Thu Oct 14, 2010 10:52 am
Forum: The User Manager
Topic: User Manager and 802.1x EPA
Replies: 1
Views: 1253

Re: User Manager and 802.1x EPA

Ok. I've made it to "work". "Work" in quotes because in UM logs I have messages "authorisation success", but Windows client 802.1x (Windows XP SP3) reports that authentication failed. Tried PEAP and md5 check. Any solutions?
by AlexN
Wed Oct 13, 2010 4:32 pm
Forum: The User Manager
Topic: Bandwidthtest - usermanager problem
Replies: 2
Views: 969

Re: Bandwidthtest - usermanager problem

If you use RADIUS for login to router than you can use UM users for bandwithtest, I think.
by AlexN
Wed Oct 13, 2010 12:41 pm
Forum: The User Manager
Topic: User Manager and 802.1x EPA
Replies: 1
Views: 1253

User Manager and 802.1x EPA

I have smart switch that supports 802.1x authentication with EPA per port. Is it possible to make it work with UM? If yes, than how? Thank you.
by AlexN
Tue Sep 07, 2010 9:26 am
Forum: Wireless Networking
Topic: v4.11 - Looking for a Sit Rep on the wireless preformance
Replies: 6
Views: 1274

Re: v4.11 - Looking for a Sit Rep on the wireless preformanc

I have the same disconnects even with 3.30, 3.28, 3.25. Only one stable link - RoS 3.25 and 3.22. And I have noticed that decreasing of maximum size of frame limit improves link reliability.
by AlexN
Sat Sep 04, 2010 10:08 am
Forum: Wireless Networking
Topic: lost connection, extensive data loss
Replies: 8
Views: 4338

Re: lost connection, extensive data loss

What wireless card do you use?
by AlexN
Thu Aug 19, 2010 6:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: why does my link drop
Replies: 17
Views: 2096

Re: why does my link drop

Changing HW.retries and disconnect timeout was the first thing I did for increasing stability. It decreased disconnections from several times in a day to one.
by AlexN
Thu Aug 19, 2010 12:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: why does my link drop
Replies: 17
Views: 2096

Re: why does my link drop

Looks like I found solve for my problem. I decreased frame limit value from 3200 to 3000 (framer policy = best fit). Bandwith of my link also decreased aproximately for 2-4 Mbit/s, but stability have increased. I also did the experiment: with "framer policy = exact size" and "frame limit = 3200" my ...
by AlexN
Wed Aug 11, 2010 4:35 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: why does my link drop
Replies: 17
Views: 2096

Re: why does my link drop

In my case sometimes this is "extensive data loss" and sometimes "too many poll timeouts".
by AlexN
Tue Jul 27, 2010 1:43 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: High CPU Load on RB433 and R52N
Replies: 3
Views: 1202

Re: High CPU Load on RB433 and R52N

Usually nstreme consumes a lot of cpu. Also cpu usage proportionally grows according to amount of passing traffic.
by AlexN
Fri Jul 23, 2010 6:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: why does my link drop
Replies: 17
Views: 2096

Re: why does my link drop

Disconnects are totally intermittent.
by AlexN
Fri Jul 23, 2010 4:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: why does my link drop
Replies: 17
Views: 2096

Re: why does my link drop

I used different frequencies with the same effect, I scanned air with REAL spectrum analyzer, so if I say "zero interference", that's realy what I mean. All my unstable links working with same ver. of RoS (3.30 with 3.30, 4.5 with 4.5, 4.10 with 4.10) and only one link, which has differnet versions ...
by AlexN
Fri Jul 23, 2010 11:11 am
Forum: Wireless Networking
Topic: why does my link drop
Replies: 17
Views: 2096

Re: why does my link drop

The same problem on 5 links with different distances (1 km - 40 km), with different cards (R52H, XR5, Alfa AWPCI085h), with zero interference. All links withe Nstreme and WDS. Great signals (-65, -70), great bandwith (28 Mbps for 40 km) but badly unstable - few disconnects in day. Usualy it tooks ab...
by AlexN
Tue Jul 20, 2010 12:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Configure SR71 without 802.11n
Replies: 3
Views: 912

Re: Configure SR71 without 802.11n

I wasn't been able to make it work without MIMO.
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=43066
by AlexN
Thu Jul 15, 2010 10:03 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Ubiquiti SR71-A, SR71-15, need consultation
Replies: 4
Views: 1909

Re: Ubiquiti SR71-A, SR71-15, need consultation

Can any answer?
by AlexN
Fri Jul 02, 2010 12:13 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Managing Wireless Network.
Replies: 3
Views: 765

Re: Managing Wireless Network.

Depending what do you mean "manage"? :)
by AlexN
Fri Jul 02, 2010 11:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Ubiquiti SR71-A, SR71-15, need consultation
Replies: 4
Views: 1909

Ubiquiti SR71-A, SR71-15, need consultation

I configured on the table two cards SR71-A one with ap-mode=ap-bridge and another with ap-mode=station in 2,4GHz-onlyg. I got link only with next HT settings: enabled Tx/Rx chain 0, Tx/RX chain 2. As I understood HT settings responsible for switching antenna output. That means that this cards won't ...
by AlexN
Tue Jun 29, 2010 9:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: PTP Wireless Help
Replies: 2
Views: 661

Re: PTP Wireless Help

If you are using bridge on client you MUST use station-pseudobridge to avoid such problem.
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:In ... figuration
by AlexN
Mon Jun 07, 2010 1:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: connection between a station and an ap-bridge, but abnormal
Replies: 1
Views: 458

Re: connection between a station and an ap-bridge, but abnor

Wireless interface can't be bridged while it in station mode. Check this out.
by AlexN
Fri Jun 04, 2010 4:05 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R52H Failure
Replies: 15
Views: 2067

Re: R52H Failure

Thanks to all for help.
by AlexN
Fri Jun 04, 2010 2:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R52H Failure
Replies: 15
Views: 2067

Re: R52H Failure

But what can cause such voltage spike if there are no thunderstorm?
by AlexN
Fri Jun 04, 2010 1:38 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R52H Failure
Replies: 15
Views: 2067

Re: R52H Failure

Yes, we have grounding, and we used method for diagnostic broken cards. Accordingly it the cards are broken.
by AlexN
Fri Jun 04, 2010 1:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: lost connection, got deauth (urgent help)
Replies: 15
Views: 5357

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

Distance - 2,3 km. You need no ACK when you using Nstream with disabled CSMA.
by AlexN
Fri Jun 04, 2010 10:29 am
Forum: Wireless Networking
Topic: R52H Failure
Replies: 15
Views: 2067

R52H Failure

For last three months I have 8 (!) R52H failed and several cards before that. Symptomes are: decrease of signal strength on both AP and client, respectively highly decrease of link quality. Method of check: if changing Antenna mode from "antenna a" to "antenna b" (pigtail on card connected to main) ...
by AlexN
Fri Jun 04, 2010 9:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: lost connection, got deauth (urgent help)
Replies: 15
Views: 5357

Re: lost connection, got deauth (urgent help)

I've got the same problem on some distant links. Thus I have clear view between wireless points, not everheaded freqency and signal strength -65/-66 dBm, CCQ 99/95. Despite this I have my link disconnected one time in several days. I using Nstream, static WDS, no encryption, default security profile...
by AlexN
Mon Mar 29, 2010 5:02 pm
Forum: General
Topic: Ethertype of service vlan
Replies: 5
Views: 2174

Sorry for long silence. Your advice looks like working. Thanks a lot :)
by AlexN
Wed Mar 24, 2010 9:26 am
Forum: General
Topic: Ethertype of service vlan
Replies: 5
Views: 2174

Re: Ethertype of service vlan

Yes, I know that. The matter is that I need that frames with service provider tag lived router with ethertype 0x8100 instead of 0x88A8 (default ethertype of service provider vlan in RouterOS). Thank you.
by AlexN
Tue Mar 23, 2010 9:47 am
Forum: General
Topic: Ethertype of service vlan
Replies: 5
Views: 2174

Ethertype of service vlan

Is it possible to change ethertype of service provider vlan from 0x88A8 to 0x8100?
by AlexN
Tue Mar 09, 2010 5:58 pm
Forum: Scripting
Topic: Ping Script
Replies: 2
Views: 6383

Re: Ping Script

Thank's a lot. Helped :D .
by AlexN
Sat Feb 20, 2010 12:17 pm
Forum: General
Topic: PPP authentication with External Radius
Replies: 7
Views: 1154

Re: PPP authentication with External Radius

Looks like just wrong username or password. Your external radius also locates on virtual machine?
by AlexN
Thu Feb 18, 2010 5:28 pm
Forum: General
Topic: Setting up PPTP server default profile afect shaping.
Replies: 2
Views: 556

Re: Setting up PPTP server default profile afect shaping.

The matter is that I must double max-limit if I not using encryption profile.
by AlexN
Thu Feb 18, 2010 3:00 pm
Forum: General
Topic: Setting up PPTP server default profile afect shaping.
Replies: 2
Views: 556

Setting up PPTP server default profile afect shaping.

Hi to all. First of all I want to say thanks to development team of RouterOS for awesome “Swiss knife” for network administrator. The problem, that I have faced, exists (I know exactly) in RoutersOS 3.22, 3.25, 3.30, 4.5. So, I have clients, which authenticate to router (by the way, I used RB433, RB...