Community discussions

Search found 22 matches

by nin
Thu Oct 11, 2018 11:05 pm
Forum: General
Topic: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels
Replies: 250
Views: 89242

Re: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels

The long waiting time makes me so sad! Products and software - this is not a good match. One is good the other is a joke!
by nin
Tue Sep 18, 2018 12:00 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43 [current] is released!
Replies: 148
Views: 28220

Re: v6.43 [current] is released!

3. netinstall CCR -> WORKED!

I am running now 6.43.1 and all went smoothly.
Thanks for your help!
by nin
Mon Sep 17, 2018 10:52 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43 [current] is released!
Replies: 148
Views: 28220

Re: v6.43 [current] is released!

I need to learn about netinstall. It is too late here. Thanks I will come back asap.
by nin
Mon Sep 17, 2018 10:25 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43 [current] is released!
Replies: 148
Views: 28220

Re: v6.43 [current] is released!

2, install separate packages - get ZIP file from download section of mikrotik pages. Upload all needed packages except wireless. After reboot CCR will be running ROS 6.37. I guess you don't need wireless package at all, but if you feel like installing it, install it after ROS is already running upgr...
by nin
Mon Sep 17, 2018 10:21 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43 [current] is released!
Replies: 148
Views: 28220

Re: v6.43 [current] is released!

1. uninstall the extra wireless package, the lower one on your screenshot. -> FAILS.
by nin
Mon Sep 17, 2018 10:20 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43 [current] is released!
Replies: 148
Views: 28220

Re: v6.43 [current] is released!

"The wireless package is installed both in basic bundle and as separate package."
Exactly this should absolutely never be possible!
by nin
Mon Sep 17, 2018 7:33 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43 [current] is released!
Replies: 148
Views: 28220

Re: v6.43 [current] is released!

I cannot upgrade to 6.43. I think something messed up with packets installed - please see the picture!
https://www.imagebanana.com/s/1183/icxyABjR.html

Please help me!

PS. CCR1016-12G
by nin
Tue Apr 17, 2018 5:13 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42 [current]
Replies: 147
Views: 27575

Re: v6.42 [current]

nin - Detect Internet was just a guess. We will look into the problem through support ticket and let you know about the findings. Please provide supout files from both devices within an e-mail to support@mikrotik.com. Strods, wow you support is fast! Your Sergejs B. already helped me! For some reas...
by nin
Tue Apr 17, 2018 2:43 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42 [current]
Replies: 147
Views: 27575

Re: v6.42 [current]

nin - You should send supout file to support. Is it possible that "Detect Internet" feature is enabled on your device? @strods: On the RB450G: user@RB450G] /interface detect-internet> print detect-interface-list: none lan-interface-list: none wan-interface-list: none internet-interface-list: none s...
by nin
Tue Apr 17, 2018 2:20 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42 [current]
Replies: 147
Views: 27575

Re: v6.42 [current]

Hi, just posted this in the v6.41.4 current thread, here again because the problem is still there... (and wasn't with v.6.41.2): I just upgraded 2 minutes ago all of my devices to v6.42 [current]. I have one RB450G (configured as a pure switch) behind my CCR1016-12G router. Thus, the RB450G itself s...
by nin
Tue Apr 17, 2018 12:26 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41.4 [current]
Replies: 37
Views: 9669

Re: v6.41.4 [current]

I just recently upgraded all of my devices to v6.41.4 [current]. I have one RB450G (configured as a pure switch) behind my CCR1016-12G router. Thus, the RB450G itself should not ask for and should not get any IP assigned from the DHCP server (CCR). But since I updated the RouterOS, suddenly my logs ...
by nin
Sun Apr 01, 2018 12:32 am
Forum: General
Topic: CCR & MetaRouter
Replies: 49
Views: 19956

Re: CCR & MetaRouter

bump
by nin
Sun Apr 01, 2018 12:28 am
Forum: General
Topic: OpenVPN SHA256 + UDP
Replies: 55
Views: 22286

Re: OpenVPN SHA256 + UDP

+1, again, again, again it sucks
by nin
Tue Feb 27, 2018 7:53 pm
Forum: General
Topic: CCR & MetaRouter
Replies: 49
Views: 19956

Re: CCR & MetaRouter

Any news?
I am more than ready to use it on my new CCR-1016-12G
by nin
Fri Feb 16, 2018 9:37 pm
Forum: General
Topic: Setup VyprVPN L2TP\IPSEC client with certificate
Replies: 3
Views: 2050

Re: Setup VyprVPN L2TP\IPSEC client with certificate

Any news? I have ordered a CCR and it's time to play with it.
by nin
Mon Jan 22, 2018 7:26 pm
Forum: General
Topic: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels
Replies: 250
Views: 89242

Re: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels

Just wanted to setup another new MT device with openvpn / udp but now I am reading this. It's actually very disappointing to read the whole thread from the beginning guys.
by nin
Sun Jan 14, 2018 6:42 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Rb450G on an hAP ac, weird problems [SOLVED]
Replies: 4
Views: 515

Re: Rb450G on an hAP ac, weird problems [SOLVED]

Hi sebastia and matiaszon, the power supply it was! I wouldn't ever have figured it out by myself as being the culprit of the RB's weird behavior. The thing is, somehow I must have mixed my adapters and accidentally used one with wrong specs. Thanks a lot guys! Everything's fine now. I already start...
by nin
Sun Jan 14, 2018 1:27 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Rb450G on an hAP ac, weird problems [SOLVED]
Replies: 4
Views: 515

Re: Rb450G on an hAP ac, weird problems [SOLVED]

I wish to inform export info and bridge overview for the RB450G and my hAP ac. [1] RB450G /interface bridge add name=bridge1 /interface list add name=WAN add name=LAN /interface wireless security-profiles set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik /interface bridge port add bridge=bridge1...
by nin
Fri Jan 12, 2018 8:07 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Rb450G on an hAP ac, weird problems [SOLVED]
Replies: 4
Views: 515

Rb450G on an hAP ac, weird problems [SOLVED]

Hi my friends, I have got a little problem in a very simple network, shown here. http://img30.imagetwist.com/i/20626/x0o3l39f8fj5.png/network_simplified.png I simply do not see the problem. Most sorry. Your help would be greatly appreciated. I have got in this scenario two MikroTik devices. For deta...
by nin
Mon Mar 15, 2010 8:57 pm
Forum: General
Topic: 100% CPU & high temp [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1761

Re: 100% CPU & high temp [SOLVED]

Thanks for reply.

Winbox reset failed with timeout. I did a hard reset (contact on the R450G board).
CPU load still 100%.

I am preparing for RMA now.
by nin
Sun Mar 14, 2010 1:38 pm
Forum: General
Topic: 100% CPU & high temp [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1761

100% CPU & high temp [SOLVED]

Hi, I am having problems with permanent 100% CPU usage and quite high temperature on my new RB450G router (router behind cable at home). Some information: [admin@RB450G] > /system check-installation checking dhcp package... checking ntp package... checking security package... checking user-manager p...
by nin
Sat Mar 06, 2010 8:05 pm
Forum: General
Topic: Winbox and IPv6
Replies: 13
Views: 5041

Re: Winbox and IPv6

I second this motion.