Community discussions

MikroTik App

Search found 9 matches

by Usogi
Sun Jun 02, 2013 2:37 am
Forum: Scripting
Topic: API problem with VB.net Example
Replies: 8
Views: 4209

Re: API problem with VB.net Example

wow, thats pretty nice. Thank you very much for the info Just for anyone else that using vb.net and wants to use this, heres a quick, simple, example Using session As New TikSession(TikConnectorType.Api) session.Open("192.168.88.10", "admin", "password") Dim api As Connector.Api.IApiConnector = sess...
by Usogi
Sat Jun 01, 2013 11:46 pm
Forum: Scripting
Topic: API problem with VB.net Example
Replies: 8
Views: 4209

API problem with VB.net Example

Hello, I've been messing with a program to log into a router and pull some information over the API. I've been using the VB.net example listed on the wiki here: http://wiki.mikrotik.com/wiki/API_in_VB_dot_NET This works great for most of the things I've done. But with specific things, mostly ones th...
by Usogi
Sun Sep 23, 2012 3:24 am
Forum: General
Topic: Simple Queue Problem. No TX showing
Replies: 12
Views: 9404

Re: Simple Queue Problem. No TX showing

good to know I'm not just doing something silly.

I struggled using the que tree but using mangle to add a connection mark lets me add them to simple ques again. One que for download, one for upload. They both show up as tx but hey, aslong as its working.

Thanks for the help
by Usogi
Wed Sep 12, 2012 12:54 am
Forum: General
Topic: Simple Queue Problem. No TX showing
Replies: 12
Views: 9404

Simple Queue Problem. No TX showing

Hi, I have had a small script that I slap on our many many routerboards and it limits the speed of each interface to whatever I want. It worked like a charm with version 4.2 and 5.6. But now we have upgraded everything to 5.19 and it suddenly only limits RX. We have a bridge named "Intercom" with al...
by Usogi
Mon Apr 09, 2012 4:42 am
Forum: General
Topic: WDS Disconnecting Hangs routerboard
Replies: 3
Views: 841

WDS Disconnecting Hangs routerboard

Hello, I'm having a problem with all of our routerboards and I'm not sure if we just need to deal with it or if there is a fix These setups are all an ap-bridge with 5-10 station-wds around it. Each are set to wds mode=Dynamic Mesh and all works very well for the most part. If one of the station-wds...
by Usogi
Fri May 20, 2011 8:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: XR9 Cards dieing, why?
Replies: 3
Views: 739

Re: XR9 Cards dieing, why?

We are using these: http://store.wisp-router.com/catalog/pa ... tNo=MA9-5N
so no, they are not DC Grounded.

Iv actually never come across DC Grounded antennas before, is this a common practice? Does not having them cause trouble?

Google, here I come!
by Usogi
Fri May 20, 2011 12:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: XR9 Cards dieing, why?
Replies: 3
Views: 739

XR9 Cards dieing, why?

Hello, I have a lot of small wireless networks running 900MHz using XR9 cards, we were using SR9 but have recently been forced to change due to lack of supply. We have about 120 small networks each with 10 or so clients, one AP-Bridge and the rest station-WDS. This has been working for us with the S...
by Usogi
Mon Feb 22, 2010 7:43 pm
Forum: General
Topic: Double Typing through Telnet
Replies: 3
Views: 580

Re: Double Typing through Telnet

so I should have just tried type it out anyway. Even though it shows up as aaddmmiinn it still works! Its very annoying when trying to reprogram this stuff but atleast I can get it done. Still would like some info about it but its not an emergency anymore

Thanks
--Usogi
by Usogi
Mon Feb 22, 2010 7:30 am
Forum: General
Topic: Double Typing through Telnet
Replies: 3
Views: 580

Double Typing through Telnet

Hello, I'v been searching for the answer to this but I'm honestly not sure how to word it so the searching isn't working out so well. I have a remote network setup using RouterOS 4.2. In the past I just telnet to the RouterBoard and from there type "system telnet 192.168.0.10" which connects me to o...