Community discussions

MikroTik App

Search found 18 matches

by soulreaver1
Thu Dec 20, 2018 11:13 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Internet works on the lan side but not on the router itself. [SOLVED]
Replies: 2
Views: 541

Internet works on the lan side but not on the router itself. [SOLVED]

Hi, I have configured the internet on the mikrotik router. It works fine on the lan side, but there is no internet on the router itself (no ping to the internet ex. 8.8.8.8 ) . When I try to ping from terminal I get timeout. When I try to ping from winbox -> tools -> ping with specified src. address...
by soulreaver1
Sun Feb 18, 2018 10:30 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Firewall doesn't work [SOLVED]
Replies: 2
Views: 523

Re: Firewall doesn't work [SOLVED]

Thank you, I've found the reason. The forward chain on this device was not closed (like I do on devices which I configure).
  ;;; drop all on WANs
      chain=forward action=drop connection-state="" in-interface-list=WANs 
      log=no log-prefix="" 
by soulreaver1
Sat Feb 17, 2018 11:15 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Firewall doesn't work [SOLVED]
Replies: 2
Views: 523

Firewall doesn't work [SOLVED]

Hello, I have a Mikrotik Router with configuration I don't understand. There is a first WAN IP which is netmapped to local network. 1 ;;; WAN chain=srcnat action=netmap to-addresses=xxx.241.19.250 src-address=192.168.16.0/24 out-interface=ether13_Netia_WAN log=no log-prefix="" There are some dstnat ...
by soulreaver1
Mon Dec 23, 2013 10:54 am
Forum: General
Topic: How to simulate internet issues on a wifi interface?
Replies: 3
Views: 935

Re: How to simulate internet issues on a wifi interface?

Ok, but it needs to be done only for the wifi interface. Ethernet interface must stay connected to the interent.
by soulreaver1
Fri Dec 20, 2013 1:57 pm
Forum: General
Topic: How to simulate internet issues on a wifi interface?
Replies: 3
Views: 935

How to simulate internet issues on a wifi interface?

I have a RB751G-2HnD with the deafult configuration (I've just changed network to 192.168.1.0). I'm a mobile app developer and I need to test my app in the following scenario: 1. connect device to the wifi network (with the internet). 2. simulate internet interruption (lack of the internet but the d...
by soulreaver1
Fri Aug 16, 2013 10:39 am
Forum: General
Topic: Will hotspot's alogin.html be logged in web-proxy logs?
Replies: 1
Views: 952

Will hotspot's alogin.html be logged in web-proxy logs?

Let's say I have set the hotspot and the web-proxy on MT. Web-proxy logs are redirected to a remote linux server. The question is; will visits on the hotspot's alogin.html page be logged into web-proxy logs? The idea is to count user visits on this page every month.
by soulreaver1
Mon Mar 28, 2011 9:38 pm
Forum: General
Topic: RB1100 freezing problem
Replies: 3
Views: 792

Re: RB1100 freezing problem

What about CPU when routerboard freezes?
Well, I don't really know. I'm log in MT via winbox an then suddenly "router disconnected" message appears. Changing mikrotik software to lastest v.4.17 was done, but without result to my issue.
by soulreaver1
Tue Mar 22, 2011 2:35 pm
Forum: General
Topic: RB1100 freezing problem
Replies: 3
Views: 792

RB1100 freezing problem

Hi, I have a problem with RB1100 with MT v.4.16 installed. Everyday is the same scenario; On random hour MT freezes for some random time (usually 3 - 10 minutes). I can't do anything then; can't login MT, even can't ping it, internet connection is lost and DHCP server doesn't work. After this time (...
by soulreaver1
Thu Mar 10, 2011 10:53 am
Forum: General
Topic: Proxylizer not working with WIKI configuration - NEW PROBLEM
Replies: 7
Views: 2956

Re: Proxylizer not working with WIKI configuration - SOLVED

I have solved this issue. This is the solution if you are getting troubles with "Not valid web proxy log!!!" After debug the code and see the mysql.pipe file the problem is that the last version of Syslog-NG don't project the string "web-proxy,account" to the pipe, so the $rawlog[] depending variab...
by soulreaver1
Tue Sep 14, 2010 5:25 pm
Forum: General
Topic: [proxylizer] problem with reports
Replies: 1
Views: 783

[proxylizer] problem with reports

Hi all. I have problem with creating reports on proxylizer. I'm running on proxylizer Vmware image downloaded from here: http://www.mikrotik.com/download/proxylizer_vmware_image.zip . Proxylizer web interface status shows: HIT/MISS ratio : 2.95 % Total domain count : 1220 Total hit count : 34185 Old...
by soulreaver1
Fri May 14, 2010 4:34 pm
Forum: The Dude
Topic: network map - no labels
Replies: 11
Views: 2124

Re: network map - no labels

So, this could be the reason... Maybe someone would know is there a possibility to upload fonts to Dude through ssh (secure copy)? Another words if I would know direct patch to Dude "files" folder, I would try to upload fonts by secure copy.
by soulreaver1
Fri May 14, 2010 12:32 pm
Forum: The Dude
Topic: network map - no labels
Replies: 11
Views: 2124

Re: network map - no labels

It seems there is no enough space on the disk for it. But in this case why is still 5% free, and why can't upload fonts using Dude, while uploading using winbox or pscp isn't a big problem? Where can I find some information about "the Dude" disk requirement. I can't belive that Dude leaves 5% free,...
by soulreaver1
Fri May 14, 2010 10:29 am
Forum: The Dude
Topic: network map - no labels
Replies: 11
Views: 2124

Re: network map - no labels

Here are my resources and package screens
package list.png
resources.png
I'm curious is there any other way to upload fonts to Dude "files" section. When I trying to upload fonts using Dude I got this:
dude_files_upload.png
by soulreaver1
Thu May 13, 2010 10:58 am
Forum: The Dude
Topic: network map - no labels
Replies: 11
Views: 2124

Re: network map - no labels

after Dude installation - 5% free.
by soulreaver1
Wed May 12, 2010 2:52 pm
Forum: The Dude
Topic: network map - no labels
Replies: 11
Views: 2124

Re: network map - no labels

Dude 3.6
by soulreaver1
Wed May 12, 2010 9:58 am
Forum: The Dude
Topic: network map - no labels
Replies: 11
Views: 2124

Re: network map - no labels

When I connecting to the local server (my notebook) everything is fine (there are fonts and other files in "Files" section, but when I connecting to remote Dude server (on mikrotik routerboard) there are no labels as mentioned before. Another suprise is there are no files in "Files" section in Dude,...
by soulreaver1
Tue May 11, 2010 12:34 pm
Forum: The Dude
Topic: network map - no labels
Replies: 11
Views: 2124

network map - no labels

Hi,
I have a problem with "the dude 3.6" on RB500R5. I've no device labels on my network map (you can see in attachment). Mikrotik OS ver.3.7. I've already tried to reinstall and reboot few times without any results...
Local.png