Community discussions

MikroTik App

Search found 66 matches

by maxstel
Mon Jul 08, 2013 5:14 pm
Forum: General
Topic: DNS flood answering despite filter rules!
Replies: 7
Views: 2583

Re: DNS flood answering despite filter rules!

This drops udp port 53 (dns request) packets to your router from the internet only. /ip firewall filter add chain=input dst-port=53 protocol=udp in-interface=ether1 action=drop move X 0 Replace ether1 with your WAN interface if that is not it, and the X with the line number of this new rule. That m...
by maxstel
Mon Jul 08, 2013 4:36 pm
Forum: General
Topic: DNS flood answering despite filter rules!
Replies: 7
Views: 2583

Re: DNS flood answering despite filter rules!

And what about disable and enable the needed rule, would that fix the issue
No... It doesn't work... :shock:
by maxstel
Sat Jul 06, 2013 5:12 pm
Forum: General
Topic: DNS flood answering despite filter rules!
Replies: 7
Views: 2583

DNS flood answering despite filter rules!

Hi everybody, I would like to share a very strange behavior of filters rules on my router today (RB2011 - ROS 6.1) Yesterday evening I was flooded for some times by dns requests. I was out, so I see it on the graphs and from logs... Today similar things happened, but I was in front of the monitor......
by maxstel
Mon Jun 24, 2013 12:11 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Can you believe this?
Replies: 5
Views: 2352

Re: Can you believe this?

Great luck and congrats on the clean up job but PLEASE record videos in horizontal orientation, plus whatever compression you are using is baaaad, 63mb for a 30 sec video.
Quote... :shock:
by maxstel
Mon Jun 24, 2013 11:31 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Groove-5Hn, SXT, others --> Availability
Replies: 18
Views: 4451

Re: Groove-5Hn, SXT, others --> Availability

It's the same in Italy... We asked to our two distributors for Groove Metal and CCR16... No delivery from MikroTik scheduled....
by maxstel
Wed Jun 12, 2013 1:47 pm
Forum: General
Topic: [Feature Request] - Support RFC6164
Replies: 5
Views: 2219

Re: [Feature Request] - Support RFC6164

in RouterOS you use /128 addresses similar to /32 addresses in ipv4. That is, if you set up routing and all you want is to add mangement ipv6 address on the router or on the tunnel interface. Else LL address can be used. Hello janisk can you please explain (or post some link on regard) on how to us...
by maxstel
Tue Jun 04, 2013 12:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Groove Metal - abnormal power consumption
Replies: 3
Views: 2432

Re: Groove Metal - abnormal power consumption

please check what voltage is at the groove and what data rate is in use.

If data rates are basic and voltage is low, consumption could be that high.
Thanks Janisk,
wlan disabled... system reset-configuration just done... Always high consuption...
Temperature very hot just after 10 minutes...
by maxstel
Tue Jun 04, 2013 11:59 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Groove Metal - abnormal power consumption
Replies: 3
Views: 2432

Groove Metal - abnormal power consumption

Hi everybody,
we have a Groove Metal with a weird power consuption...

Do I have to ask for replacement? ;)

Bye!
by maxstel
Fri May 31, 2013 7:49 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Route OSPF error: Discarding packets
Replies: 11
Views: 7196

Re: Route OSPF error: Discarding packets

On another topic, I don't remember where, I read that this problem could be related to designated router decisions...
I've changed priority on routers with this error some days ago and errors disappeared...

RouterOS 5.x (some 5.22, 5.24 and 5.25)
by maxstel
Wed May 22, 2013 12:31 pm
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 74009

Re: v6.0 released [scan-list]

Sorry guys, what exactly does it mean this message? Don't enter Scan-list with commas. Use the "down arrow" to add more fields. As an alternative, you can make a channel list in the "Channels" section, then use the channel list name in this field. Understood! Thanks as always, Normis. Sorry to both...
by maxstel
Wed May 22, 2013 12:08 pm
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 74009

Re: v6.0 released [scan-list]

Sorry guys,
what exactly does it mean this message?
by maxstel
Mon Apr 29, 2013 3:14 pm
Forum: The Dude
Topic: IPv6 support in Dude
Replies: 16
Views: 8744

Re: IPv6 support in Dude

I'm totally agree with Nest. I would pay to have a new tool supporting IPv6 and other new features...
Normix, please, give us some good news... :D

Thanks!!
by maxstel
Tue Apr 09, 2013 1:00 pm
Forum: General
Topic: IPv6 simple configuration doesn't seem to work...
Replies: 3
Views: 894

Re: IPv6 simple configuration doesn't seem to work...

There is a bung in console, when you ping some short ipv6 addresses it thinks that it is MAC address.
Try to ping from winbox.
Oh, god! :shock:

Thank you!
by maxstel
Tue Apr 09, 2013 12:47 pm
Forum: General
Topic: IPv6 simple configuration doesn't seem to work...
Replies: 3
Views: 894

Re: IPv6 simple configuration doesn't seem to work...

I've done 1 step forward... If ping is done to 2001:db8::2 [admin@R1] > / ping 2001:db8::2 HOST SIZE TTL TIME STATUS timeout timeout timeout ------------------------------------------------------- Il ping is done to 2001:db8 :0: :2 [admin@R1] > / ping 2001:db8:0::2 HOST SIZE TTL TIME STATUS 2001:db8...
by maxstel
Mon Apr 08, 2013 2:56 pm
Forum: General
Topic: IPv6 simple configuration doesn't seem to work...
Replies: 3
Views: 894

IPv6 simple configuration doesn't seem to work...

Sorry for this very dumb question, but I really don't understand... 2 RB750 (brand new!) with ROS 5.24 system reset no-default=yes and reboot on both follow instruction at this link http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IPv6/Address On RB750-01 /ipv6 address add address=2001:DB8::1/64 interface=ether...
by maxstel
Sun Apr 07, 2013 12:58 pm
Forum: General
Topic: VLAN problem with ROS6rc12?
Replies: 1
Views: 1442

VLAN problem with ROS6rc12?

Hi guys, I've experienced a weird problem... Two x86. Router A ROS5.22 - Router B ROS5.24. Connected through eth1 and VLAN ID1648. Everything works fine. They ping each others through IPs on VLAN... On Router B installed upgrade to ROS6rc12. No more communication on VLAN... Only on eth (moved IP on ...
by maxstel
Tue Oct 09, 2012 12:45 pm
Forum: General
Topic: x86 - ROS 5.14 randomly crash on VMWare
Replies: 21
Views: 6179

Re: x86 - ROS 5.14 randomly crash

Today vmware crash again caused by mikrotik routeros (now 4.17). Seems this also doesn't work stable... Really too bad mikrotik seems to doesn't care about vmware environments since most current version also causing crashes in vmware 5.1. Maybe it's a pure vmware issue, if so i hope it will be fixe...
by maxstel
Sun Sep 30, 2012 12:02 pm
Forum: General
Topic: x86 - ROS 5.14 randomly crash on VMWare
Replies: 21
Views: 6179

Re: x86 - ROS 5.14 randomly crash

I can assure that is NOT a problem from the IRQ sharing... I removed the interface, but server still reboot... Any answer from MikroTik guys? Any suggestion? Thanks again... Had same problem with xeon multi CPU x86 in 5.18 MT solve the problem try it (but if u using MT on vmware dont know) disable ...
by maxstel
Fri Sep 28, 2012 9:46 am
Forum: General
Topic: x86 - ROS 5.14 randomly crash on VMWare
Replies: 21
Views: 6179

Re: x86 - ROS 5.14 randomly crash

Same problem here, with Vmware 5.1 and Intel core i7
RouterOS version?
With 4.17 no problem at all...
by maxstel
Tue Aug 28, 2012 12:49 pm
Forum: General
Topic: x86 - ROS 5.14 randomly crash on VMWare
Replies: 21
Views: 6179

Re: x86 - ROS 5.14 randomly crash

No one from MikroTik?
Thanks...
by maxstel
Tue Aug 21, 2012 7:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Dimensions OmniTIK UPA-5HnD
Replies: 1
Views: 669

Dimensions OmniTIK UPA-5HnD

Hi guys,
just like to tell I think you that the dimensions on the PDF here http://routerboard.com/pdf/377/omnitik-upa-5hnd.pdf are completely wrong.
It says 177x44x44, but on the PDF of the other OmniTIK are 368x125x55mm.

Bye!
by maxstel
Fri Aug 17, 2012 10:15 am
Forum: General
Topic: x86 - ROS 5.14 randomly crash on VMWare
Replies: 21
Views: 6179

Re: x86 - ROS 5.14 randomly crash

What cards do you have in the machine? I had a i2600 doing the same thing on 5.1, however I stopped the router and change the network adapters in ESXi 4.1.0 from flexible to e1000 (cards I'm using) and the resources went from up near 80-90% down to 20-30%. I had 3 VM with ROS. 2 of them with ROS 4....
by maxstel
Thu Aug 16, 2012 7:11 pm
Forum: General
Topic: x86 - ROS 5.14 randomly crash on VMWare
Replies: 21
Views: 6179

Re: x86 - ROS 5.14 randomly crash

I can assure that is NOT a problem from the IRQ sharing...
I removed the interface, but server still reboot...
Any answer from MikroTik guys? Any suggestion?

Thanks again...
by maxstel
Mon Aug 13, 2012 7:58 pm
Forum: General
Topic: x86 - ROS 5.14 randomly crash on VMWare
Replies: 21
Views: 6179

x86 - ROS 5.14 randomly crash on VMWare

Hi everybody, I have an x86 machine (on VMWare 4) that sometime crashes. I've already tested different router os version (5.19 too) but with no success. I have another x86 machine working fine with 4.17. Any idea? The only weird thing is this IRQ sharing resources (see image) for 2 ether interfaces....
by maxstel
Fri Jun 29, 2012 12:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nv2 RouterPC and ver 5.16
Replies: 3
Views: 866

Re: Nv2 RouterPC and ver 5.16

Does RouterOS ver 5.16 support Nv2 on x86 / RouterPC?

Thanks.
Personal I haven't done tests, but if you install compatible wireless card, I think you should be able to use NV2 on x86...
by maxstel
Fri Jun 29, 2012 12:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Backing up / restoring
Replies: 4
Views: 1257

Re: Backing up / restoring

Use the export command.
Export compact file %name%
then
import %file%
on the new box.
Just a note: "export compact" works only from RouterOS 5.12... In case the RB450 has an older version of RouterOS you must update (the new one too, I would suggest...)
by maxstel
Fri Jun 29, 2012 11:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Random reboot RB433+R52Hn
Replies: 6
Views: 1425

Re: Random reboot RB433+R52Hn

Ok Normund...
As soon as I get the device, which has been replaced, I'll send the files to the support...

Thank you
by maxstel
Fri Jun 29, 2012 10:42 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Random reboot RB433+R52Hn
Replies: 6
Views: 1425

Re: Random reboot RB433+R52Hn

No one? Normund? Sergejs?
by maxstel
Wed Jun 27, 2012 3:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Random reboot RB433+R52Hn
Replies: 6
Views: 1425

Re: Random reboot RB433+R52Hn

What version of RouterOS you using? Try 5.18 what version of routerboot have your rb433? /system routerboard print and insert result. Mark At first point I have installed ROS 5.18. After first reboot, I downgraded to 5.14 just because I have other similar device with that version of RouterOS workin...
by maxstel
Wed Jun 27, 2012 1:05 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Random reboot RB433+R52Hn
Replies: 6
Views: 1425

Re: Random reboot RB433+R52Hn

The device, after reboot, create the file autosupout.rif...
What does it mean? System failure?
by maxstel
Wed Jun 27, 2012 11:07 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Random reboot RB433+R52Hn
Replies: 6
Views: 1425

Random reboot RB433+R52Hn

Hi guys, we don't have many RB433 with R52Hn on board in our network. But, some of them, randomly, reboot with apparently no reason... We tried a lot of things (change power supply, check cables, check power strip) but we don't understand why, sometimes, some devices keep to reboot itself. Do you ha...
by maxstel
Sat Jun 23, 2012 7:19 pm
Forum: General
Topic: Virtual AP and NV2
Replies: 48
Views: 17804

Re: Virtual AP and NV2

Mine too... :|
by maxstel
Fri Jun 22, 2012 5:32 pm
Forum: General
Topic: Export compact (new in v5.12)
Replies: 76
Views: 37203

Re: Export compact (new in v5.12)

update to latest RouterOS i did export compact on 5.18 and there interface creation is before ip settings. In my "export compact" rsc file (ROS 5.15), the eoip tunnel is set on lines 11, 12, 13. .................................................................................. # jan/02/1970 00:01:1...
by maxstel
Fri Jun 22, 2012 12:29 pm
Forum: General
Topic: Export compact (new in v5.12)
Replies: 76
Views: 37203

Re: Export compact (new in v5.12)

no interface named 012-eoip-tunne exist when neighbour discovery entries are executed?
Nop...
The interface are created on lines 11, 12 and 13:

/interface eoip
add mac-address=02:29:0E:84:41:8D name=012-eoip-tunnel remote-address=\
172.32.10.254 tunnel-id=12
by maxstel
Fri Jun 22, 2012 10:52 am
Forum: General
Topic: Export compact (new in v5.12)
Replies: 76
Views: 37203

Re: Export compact (new in v5.12)

Another problem with export compact. Two routers. Both RB433 with 2 wlan and ROS 5.15. Import stops at this section: /ip neighbor discovery at this line set 012-eoip-tunnel disabled=yes Without this line, everything works fine... Of course discovery on some interfaces is disabled by default, so in t...
by maxstel
Thu Jun 21, 2012 1:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: OmniTIK and PoE out
Replies: 2
Views: 1208

Re: OmniTIK and PoE out

poe-out indicating reverse LED order is not ok, however there nothing can be done to fix that as these leds are hard wired thought the PCB. However we will have soon new firmware for poe-out controller and that will bring port monitoring within RouterOS, so LEDs will become redundant. Oooook! Thank...
by maxstel
Thu Jun 21, 2012 11:42 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Default configuration for AP devices
Replies: 11
Views: 3460

Re: Default configuration for AP devices

Yes, please, remove the filter rules "drop" from firewall for ETH1!! If I forgot to use "no-default=yes" on reset, I could get in trouble on single port (PoE) connection device. Thanks Sorry I'm a little bit out of topic because I was talking about multi-ethernet devices like 750, 751, OmniTIK... T...
by maxstel
Thu Jun 21, 2012 11:37 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: router board 751
Replies: 2
Views: 929

Re: router board 751

Hi, Have you see this: RB 751U has 3 built-­‐in wireless antennas • Chain0 o one antenna for TX o one antenna for RX • Chain1 o one antenna for TX/RX o MMCX connector for external antenna To enable the external MMCX connector, set „antenna mode: antenna-­‐b” in RouterOS wireless settings, in the HT ...
by maxstel
Thu Jun 21, 2012 11:27 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Default configuration for AP devices
Replies: 11
Views: 3460

Re: Default configuration for AP devices

Yes, please, remove the filter rules "drop" from firewall for ETH1!!
If I forgot to use "no-default=yes" on reset, I could get in trouble on single port (PoE) connection device.

Thanks

Sorry I'm a little bit out of topic because I was talking about multi-ethernet devices like 750, 751, OmniTIK...
by maxstel
Thu Jun 21, 2012 11:20 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: OmniTIK and PoE out
Replies: 2
Views: 1208

OmniTIK and PoE out

Hi everybody, I'm trying to understand how this feature work... We have some OmniTIK UPA-5HnD and we want to connect some other RB (750 and/or SXT) to PoE out ether ports. Fist of all I've upgraded OmniTIK from 5.8 to 5.15 because in winbox the "PoE Out" option was not present. After OmniTIK reboot ...
by maxstel
Thu Jun 07, 2012 10:45 am
Forum: General
Topic: Restore default filter rules hotspot
Replies: 4
Views: 1039

Re: Restore default filter rules hotspot

simply remove the rest of them, and run hotspot setup again, it will create them
Yep, I did it... Thanks Normis... ;)
by maxstel
Wed Jun 06, 2012 5:58 pm
Forum: General
Topic: Restore default filter rules hotspot
Replies: 4
Views: 1039

Re: Restore default filter rules hotspot

by maxstel
Wed Jun 06, 2012 5:31 pm
Forum: General
Topic: Restore default filter rules hotspot
Replies: 4
Views: 1039

Re: Restore default filter rules hotspot

Hi guys,
I've removed accidentally some default (dynamic) rules on a hotspot... Is there some way to restore it, without re-install hotspot?

Thanks
Bump... ? :shock:
by maxstel
Wed Jun 06, 2012 5:27 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP problem with 5.17 - Dude 3.6
Replies: 4
Views: 2331

Re: SNMP problem with 5.17 - Dude 3.6

Try setting a network range in the addresses for the community.
We had a similar problem with cacti, until I figured out you had to put something in the addresses option.

Richard
Yes, it worked!

Thanks!
by maxstel
Wed Jun 06, 2012 4:48 pm
Forum: General
Topic: Restore default filter rules hotspot
Replies: 4
Views: 1039

Restore default filter rules hotspot

Hi guys,
I've removed accidentally some default (dynamic) rules on a hotspot... Is there some way to restore it, without re-install hotspot?

Thanks
by maxstel
Wed Jun 06, 2012 3:59 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP problem with 5.17 - Dude 3.6
Replies: 4
Views: 2331

SNMP problem with 5.17 - Dude 3.6

Hi everybody... Is it normal that all devices with 5.17 don't show SNMP information on Dude map? With 5.16 on same devices, no problem...
by maxstel
Wed Jun 06, 2012 3:56 pm
Forum: General
Topic: Export compact (new in v5.12)
Replies: 76
Views: 37203

Re: Export compact (new in v5.12)

maxstel, perhaps one of the pre-release 5.16 version was installed on your router.
Install MikroTik RouterOS 5.17 on both routers and address=0.0.0.0/0 and tls options are available there.
Thank you Sergejs... I will try asap... ;)
by maxstel
Wed Jun 06, 2012 2:15 pm
Forum: General
Topic: Export compact (new in v5.12)
Replies: 76
Views: 37203

Re: Export compact (new in v5.12)

My experience using export compact. Two RB 711. RouterOS 5.16 on both board. Basic configuration applied on the first (ip on interfaces, wireless link configuration, dhcp client, OSPF). Import on the second RB (after /system routerboard reset-configuration no-default=yes) and I got this error: [line...
by maxstel
Tue Apr 24, 2012 10:57 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Security Essentials going crazy (torrent RouterOS 5.15)?
Replies: 4
Views: 1466

Re: Security Essentials going crazy (torrent RouterOS 5.15)?

Use virustotal.com to be sure about false positives.

https://www.virustotal.com/file/cb86e8e ... 335251866/
Good link!
Thank you! ;)
by maxstel
Mon Apr 23, 2012 11:58 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Security Essentials going crazy (torrent RouterOS 5.15)?
Replies: 4
Views: 1466

Re: Security Essentials going crazy (torrent RouterOS 5.15)?

use less paranoid antivirus :) there is no virus there
I know Normund that there is no virus I was just asking because, in a couple of year of torrent and updates, this is the first time...
Just added everything with word mikrotik in the white list... :p

Thanks
Bye!
by maxstel
Mon Apr 23, 2012 11:51 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Security Essentials going crazy (torrent RouterOS 5.15)?
Replies: 4
Views: 1466

Security Essentials going crazy (torrent RouterOS 5.15)?

Hi guys, I've downloaded yesterday the torrent of the latest release of RouterOS and everything was fine. Today, from another PC, I'm downloading the same torrent, but my antivirus (Microsoft Security Essential, the same of the other PC) is telling me about a potential security risk... Is my compute...
by maxstel
Tue Mar 20, 2012 12:32 am
Forum: General
Topic: MUM Europe 2012 in Poland
Replies: 88
Views: 18137

Re: MUM Europe 2012 in Poland

Hi everybody, I've really enjoyed time spent in Poland MUM. Every single day was a surprise. Especially the first 3 days (for the Training The Trainer course)... :D I'm very happy to have meet Normis and the other guys (Janis and Sergejs in primis). Is there some way to see most of the pictures take...
by maxstel
Mon Feb 13, 2012 8:03 pm
Forum: General
Topic: Who is coming to the MUM ?
Replies: 21
Views: 4535

Re: Who is coming to the MUM ?

I'll be there!!
First MUM for me too!
And before MUM, TRAINER Course! I can't wait... ;)
by maxstel
Fri Feb 10, 2012 6:30 pm
Forum: General
Topic: Kernel panic - error on x86. RouterOS doesn't start
Replies: 1
Views: 1435

Kernel panic - error on x86. RouterOS doesn't start

Hi, I have built a new x86 server and I'd like to use an HD that was previous installed on an obsolete server (with a Level 6 license). RouterOS has started only one time (the first boot), but after a system reset-configuration it stop at boot with this error: "Loadin system with initrd mknod: 00000...
by maxstel
Fri Feb 10, 2012 8:53 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Nat and PPTP issues
Replies: 2
Views: 1494

Re: Nat and PPTP issues

I have a Fritz box ADSL 10 Meg down and 1 Meg up with a Mikrotik RB450 behind it. My problem is I src-nat all outgoing traffick, which works well. I now added a Polycom ip video conference unit to the ethernet 3 port. All connections from this unit works well, but the moment I add a destination nat...
by maxstel
Mon Jan 23, 2012 6:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless Country: Saudi Arabia (routerOS 4.17)
Replies: 4
Views: 2399

Re: Wireless Country: Saudi Arabia (routerOS 4.17)

What frequency you run on your link? I gues 5Ghz band, Saudi Arabia don't support the 5ghz band by regulatory driver. If u wanna use it, leave Country to no_country_set
Yes, 5Ghz... Do you know where I can find some documentation about Wireless Regularization on Saudi Arabia?

Thanks again...
by maxstel
Mon Jan 23, 2012 2:12 pm
Forum: General
Topic: Quickset (new in v5.12)
Replies: 76
Views: 49274

Re: Quickset (new in v5.12)

Please add pppoe client configuration. It will be easy for our technicians to configure pppoe in CPEs thanks for suggestion! what settings do you usually configure? interface, user/pass and service name? of if PPPoE is always on the WAN port, maybe user/pass is enough (use empty service name)? For ...
by maxstel
Mon Jan 23, 2012 1:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless Country: Saudi Arabia (routerOS 4.17)
Replies: 4
Views: 2399

Wireless Country: Saudi Arabia (routerOS 4.17)

Hi everybody, I'm trying to set up a wireless link compliant to Kingdom of Saudi Arabia, but every time a set the Country in wireless proprieties an error windows is displayed: "Couldn't change interface <wlan1> - bad band and/or channel, see "wireless info" for supported channels". :shock: Is there...
by maxstel
Mon Dec 12, 2011 5:34 pm
Forum: General
Topic: EOIP tunnel problem after upgrade to 5.10
Replies: 5
Views: 1005

Re: EOIP tunnel problem after upgrade to 5.10

broken in 5.10, fixed in 5.11
Problem solved for us (server 5.11 - client 5.8)!!

Thanks!!
by maxstel
Mon Dec 12, 2011 5:13 pm
Forum: General
Topic: EOIP tunnel problem after upgrade to 5.10
Replies: 5
Views: 1005

Re: EOIP tunnel problem after upgrade to 5.10

Hi,

Right after upgrading 4.17 to 5.10 all eoip tunnels between mikrotik routers stop working what's happened, is there any problem between this to versions? i changed it to ipip and its worked.
Same problem for us!!
by maxstel
Mon Dec 12, 2011 4:42 pm
Forum: General
Topic: RB 1200 PPPoE Sessions
Replies: 5
Views: 1216

Re: RB 1200 PPPoE Sessions

We use a RB1200 as PPPoE server.
ROS version: 5.8
About 70/80 simple queue simultaneously
No traffic shaping
External radius
A few filter rules

CPU: 30-50%

I don't think it will manage 500 users...

Bye
by maxstel
Sat Dec 03, 2011 3:12 pm
Forum: General
Topic: Moving License 6 from an old x86 to a newest one
Replies: 2
Views: 642

Re: Moving License 6 from an old x86 to a newest one

License is always "attached" to the disk. You can move the licence together with the disk - it's the only option. If the hard drive is broken, you can ask for a "replacement key" (it can cost few $) to install it on a new one - but MikroTik can ask you to send them the broken one :). The rest of ha...
by maxstel
Sat Dec 03, 2011 2:31 pm
Forum: General
Topic: Moving License 6 from an old x86 to a newest one
Replies: 2
Views: 642

Moving License 6 from an old x86 to a newest one

Hi everybody,
we have 2 x86 computer with ROS license 6 on board. We would like to replace both machine with a couple of newest servers.
Question: can I move the license?
Of course the old servers will be dismissed...

Thanks in advance...
by maxstel
Thu Feb 10, 2011 11:49 am
Forum: General
Topic: Multiple PPPoE authentication for RB450
Replies: 2
Views: 626

Re: Multiple PPPoE authentication for RB450

I did it with metarouters... Thanks anyway...

Bye
by maxstel
Mon Jan 17, 2011 12:20 pm
Forum: General
Topic: Multiple PPPoE authentication for RB450
Replies: 2
Views: 626

Re: Multiple PPPoE authentication for RB450

A little help? Something not clear in my question? :(
by maxstel
Tue Jan 11, 2011 11:48 am
Forum: General
Topic: Multiple PPPoE authentication for RB450
Replies: 2
Views: 626

Multiple PPPoE authentication for RB450

Hi everybody, I have a question for all RouterOS masters. This is the situation: Usually we install a CPE per customer with a PPPoE client doing authentication and DHCP server on ethernet. So customer just have to connect one or more computer in dhcp mode... In some cases with a single CPE we would ...