Community discussions

Search found 17 matches

by bmv
Wed Oct 25, 2017 7:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS317-1G-16S+RM MPLS Support
Replies: 53
Views: 14186

Re: CRS317-1G-16S+RM MPLS Support

Damn.
Haven't tried SW/OS, but does this support VLANs?

We basically are after 10Gb switch, with good VLAN support, LACP, RSTP. Nothing layer 3.
Both features are supported on CRS317-1G-16S+ :
https://wiki.mikrotik.com/wiki/SwOS/CRS317
No Q-in-Q support though in SwOS. :(
by bmv
Wed Oct 25, 2017 7:14 pm
Forum: SwOS
Topic: Service VLAN on swOS
Replies: 3
Views: 1555

Re: Service VLAN on swOS

+1.
Surely QinQ is something standard to implement
by bmv
Wed Oct 25, 2017 4:03 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS317-1G-16S+RM MPLS Support
Replies: 53
Views: 14186

Re: CRS317-1G-16S+RM MPLS Support

Damn.
Haven't tried SW/OS, but does this support VLANs?

We basically are after 10Gb switch, with good VLAN support, LACP, RSTP. Nothing layer 3.
by bmv
Wed Oct 25, 2017 3:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS317-1G-16S+RM MPLS Support
Replies: 53
Views: 14186

Re: CRS317-1G-16S+RM MPLS Support

Is LACP supported with VLANs on CRS317-1G-16S+RM using the new bridge method?
If so how?

Essentially, trunking VLANs over LACP (hardware based) and then also using the same VLANs for tagging or native on the various SFP+ ports?
by bmv
Thu Nov 24, 2016 11:53 pm
Forum: General
Topic: Report "Delegated-IPv6-Prefix" attribute for PPPoE
Replies: 200
Views: 39630

Re: Report "Delegated-IPv6-Prefix" attribute for PPPoE

And I asked and this was their response to me!!
"We are aware of this feature implementation. We will see what we can do."
by bmv
Mon Nov 14, 2016 12:24 am
Forum: General
Topic: Report "Delegated-IPv6-Prefix" attribute for PPPoE
Replies: 200
Views: 39630

Re: Report "Delegated-IPv6-Prefix" attribute for PPPoE

Great! Make please support "Delegated-IPv6-Prefix"
YES.
This is what we are waiting for.

When will this be available.

IPv4 can run for ever.
Mikrotik could help us massively by enabling this RADIUS attribute.

https://tools.ietf.org/html/rfc4818
by bmv
Tue Sep 13, 2016 10:55 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Traffic Flow ( netflow) Autonomous system information
Replies: 44
Views: 12265

Re: Traffic Flow ( netflow) Autonomous system information

+1.
Have enquired separately on this forum before about this I believe.
by bmv
Tue Apr 26, 2016 11:09 am
Forum: General
Topic: Set Mikrotik-Delegated-IPv6-Pool RADIUS reply with prefix not IPv6 Pool name
Replies: 1
Views: 1331

Set Mikrotik-Delegated-IPv6-Pool RADIUS reply with prefix not IPv6 Pool name

Hi, We want to dual-stack customers via PPPoE. We wish to statically assign customer's IPv4 and IPv6 addresses via RADIUS. With IPv4 this is working. IPv6 is not. It seems as though we have to use the Mikrotik-Delegated-IPv6-Pool RADIUS attribute, however from testing, this will only work when you s...
by bmv
Tue Apr 26, 2016 11:04 am
Forum: General
Topic: Report "Delegated-IPv6-Prefix" attribute for PPPoE
Replies: 200
Views: 39630

Re: Report "Delegated-IPv6-Prefix" attribute for PPPoE

We really need to set this field via RADIUS manually. We can't assign the name via RADIUS. We need to assign the specific /64 prefix via RADIUS. Otherwise we have to log onto each router, add a pool with a specific name, and then add the RADIUS group against the customer. This is an extra step which...
by bmv
Tue Sep 29, 2015 4:57 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: FTC fiber to copper converter
Replies: 22
Views: 8032

Re: FTC fiber to copper converter

We have tried the following SFPs in the FTC without success.
TP-LINK: TL-SM321A, TL-SM321B, TL-SM311LS.

Has anyone else had joy with non-Mikrotik SFPs?

Also, what is the red LED?
by bmv
Wed Jul 01, 2015 9:58 am
Forum: General
Topic: Leap second bug present on TILE devices?
Replies: 49
Views: 10338

Re: Leap second bug present on TILE devices?

I can confirm we suffered from this problem at the stroke of 00:00 GMT. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?p=488659#p488659 2 of our 3 CCRs failed and required a hard power cycle to function again. All CCRs are on 6.27 and have the NTP package installed, including the 1 that stayed online. Not ...
by bmv
Wed Jul 01, 2015 9:53 am
Forum: General
Topic: Leap Second insertion
Replies: 7
Views: 1555

Re: Leap Second insertion

We also had 2 of our 3 CCR1036's fail at exactly 00:00 GMT (01:00 BST). 1 CCR1036 stayed online however. They are on 6.27. We can only bring them back online with a hard power cycle. The LCD screen would not light up, and no traffic to or from the router. NTP was configured on all. Everything is bac...
by bmv
Sat May 16, 2015 1:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S SFP port Strange behaviour
Replies: 1
Views: 878

Re: CCR1036-12G-4S SFP port Strange behaviour

Hi, We're also getting 4-7% packet loss using S-31DLC20D and CCR1036-12G-4S. SFP1: S-85DLC05D (MM multimode) SFP2: S-31DLC20D (SM single mode) I posted a new article on this yesterday: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=96834 Our problems started after the CCR was powered off incorrectly ...
by bmv
Sat May 16, 2015 1:56 am
Forum: General
Topic: Packet loss to downstream router connected to CCR1036-12G-4S after power cut
Replies: 0
Views: 397

Packet loss to downstream router connected to CCR1036-12G-4S after power cut

Hi, We suffered a mains power outage earlier and this took offline our CCR1036-12G-4S in an uncontrolled fashion. The CCR1036-12G-4S has three connections. SFP1 (Mikrotik MM 1Gb module): Upstream connection to Internet SFP2 (Mikrotik SM 1Gb module): Downstream to RB1100AHx2 PPPoE NAS router ETH6 (1G...
by bmv
Mon Mar 18, 2013 9:15 am
Forum: General
Topic: Problem running PPPoE Server for conn over 2,5 Mbps
Replies: 7
Views: 1437

Re: Problem running PPPoE Server for conn over 2,5 Mbps

Sounds like the simple queues are getting approximately 85% of their scheduled bandwidth for a single stream. I don't use simple queues, so I'm not sure why that is. We use queue tree. But with queue tree, (we especially), would have to enable con tracking, packet marketing, routing marketing, and ...
by bmv
Sun Mar 17, 2013 10:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Can I run same frequency on same RouterBoard.
Replies: 4
Views: 845

Re: Can I run same frequency on same RouterBoard.

I want to know, using RB433AH routerboard with 2 r52h wireless card. Is it possible to use same frequency "2484" on 2.4Ghz with same band for point to multipoint network through sector antenna at same location. No. You can, but the performance will be rubbish! They will interfere with each other. Y...
by bmv
Sun Mar 17, 2013 10:51 pm
Forum: General
Topic: Problem running PPPoE Server for conn over 2,5 Mbps
Replies: 7
Views: 1437

Re: Problem running PPPoE Server for conn over 2,5 Mbps

I also get this issue with clients connecting via PPP from UBNT radios and using RADIUS AAA with MK routers. I sell 30 Mbps down and 5 Mbps up to the customer. I set the RADIUS rate-limit slightly higher at 35 Mbps down and 6 Mbps up. (RADIUS mikrotik-rate-limit is set to: 6M/35M.) When clients run ...