Community discussions

Search found 54 matches

by mm690
Wed Dec 28, 2011 5:45 am
Forum: General
Topic: Serious request for the new year.....
Replies: 10
Views: 2820

Re: Serious request for the new year.....

This is happening on dozens of my boards, as discussed by other users. This is a hardware/software issue. Older boards do not get packet loss, drop in bandwidth between two boards via ethernet, mismatch in ethernet link status and port flapping.. You see, this is the problem. I can find dozens of po...
by mm690
Sun Dec 25, 2011 9:27 am
Forum: General
Topic: Serious request for the new year.....
Replies: 10
Views: 2820

Serious request for the new year.....

Do you think it would be possible to maybe stop entirely what you folks are doing in terms of advancing ROS with new features etc... I think the most at this point that ROS users wish for in 2012, is that all resources in MT engineering solve the current problems that ROS has been having since the i...
by mm690
Wed Dec 14, 2011 10:41 pm
Forum: General
Topic: RB 5.xx and now RB 5.11
Replies: 2
Views: 699

Re: RB 5.xx and now RB 5.11

Have 3 XR5s with 24v 30 Watt power supply. Have another 435g with 3 XR5 plus sr71-15 with no issues, same power supply. Will try and send file, but nothing ever gets resolved with these port issues which is even more serious for me.. I will try but my hopes are very low. :( Im starting to replace so...
by mm690
Wed Dec 14, 2011 2:18 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problem 435g routerboad version 5.7, Network Interfaces
Replies: 22
Views: 6229

Re: Problem 435g routerboad version 5.7, Network Interfaces

Same problem on rb411, 435g and 433's. Interface failures and lockups.. 435's give me lockups and kernal failures... Pathetic
by mm690
Tue Dec 13, 2011 7:36 pm
Forum: General
Topic: RB 5.xx and now RB 5.11
Replies: 2
Views: 699

RB 5.xx and now RB 5.11

Still multiple rb 411's and 433ah's that reboot due to watchdog failure when running any 5.x software. Firmware always updated to most recet.. Roll back to 3.30 and its smooth sailing. Thius happens on all kinds of setups. Rb's connected to other RB with same verion ROS or different, auto on or off,...
by mm690
Mon Nov 21, 2011 6:26 am
Forum: General
Topic: graphs deleted after reboot on v.5.0 / slow NTP sync
Replies: 52
Views: 14958

Re: graphs deleted after reboot on v.5.0 / slow NTP sync

Does this problem still persist in 5.8? Do graphs still disappear after reboot?
by mm690
Mon Nov 21, 2011 6:18 am
Forum: General
Topic: Graphs data lost after reboot/upgrade
Replies: 7
Views: 1452

Re: Graphs data lost after reboot/upgrade

I have the same problem.. been running a main router on 3.30 for years. graphing resets every 12 months. Now with ros 5.6 on rb1100, the graphs reset after a reboot. yes it is set to store on disk.. ?
by mm690
Tue Nov 15, 2011 6:02 am
Forum: General
Topic: ROS 5.8 on some RB433AH's
Replies: 3
Views: 650

ROS 5.8 on some RB433AH's

I also can confirm that on a couple of my 433AH's, ROS 5.8 maintains CPU at 100%. This only happen once firmware was updated to 2.37. Going to downgrade
by mm690
Tue Nov 08, 2011 5:32 pm
Forum: General
Topic: Policy based routing using two uplinks
Replies: 7
Views: 11733

Re: Policy based routing using two uplinks

I have many of these selective based policey routes.


Dont forget to add a rule in your routes with the marked connection.

Also VERY important, make sure that rule is above your main rule or else it wont get seen first and your new routes will goto default gateway instead
by mm690
Tue Nov 08, 2011 5:30 am
Forum: General
Topic: Cant figure out a routing policy im trying to use...
Replies: 0
Views: 277

Cant figure out a routing policy im trying to use...

Delete, I figured it out :))
by mm690
Fri Sep 09, 2011 10:26 am
Forum: General
Topic: 5.6 Cannot log in via winbox ....
Replies: 6
Views: 1177

Re: 5.6 Cannot log in via winbox ....

Nope.. been using MT for about 6 years now..with a few hundred units deployed. I should know how to get into the darn thing via winbox.. Happened immediately after upgrade.....
by mm690
Fri Sep 09, 2011 3:48 am
Forum: General
Topic: 5.6 Cannot log in via winbox ....
Replies: 6
Views: 1177

Re: 5.6 Cannot log in via winbox ....

Yup, tried from 3 different machines. Just tried with winbox .18 as i had .16 and same issue.... I can log in via tel and mac, but really need GUI
by mm690
Thu Sep 08, 2011 10:27 pm
Forum: General
Topic: 5.6 Cannot log in via winbox ....
Replies: 6
Views: 1177

5.6 Cannot log in via winbox ....

Just upgraded a 433AH from 5.4 to 5.6 due to random lockups... Since upgrade yesterday, i can no longer log in via winbox.. Winbox goes to retrieving preference then there is sometimes a ultra fast flicker of winbox opening (thats what it seems) and all disappears. Even after a reboot no luck.. I ne...
by mm690
Thu Jul 28, 2011 7:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: MT guys any chance you will be fixing the disconnects soon?
Replies: 83
Views: 8160

Re: MT guys any chance you will be fixing the disconnects so

Just my 2 cents on this disconnection thing.. I have been a long time complainer here when I have had some issues... I have experienced these control frame timeout disconnects before and o one important link in particular.. Although no one seems to be able to explain what the msg actually means, it ...
by mm690
Fri Jul 08, 2011 6:21 pm
Forum: General
Topic: RB600+RB816 ROS 5.1 - reboot after winbox login
Replies: 3
Views: 764

Re: RB600+RB816 ROS 5.1 - reboot after winbox login

Just an FYI

Im running a RB600 with daughter board on 5.4 with no issues...
by mm690
Fri Jul 08, 2011 6:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: OmniTIK and RB711-2n
Replies: 114
Views: 54308

Re: OmniTIK and RB711-2n

Was waiting for this product to come out, but was hopring for it to be 2.4 Ghz :(

I dont see much use for it at all in my network. :( Back to plan B
by mm690
Mon Jun 20, 2011 2:02 am
Forum: General
Topic: Looking for ROS V3.3
Replies: 4
Views: 847

Re: Looking for ROS V3.3

Just copy the url of the posted download and replace the file version number for the one your looking for. Has always worked for me.
by mm690
Fri Jun 03, 2011 1:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 disconnects? Normis, Uldis, anyone?
Replies: 1
Views: 556

Re: NV2 disconnects? Normis, Uldis, anyone?

I have a few links in NV2 that have saved me from interference... There have been one or two links where the environment has not allowed NV2 to work at all.. Even the link tweaked and tweaked to no avail.. I have alos seen that in my case im so use to using nstreame everywhere that in a difficult si...
by mm690
Sun May 29, 2011 8:47 pm
Forum: General
Topic: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authent ..
Replies: 132
Views: 274231

Re: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authen

+1

MT would really get some serious kudos releasing this. A simple script to add to our hotspot html that useres requested. Would create some good buzz for MT.
by mm690
Sun May 29, 2011 8:44 pm
Forum: General
Topic: Process to get an upgrade license key for a routerboard
Replies: 3
Views: 1524

Re: Process to get an upgrade license key for a routerboard

Its a free upgrade. Just update your 133 to 4.17, then update to 5.xx

*4.17 seems to be the safe cause if you update to a lower 4.xx the CPU stays at 100% and its hell on earth to do anything on the board when this happens.

;)
by mm690
Fri May 27, 2011 12:11 am
Forum: General
Topic: v5.3 released
Replies: 76
Views: 9326

Re: v5.3 released

Its the fact that they pretty much disregarded the issue by saying there is no issue that bugs me.. anyways enough complaining on my part.
by mm690
Mon May 23, 2011 8:54 am
Forum: General
Topic: 5.x routing cache bug (?) - dropped packets, lost network
Replies: 28
Views: 9654

Re: 5.x routing cache bug (?) - dropped packets, lost networ

SHAME ON mikrotik for removing my post about this issue.!!!! I was going to paste the link to a previous thread i created about this problem, but MT has deleted it I would imagine due to its title. It was titled " Petition to remove 5.xx as stable release!" I had some good info in there as to how to...
by mm690
Tue May 17, 2011 12:25 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

Re: Petition to remove ROS 5.2 from stable staus.!! +1

bump
by mm690
Wed May 11, 2011 1:34 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

Re: Petition to remove ROS 5.2 from stable staus.!! +1

Any updates on this issue or the previous posters ticket?
by mm690
Mon May 09, 2011 10:24 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

Re: Petition to remove ROS 5.2 from stable staus.!! +1

Do you think its possible to take 5 mins and plug to RB's together and to the test? As I have just downgraded my production links back to 4.17 to resolve this issue and im not taking the chance to re upgrade all the RBs just before everyone starts work here soon in my city as I am a commercial provi...
by mm690
Mon May 09, 2011 10:13 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

Re: Petition to remove ROS 5.2 from stable staus.!! +1

Something is also fishy about timeouts, lets try and stay on this timeout issue as it can easily be re created..
by mm690
Mon May 09, 2011 10:10 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

Re: Petition to remove ROS 5.2 from stable staus.!! +1

Link provided in previous posts in this very thread.. Instead of taking the time which is appreciated to retrieving previous comments about this issue and similar issues with ROS 5.XX, why not take a few mins and re create the problem as described in my last post.. This seems like a more efficient s...
by mm690
Mon May 09, 2011 9:41 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

Re: Petition to remove ROS 5.2 from stable staus.!! +1

Well my apologies. If any of you folks have a chance to review some posts complaining about ROS 5.2 and serious loss of packet loss, this would be appreciated.

Try to re create issue as I have on numerous different boards.
by mm690
Mon May 09, 2011 9:33 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

Re: Petition to remove ROS 5.2 from stable staus.!! +1

Forget trying to be formal about this.. There is nothing to send over in a support ticket.! Just read latest posts here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=51251&start=50 as well as some others around the forums.. I am able to re create this issue on a number of RB433's and 493's aswell as...
by mm690
Mon May 09, 2011 9:28 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

Re: Petition to remove ROS 5.2 from stable staus.!! +1

Read some of the latest responses from your posters.. Packet timeouts on ethernet ports from RB 5.XX to RB 5.xx and RB 5.xx to different vendor ethernet ports.. As many other posters have said.. There is No supout file created and no log entries other than ethernet link up and down and link staus as...
by mm690
Mon May 09, 2011 9:23 am
Forum: General
Topic: v5.2 SNMP memory leak
Replies: 20
Views: 1549

v5.2 SNMP memory leak

As it is clear ROS 5.2 is NOT a stable release, I request that it should be removed from stable status. I have lost my customers confidence since the 5.XX stable release's. MT must learn what the word STABLE means. Why are they not able to test out there version properly before issuing a stable stat...
by mm690
Thu May 05, 2011 10:38 pm
Forum: General
Topic: Newbie question...2 radios defaulting back 2 two seperate GW
Replies: 1
Views: 370

Newbie question...2 radios defaulting back 2 two seperate GW

HI.. Strill green around the edges with routing. I have a ptp link to a client. In my routes I have 0.0.0.0/0 going to gateway 192.168.38.1 I have now installed a second radio receiving another link from NOC with different a .2/29 to it from NOC What would I do as a route entry to enable these futur...
by mm690
Mon May 02, 2011 1:16 am
Forum: General
Topic: Conclusions with ROS 5.xx data drop outs bad throughput etc
Replies: 1
Views: 461

Re: Conclusions with ROS 5.xx data drop outs bad throughput

CORRECTION.. Bandwidth is stable with settings at half duplex auto off, but it still locks up for a second causing the watchdog reboots......... Grrr
by mm690
Mon May 02, 2011 12:35 am
Forum: General
Topic: Conclusions with ROS 5.xx data drop outs bad throughput etc
Replies: 1
Views: 461

Conclusions with ROS 5.xx data drop outs bad throughput etc

After several days of errors and problems in regard to ROS 5.xx on RB1100 and RB433's Our main issue was ping timeouts and watchdog reboots to neighboring routerboards after ROS 5.xx upgrades. We have been through all the "stable" (LOL) 5.xx release and we have choosen to stick with 5.0. We are forc...
by mm690
Sun May 01, 2011 10:00 pm
Forum: General
Topic: URGENT RECOMMENDATIONS PLS..
Replies: 6
Views: 799

Re: URGENT RECOMMENDATIONS PLS..

sorry for reacting quite heavily, but I have had this setup working for the past two years with the x386 as main router going to the rest of my 433's.. Since ROS 5.xx all hell has broken loose.. I just clearly dont see what the hell the point is of calling a release STABLE when its pretty much one o...
by mm690
Fri Apr 29, 2011 1:08 am
Forum: General
Topic: URGENT RECOMMENDATIONS PLS..
Replies: 6
Views: 799

Re: URGENT RECOMMENDATIONS PLS..

I have done that. I have also changed ports on the 433. Problem seems to have been resolved by taking the RB1100 and throwing it off the 5 floor into the parking lot. Put back in service older 386 core router ROS machne and all seems back to normal.. MOST LIKELY CAUSE of me loosing a once perfect re...
by mm690
Thu Apr 28, 2011 6:09 pm
Forum: General
Topic: URGENT RECOMMENDATIONS PLS..
Replies: 6
Views: 799

URGENT RECOMMENDATIONS PLS..

Two main routers. 10.1 Main Router new RB1100 watchdoged to ip of fiber switch - No problems with watchdog to that address no reboots 10.2 Second router RB433AH (replaced with RB433 as thought previous board was defective) in the line up as important takes data from outside to inside. 10.2 keeps reb...
by mm690
Wed Apr 06, 2011 9:51 pm
Forum: General
Topic: Google Adsense on Hotspot portal
Replies: 0
Views: 1401

Google Adsense on Hotspot portal

Added http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js to walled garden. Cannot seem to get the code for adsense to work in hotspot portal page (login.html) PLacing the code here and there it actually showed up once. Tried placing code elswhere to get better page layout and since then no go.....
by mm690
Mon Jan 31, 2011 10:28 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100 Does it have battery for clock?
Replies: 14
Views: 4501

Re: RB1100 Does it have battery for clock?

If there are no immediate log entries after a reboot, its also nice to see in the logs exactly what time a router rebooted instead of having to calculate the uptime. ;)
by mm690
Thu Dec 30, 2010 6:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Which 3 miniPCI will work OK with RB433AH.
Replies: 14
Views: 3392

Re: Which 3 miniPCI will work OK with RB433AH.

I actually have 3 XR cards in 2 rb433ah's. Not something I wanted to do, but was caught on a cold cold day with a customer that HAD to go up, and only had XR's in stock whereas usually in this situation I would have used a Mikrotik card as the 3 rd radio. Its more than a tight fit. I cant remember w...
by mm690
Thu Dec 30, 2010 6:12 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Negative noise margin and still a connection????
Replies: 6
Views: 1125

Re: Negative noise margin and still a connection????

Your issue is simple. Those signal levels are HORRIBLE!..
by mm690
Thu Oct 21, 2010 12:59 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Is Wireless in 4.x and N reliable?
Replies: 7
Views: 1485

Re: Is Wireless in 4.x and N reliable?

Thanks This link is 500meters, I can see the other side and signal is perfect (-60) I think it's v4, if I downgrade teh link is stable, put v4 on and its disconnects twice a day or so. Perhaps v4 is faster in the lab, but it's definitely more sensitive imho. :-) http://forum.mikrotik.com/viewtopic....
by mm690
Thu Oct 21, 2010 12:58 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Is Wireless in 4.x and N reliable?
Replies: 7
Views: 1485

Re: Is Wireless in 4.x and N reliable?

if you get disconnects in v4, adjust the hw-retries time
I just find it funny that the OP says he changed the HW retries then normis replies by saying adjust HW retries.. LOL
by mm690
Wed Oct 20, 2010 2:22 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Poor performance after upgrade from 3.x to 4.11
Replies: 23
Views: 4106

Re: Poor performance after upgrade from 3.x to 4.11

Hardware retries has nothing to do with it.! 4.x + on most links that were running 3.30 flawlessly got to hell.! Its like one installed a completly different brand of board and radio.. The tx/rx levels go crazy when with heavy traffic.. When the link is idle the numbers are like with 3.30, so one t...
by mm690
Mon Oct 18, 2010 2:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Poor performance after upgrade from 3.x to 4.11
Replies: 23
Views: 4106

Re: Poor performance after upgrade from 3.x to 4.11

did you follow what I suggested above? search the forum for hw-retries There are no problems with wireless in newer versions, but on some links, settings need adjustment. Hardware retries has nothing to do with it.! 4.x + on most links that were running 3.30 flawlessly got to hell.! Its like one in...
by mm690
Thu Oct 07, 2010 7:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Help me beat the competitor
Replies: 16
Views: 2429

Re: Help me beat the competitor

Signal strength -36 LOLOL
by mm690
Tue Oct 05, 2010 4:52 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Poor performance after upgrade from 3.x to 4.11
Replies: 23
Views: 4106

Re: Poor performance after upgrade from 3.x to 4.11

Figured id try a couple N cards on a new link so I figured id give the 5rc1 a try for shi%ts and giggles.. Not a production link yet, so figured id be good to play for a couple days.. My entire network is running 3.30 flawlessly. Added one N card to a production board that also has an XR5. Long stor...
by mm690
Tue Oct 05, 2010 4:29 am
Forum: Wireless Networking
Topic: hide routeros version broadcasting
Replies: 16
Views: 4361

Re: hide routeros version broadcasting

WOuld liek to know if this is possible also...
by mm690
Wed Sep 15, 2010 12:25 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP Question
Replies: 1
Views: 749

BGP Question

Im a dumb ass when it comes to BGP stuff and advanced routing.. Have this new customer that will be put on a separate fiber connection. Will deliver last mile via Tik. He needs to peer BGP with us for his /24. We do not have BGP on the fiber connection we want to put him on. Do I just get my fiber p...
by mm690
Tue Aug 31, 2010 9:44 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Management for iPhone Available Now
Replies: 141
Views: 28141

Re: Mikrotik Management for iPhone Available Now

Dude, try reading a thread before posting, you might actually see a response to your question. :p
by mm690
Tue Aug 24, 2010 5:57 am
Forum: General
Topic: Mikrotik Management for iPhone Available Now
Replies: 141
Views: 28141

Re: Mikrotik Management for iPhone Available Now

Anyway the crash occurs when entering Wireless > wireless interfaces > (interface) > advanced or monitor status It happens either on 3.20 or 4.11 This is the same as I was seeing. I was connecting to units that have 4.10 & 4.11 +1 iPhone 4 have not been able to get into those areas. Pleaseeee see i...
by mm690
Sat Aug 21, 2010 8:44 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Management for iPhone Available Now
Replies: 141
Views: 28141

Re: Mikrotik Management for iPhone Available Now

Yup! Crash's everytime I hit monitor status and advanced. The only usable real time data it gives without crashing is monitor traffic. :(. Darn it, was really hoping to use this to align antennas up on towers...