Community discussions

MikroTik App

Search found 97 matches

by midnightman
Sun Apr 22, 2018 10:27 am
Forum: General
Topic: Supported UPS`s
Replies: 49
Views: 35716

Re: Supported UPS`s

is UPSD package supporting older smart-ups?

if not, will be fine to add it. Now I know that only back-ups old models are supported.

thanks
by midnightman
Sun Oct 15, 2017 7:50 pm
Forum: General
Topic: Simple Queues with Parents - queue order
Replies: 7
Views: 5501

Re: Simple Queues with Parents - queue order

so guys.....how to use parent queues and child queues ?? Have same problem...my parent queue is not covering all child queues (but all child queues are under parent queue) the problem is ordering.. (I think) Parent queue muste have highest number? or lowest? then what with more parent queues? for ex...
by midnightman
Wed Nov 20, 2013 1:02 pm
Forum: General
Topic: rb2011uas-2hnd-in crashed with ROS 6.6 and FW 3.10
Replies: 24
Views: 4965

Re: rb2011uas-2hnd-in crashed with ROS 6.6 and FW 3.10

same problem here..... And there are more users with reboot - loop problem.

Let it be for 4-5 hours and then you will able acces the board, then make downgrade to 5.25
by midnightman
Fri Nov 15, 2013 5:05 pm
Forum: General
Topic: RB2011 required 6.x code. what the #$^$
Replies: 12
Views: 2965

Re: RB2011 required 6.x code. what the #$^$

Thanks normis.... but....router was rebooting for 2-3 hours (cca). We want to change it today..but today was everything OK (uptime was 10 hours), I can normally acces the router, in log was "router rebooted". I try to make another upgrade to ROS 6.6. Still same.... router rebooting in 20sec interval...
by midnightman
Thu Nov 14, 2013 9:13 pm
Forum: General
Topic: RB2011 required 6.x code. what the #$^$
Replies: 12
Views: 2965

Re: RB2011 required 6.x code. what the #$^$

We have problem with upgrade RB2011 to ROS 6.5 . After upgrade from 5.XX routerboard is not accesible. Ethernet port is going UP/DOWN in 40seconds interval. Winbox shows "logging in..." and nothing.....

WTF? Thanks.
by midnightman
Fri May 31, 2013 5:06 pm
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 74964

Re: v6.0 released

in ROS 5.XX queues were still normal (not red)...I will try 23:59:59 thanks.

///Thanks Normis :) Queues are working....really if queues are inactive they are "red"....
by midnightman
Fri May 31, 2013 3:55 pm
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 74964

Re: v6.0 released

V6 simple queues still Day/night not working.

If I set for day parent queue time: 06:00:00 - 1d 00:00:00
and for night parent queue time: 00:00:00 - 06:00:00

queue is shown "red" and not working... (ROS v.3, v.4, v.5 are OK) Where is the problem? Thanks!
by midnightman
Fri Apr 12, 2013 11:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1200 ROS 5.12 bootloader 2.38 issue.
Replies: 6
Views: 2583

Re: RB1200 ROS 5.12 bootloader 2.38 issue.

Buy new 2 gb kingstom SODIMM RAM....... ;)
by midnightman
Fri Apr 12, 2013 11:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1200 do not reboot, stopped on: jumping to kernel code
Replies: 24
Views: 10262

Re: RB1200 do not reboot, stopped on: jumping to kernel code

I have 2 pieces od RB1200 on the desk. Both are freezing + failed booting :(.... no answer from Mikrotik. //if you change original 512mb ram to kingston 2 GB ...random rebooting will disappear. But I havent got enough courage to deploy it on network. //with original 512mb ram...router upgrade from 5...
by midnightman
Sun Apr 07, 2013 2:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 2011UAS-2HnD-IN USB Port for APC UPS Monitoring...
Replies: 12
Views: 5996

Re: 2011UAS-2HnD-IN USB Port for APC UPS Monitoring...

Yeah :) RB2011 is not working with APC. Its maybe HW issue?
by midnightman
Tue Mar 26, 2013 6:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1200 do not reboot, stopped on: jumping to kernel code
Replies: 24
Views: 10262

Re: RB1200 do not reboot, stopped on: jumping to kernel code

My solution:

downgrade to 5.11, downgrade routerboot, change RAM module to kingston 2gb.

Now it has 5 hours uptime...I tried to reboot it 3-4 times....everything OK. I will see tomorrow.
by midnightman
Tue Mar 26, 2013 11:29 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1200 dont wake UP after reboot
Replies: 3
Views: 1438

Re: RB1200 dont wake UP after reboot

downgrade to 5.15 -> still problem..

now I am trying 5.11 -> will see .

5.24, 5.21 - randomly reboot ... cca every 10-20 minutes.
by midnightman
Tue Mar 26, 2013 1:27 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1200 do not reboot, stopped on: jumping to kernel code
Replies: 24
Views: 10262

Re: RB1200 do not reboot, stopped on: jumping to kernel code

same problem....what is the solution???
by midnightman
Tue Mar 26, 2013 1:06 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1200 dont wake UP after reboot
Replies: 3
Views: 1438

RB1200 dont wake UP after reboot

Hi,

we have big problem with RB1200...after 3-4 hours uptime -> system reboot. router will not start :(

serial console:

Press any key within 2 seconds to enter setup..

loading kernel from nand... OK
setting up elf image... OK
jumping to kernel code

-> freeze.....

Any ideas? thanks
by midnightman
Tue Jan 01, 2013 12:31 pm
Forum: General
Topic: Too many poll timeouts?
Replies: 0
Views: 1156

Too many poll timeouts?

Hellou,

Can you look at this? Its 802.11n single (groove) link, with ROS 5.19, Nstreme, best fit. Thanks.
by midnightman
Tue Nov 27, 2012 11:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SNMP DUDE eating RAM on Groove
Replies: 2
Views: 881

Re: SNMP DUDE eating RAM on Groove

Thanks, I will try.
by midnightman
Mon Nov 26, 2012 9:39 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SNMP DUDE eating RAM on Groove
Replies: 2
Views: 881

SNMP DUDE eating RAM on Groove

Is known that issue? When dude is reading SNMP data from L3 Groove then after 30day uptime groove has only 9MB of free ram. About 60day uptime free RAM drops to 3-5 Mb...router becomes unstable, CPU100%...etc. When I disable SNMP monitoring there is no problem (17mb free ram with 80days uptime) I tr...
by midnightman
Sat Nov 17, 2012 9:57 pm
Forum: General
Topic: v6rc3 released
Replies: 92
Views: 29787

Re: v6rc3 released

Dont you have problem with "night queues"? rc3 dont understand queues for night. Time from 00:00:00 - 06:00:00 ....queues are red. ROS is showing "invalid" in queue window....

Thanks.
by midnightman
Sat Oct 20, 2012 1:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SFP module
Replies: 101
Views: 63098

Re: SFP module

Will RB2011 support 100mbps SFP module in future? Thanks!
by midnightman
Mon Aug 06, 2012 2:37 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Certification for antennas
Replies: 1
Views: 631

Certification for antennas

Hello, is possible to get "certification" from Mikrotik company for external antennas? We need a list of "recomanded" antennas from manufacturer (Mikrotik) for your radio devices (RB711,411,Groove, .etc). The following problem is: Out local authority (telecommunication Authority) do not allow connec...
by midnightman
Sun May 27, 2012 6:48 pm
Forum: General
Topic: RB110 ROS 5.15 management eating CPU!
Replies: 4
Views: 1083

RB110 ROS 5.15 management eating CPU!

Any ideas??? Normally this board is running on 6-10% CPU.....

after reboot...ALL OK!
by midnightman
Thu May 10, 2012 10:07 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.16 released
Replies: 69
Views: 19252

Re: RouterOS v5.16 released

Can somebody explain wireless problem fixed? :) Exactly please :)
by midnightman
Sun May 06, 2012 9:58 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100 ROS 5.12 winbox time out
Replies: 6
Views: 2566

Re: RB1100 ROS 5.12 winbox time out

ideas?
by midnightman
Sat May 05, 2012 8:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100 ROS 5.12 winbox time out
Replies: 6
Views: 2566

Re: RB1100 ROS 5.12 winbox time out

news: Winbox via MAC - over ETH7 is accesible... I changed the winbox port in IP-services (without restarting RB) and now its working 100%. I can logon via IP. After 2 minutes I try to change the new winbox port to previous....And its working! So What is this??? ROS need to change winbox port?? lol...
by midnightman
Sat May 05, 2012 4:17 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100 ROS 5.12 winbox time out
Replies: 6
Views: 2566

Re: RB1100 ROS 5.12 winbox time out

upgrade to 5.15 - > no result After 5 days uptime Winbox error: connection refused SSH error: server unexpectedly closed network connection.. What f....k is this??? Its our gateway, I have no time every 5 days go and manualy reboot router!!! Is there any way? Or kick out this RB and change the platf...
by midnightman
Tue May 01, 2012 10:47 pm
Forum: General
Topic: ROS 5.15 RB 1100 DNS Vulnerability Note VU#800113
Replies: 1
Views: 1180

ROS 5.15 RB 1100 DNS Vulnerability Note VU#800113

http://www.kb.cert.org/vuls/id/800113

after DNS scan from namebench(google app.) ....:: what is this?

Thanks
by midnightman
Mon Apr 30, 2012 9:40 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SFP module
Replies: 101
Views: 63098

Re: SFP module

Maybe some Mikrotik SFP switch? :) 8)
by midnightman
Sun Apr 29, 2012 3:10 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100 ROS 5.12 winbox time out
Replies: 6
Views: 2566

Re: RB1100 ROS 5.12 winbox time out

I have disabled SSH and telnet....but MAC telnet is not accesible....

After 3 days OK...today same problem...ping OK, internet is OK but winbox is TIME OUT.

I will upgrade it do 5.15 and get new boot...


Jesus!! :shock:
by midnightman
Wed Apr 25, 2012 10:34 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100 ROS 5.12 winbox time out
Replies: 6
Views: 2566

RB1100 ROS 5.12 winbox time out

4 day uptime, not accesible via winbox...timed out.
Mac telnet same....timed out
ping ok, router was working...but not accesible. After manual restart all is ok.

Router was working without troubles for 3 months. ROS 5.12


Any ideas? Its our gateway :( Thanks
by midnightman
Wed Apr 11, 2012 2:05 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Extensive data loss?
Replies: 1
Views: 700

Extensive data loss?

Any ideas? ROS 5.9, Nstreme, best fit 3999
I Upgrade it to 5.14 + new boot, We wil see...
by midnightman
Tue Apr 10, 2012 10:54 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SFP module
Replies: 101
Views: 63098

Re: SFP module

support WDM SFPs !!! For example TP link SFP WDM :)
by midnightman
Tue Apr 10, 2012 12:08 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik Groove RAM problem...
Replies: 7
Views: 1444

Re: Mikrotik Groove RAM problem...

OK Normis, I will do it ;)

Thanks
by midnightman
Mon Apr 09, 2012 6:11 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik Groove RAM problem...
Replies: 7
Views: 1444

Re: Mikrotik Groove RAM problem...

....lol.

because now is 7mb free...after next 10 days will be only 2mb ram free...then groove is not accesible :) understand? :)
by midnightman
Sat Apr 07, 2012 5:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik Groove RAM problem...
Replies: 7
Views: 1444

Mikrotik Groove RAM problem...

Hello,

I have small problem with both grooves HW. (AP - ST) after 20days there is only 7MB RAM free.... ROS 5.14. Any ideas? Thanks After reboot -> 18,2Mb
by midnightman
Mon Jan 09, 2012 6:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB-1100 Port problems, and performance problems
Replies: 61
Views: 20243

Re: RB-1100 Port problems, and performance problems

Hello, I am going to use RB1100 on primary GW, what is the best ROS version for this? Is 5.11 stable with RB1100? no packet lost on eth? or rebooting? Thanks :)

///If I upgrade it to 5.11...bootloader will be upgradet too? Or I must manualy upgrade bootloader? Thanks. 2,30 is the newest?
by midnightman
Tue Jan 03, 2012 9:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750 flash eating CPU???
Replies: 7
Views: 2480

Re: RB750 flash eating CPU???

Yes, in both 750s are ROS 5.4 ... I will try 5.11.

Where is "delayed write" setting in dude?

Thanks
by midnightman
Tue Jan 03, 2012 1:22 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750 flash eating CPU???
Replies: 7
Views: 2480

Re: RB750 flash eating CPU???

nothing in log....
by midnightman
Mon Jan 02, 2012 9:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750 flash eating CPU???
Replies: 7
Views: 2480

Re: RB750 flash eating CPU???

another RB700 on network....100% CPU....flash!!! there is no dude, no proxy, no hotspot....
what is that???
by midnightman
Mon Jan 02, 2012 7:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750 flash eating CPU???
Replies: 7
Views: 2480

RB750 flash eating CPU???

What can be this????? there is runnig a dude server.......
by midnightman
Sat Dec 31, 2011 9:48 pm
Forum: The Dude
Topic: Empty routeros tab when using agent
Replies: 3
Views: 1193

Re: Empty routeros tab when using agent

I have the same problem with SNMP, my dude agent cant reads SNMP data....(but ping OK).... ideas?
by midnightman
Sat Dec 31, 2011 9:43 pm
Forum: The Dude
Topic: RouterOS + Dude Web Interface problems...
Replies: 33
Views: 25064

Re: RouterOS + Dude Web Interface problems...

ROS 5.6 with dude 3.6 - web server still doesnt work :(
by midnightman
Fri Dec 30, 2011 4:08 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB Sextant
Replies: 64
Views: 18160

Re: RB Sextant

hups :lol:
by midnightman
Thu Dec 29, 2011 5:39 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Lost packet on ETH with autonegotiation??
Replies: 3
Views: 870

Re: Lost packet on ETH with autonegotiation??

UBNT and RB433AH are powered by 8 port poe panel and 24V/3A supply.
by midnightman
Wed Dec 28, 2011 11:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Lost packet on ETH with autonegotiation??
Replies: 3
Views: 870

Lost packet on ETH with autonegotiation??

Any ideas? If I turn of autonegotiation then everything works....
RB433AH vs. UBNT locoM5
by midnightman
Wed Dec 28, 2011 7:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Cheap gigabit Routerboard with minipciExpress?
Replies: 10
Views: 4392

Re: Cheap gigabit Routerboard with minipciExpress?

yeah, you want to run 200mbps on cheap RB with miniPCiE? lol......if you want more than 100mbps, just buy normal HW!
by midnightman
Wed Dec 28, 2011 1:06 am
Forum: The Dude
Topic: Dude Agent and SNMP?
Replies: 4
Views: 2657

Dude Agent and SNMP?

Is possible to show SNMP behind dude agent? I have dude agent, behind him ping is OK, but SNMP doesnt work :/, I set SNMP profile...but nothing. Thanks
by midnightman
Tue Dec 27, 2011 7:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New hardware found, but is it better?
Replies: 6
Views: 1834

Re: New hardware found, but is it better?

Yeah, but I want to use RB711 for example... Would you buy 50 RB711 if you knew that 80% will be bad? I am forced to using RB411+card....About this special new Cheap China Low edition board with plastic ETH....It looks like LEGO. We are building serious telecommunications networks!!!! We need reliab...
by midnightman
Sat Dec 03, 2011 1:49 am
Forum: General
Topic: What is this? Mikrotik Simple queue
Replies: 6
Views: 1342

Re: What is this? Mikrotik Simple queue

this queue is realized on last router. RB750 is routing public/local IP.

Uplink -> ether1 RB750(publicIP) -> ether2 RB750(localIP) -> UBNT rocketM5 sector -> LocoM5
by midnightman
Fri Dec 02, 2011 10:30 pm
Forum: General
Topic: What is this? Mikrotik Simple queue
Replies: 6
Views: 1342

Re: What is this? Mikrotik Simple queue

is there any fix on it? with 3mbps its ok...but with 20 Mbps it will be a serious problem.
by midnightman
Fri Dec 02, 2011 10:07 pm
Forum: General
Topic: What is this? Mikrotik Simple queue
Replies: 6
Views: 1342

What is this? Mikrotik Simple queue

graph1 - link ether1
Graph2 - customer queue 2/2 Mbps on ether 2

RB750. There is only 1 customer. In first graph (link) cca 30min downloading at 5Mbps, but in this time customer´s downloading speed was only 2 Mbps. WTF? any explain? Thanks
by midnightman
Thu Nov 24, 2011 2:25 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problems with new revision of RB711-5Hn
Replies: 63
Views: 21210

Re: Problems with new revision of RB711-5Hn

really.....it has got a temperature/voltage.... sorry ;)
by midnightman
Wed Nov 23, 2011 9:24 am
Forum: General
Topic: NOT TO DO. Weird instalations?
Replies: 386
Views: 247327

Re: NOT TO DO. Weird instalations?

Aaaaand This works? :D electricians have a good job! hh
by midnightman
Wed Nov 23, 2011 9:21 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problems with new revision of RB711-5Hn
Replies: 63
Views: 21210

Re: Problems with new revision of RB711-5Hn

groove dont have a temperature sensor.
by midnightman
Tue Nov 22, 2011 9:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problems with new revision of RB711-5Hn
Replies: 63
Views: 21210

Re: Problems with new revision of RB711-5Hn

Ethernet port is really impractical solved. The cable must to trigger bottom which usually can not. Two plastic ethernet has dropped me. Although they can be soldered back but the warranty is over
Right!
by midnightman
Tue Nov 22, 2011 11:21 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problems with new revision of RB711-5Hn
Replies: 63
Views: 21210

Re: Problems with new revision of RB711-5Hn

Try to think about this new RB711....What was the problem with old shield connector????? This new RB are.....ehm
by midnightman
Sat Nov 19, 2011 6:31 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problems with new revision of RB711-5Hn
Replies: 63
Views: 21210

Re: Problems with new revision of RB711-5Hn

I heard that the same problem is with groove too? Need info!!!!
by midnightman
Wed Nov 16, 2011 10:32 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problems with new revision of RB711-5Hn
Replies: 63
Views: 21210

Re: Problems with new revision of RB711-5Hn

still same problem with this revision :) everywhere
by midnightman
Tue Nov 15, 2011 9:57 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: NEW RB711
Replies: 110
Views: 30933

Re: NEW RB711

It looks like a big problem... What now? I think that noone will buy this new 711 after reading this topic.
by midnightman
Tue Nov 15, 2011 9:54 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411 + UBNT XR5 where is the distance?
Replies: 4
Views: 1304

Re: RB411 + UBNT XR5 where is the distance?

dont try to upgrade on 5.x, My 433AH works with XR5 only with 0db manual TX. With default it was still rebooting around.
by midnightman
Tue Nov 15, 2011 6:57 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411 + UBNT XR5 where is the distance?
Replies: 4
Views: 1304

Re: RB411 + UBNT XR5 where is the distance?

You have XR5 in RB433?......always when I tried run XR5 on RB433 it still reboot around (after "enable" radio on default TX). I thought that XR5 is not compatible with RB433....in RB411 XR5 works perfecly!
by midnightman
Sun Nov 13, 2011 10:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB411 + UBNT XR5 where is the distance?
Replies: 4
Views: 1304

RB411 + UBNT XR5 where is the distance?

ROS 5.7 RB411 vs RB411 (both XR5 card) after upgrade to 5.7, distance disappeared. Box is empy. Any ideas? Thanks
by midnightman
Wed Nov 09, 2011 12:09 am
Forum: General
Topic: Sample Installations - Sticky Please
Replies: 229
Views: 142116

Re: Sample Installations - Sticky Please

POE PANEL
by midnightman
Wed Nov 09, 2011 12:08 am
Forum: General
Topic: Sample Installations - Sticky Please
Replies: 229
Views: 142116

Re: Sample Installations - Sticky Please

one of the site
by midnightman
Wed Nov 09, 2011 12:03 am
Forum: General
Topic: Sample Installations - Sticky Please
Replies: 229
Views: 142116

Re: Sample Installations - Sticky Please

I dont like this indoor UTP....
by midnightman
Tue Nov 08, 2011 9:23 pm
Forum: General
Topic: extensive data lost?????
Replies: 2
Views: 562

Re: extensive data lost?????

Thanks, I will try.
by midnightman
Tue Nov 08, 2011 8:52 pm
Forum: General
Topic: extensive data lost?????
Replies: 2
Views: 562

extensive data lost?????

Anybody knows what is this? signal -53/-53 40Mhz mode 802.11a ....everything looks ok, internet without problem, nobody (from customers) call...but I saw this in log, not for first time!!

....what this mean? Thanks
by midnightman
Fri Nov 04, 2011 10:25 pm
Forum: General
Topic: Sample Installations - Sticky Please
Replies: 229
Views: 142116

Re: Sample Installations - Sticky Please

Why you are Using a lot of 1port poe?? Use POE panel.
by midnightman
Fri Oct 28, 2011 1:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

Propably in 802.11a ....I think thats not a good idea....
by midnightman
Fri Oct 28, 2011 1:01 am
Forum: General
Topic: Sample Hotspot Page - Sticky Please
Replies: 439
Views: 320086

Re: Sample Hotspot Page - Sticky Please

can anybody upload a html file? If I will try to do any change of source html file hot spot system will stop working....
by midnightman
Fri Oct 28, 2011 12:59 am
Forum: General
Topic: NOT TO DO. Weird instalations?
Replies: 386
Views: 247327

Re: NOT TO DO. Weird instalations?

emission sensor :D
by midnightman
Wed Oct 26, 2011 10:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

I dont have got enough HW to do TCP test. Behind groove there is only UBNT M5 sector. But now groove works perfectly. Primary the groove L3 is cheaper than ubnt bullet M5 HP and result is same. 8)
by midnightman
Mon Oct 24, 2011 1:46 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

propably you are right...
by midnightman
Sun Oct 23, 2011 3:00 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

yeah, after align antenna I have -53/-53 ccq + - 100%..

BT test groove-groove 97mbps Receive / 97mbps send....of coutre Nstreme best fit 3999 .
Now I have a question, can groove generate more data? over 97mbps? because it stops on 97mbps....ccq is still 100%, ping 1-10ms where is the problem? 8)
by midnightman
Fri Oct 21, 2011 9:01 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

thanks for advice :idea: I will try..
by midnightman
Tue Oct 18, 2011 7:44 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

no, I have 3999 (advice from internet forum)

distance 3km, JIROUS JR24 vs. JIROUS JR29

can you recommend me any other frame policy?

Fresnell is not very clear but is ?Line of sight? I see other side..
by midnightman
Tue Oct 18, 2011 3:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

Is there anybody with groove link? I mean somebody with BT test over 100mbps :)
by midnightman
Mon Oct 17, 2011 11:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

I think, same like on this side???
by midnightman
Mon Oct 17, 2011 11:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

receive test with 100/100m
send test is the same but with 91mbps and 30ms ping
Maybe I need better signal? :shock:
by midnightman
Mon Oct 17, 2011 10:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

Send BT test is going about 50-60mbps .....(ccq fall on 50%)
In this receive BT test ccq is so good 80-90%, ping 30ms but it wil stop on 73mbps... why? ccq is good, CPU is only on 40%...
I tried advanced data rates...no change.
by midnightman
Mon Oct 17, 2011 12:56 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

what did you mean bad config? :lol: Nstreme with frame policy best fit on 4000, signal -64/-64 ccq is cca 80% registration rate 100-150mbps (changing) in BT UDP test 60mbps then ccq fall on 50%. bullet M5 HP on this link is going on 90mbps no problem.... Any ideas? What I shlould change in config? O...
by midnightman
Sun Oct 16, 2011 3:23 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

choose 20/40Mhz on AP device. or did you mean 802.11G ? 2,4G?
by midnightman
Sun Oct 16, 2011 1:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

using NV2 = max 3mbps ccq 5% and time out :?
by midnightman
Sun Oct 16, 2011 1:41 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD Groove
Replies: 96
Views: 25132

Re: RouterBOARD Groove

We have a 4 links with Groove HW. 40Mhz with Nstreme ccq 80-90% max 70mbps (50ms ping) ccq falls on 50%....personaly I expected more
by midnightman
Sat Oct 01, 2011 8:27 pm
Forum: The Dude
Topic: HTTP Acces, SMTP auth.
Replies: 0
Views: 687

HTTP Acces, SMTP auth.

Do you plan to fix http:// acces for dude running on 5.xx ROS?
And authorization for email SMTP server????? It can be very useful :D
by midnightman
Wed Apr 20, 2011 9:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 411 with UBNT XR5?
Replies: 3
Views: 892

RB 411 with UBNT XR5?

Hellou,

Can I use RB 411 with UBNT XR5? bridge vs. bridge mode. I mean, if RB411 stands it. Thanks
by midnightman
Thu Feb 10, 2011 8:08 pm
Forum: General
Topic: IP Queue on Mikrotik Hot spot DHCP
Replies: 6
Views: 2126

Re: IP Queue on Mikrotik Hot spot DHCP

it looks good....Now I I know that I am only a beginer :D
by midnightman
Thu Feb 10, 2011 7:32 pm
Forum: General
Topic: IP Queue on Mikrotik Hot spot DHCP
Replies: 6
Views: 2126

Re: IP Queue on Mikrotik Hot spot DHCP

If I understand... /queue type add name="PCQ_download" kind=pcq pcq-rate=64000 pcq-classifier=dst-address /queue type add name="PCQ_upload" kind=pcq pcq-rate=32000 pcq-classifier=src-address every IP adr will get 32k/64k (Up/Dw) ? If I will have 20 online users on hot spot everyone will have only 32...
by midnightman
Thu Feb 10, 2011 7:03 pm
Forum: General
Topic: IP Queue on Mikrotik Hot spot DHCP
Replies: 6
Views: 2126

IP Queue on Mikrotik Hot spot DHCP

hello, I need to solve a simple problem. I have a mikrotik with enable hot spot. Everything works OK, but i neet queue on IP adrs. and I dont want to add all ips in network manually to queue. Is there a option to set queue for example 1mb/2mb on every IP on network range? (on DHCP) for example IP 19...
by midnightman
Thu Jan 13, 2011 12:40 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB433AH and UBNT XR5?
Replies: 2
Views: 795

Re: RB433AH and UBNT XR5?

Thanks, I tried it today...it worked for test few hours.... I want only 1 XR 5 with UBNT sector antenna (only V polar.) for AP :)
by midnightman
Tue Jan 11, 2011 10:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB433AH and UBNT XR5?
Replies: 2
Views: 795

RB433AH and UBNT XR5?

have somebody this combination? .... I know that CM11 card dont work on 433 boards...it is still restarting due to power outage...
by midnightman
Tue Jan 11, 2011 10:22 pm
Forum: General
Topic: Upgraded 4.11 to 5.0rc7- NO 2.4GHZ TRAFFIC!!
Replies: 36
Views: 8592

Re: Upgraded 4.11 to 5.0rc7- NO 2.4GHZ TRAFFIC!!

we had same problem with XR2 card!.....downgrade to 4.9...works fine... There is a good Rule, Dont touch if it is working fine! :D
by midnightman
Thu Dec 30, 2010 1:14 am
Forum: General
Topic: 5.06 rc Interface 2,4G problem!!! + winbox crash
Replies: 2
Views: 1062

Re: 5.06 rc Interface 2,4G problem!!! + winbox crash

nothing, all looked fine. clients conneted, signals OK, I could see theirs IP in registration list details, but couldnt ping it and internet didnt work too for they. after downgrade to 4.6 mikrotik all ok :) I thing that UBNT XR 2 have some problem? with 5.0RC? I have another XR5, I try it on anothe...
by midnightman
Wed Dec 29, 2010 12:38 pm
Forum: General
Topic: 5.06 rc Interface 2,4G problem!!! + winbox crash
Replies: 2
Views: 1062

5.06 rc Interface 2,4G problem!!! + winbox crash

after upgrade to 5.06rc on RB 333 power PC, Clients connected to AP 2,4G with UBNT card were offline. They were in registration list with theyr IPs, but you couldnt ping it...noone on interface 2,4G with UBNT card work, other iterfaces work correctly... Is there in 5.06 rc any problem with driver fo...
by midnightman
Sat Oct 09, 2010 10:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: lot of MiniPCi and PC
Replies: 2
Views: 1004

lot of MiniPCi and PC

Hello, Do you use a classic PC witch standard "big" motherboard, X86 CPU and PCI do MiniPCI cards? With Router OS Mikrotik, we have got a 8 miniPCi cards in PC "2x4".... we use a gigabite motherboard but is not very stable I think, that this gigabite motherboard is not constructed for mikrotik os an...
by midnightman
Sun Sep 19, 2010 5:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 433AH and CM 11 problem
Replies: 0
Views: 524

RB 433AH and CM 11 problem

Hello,

We have a problem with routerboard RB 433 and CM 11 card....board is still restarting after card is ON....any advice? upgrade mikrotik OS version? firmware?

We have another routerboard 433AH with CM11 card and is runnig for 3 years with no problem :( I dont understand it..... Thanks