Community discussions

Search found 71 matches

  • 1
  • 2
by vmiro
Thu Apr 18, 2019 2:58 pm
Forum: The Dude
Topic: restricting users to particular panels
Replies: 3
Views: 1222

Re: restricting users to particular panels

Hi, is this feature now available with the new version of Dude ??

Thanks
mIRO
by vmiro
Mon Feb 11, 2019 9:16 am
Forum: General
Topic: L2TP reconnection problem after Internet disruption
Replies: 9
Views: 1316

Re: L2TP reconnection problem after Internet disruption

We moved all VPN connections to OpenVPN.
by vmiro
Sat Aug 11, 2018 5:34 pm
Forum: General
Topic: MT sending spam !? Confused!
Replies: 11
Views: 1937

Re: MT sending spam !? Confused!

if you'd have SOCKS server accessible from outside, proxied connections would look like coming from your router. That is the problem! IP socks service is enabled and default port is changed to 4145. I got incoming connections to this port and MT is acting as a relay for spam messages. I suppose SOC...
by vmiro
Fri Aug 10, 2018 3:58 pm
Forum: General
Topic: MT sending spam !? Confused!
Replies: 11
Views: 1937

Re: MT sending spam !? Confused!

Even with all the local interfaces disabled the emails are being sent. How is that possible?
SYN packets with TCP 25 port are visible only coming out from my public interface. I have set several mangle rules and nothing comes to the router on this port, just goes out...
by vmiro
Fri Aug 10, 2018 3:38 pm
Forum: General
Topic: MT sending spam !? Confused!
Replies: 11
Views: 1937

Re: MT sending spam !? Confused!

No. The version is the latest for x86 platform, 6.42.6 version.
by vmiro
Fri Aug 10, 2018 3:24 pm
Forum: General
Topic: MT sending spam !? Confused!
Replies: 11
Views: 1937

MT sending spam !? Confused!

Hi, last few days we are receiving abuse messages for our two MT routers. We have checked all of our servers behind router but we found nothing sending spam messages. Today during a checkout of the configuration, I noticed on one of the router SMTP traffic from public interface. https://www.dropbox....
by vmiro
Mon Jun 26, 2017 3:37 pm
Forum: General
Topic: L2TP reconnection problem after Internet disruption
Replies: 9
Views: 1316

Re: L2TP reconnection problem after Internet disruption

It seems like a bug, and there is still no response from MikroTik support stuff... :(
by vmiro
Wed Mar 22, 2017 12:39 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: CAPsMAN auto frequency
Replies: 39
Views: 25375

Re: CAPsMAN auto frequency

I have noted the same issue with 2.4GHz radio using CAPsMAN on a 6.38.5 RB3011 controlling a pair of wAP-AC Using "auto" channel, (or better not defining any channel on manager) at every AP reboot or radio interface restart, 2.4GHz radios place ALWAYS at 2412 , while 5GHz radios frequency change ti...
by vmiro
Mon Mar 20, 2017 2:38 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.39rc [release candidate] is released
Replies: 391
Views: 77843

Re: v6.39rc [release candidate] is released

!) bridge - fixed BPDU rx/tx when protocol-mode=none can we have more information on this? thanks I had a problem on one of my WAP ac where the wlan interfaces are not added to the bridge. Clients can connect but there is no communication with the router. And the protocol mode was set to none... WA...
by vmiro
Wed Dec 14, 2016 12:17 am
Forum: The Dude
Topic: Dude very slow
Replies: 12
Views: 3286

Re: Dude very slow

Hi, I got the same problem here. I've installed dude on CCR to get Dude closer to monitored devices, and to replace current Dude server which is in Cloud on some Windows computer... Pinging device through Dude is terrible, even to the devices in LAN. I tried to ping the same device from CCR console ...
by vmiro
Thu Nov 17, 2016 9:52 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Suggestion: Completely virtual router based on two physical routers
Replies: 72
Views: 10348

Re: Suggestion: Completely virtual router based on two physical routers

+1 This is a absolutely necessary for use in enterprise environment. I got several installation with two CCRs, configured with VRRP and is quite hard to maintain this installation. Every change in configuration has to be done on both routers. I'm using Fortinet FortiGate in my company which supports...
by vmiro
Thu Sep 01, 2016 9:19 am
Forum: General
Topic: L2TP reconnection problem after Internet disruption
Replies: 9
Views: 1316

L2TP reconnection problem after Internet disruption

Hi, I have about 80 remote location in hub and spoke topology connected to central MikroTik router via L2TP tunnel. I experience periodical Internet disconnection which last for less than one minute in all of these location. I don't know why they (Internet provider) are doing this but it doesn't dis...
by vmiro
Fri Jul 15, 2016 1:47 pm
Forum: General
Topic: Invalid switch after confuration restore
Replies: 1
Views: 345

Invalid switch after confuration restore

Hi, we are planning hardware upgrade of the core router RB1100 to CCR1009. I take the backup file from RB1100 and did a restore on CCR1009, and it went ok, but I got invalid switch on CCR. I know the reason...RB1100 got two switch chip and CCR1009 just one, but how to remove the one that is invalid?...
by vmiro
Wed Jul 06, 2016 9:22 am
Forum: General
Topic: OpenVPN doesn't work after client update.
Replies: 5
Views: 5650

Re: OpenVPN doesn't work after client update.

Hi,
Addind tls-cipher DEFAULT  solved the problem to me but in the log I've found this message>

Deprecated TLS cipher name 'DEFAULT', please use IANA name 'DEFAULT'
DEFAULT instead of DEFAULT, interesting.

mIRO
 
by vmiro
Mon Feb 08, 2016 5:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Change wireless propery on CAP managed by CAPsMAN
Replies: 6
Views: 6094

Re: Change wireless propery on CAP managed by CAPsMAN

I will generalize my question: How to change some option (property) for CAP wireless interface that isn't supported by CAPsMAN ?

Thanks
by vmiro
Mon Feb 08, 2016 1:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Change wireless propery on CAP managed by CAPsMAN
Replies: 6
Views: 6094

Change wireless propery on CAP managed by CAPsMAN

Hi, I need to change some property of the wireless interface on CAP which is controlled by CAPsMAN. For example, hw-retries, wireless protocol, datarate...properties that are not available to configure through CAPsMAN. I can disable CAP protocol on CAP router, change the necessary property values an...
by vmiro
Sun Nov 08, 2015 1:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: cAP 2n
Replies: 9
Views: 2459

Re: cAP 2n

have you solved the problem? i'm about to deploy 17 units of this on a hotel, i need to make sure this thing works 24/7 without any problem.
Winet, have you finished your hotel project? If yes, how does the Cap2n APs behaves, are you satisfied?

Thanks
by vmiro
Thu Jul 23, 2015 8:59 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RBcAP2n / PoE
Replies: 5
Views: 1513

Re: RBcAP2n / PoE

Passive POE needs injector and splitter, right ? It needs only injector which is included in the package. Like ronniee said, 802.3af is not supported. The entry level Unifi is 2x more powerfull, it has 20dBm(100mW) Tx Power instead of cAP's 17dBm(50mW), and 300Mbps instead of 150Mbps. What about so...
by vmiro
Thu Jul 09, 2015 8:54 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RBcAP2n / PoE
Replies: 5
Views: 1513

Re: RBcAP2n / PoE

Passive POE needs injector and splitter, right ?
by vmiro
Mon May 04, 2015 12:29 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: IPSec Policy not found when Generate enabled
Replies: 4
Views: 5639

Re: IPSec Policy not found when Generate enabled

Hi, after an upgrade in "ip ipsec policy" there is a default policy which is disabled:

0 T * group=default src-address=::/0 dst-address=::/0 protocol=all
proposal=default template=yes

Enable it and try to connect with remote router. It worked for me ;)

mIRO
by vmiro
Thu Apr 09, 2015 8:16 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: problem of gigabit port between cisco and mikrotik
Replies: 41
Views: 22414

Re: problem of gigabit port between cisco and mikrotik

You're welcome Tom. Note that the solution is for the Tile architecture based devices (as stated in the changelog).

mIRO
by vmiro
Wed Apr 08, 2015 8:26 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: problem of gigabit port between cisco and mikrotik
Replies: 41
Views: 22414

Re: problem of gigabit port between cisco and mikrotik

The problem with 1Gb autonegotiation for CCR has been SOLVED in the new RouterOS version: What's new in 6.28rc20 (2015-Apr-02 14:56): *) tile - rare situation when CCR devices failed to auto-negotiate ethernet link (introduced in v6.25); Router updated and now it auto-negotiate 1Gbps on the problema...
by vmiro
Tue Apr 07, 2015 8:55 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: problem of gigabit port between cisco and mikrotik
Replies: 41
Views: 22414

Re: problem of gigabit port between cisco and mikrotik

Thanks for reply Tom. I think I got here just one port with this problem, ie. broken device. I have two CCR router, no matter of configuration (factory or custom) CCR1-ether3 is not working at 1Gbps. Here is not just problem Mikrotik-eth3 - Cisco, the problem is Mikrotik-CCR1 -eth3 - anything (Cisco...
by vmiro
Mon Apr 06, 2015 3:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: problem of gigabit port between cisco and mikrotik
Replies: 41
Views: 22414

Re: problem of gigabit port between cisco and mikrotik

Hi guys, did anyone found a solution to this problem? We bought two CCR-1009-8g-1S-1S+ for setup in a "cluster" and during a configuration with two Cisco 3560X switches we got to this problem. On one CCR ether3 port negotiates 100M, which is the max. speed no matter of the configuration. We've reall...
by vmiro
Fri May 17, 2013 11:29 am
Forum: General
Topic: Fetch upload, bad file size...
Replies: 8
Views: 3011

Re: Fetch upload, bad file size...

You are right. With vsftp the transffered files are complete.
vsftp is a lot simplier FTP server than ProFTP and Win FTP. These two have a lot more options that probably needs fine tuning to get it work...

All in all, the solution is vsftp ;)

Thanks nevimjmeno ;)
by vmiro
Mon May 13, 2013 2:14 pm
Forum: General
Topic: Fetch upload, bad file size...
Replies: 8
Views: 3011

Re: Fetch upload, bad file size...

The files are incomplete with Windows 2003 Server, FTP Server also... :(

Try sending several times...somethimes I got file with correct size, but mostly it's incomplete...generally, we can't rely on this 100%...


mIRO
by vmiro
Tue Apr 30, 2013 9:42 am
Forum: General
Topic: Packet flow, NAT, filter...confused !
Replies: 2
Views: 1042

Re: Packet flow, NAT, filter...confused !

You're right.
On traffic flow diagram I've mixed "INPUT INTERFACE" with Input chain :(

INPUT INTERFACE -> no bridge -> Prerouting (Mangle, Dst. NAT) -> Routing Decision -> Input (Mangle Input, Filter Input)


Thanks Sob ;)
by vmiro
Tue Apr 30, 2013 9:35 am
Forum: General
Topic: Fetch upload, bad file size...
Replies: 8
Views: 3011

Re: Fetch upload, bad file size...

Is there any chance that this problem could be solved in next 5.x or 6.x release ?

The "fetch upload" option is very useful for automated backup or storing log files in remote location...


mIRO
by vmiro
Mon Apr 29, 2013 12:34 pm
Forum: General
Topic: Packet flow, NAT, filter...confused !
Replies: 2
Views: 1042

Packet flow, NAT, filter...confused !

I got one situation that makes me confused. I'm using RouterOS 5.24 According to Traffic flow diagram on Mikrotik Wiki packet destined to MT goes first into INPUT chain (Mangle Input -> Filter Input) then into Prerouting chain if interface is not bridged. Here is the simplified example of the confli...
by vmiro
Mon Apr 15, 2013 1:37 pm
Forum: General
Topic: Fetch upload, bad file size...
Replies: 8
Views: 3011

Re: Fetch upload, bad file size...

I tried with 4.17, and it seems everything is ok...
Any solution? How to automate configuration backup to remote FTP server...with "RoS > 5.11"?

mIRO
by vmiro
Wed Apr 10, 2013 12:25 pm
Forum: General
Topic: Fetch upload, bad file size...
Replies: 8
Views: 3011

Fetch upload, bad file size...

I'm using fetch command to upload MT configuration every 15 days on more than thirty routers. I wrote a script for creating a backup file, set up the scheduler...so, everything is automated. The problem is that the backup file isn't transferred in whole. I tried several times to upload backup file t...
by vmiro
Tue Jan 04, 2011 2:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wireless client roaming
Replies: 3
Views: 5752

Re: wireless client roaming

You're right nest. Roaming for voip users is useless, but for network application it did the job. I put the same SSID on all of the RB's, configure the non-ovelapping channels, all RB's are working in bridge mode (wlan0 and eth0 bridged) and one of them is DHCP server, so every wifi device get the s...
by vmiro
Tue Dec 21, 2010 10:42 am
Forum: Wireless Networking
Topic: wireless client roaming
Replies: 3
Views: 5752

wireless client roaming

I will simplify my problem. Let's say I got two offices with RB433 configured in AP-bridge mode in each office. RBs are conected with UTP cable (shown in attached image). I got handheld devices and I need them to roam between these two APs. I wouldn't use WDS because I got APs bonded with UTP cable....
by vmiro
Thu Oct 21, 2010 12:16 pm
Forum: The Dude
Topic: How to Add RDP / RADMIN Probe
Replies: 6
Views: 4555

Re: How to Add RDP / RADMIN Probe

You're right...I did a test with Dude v4.0beta2 and it works...

Thanks ;)
by vmiro
Thu Oct 21, 2010 10:26 am
Forum: The Dude
Topic: How to Add RDP / RADMIN Probe
Replies: 6
Views: 4555

Re: How to Add RDP / RADMIN Probe

Any solution until now ? How to set a RDP probe?

Thanks
by vmiro
Fri Nov 20, 2009 9:45 am
Forum: General
Topic: Blocking flash animation...
Replies: 3
Views: 1683

Re: Blocking flash animation...

I'm using NAT, proxy...
by vmiro
Fri Nov 20, 2009 9:10 am
Forum: General
Topic: Blocking flash animation...
Replies: 3
Views: 1683

Blocking flash animation...

Hi,
how can I block flash animation with MT firewall? I'm using RB1000 with 3.30 ROS version.
I tried to find regexp for flash to make the layer7 rule...
Any suggestion?

mIRO
by vmiro
Tue Nov 10, 2009 9:10 am
Forum: General
Topic: RB1000 problem with ROS and licence. Please help!
Replies: 4
Views: 631

Re: RB1000 problem with ROS and licence. Please help!

Hm, probably it wasn't supported...8GB Transcend 133x...
by vmiro
Tue Nov 10, 2009 9:01 am
Forum: General
Topic: RB1000 problem with ROS and licence. Please help!
Replies: 4
Views: 631

Re: RB1000 problem with ROS and licence. Please help!

It was easier than I tought. I installed ROS with netinstall and the licence key was recovered too... :) Thanks ;) One more question. I bought CompactFlash 8GB card with RB1000 for additional capacity, but when I put it in the CF slot, RB1000 won't start at all. Simply, there is no output on serial ...
by vmiro
Mon Nov 09, 2009 9:14 pm
Forum: General
Topic: RB1000 problem with ROS and licence. Please help!
Replies: 4
Views: 631

Re: 4.2 + ADSL = problem with some websites

Now I'm in deep trouble !!! :( My RB1000 is dead! I tried to downgrade ROS to 3.30 hoping I'll remove problem described in my previous post, but the result was the same. Then I tried to downgrade to 3.20 and there starts the trouble. After restarting RB, in winbox I'm getting the message that I don'...
by vmiro
Mon Nov 09, 2009 2:41 pm
Forum: General
Topic: RB1000 problem with ROS and licence. Please help!
Replies: 4
Views: 631

RB1000 problem with ROS and licence. Please help!

After upgrading to 4.2 I'm having problem with loading certain websites, like gmail.com on my ADSL connection...I had similiar problems with 3.30 version. Then I rollback to 3.18 version of ROS and then everything worked like it should...
Should I downgrade to 3.18 again or...?

Thanks
mIRO
by vmiro
Fri May 08, 2009 3:15 pm
Forum: Scripting
Topic: Problems writing to file multiple times
Replies: 19
Views: 5948

Re: Problems writing to file multiple times

Hmm, when I start script again without erasing the file (test.txt), it writes the content 'lala' in the text !
The problem exist only when creating the file first time.
I'll try with newest ver.

One more question, why "/file add" command don't work ?

Thanks ;)
by vmiro
Fri May 08, 2009 2:09 pm
Forum: Scripting
Topic: Problems writing to file multiple times
Replies: 19
Views: 5948

Re: Problems writing to file multiple times

Copy-Pasted your example...there is file created but the content is not 'lala' !!!
ROS 3.22
by vmiro
Fri May 08, 2009 10:42 am
Forum: Scripting
Topic: Problems writing to file multiple times
Replies: 19
Views: 5948

Re: Problems writing to file multiple times

Try /file print file=usersperhourreport.txt count-only This should create a file you can edit! :wink: It doesn't work, it just prints all the files on RB! Obviously there is a problem with "/file set" command when running it inside scripts. When I create script file with something like this: /file ...
by vmiro
Sat Mar 07, 2009 1:29 am
Forum: General
Topic: Rapidshare - lower priority
Replies: 2
Views: 764

Re: Rapidshare - lower priority

Use connection bytes option when mangle packets...0-500000 for browsing, >500000 for HTTP download (rapidshare)...it works for me...
by vmiro
Fri Jun 29, 2007 9:09 pm
Forum: Scripting
Topic: Siren alarm script
Replies: 18
Views: 12011

Re: Siren alarm script

No I didn't :) Who are YOU?
I don't know where I pick it up, but it was few years ago, certainly. Did I violate your rights :)
by vmiro
Fri Jun 29, 2007 10:18 am
Forum: Scripting
Topic: Siren alarm script
Replies: 18
Views: 12011

Re: Siren alarm script

Excellent script danz9370 !
by vmiro
Thu Jun 28, 2007 1:56 pm
Forum: Scripting
Topic: :totime no output ?
Replies: 4
Views: 1393

Re: :totime no output ?

I have 2.9.27. version, and it acts strange like I posted, but on 2.9.34 everythink is ok :)
Thanks!
by vmiro
Thu Jun 28, 2007 12:20 pm
Forum: Scripting
Topic: :totime no output ?
Replies: 4
Views: 1393

Re: :totime no output ?

Anyone?
This is serious bug, at least for me, because it was cost me about 500$ on the telephone bill :(
by vmiro
Tue May 22, 2007 3:46 pm
Forum: Scripting
Topic: :totime no output ?
Replies: 4
Views: 1393

:totime no output ?

> :put [:totime [/system clock get time]] 13:42:06 > :put [:totime [/system clock get time]] 13:42:07 > :put [:totime [/system clock get time]] > :put [:totime [/system clock get time]] > :put [:totime [/system clock get time]] 13:42:10 > :put [:totime [/system clock get time]] 13:42:11 > :put [:tot...
  • 1
  • 2